Langs Paradores in Noord-Spanje

Verschillende reismogelijkheden

Beleef het midden en het noorden van Spanje als een vorst en overnacht in unieke onderkomens. Meer reisinformatie

vanaf € 759 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

Langs Paradores in Noord-Spanje

Beleef Spanje als een vorst. Deze rondreis laat u kennis maken  met enkele geweldige plaatsen van het Iberisch schiereiland, terwijl u overnacht in schitterende Paradores. De charme van het land, haar geschiedenis en de soms overweldigende natuur herbeleeft u tijdens uw verblijf in deze unieke onderkomens.

Dag 1: Nederland - Madrid - Siguenza, ca. 135 km

Parador de Siquenza

Na aankomst op de luchthaven van Madrid en in ontvangstname van uw huurauto (indien geboekt) rijdt u door een landschap dat is bespikkeld met dorpen waar de tijd heeft stil gestaan, naar Siguënza. De imposante silhouetten van de versterkte kathedraal en het kasteel steken mooi af tegen de roze en okergeel gekleurde huizen van het stadje.

 

Dag 2: Siguenza - Olite, ca. 240 km

Olite

U vertrekt na het ontbijt in noordelijke richting naar Olite. Dit kleine stadje wordt volledig gedomineerd door een middeleeuwse verdedigingsburcht. Tot de 16de eeuw was het de residentie van de koningen van Navarra en daarom kreeg het ook de benaming ‘Koninklijk Paleis’.

Dag 3: Olite - San Sebastian - Limpias, ca. 290 km

San Sebastian

Vanaf Olite rijdt u in noordelijke richting. Wij raden u aan een uitstapje naar San Sebastian te maken, een schitterende stad met een rijke historie gelegen aan zee. Vervolgens rijdt u rijdt verder langs de groene kust van de Golf van Biskaje door de autonome regio Cantabrië naar Limpias.

Dag 4: Bilbao, Santander of rust aan zee

Guggenheim Bilbao

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan Bilbao (ca. 60 km). Bilbao (in het Baskisch: twee zijden aan 2 oevers van de Nervionrivier) heeft het beroemde Guggenheim-museum. De collectie is ondergebracht in een gebouw, dat als een futuristisch schip aan de oever van de rivier ligt. Ook kunt u naar het strand om wat te relaxen of een bezoek brengen aan de hoofdstad van de provincie Cantabrië, Santander (ca. 40 km). Een leuke oude stad met mooie boulevards en prachtige stranden.

Dag 5: Limpias - León, ca. 360 km

Interieur

Langs de noordkust van Spanje, waar u o.a. Santander passeert, rijdt u door het imposante berglandschap van de Picos de Europa naar León. Volgt u de route via Cangas de Onis, dan kunt u de hooggelegen Lagos de Covadonga bezoeken. In León zijn het oude centrum, de mooie kathedraal en de Parador de trekpleisters.

Dag 6: León - Salamanca, ca. 215 km

Salamanca

Na het ontbijt rijdt u zuidwaarts naar de gemoedelijke studentenstad Salamanca. Wij adviseren de iets langere route via Valladolid. Deze stad heeft o.a. vele musea, een mooie kathedraal en de 'Pasaje de Gutiérrez' een overdekt winkelcentrum uit 1885.

Dag 7: Salamanca

Plaza Mayor Salamanca

De Slag van Salamanca in 1812 betekende het einde aan Napoleon's verblijf in Spanje. De schade was gigantisch. De overgebleven gebouwen zijn in Romaanse, Gotische of Renaissance stijl. Zoek de kikker (la rana) op de oudste universiteit van Spanje en bezoek de kathedralen. Sinds 1988 staat het oude centrum op de lijst van de UNESCO. Door de vele (taal)studenten is het altijd gemoedelijk in Salamanca. Deze sfeer ademt de stad het gehele jaar uit.

Dag 8: Salamanca - Segovia/Avila, ca. 175 km

Avila

Vanaf Salamanca rijdt u naar de steden Avila en/of Segovia. Avila is een mooie oude stad met een stadsmuur met 88 torens en 9 toegangspoorten. Ook Segovia met haar ommuurde binnenstad en vele Romeinse en middeleeuwse monumenten als het Aquaduct van Trajanus en de kathedraal “La Dama de las Catedrales” is prachtig.

