12-daagse autorondreis Pelgrims en Noord-Spanje

Eigen vervoer reis

Mooie autorondreis vanuit Nederland naar en door het noorden van Spanje Meer reisinformatie

vanaf € 635 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Met uw eigen auto Noord-Spanje ontdekken
  • Gratis wegenkaart

12-daagse autorondreis Pelgrims en Noord-Spanje

Een interessante en zeer afwisselende autorondreis die start vanuit Nederland. Het prachtige Baskenland (Euskadi in het Baskisch) met zijn eigen taal, cultuur en culinaire gerechten is van wereldfaam. Vervolgens naar het groene Asturië, officieel nog steeds een vorstendom, met het groene gebergte Picos de Europa. Hier ligt de bakermat van het huidige Spaanse Koninkrijk. Via Galicië, waar eeuwenlang de Kelten hun sporen hebben achtergelaten naar het bekende Santiago de Compostela. Het aloude koninkrijk Castillië-León heeft talrijke kathedralen, kastelen en kleine dorpjes. Via Burgos en San Sebastian eindigt uw kennismaking met het noorden van Spanje.

Hoogtepunten
- Bilbao
- Covadonga
- Oviedo
- Lugo
- Santiago de Compostela
- Leon
- Burgos

Dag 1: Utrecht - Bordeaux, ca. 1050 km

Bordeaux

Vanuit Nederland rijdt u zuidwaarts door België en komt u in Frankrijk waar u in Bordeaux zult overnachten.

Dag 2: Bordeaux - Omgeving Santander, ca. 450 km

Playa del Sardinero

Vandaag verder zuidwaarts om de grens met Spanje over te gaan bij Biarritz. Indien u een uurtje over hebt, neemt u dan een kijkje in San Sebastian. Een mooie stad aan zee. U overnacht de komende 2 nachten in de omgeving van Santander.

Dag 3: Bilbao of rust aan zee

Santander

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan Bilbao (ca. 105 km). Bilbao (in het Baskisch: twee zijden aan 2 oevers van de Nervionrivier) heeft het beroemde Guggenheim-museum. De collectie is ondergebracht in een gebouw, dat als een futuristisch schip aan de oever van de rivier ligt. Ook kunt u naar het strand om wat te relaxen of een bezoek brengen aan de hoofdstad van de provincie Cantabrië, Santander. Een leuke oude stad met mooie boulevards en prachtige stranden.

Dag 4: Santander - Oviedo, ca. 170 km

oviedo

Een prachtige rit langs de Cantabrische kust met in de ochtend een bezoek aan het nog Middeleeuwse aandoende stadje Santillana del Mar. Hier vlakbij liggen beroemde grotten met prehistorische tekeningen, die echter voor het publiek gesloten zijn. U komt in het gebergte van Picos de Europa en bereikt het heiligdom Covadonga. Hier zou in de 8e eeuw de Reconquista (herovering) zijn begonnen op de Moren, die in 711 Spanje waren binnen gevalllen. De dag eindigt in Oviedo, de hoofdstad van het vroegere Asturië.

Dag 5: Oviedo - Santiago de Compostela, ca. 350 km

Santiago do Compostela

In de loop van de ochtend rijdt u het autonome deelgebied Galicië binnen, waar vroeger de Kelten woonden en je nog steeds de doedelzak hoort. Het plaatsje Lugo is het ook waard om te stoppen. Lugo is van Keltische oorsprong en was al belangrijk onder de Romeinen. De Romeinen ommuurden de stad en nog steeds is het mogelijk over de muren te wandelen, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Daarna door naar Santiago de Compostela voor de volgende 2 nachten.

Dag 6: Santiago de Compostela

Santiago de Compostela

De dag staat in het teken van de Apostel Jacobus (Santiago) die na de dood van Christus hier met twee volgelingen aan land kwam om te preken. Al sinds de Middeleeuwen is de stad een wereldberoemd pelgrimsoord en van heinde en verre komen de pelgrims naar het graf van de patroonheilige van Spanje. Natuurlijk bezoekt u ook de kathedraal en het bijbehorende museum.

Dag 7: Santiago de Compostela - Leon, ca. 350 km

Leon

U rijdt vandaag over de beroemde Camino de Santiago die door het binnenland loopt, maar dan in omgekeerde volgorde. U verlaat het prachtige Galicië bij de pas Piedrafita del Cebrero. Via Astorga, met het bisschoppelijk paleis dat ontworpen is door de bekende architect Gaudi, bereikt u Leon voor overnachting.

