7-daagse autorondreis Ontdek het Salzkammergut

Eigen vervoer reis

Heerlijke rondreis die u kennis laat maken met een van de mooiste regio's van Oostenrijk. Prachtige meren tussen indrukwekkende bergtoppen en mooie historische plaatsjes. Meer reisinformatie

vanaf € 759 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

7-daagse autorondreis Ontdek het Salzkammergut

De Salzkammergut staat bekend als een van de mooiste regio's van Oostenrijk en is ook bij de Oostenrijkers zelf een geliefde regio voor een kort verblijf in de bergen en voor watersporten. Wij kozen voor een verblijf aan de Traunsee, de Hallstätter See en de Wolfgangsee, als uitvalsbasis voor deze heerlijke vakantie naar Oostenrijk.

Excursies
Traunsee
Bad Ischl
Hallstatt en Hallstättersee
Wolfgangsee
Salzburg

Dag 1: Nederland – Gmunden / Traunsee, ca. 964 km

Stadsgezicht Gmunden

Een mooie rit door Duitsland naar uw eerste hotel in Oostenrijk. U verblijft 2 nachten in Gmunden aan de prachtige Traunsee. In het eerste hotel ontvangt u de vouchers voor de excursies en activiteiten die bij deze rondreis zijn inbegrepen (van 18 april t/m 27 oktober). Ook ontvangt u de Salzkammergut Card met vele extra’s en voordelen in de regio waar u tijdens deze reis verblijft.

Gezien de lengte van deze autorit, kan het prettig zijn uw reis te onderbreken in een overnachtingshotel. Een aanrader hiervoor is het Loew’s Hotel Merkur in de historische stad Nürnberg. U ‘breekt’ de reis op ca. 620 km en komt een dag later uitgerust aan in Oostenrijk. Neemt u voor een overnachtingshotel contact op met uw ANVR reisagent of de Jong Intra Vakanties.

Dag 2: Gmunden / Traunsee

Traunsee

De mooie dorpjes Gmunden en Traunkirchen aan de Traunsee zijn zowel over de weg als over het water bereikbaar. In de zomermaanden worden regelmatige bootverbinden onderhouden over het meer. Bij het verblijf aan de Traunsee is een retourtje met de Grünbergkabelbaan inbegrepen. Boven op de Grünberg kunt u de route het boomtoppenpad wandelen (inbegrepen bij uw autorondreis) en een bezoek aan de prachtige uitzichttoren brengen. Het dorp Gmunden is de hoofdplaats van dit meer en heeft een leuke boulevard en een park met de oude burcht aan het meer.

Dag 3: Gmunden / Traunsee – Hallstatt / Hallstätter See, ca. 55 km

Hallstatt

Een prachtige rit vanuit het noorden naar het zuidelijkste meer van de regio Salzkammergut. U verblijft 2 nachten in het wereldberoemde Hallstatt aan de minstens zo beroemde Hallstätter See. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de ‘Keizerstad’ Bad Ischl, waar Keizerin Sisi en Keizer Franz Josef hun huwelijksreis verbleven. Een heerlijke koffiespecialiteit met een stukje ‘Kaisertorte’ in het bekende Café Zauner zijn inbegrepen bij uw autorondreis. 

Dag 4: Hallstatt / Hallstätter See

Hallstatt

Hallstatt met zijn volledig autovrije centrum geeft u het gevoel of u naar het verleden bent teruggereisd. Tot 50 jaar geleden was dit dorpje dan ook niet via de weg bereikbaar. Hallstatt staat bol van de bezienswaardigheden. Het Hallstattmuseum geeft u een kijkje in de geschiedenis van het dorp. Bijzonder is ook het Knekelhaus, waar de schedels en gebeenten van de gestorven inwoners van Hallstatt bewaard blijven. 

Net buiten het centrum van Hallstatt vertrekt een tadradbaantje naar de zoutmijnen – de Salzwelten Hallstatt. Een rondleiding door de zoutmijnen en een retour met de tandradbaan is bij uw autorondreis inbegrepen. Goede schoenen en warme kleding zijn een must voor deze activiteit!

 

 

Dag 5: Hallstatt / Hallstätter See – St. Wolfgang / Wolfgangsee, ca 38 km

Wolfgangsee

Wederom een mooie rit op het programma, met onderweg voldoende mogelijkheden voor een leuke activiteit. Overweegt u een bezoek aan Salzburg op de laatste dag van uw rondreis, dan is het aan te raden om vandaag door te reizen naar de Wolfgangsee. Een ticket voor een boottocht over het meer is bij uw autorondreis inbegrepen. U verblijft 2 nachten in het schilderachtige St. Wolfgang, bekend als het decor van diverse operettes en films rond “Im Weißen Rössl”.

Dag 6: St. Wolfgang / Wolfgangsee

Salzburg

Langs de oevers van de Wolfgangsee vindt u diverse interessante mogelijkheden voor een heerlijke dag. De prachtige stad Salzburg ligt echter ook binnen handbereik. In ca. 1 uur (ca. 55 km) bent u in de mooie hoofdstad van het Salzburgerland. Deze charmante stadademt muziek uit. De stad waar Mozart geboren is en de Sound of Music haar wortelen heeft ligt aan de rivier de Salzach. Een bezoek aan Salzburg mag eigenlijk niet ontbreken tijdens deze autorondreis.

Dag 7: St. Wolfgang / Wolfgangsee - Nederland, ca. 989 km

Sfeer

Uw autorondreis eindigt vandaag. Na het ontbijt verlaat u de Salzkammergut en rijdt u terug naar Nederland. Gezien ook de lengte van deze autorit, kan het prettig zijn uw reis te onderbreken in een overnachtingshotel. Een aanrader hiervoor is het mooie Wyndham Garden Gummersbach in het bosrijke Bergisches Land. U ‘breekt’ de reis op ca. 750 km en komt een dag later uitgerust aan bij uw huis. Geniet nog even van een goede maaltijd om deze mooie autorondreis in stijl af te sluiten.

 

Inbegrepen
6 overnachtingen volgens beschrijving
Uitgebreide reisbeschrijving
ANWB reisgids en wegenkaart

Niet inbegrepen
Parkeer-, tol- en entreegelden
Overige maaltijden
Eventuele toeristenbelasting

Bij ons inclusief!
Grünbergbahn met boomtoppenpad
Koffie met gebak bij Café Zauner
Bezoek aan de Salzwelten Hallstatt
Boottocht Wolfgangsee

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, reserveren wij voor een gelijkwaardig alternatief in de omgeving van uw bestemming.

Overnachtingen
2x Landhotel Grünberg***+ in Gmunden o.b.v. logies en ontbijt
2x Heritage Hotel Hallstatt**** in Hallstatt o.b.v. logies en ontbijt
2x Försterhof**** in St. Wolfgang o.b.v. logies en ontbijt

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.

Indien u per eigen auto of motor reist dan dient u er rekening mee te houden dat voor Oostenrijk een tolvignet verplicht is.

Uw vignet kunt u eenvoudig online bestellen.