6-daagse treinrondreis Citybreak Porto en Lissabon kort

Eigen vervoer reis

Dé steden van Portugal gecombineerd in één reis, waarbij u halverwege comfortabel per trein naar de andere stad reist. Meer reisinformatie

vanaf € 365 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

6-daagse treinrondreis Citybreak Porto en Lissabon kort

Dé steden van Portugal gecombineerd in één reis, waarbij u halverwege comfortabel per trein naar de andere stad reist.


Eigenlijk dus twee city-trips samengevoegd tot een mooie reis, waarbij u in elke stad een halve dag met een (Engelstalige) gids de hotspots van de beide steden bezoekt. De andere dagen kunt u kiezen of u gaat shoppen, een Port-wijntje proeft, naar het 'koninklijke' Sintra gaat of misschien een dagje strand in Cascais of Estoril meepakt.

Excursies
- Lissabon (incl. halve dag met Engelstalige gids)

Dag 1: Porto

Na aankomst in uw hotel in Porto heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2: Porto

Nog een volle dag om Porto tot in de puntjes te verkennen! Porto, de tweede stad van Portugal, beroemd om haar Portwijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Clerigos Tower and Church, een project van Nicolau Nasoni en met haar 75 m hoogte en 240 spiraaltraptreden een door de stadsbewoner een geliefd monument in hun stad. Of ga naar de oude wijk van de stad; Ribeira, bezoek het Stock Exchange Paleis, een indrukwekkend neo-klassikaal monument. Wellicht kiest u ervoor om met een van de diverse rederijen een mooie tocht over de Douro te maken met schitterende uitzichten op Porto en Vila Nova de Gaia gelegen aan de linkerkant van de rivier en waar de echte Portwijn gemaakt wordt.

Dag 3: Treinreis Porto - Lissabon (ca. 2,35 uur)

U gaat op eigen gelegenheid naar treinstation Campanha, waarvoor u voor de rechtstreekse trein van ca. 11.40 uur (tijd onder voorbehoud van wijzigingen) een treinticket in uw reisbescheiden vindt. De trein brengt u rechtstreeks van Porto naar Lissabon, in ca. 2 uur en 35 minuten.  In Lissabon reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor de komende 4 nachten.

Dag 4: Lissabon incl. 4 uur bezoek hotspots o.l.v. Engelstalige gids

Rond 07.50 uur vertrekt u vanaf het hotel voor een 4-uur durend bezoek aan hotspots als het Jeronimo's klooster, Toren van Belem, Ontdekkingsmonument, Coach Museum en een wandeltocht door de wijken Alfama en Rossio. Dit onder begeleiding van een Engelstalige gids. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 5: Lissabon

U kunt naar eigen wens uw dag indelen. Lissabon zit vol cultuur en eeuwenoude historie. De stad ademt een heerlijke sfeer uit met kleine straatjes en de bekende kleine trams, die zich door de steile straatjes omhoog trekken. Prachtige pleinen, met fonteinen en een mooi gelegen kasteel waarvan u een magnifiek uitzicht heeft op de stad. De stad werd 20 eeuwen geleden opgericht aan de oevers van de rivier de Taag. Wandel langs de rivier, ga lekker eten in het oude stadsdeel en geniet van de Vinho Verde of een heerlijke Mateus rosé. U kunt er ook voor kiezen op de trein te stappen (niet incl.) en bijvoorbeeld de badplaatsen Cascais en Estoril te bezoeken. Of wellicht kiest u ervoor om nog iets verder te reizen en de schitterende paleizen van Sintra te aanschouwen.

Dag 8: Einde van de rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U reist op eigen gelegenheid weer huiswaarts.

Inbegrepen
- 5 Overnachtingen volgens programma, op basis van logies en ontbijt.
- Treinticket Porto naar Lissabon
- Reisbeschrijving
- 4 uur durend bezoek diverse hotspots Lissabon met Engelstalige gids op dag 4

Niet inbegrepen
-Vluchten Nederland-Porto en Lissabon-Nederland
-Entreegelden
-Overige maaltijden
-Vervoer tussen hotels en treinstations

Bij ons inclusief!
- 5 Overnachtingen volgens programma, op basis van logies en ontbijt.
- Treinticket Porto naar Lissabon
- Aankomst transfer luchthaven Porto - hotel in Porto
- Vertrek transfer hotel in Lissabon naar luchthaven Lissabon.
- Reisbeschrijving
- 4 uur durend bezoek diverse hotspots Lissabon met Engelstalige gids op dag 4

Overnachtingen
U verblijft in de volgende of gelijkwaardige hotels:
- 2x Hotel Porto Domus *** - Porto
- 3x Hotel Roma *** - Lissabon

Reizen binnen Europa:
In Europa kunt u veilig en fijn reizen zonder inreismaatregelen.

Reizen buiten Europa:
Onze bestemmingen buiten Europa hebben kleurcode groen of geel. Alle landen zijn in ieder geval open en kunnen bezocht worden. In een aantal gevallen moet u volledig gevaccineerd zijn.

Algemeen advies
Kijk voorafgaand, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op Nederlandwereldwijd, de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.