Almdorf Homes

Verschillende reismogelijkheden

Fijne appartementen in Königsleiten, grenzend aan het National Park Hohe Tauern met tal van mogelijkheden voor natuurliefhebbers, families en avonturiers. Meer reisinformatie

vanaf € 50 per persoon

of

Plattegrond

Plattegrond

Toon legenda

Appartementen Almdorf Homes

Königsleiten grenst aan het National Park Hohe Tauern wat ervoor zorgt dat deze regio een paradijs is voor wandelaars, maar ook mountainbikers, natuurliefhebbers en families zijn hier aan het juiste adres. Kom tot rust tussen de adembenemende Oostenrijkse bergen.

De appartementen van Almdorf Homes zijn centraal gelegen verspreid over Königsleiten. De Krimmler waterval ligt op ca. 10 km van Königsleiten, een bezoek aan deze indrukwekkende waterval is dan ook zeker de moeite waard. Het hoogst gelegen planetarium van Europa ligt in Königsleiten. Na een bezoek aan het planetarium kunt u bij heldere lucht de sterrenhemel van Königsleiten door de telescoop bekijken. Restaurants en supermarkt bevinden zich op zo'n 300 m afstand.

Afstand vanaf Utrecht: 965 km.

Centrale receptie aan het begin van het dorp met parkeergelegenheid. Geen lift aanwezig (2-3 verdiepingen). Bij de appartementen is er parkeergelegenheid (max. een auto per appartement). De appartementen verschillen onderling van inrichting.

Appartementen

1-kamerappartement, type D1  (max. 2 pers., ca. 20m²)
Eenvoudige, maar nette appartementen met woon-/slaapkamer met 2-persoonsslaapbank. Kitchenette met twee kookplaten, koelkast en koffie- en theezetfaciliteiten. Badkamer met douche of bad en toilet. Balkon of terras.

1-kamerappartement, type D2 (max. 3 pers., ca. 25m²)
Gelijk aan het 1-kamerappartement type D1, maar met extra 1-persoonsslaapbank.

2-kamerappartement, type D3 (max. 4 pers., ca. 40m²)
Gelijk aan het 1-kamerappartement type D1, maar met een aparte slaapkamer met een 2-persoonsbed of twee aparte bedden.

3-kamerappartement, type D5 Hochstaffl  (max. 5 pers., ca. 55m²)
Met woon-/slaapkamer met een 1-persoonsslaapbank. Twee slaapkamers met een 2-persoonsbed of twee aparte bedden. Kitchenette met vier kookplaten, koelkast, magnetron, vaatwasmachine, oven en koffie- en theezetfaciliteiten. Badkamer met douche of bad en toilet. Balkon of terras.

3-kamerappartement, type D4 (max. 5 pers., ca. 50m²)
Qua indeling gelijk aan 3-kamerappartement type D5, maar zonder magnetron, vaatwasmachine en oven.

Ter plaatse verneemt u in welk appartement u verblijft. Het is niet mogelijk essenties op te geven, wel preferenties. De lokale VVV organiseert meerdere begeleide themawandelingen per week waar u zich ter plaatse voor kunt aanmelden. Huisdieren zijn toegestaan op aanvraag (niet toegestaan in appartement Hochstaffl).

Gas, water en elektriciteit.

Verplichte kosten, ter plaatse te voldoen: toeristenbelasting ca. € 1,60 per persoon per nacht (vanaf 15 jaar), kinderen t/m 14 jaar ca. € 0,40 per persoon per nacht. Eindschoonmaak ca. € 50 voor het 1-kamerappartement, ca. € 60 voor het 2-kamerappartement, ca. € 85 voor de 3-kamerappartementen en € 115 voor het 4-kamerappartement (contant of per creditcard). Bedlinnen ca. € 14 per persoon (uitgifte 1e set), baddoeken ca. € 3 en handdoeken ca. € 2,50 per set. Optionele kosten, te vermelden bij reservering en ter plaatse te voldoen: Kinderbed ca. € 6 per nacht en kinderstoel ca. € 3 per nacht.

Königsleiten

Waar vindt u meer ontspanning en afwisseling dan tijdens een vakantie in Königsleiten, één van de meest attente, vriendelijke en stressvrije plekjes op deze aardbol. De Krimmler watervallen en de Grossvenediger liggen in de buurt en zijn absoluut een bezoekje waard.

Dankzij de goede bereikbaarheid via de grens van de deelstaten Salzburg en Tirol, samen met de rustige en zonnige ligging in het gebied van het nationale park van de Hohe Tauern, beschikt u over de toverformule voor een onvergetelijke vakantie.

De zon knipoogt - de dag ontwaakt! Königsleiten, gelegen aan de voet van de Gernkogel en de Königsleitenspitze, genesteld tussen het bergmassief  de Hohe Tauern in het zuiden en de groene velden van het Pinzgauer dal in het noorden, wenkt u uitnodigend toe!

Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

  1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
  2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
  3. Hoesten en niezen in de elleboog
  4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
  5. Vermijd handen schudden
  6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
  7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
  9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
  10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.

 


Indien u per eigen auto of motor reist dan dient u er rekening mee te houden dat voor Oostenrijk een tolvignet verplicht is.

Uw vignet kunt u eenvoudig online bestellen.