11-daagse autorondreis Oostenrijks mooiste steden

Eigen vervoer reis

Een prachtie autorondreis die u meeneemt langs de mooiste steden van Oostenrijk. Meer reisinformatie

vanaf € 829 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

11-daagse autorondreis Oostenrijks mooiste steden

De Oostenrijkse steden zijn verrassend mooi en gezellig. Traditie en moderne architectuur gaan hand in hand. De steden waarmee u tijdens deze rondreis kennis maakt, zijn daarnaast ook nog eens schitterend gelegen tegen het decor van de Alpen of aan een prachtig meer.

Excursies
Innsbruck
Salzburg
Klagenfurt
Graz
Linz

Dag 1: Nederland – Innsbruck, ca. 897 km

Innsbruck

Een mooie rit door Duitsland naar de eerste stad in Oostenrijk. U verblijft 2 nachten in Innsbruck, de mooie hoofdstad van Tirol, zodat u voldoende tijd heeft om deze mooie stad te bekijken.

Dag 2: Innsbruck

Innsbruck

Een volle dag ter besteding in Innsbruck, ook wel de hoofdstad van de Alpen genoemd. Deze leuke stad, ingeklemd tussen machtige Alpenmassieven, heeft een leuk historisch centrum met het beroemde Gouden Dak en de keizerlijke Hofburg. Bij deze rondreis ontvangt u een voucher voor een retourticket per persoon met de Hungerburgbahn (afhankelijk van dienstregeling). Geniet van het uitzicht over de stad of stap halverwege uit en bezoek de verrassend mooie Alpenzoo.

Dag 3: Innsbruck –Salzburg, ca. 186 km

Swarovski Kristallwelten

Een mooie route door het Inntal en Zuid-Duitsland. Onderweg rijdt u langs de Swarovski Kristallwelten in Wattens. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een kortingsvoucher. U verblijft 2 nachten in Salzburg, zodat u voldoende tijd heeft om deze mooie stad te bekijken.

Dag 4: Salzburg

PG152997000

Een volle dag ter besteding in Salzburg, ook wel de Mozartstadt genoemd. Ook hier vormen de Alpen een prachtig decor voor een mooie historische stad. U ontvangt een voucher voor een bezoek aan geboortehuis van Mozart (Mozart Geburtshaus) in het prachtige centrum van Salzburg. Een attractie die in ieder geval op uw lijstje niet mag ontbreken!

Dag 5: Salzburg – Klagenfurt, ca. 229 km

Minimundus in Klagenfurt

Vandaag voert de route u dwars door de prachtige Alpen naar Klagenfurt, de ‘Metropool aan de Wörthersee’.

Dag 6: Klagenfurt

Klagenfurt

Vandaag een hele dag in Klagenfurt, het toeristische centrum van zuidelijk Oostenrijk. U bevindt zich hier in het gebied van de beroemde Karinthische meren, met de mooie Wörthersee binnen handbereik. Een bezoek aan Klagenfurt is niet compleet zonder een bezoek aan dit prachtige meer. Een rondvaart over de Wörthersee is dan ook inclusief bij deze autorondreis (afhankelijk van het vaarplan).

Dag 7: Klagenfurt – Graz, ca. 137 km

Graz

Vandaag staat een relatief korte rit op het programma naar Graz, de hoofdstad van Steiermark. 

Dag 8: Graz

Graz

Ook voor Graz staat er een volle dag voor u gereserveerd. Graz staat bekend om zijn heerlijke ‘zuidelijke flair’ en moderne leefstijl. De belangrijkste attractie is hier het Kunsthaus Graz, een markant, hypermodern gebouw in het historische centrum. Een leuke wijnproeverij met een kleine snack in de oude binnenstad van Graz is inclusief bij uw rondreis.

Dag 9: Graz – Linz, ca. 221 km

Donau
Het laatste traject in Oostenrijk leidt u naar het noorden. Halverwege zegt u de uitlopers van de Alpen vaarwel en rijdt u het dal van de Donau in voor de finale van uw rondreis; een bezoek aan Linz.

Dag 10: Linz

Linz

Ook in de laatste stad van deze rondreis, Linz, de hoofdstad van Ober-Oostenrijk, hebben wij 2 overnachtingen voor u gepland. Naast een gezellig historisch centrum, staat Linz tegenwoordig vooral bekend om het Ars Electroinca Center, de reden waarom Linz door UNESCO is uitgeroepen to City of Media Arts. Bij deze rondreis is een tour met de City Express inbegrepen (Best of Linz – ca. 25 min.).

Dag 11: Linz – Nederland, ca. 951 km

Familie op een steiger

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis naar wens verlengen met een van de andere accommodaties of arrangementen uit ons aanbod.

 

Het is uiteraard mogelijk om Wenen toe te voegen aan uw rondreis. Wij raden u aan dit verblijf in te passen tussen uw bezoek aan Graz en Linz en hiervoor minimaal 3 nachten uit te trekken. Neemt u hiervoor telefonisch contact op met de Jong Intra Vakanties (0180-457803) of vraag uw ANVR Reisadviseur.

Inbegrepen
10 overnachtingen volgens beschrijving
Reisbeschrijving
ANWB reisgids en wegenkaart

Niet inbegrepen
Parkeer-, tol- en entreegelden
Eventuele toeristenbelasting

Bij ons inclusief!
Retourrit met de Hungerburgbahn in Innsbruck
Entree tot het geboortehuis van Mozart
Rondvaart over de Wörthersee
Wijnproeverij in Graz
'Best of Linz' met de City Express

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, reserveren wij voor u een gelijkwaardig alternatief in de omgeving van uw bestemming. Het is mogelijk de autorondreis te boeken op basis van 3-sterren hotels en Gasthoven of 4-sterren hotels.


 

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.

Indien u per eigen auto of motor reist dan dient u er rekening mee te houden dat voor Oostenrijk een tolvignet verplicht is.

Uw vignet kunt u eenvoudig online bestellen.