Dag 9: Segovia

Segovia kathedraal

Segovia is vandaag de 'place to be'. Er zijn veel Romeinse en middeleeuwse monumenten in de stad. Het Aquaduct van Trajanus en de kathedraal "la Dama de las Catedrales" op de gezellige Plaza Mayor zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden. Niet voor niets staat Segovia op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar u kunt er ook voor kiezen om naar het koninklijke paleis "La Granja" te rijden; een imponerend barok paleis met mooie tuinen en fonteinen. La Granja was een belangrijk zomerpaleis van diverse Spaanse koningen.

Dag 10: Avila/Segovia-Madrid, ca. 100 km

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Madrid, waar u uw huurauto inlevert en terug vliegt naar Nederland. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen uw verblijf te verlengen met enkele dagen in de hoofdstad van Spanje!

  • 10-daagse autorondreis
  • 10-daagse flydrive

Inbegrepen
- Overnachtingen volgens programma
- Verzorging op basis van logies en ontbijt
- Reisbescheiden met excursietips
- ANWB wegenkaart

Niet inbegrepen
- Vlucht Amsterdam-Madrid v.v.
- Huurauto
- Lokale entree-, tol- en parkeergelden

Inbegrepen
- 9 overnachtingen volgens beschrijving op bosis van logies/ontbijt
- Vlucht Amsterdam-Madrid v.v. met KLM, G-klasse
- Luchthavenbelasting
- Auto categorie A (AVIS), zie Autohuur Spanje (Gerona en Madrid)
- Reisbeschrijving
- ANWB Wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Eventuele overige kosten huurauto (zoals extra verzekeringen, ter plaatse te voldoen)
- Lokale entree-, tol- en parkeergelden

Paradores:

Paradores: Spaans Erfgoed In 1910 besloot Spanje iets aan zijn imago te doen en de toeristische infrastructuur uit te bouwen. Hiervan werd pas werk gemaakt in augustus 1926, toen men begon met de bouw van de parador van Gredos (tussen Madrid en de Portugese grens). Deze plaats was speciaal uitgekozen door koning Alfonso XIII. Het hotel werd op 9 oktober 1928 ingewijd. Hierna werden verschillende andere paradores geopend over heel Spanje. De hotels zijn soms speciaal als toeristenonderkomen gebouwd, maar vaak wordt ook Spaans erfgoed op deze manier in ere gehouden. Verschillende kastelen, kloosters en haciënda's werden opengesteld als logeeradres. Zo bevindt de parador van Granada zich zelfs in de tuinen van het Alhambra. U verblijft tijdens deze reis in goede, sfeervolle paradores op basis van logies en ontbijt.

Overnachtingen
1x Parador de Siguenza of Parador de Lerma
1x Parador de Olite
2x Parador de Limpias
1x Parador de León
2x Parador de Salamanca
2x Parador de Segovia of Avila

Bij boeking van een autorondreis* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor:
- Last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek
- Hits voor Kids reizen

Reizen met ANWB wegenkaart:
- Tussen Madrid en Lissabon
- Ontdek Noord-Spanje
- Pelgrims en Noord-Spanje
- Van Gaudi naar Maria
- Paradores in Noord- en Midden-Spanje
- Hart van Spanje
- Schatten van Spanje
- Paradores en Charme
- Stijlvol Spanje
- Bilbao, historie en wijn (Margriet)
- Kunst, Cultuur en Paradores
- Ontdek Extremadura in Paradores
- Paradores en Pousadas Spanje en Portugal
- Paradores en Maestranza
- Wijn en charme in de Rioja
- Langs paradores in Noord-Spanje

Reizen met ANWB wegenkaart èn ANWB Reisgids:
- Het Mooiste van Andalusië
- Tussen Gibraltar en Granada
- Bijzonder Andalusië
- Hoogtepunten van Andalusië
- Zuid-Spanje
- Authentiek Andalusië
- Margriet lezersreis Andalusië
- Noord-Spanje in Paradores
- Baskenland, Cantabrië en Castilië

Wenst u een andere indeling van uw reis of wilt u uw reis helemaal zelf samenstellen, dan kan dat via onze A la Carte-module. Stel uw reis samen en binnen 1 werkdag ontvangt u een offerte van ons!

Klik hier voor de A la Carte-module Àndalusië .

Klik hier voor de A la Carte-module voor Spanje.