Van Algarve tot Fatima en terug

Verschillende reismogelijkheden

Mooie rondreis tussen de Algarve en bedevaartsood Fatima, met bezoeken aan Lissabon, Evora, Sintra en Setubal! Meer reisinformatie

vanaf € 299 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

Van Algarve tot Fatima en terug

Een mooie rondreis waarbij u vele facetten van Portugal zult zien en beleven. Vanuit de Algarve, de populaire zonbestemming en natuurlijk bekend om haar stranden, rijdt u door de prachtige Alentejo noordwaarts. U bezoekt en verblijft ondermeer in de hoofdstad Lissabon en het historische Evora. In de reis hebben we ook bezoeken aan de koningsstad Sintra gepland en overnacht u in het bedvaartsoord Fatima. Geniet op uw reis zuidwaarts van de prachtige natuur en weidse blikken van de Alentejo.

Excursies
- Setubal
- Sesimbra
- Lissabon
- Sintra
- Fatima
- Tomar
- Evora
- Beja

Dag 1: Faro - Quarteira, ca. 20 km

U vliegt naar Faro en na het ophalen van uw huurauto rijdt u naar het eerste hotel in Quarteira. Na aankomst in Quarteira heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2: Quarteira – Sesimbra, ca. 275 km

Vandaag rijdt u in noordelijke richting naar Setubal, een levendige havenplaats onder Lissabon. Een bezoek aan de vismarkt of met de ferry naar het schiereiland Troia is een aanrader. Wilt u op weg naar Setubal van gezellige badplaatsen of mooie stranden genieten, rijdt dan eerst naar Lagos of ga halverwege de rit de snelweg af en bezoek de schitterende stranden van Vila Nova Milfontes. Na uw bezoek aan Setubal rijdt u door naar Sesimbra een gezellig vissersplaatsje.

Dag 3: Sesimbra – Lissabon, ca. 40 km

Na uw ontbijt kunt u wellicht nog een leuke wandeling naar het kasteel van Sesimbra maken. Ook een lunch met verse vis in een van de vele restaurants aan de baai is aan te raden voordat u naar Lissabon rijdt, de hoofdstad van Portugal. De stad ademt een heerlijke sfeer uit met kleine straatjes en de bekende kleine trams, die zich door de steile straatjes omhoogtrekken. Prachtige pleinen met fonteinen en een mooi gelegen kasteel waarvan u een magnifiek uitzicht heeft op de stad.

Dag 4: Lissabon of Sintra

Natuurlijk kunt u vandaag Lissabon bekijken, maar wij kunnen u ook Sinta aanbevelen, een prachtige plaats aan de voet van het gelijknamige gebergte. Haar unieke paleizen hebben de UNESCO doen besluiten Sintra tot werelderfgoed te benoemen. Ook Cascais en Estoril zijn zeker een bezoek waard. Deze twee plaatsen hebben een enorme aantrekkingskracht op de welgestelde Portugees. De vele restaurantjes, het casino, het strand en het veelal mooie weer maakt de plaats tot een populaire bestemming gedurende het hele jaar.

Dag 5: Lissabon – Fatima, ca. 135 km

Heeft u op de vorige dag Sintra niet bezocht, dan adviseren wij u dat vandaag te doen voor u naar het bedevaartsoord Fatima rijdt. Maak eventueel een uitstapje naar Batalha waar het klooster, start van de bouw in het jaar 1386, het meest in het oogspringende bezienswaardigheid is.

Dag 6: Fatima – Évora, ca. 220 km

Op weg naar uw volgende overnachtingsplaats kunt u eerst nog langs Tomar rijden, een bezienswaardige plaats. Wij adviseren echter om direct door te rijden naar Évora, want deze plaats is niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst. Deze meer dan 2000 jaar oude plaats herbergt vele historische monumenten, zoals het Romeinse Aquaduct, de Diana tempel, diverse mooie kerken en het aparte ‘Bones’-Chapel.

Dag 7: Évora – Quarteira, ca. 225 km

Van Évora rijdt u verder zuidelijk naar de Algarve. Wilt u niet direct het strand opzoeken, dan is een uitstapje naar Beja of Mertola een aanrader. De natuur in de Alentejo is imposant en straalt één en al rust en schoonheid uit. Genieten!

Dag 8: Einde rondreis

De autorondreis eindigt na het ontbijt. U brengt de huurauto terug naar de luchthaven van Faro en u vliegt rechtstreeks terug naar Nederland.

  • 8-daagse autorondreis
  • 8-daagse flydrive

Inbegrepen
- 7 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
- Reisbeschrijving en ANWB wegenkaart

Niet inbegrepen
- Vlucht Amsterdam - Faro v.v.
- Huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Eventuele toeristenbelasting
- Overige maaltijden

Bekijk hier de aanbieding in Libelle 7.

Inbegrepen
- 7 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
- Vlucht naar Faro v.v.
- Luchthavenbelasting
- Huurauto, zie Voorwaarden autohuur Portugal
- Reisbeschrijving en ANWB wegenkaart

Niet inbegrepen
- Eventuele overige kosten huurauto (zoals extra verzekeringen, ter plaatse te voldoen)
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Eventuele toeristenbelasting
- Overige maaltijden

Bekijk hier de aanbieding in Libelle 7.

Overnachtingen
U verblijft in goede middenklasse hotels op basis van logies/ontbijt.
1 x Hotel Pinhal do Sol, Quarteira
1 x Hotel do Mar, Sesimbra
2 x Hotel Roma, Lissabon
1 x Hotel São Jose, Fatima
1 x Hotel Evora, Evora
1 x Hotel Pinhal do Sol, Quarteira

Bij boeking van een autorondreis* kunt u direct na boeking een handige wegenkaart Spanje/Portugal bestellen.

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de wegenkaart kunt bestellen.

* Niet geldig voor:
- Last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek
- Hits voor Kids reizen