Dag 8: Leon - Burgos, ca. 185 km

Burgos

Leon is de hoofdstad van het vroegere gelijknamige koninkrijk. De basiliek van San Isidro met het pantheon van de koningen van Spanje is een bezoek waard. U reist vandaag verder naar de omgeving van Burgos voor uw overnachting.

Dag 9: Burgos - San Sebastian, ca. 215 km

Burgos

In Burgos moet u zeker de enorme gotische kathedraal bezoeken. Daarna op naar de heerlijke stad San Sebastian, het kroonjuweel van het noorden. Deze stad heeft een rijke historie, vele bruggen, smalle straatjes en natuurlijk de overheerlijke pinchos (pinxos); de tapas van het noorden, waarvoor u per prikkertje afrekent in één van de knusse barretjes.

Dag 10: San Sebastian

San Sebastian

U slaapt nog een extra nacht in deze prachtige stad. Geniet van de prachtige gebouwen, pleintjes en het haventje van Donostia, zoals de Basken San Sebastian noemen. Of ga naar het strand en laat de gehele reis, al luierend, nogmaals de revue passeren.

Dag 11: Omgeving San Sebastian - Frankrijk Orléans, ca. 700 km

Vandaag reist u weer richting Frankrijk op weg naar Nederland. U overnacht in Orléans.

Dag 12: Orléans- Nederland, ca. 550 km

Vanaf Orleans rijdt u terug naar Nederland, met wellicht nog een stop in Parijs?

Inbegrepen
- 11 overnachtingen inclusief ontbijt.
- Reisbeschrijving
- ANWB Wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Lokale entree-, tol- en parkeergelden

Uw hotels
U overnacht in goede 3- en 4-starren hotels op basis van logies en ontbijt.

Overnachtingen
1 x Bordeaux of omgeving (Frankrijk)
2 x Santander/Santillana del Mar
1 x Oviedo of omgeving
2 x Santiago de Compostela of omgeving
1 x Leon of omgeving
1 x Burgos of omgeving
2 x San Sebastian of omgeving
1 x Orléans of omgeving (Frankrijk)

Bij boeking van een autorondreis* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor:
- Last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek
- Hits voor Kids reizen

Reizen met ANWB wegenkaart:
- Tussen Madrid en Lissabon
- Ontdek Noord-Spanje
- Pelgrims en Noord-Spanje
- Van Gaudi naar Maria
- Paradores in Noord- en Midden-Spanje
- Hart van Spanje
- Schatten van Spanje
- Paradores en Charme
- Stijlvol Spanje
- Bilbao, historie en wijn (Margriet)
- Kunst, Cultuur en Paradores
- Ontdek Extremadura in Paradores
- Paradores en Pousadas Spanje en Portugal
- Paradores en Maestranza
- Wijn en charme in de Rioja
- Langs paradores in Noord-Spanje

Reizen met ANWB wegenkaart èn ANWB Reisgids:
- Het Mooiste van Andalusië
- Tussen Gibraltar en Granada
- Bijzonder Andalusië
- Hoogtepunten van Andalusië
- Zuid-Spanje
- Authentiek Andalusië
- Margriet lezersreis Andalusië
- Noord-Spanje in Paradores
- Baskenland, Cantabrië en Castilië

Wenst u een andere indeling van uw reis of wilt u uw reis helemaal zelf samenstellen, dan kan dat via onze A la Carte-module. Stel uw reis samen en binnen 1 werkdag ontvangt u een offerte van ons!

Klik hier voor de A la Carte-module Àndalusië .

Klik hier voor de A la Carte-module voor Spanje.

Wij zagen een tijdje geleden een herhaling van het programma The taste of Life met kok Rudolf over San Sebastian. Wij waren meteen geinteresseerd om deze stad te bezoeken met al die gezellige Pinxos-barretjes. Dat deze reis ook Bilbao en Santander aandoet én dat we dit alles lekker met onze eigen auto konden bezoeken, gaf de doorslag om deze reis te boeken. Daar hebben wij geen spijt van gehad! Wij zijn een paar kilo zwaarder en vol mooie herinneringen weer thuisgekomen. Wij kunnen deze reis van harte aanbevelen!

8,2

De pelgrimstocht naar Santiago was een fantastische belevenis. Een minpuntje .Ik vond helaas de 2 verblijf accommodaties in Frankrijk wat tegenvallen.

We hebben een mooie autorondreis (Pelgrims Noord-Spanje) gemaakt. Plezierig was dat we de standaardreis konden uitbreiden met extra overnachtingen. De reserveringen waren steeds in orde. De hotels lagen gunstig t.o.v. stadscentra en belangrijke bezienswaardigheden.

7,8