10-daagse autorondreis Oostenrijk actief

Eigen vervoer reis

Een schitterende reis voor de ultieme actieve vakantie in de bergen. Deze autorondreis biedt u voldoende tijd voor heerlijke sportieve activiteiten in de bergen op drie geweldige locaties. Meer reisinformatie

vanaf € 465 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Actieve reis
  • Inclusief ANWB reisgids
  • Inclusief ontbijt
  • Nieuwe reis

10-daagse autorondreis Oostenrijk actief

Een schitterende reis voor de ultieme actieve vakantie in de bergen. Deze autorondreis biedt u voldoende tijd voor heerlijke sportieve activiteiten in de bergen op drie geweldige locaties.

Excursies
Zugspitz Arena
Zillertal
Deffereggental

Dag 1: Nederland – Lermoos, ca. 820 km

Sfeer

De snelste route vanuit Nederland leidt u door Duitsland richting de Fernpass. Voor deze bestemming hoeft u het Autobahnvignet nog niet in te laten gaan. Zodra u uw reis over de Fernpass vervolgt, dient het Autobahnvignet in te gaan.

Dag 2 en 3: Lermoos - Zugspitz Arena

Bergwandelen

De Zugspitz Arena is gelegen op een zonnig plateau aan de Oostenrijkse zijde van Duitslands hoogste berg, de Zugspitz. Diverse wandelroutes vertrekken vanuit Lermoos de omliggende bergen in.

 

U kunt ook kiezen voor de fiets. Door de ligging van Lermoos op een plateau, kunt u relatief vlak fietsen. Met een mountainbike kunt gebruik maken de mooie mountainbike trajecten die in deze regio zijn uitgezet.

 

Naast wandelen en mountainbiken kunt u in de Zugspitz Arena diverse sportieve en avontuurlijke activiteiten uitoefenen.

 

Met de Gästekarte Tiroler Zugspitz Arena, die u in uw accommodatie ontvangt, maakt u onder andere gratis gebruik van begeleide wandeltochten, en ontvangt u korting op het gebruik van diverse bergliften en sportieve activiteiten.

Dag 4: Lermoos – Mayrhofen, ca. 144 km

Rifflsee

Vandaag staat een mooie autorit op het programma. Vergeet niet dat u vanaf vandaag over een Autobahnvignet dient te beschikken!

U rijdt over de Fernpass en door het Inntal langs de stad Innsbruck naar het bekende Zillertal. Het Zillertal is een van de geliefdste dalen bij Nederlanders voor de wintersport, maar ook in de zomer een geweldige bestemming.

Dag 5 en 6: Mayrhofen, Zillertal

Fietsen

Net als in het Pitztal reserveren we twee volle dagen voor uw verblijf in het Zillertal.

Voor de wandelaars wacht er ruim 1.400 km wandelpaden en meer dan 150 hutten en ‘Jausenstationen’ in het Zillertal. In alle categorieën en op diverse hoogten. Door het hele dal rijdt de Wanderbuss, die de verschillende dorpen en liften met elkaar verbindt. Vrijwel alle liften in het Zillertal zijn de gehele zomer in bedrijf.

Fietsers kunnen hun hart ophalen in het Zillertal. Of u nu kiest voor de relatief vlakke Zillertaller Radweg (ruim 30 km lang) of gaat mountainbiken in het hooggebergte, het Zillertal biedt de bezoeker prachtige routes en goede faciliteiten. Regelmatig worden er mooie tochten georganiseerd.

Ook het Zillertal biedt naast wandelen en fietsen diverse andere sportieve activiteiten. Een leuke activiteit is de Hochseilgarten, een klimpark met lange tokkeltrajecten, waar ook volwassenen voldoende uitdaging vinden.

Dag 7: Mayrhofen – St. Jakob in Deffereggental, ca. 135 km

Wandelen

Het mooie van de autorit van vandaag is dat u deze kunt onderbreken voor een mooie wandeltocht. Vanuit het Zillertal rijdt u over de Gerlospas (tol) naar het Salzburgerland en passeert u de beroemde Krimmler Wasserfallen. Het wanderpad langs de grootste waterval van Oostenrijk is zeker de moeite waard, ook als u geen geoefende wandelaar bent. De route voert u verder over de Felbertaurn Straße naar Osttirol. Het zal u direct opvallen dat het landschap hier ruiger is en de toppen hoger. U bevindt zich dan ook in de regio van Oostenrijks hoogste berg, de Großglockner.

Dag 8 en 9: St. Jakob in Deffreggental

MTB

Onbekend bij vele Nederlanders, maar de Oostenrijkers kunnen het u direct bevestigen; Het Deffereggental behoort tot de mooiste dalen van het land. De natuur is hier overweldigend en het toerisme heeft het landschap nog geen schade aangebracht. De liften die ’s winters in gebruik zijn voor de wintersport, zijn in de zomer op vaste dagen in bedrijf, en bevinden zich op ca. 3 km van uw hotel. Ook zonder de liften zijn er voldoende mogelijkheden voor een prachtige wandeltocht. 

Fietsers vinden meer dan 100 km mountainbike routes in het Deffereggental, met voldoende uitdaging voor zowel beginners als geoefende mountainbikers. De verschillende routes zijn goed aangegeven en starten op diverse punten in het dal. 

St. Jakob in Deffereggental noemt zich graag de ‘Klettergemeinde’ van Oostenrijk en doet zijn naam met diverse professionele bergsportverenigingen, twee spectaculaire klimparken en diverse begeleide klimtouren zeker eer aan.  

U zult het Deffereggental na deze reis zeker in uw hart sluiten.

Dag 10: St. Jakob in Deffereggental – Nederland, ca. 1016 km

Sfeer

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis naar wens verlengen met een van de andere accommodaties of arrangementen uit ons aanbod.

Gezien de afstand en de te verwachten reisduur is een overnachting in Duitsland aan te raden. Hotel Excelsior in Ludwigshafen breekt uw terugreis op ca. 590 km, waardoor u na een heerlijk actieve vakantie toch ontspannen aankomt op uw woonadres.

Inbegrepen
9 overnachtingen volgens beschrijving
Reisbeschrijving
ANWB reisgids en wegenkaart

Niet inbegrepen
Parkeer-, tol- en entreegelden
Overige maaltijden
Eventuele toeristenbelasting

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, reserveren wij voor u een mooi hotel in de omgeving van uw bestemming.

Overnachtingen
3x Pension Europa in Lermoos o.b.v. logies en ontbijt
3x Pension Birkenhof en Rosenhof in Mayrhofen o.b.v. logies en ontbijt
3x Macher’s Landhotel in St. Jakob in Deffereggental o.b.v. halfpension

Indien u per eigen auto of motor reist dan dient u er rekening mee te houden dat voor Oostenrijk een tolvignet verplicht is.

Uw vignet kunt u eenvoudig online bestellen.