10-daagse autorondreis Rondje Ålesund

Eigen vervoer reis

Deze rondreis start in Ålesund, de Art Nouveaustad aan de westkust. In 10 dagen ontdekt u de mooie eilanden voor de kust, Trondheim, het bergachtige binnenland en de prachtige Geirangerfjord. Meer reisinformatie

vanaf € 1058 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Topreis in Westelijk Fjordengebied
  • Start en finish in Ålesund
  • Bezoek de Geirangerfjord
  • Inclusief ANWB reisgids
  • NL routebeschrijving

10-daagse autorondreis Rondje Ålesund

Deze rondreis start in Ålesund, de Art Nouveaustad aan de westkust. In 10 dagen ontdekt u de mooie eilanden voor de kust, Trondheim, het bergachtige binnenland en de prachtige Geirangerfjord. Er zijn 3 rustpunten in de rondreis waardoor u optimaal kunt genieten van het natuurschoon en de bezienswaardigheden.

Excursies
- Art Nouveau stad Ålesund
- Kristiansund, aan het water gelegen
- Twee Nationale toeristenroutes
- Bezoek 'koningsstad' Trondheim
- Rondane Nationaal Park
- Geiranger per RIB boot of cruise
- Trollstigveien, met 11 haarspeldbochten

Dag 1: Ålesund

Ålesund

De rondreis start in Ålesund. De stad Ålesund is een belangrijke vissersplaats. Nadat de stad in 1904 bijna volledig is afgebrand, is met hulp van veel verschillende Europeanen de stad weer opgebouwd in de Art Nouveau stijl die zo kenmerkend was voor die tijd. Het oude stadscentrum is zeker een bezoek waard.

Dag 2 en 3: Ålesund - Kristiansund, ca. 150 km

Atlantic Road

Via de Romsdalsfjord, een lange fjord van ca. 88 kilometer rijdt u van Ålesund richting Kristiansund. U komt voorbij de rozen- en Jazzstad Molde waarna u via een knap stukje wegenbouw verder rijdt richting Kristiansund. De 8,3 kilometer lange Atlantic Road is over diverse eilandjes aangelegd en telt 8 bruggen. Kristiansund is een samenvoeging van twee kleinere plaatsjes. De oude gebouwen die het bombardement van de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd, zijn nog steeds te bewonderen. Net als Ålesund is de belangrijkste inkomstenbron van Kristiansund de visserij en u ziet dan ook overal de stokvis op de houten rekken hangen. U verblijft twee nachten in Kristiansund.

Dag 4 en 5: Kristiansund - Trondheim, ca. 200 km

Trondheim

Na het ontbijt rijdt u naar de derde stad van Noorwegen, Trondheim, waar u de komende twee nachten verblijft. Bezienswaardig zijn de Nidaros kathedraal, waar de Noorse koningen gekroond werden en de oude houten pakhuizen langs de rivier de Nidelva waar nu restaurants en leuke winkeltjes in gevestigd zijn. Maar ook Monkholmen, een oude gevangenis en oud klooster dat midden in de rivier was gebouwd, is nu een leuke toeristische attractie.

Dag 6: Trondheim - Dombås, ca. 200 km

Rondane / Dovrefjell

Vandaag rijdt u het binnenland in, richting Dombås. Het plaatsje Dombås is omgeven door drie Nationale Parken: Dovre, Rondane en Dovrefjell-Sunndalsfjella. Deze parken staan bekend vanwege de muskusossen en de rendieren die hier nog in het wild leven. De parken hebben een zeer gevarieerde flora en fauna en zijn ideaal voor natuurliefhebbers.

Dag 7 en 8: Dombås - Geiranger, ca. 235 km

Geirangerfjord

Via Åndelsnes gaat de reis verder naar het prachtige Geirangergebied. Vanaf Åndelsnes volgt u de Trollstigveien in zuidelijke richting. Een zeer spectaculaire bergpas met maar liefst 11 haarspeldbochten. De weg is smal en steil maar u heeft schitterende uitzichten. Bovenaan is een apart uitzichtpunt. Geiranger is een toeristische plaats aan de beroemde Geirangerfjord. Deze fjord staat op de UNESCO werelderfgoedlijst vanwege haar uitzonderlijke schoonheid. Op dag 8 kunt u naar het Dalsnibba uitzichtpunt (indien het helder weer is) en eventueel naar het gletsjergebied van de Jostedalsbreen en de Briksdalsbreen. U verblijft twee nachten in Geiranger.

Dag 9: Geiranger - Ålesund, ca. 110 km

Alesund

U neemt de ferry van Geiranger naar Hellesylt (niet inbegrepen), dwars door de Geirangerfjord. Een schitterende bootreis van ca. anderhalf uur langs de oude fjordboerderijen en de mooie watervallen. Vanaf Hellesylt rijdt u terug naar Ålesund voor uw laatste overnachting.

Dag 10: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U gaat op eigen gelegenheid naar het volgende reisdoel.

Inbegrepen
- 9 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Noorwegen, Fjorden en wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Noorwegen v.v.
- Huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden en lokale veerdiensten. Richtlijn ca. € 200 - € 250 (incl. ferry door de Geirangerfjord)

Uw accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
1 x Ålesund, Quality Hotel Waterfront
2 x Kristiansund, Thon Hotel Kristiansund
2 x Trondheim, Thon Hotel Trondheim
1 x Dombås, Dombås Hotel
2 x Geiranger, Hotel Geiranger
1 x Ålesund, Quality Hotel Waterfront

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.

7,2
7,0

Het Thon Hotel in Trondheim was zou ik schrappen uit het programma; kamers aan de oude kant. Verder is de informatie in het reisprogramma erg summier en zou het leuk zijn als er wat meer informatie is over bezienswaardigheden en activiteiten onderweg.

Reactie de Jong Intra: Inmiddels zijn de kamers in Thon Hotel opgeknapt. Bij de reispapieren hebben we een uitgebreide Nederlandstalige reisbeschrijving en een ANWB Ontdek Reisgids en wegenkaart toegevoegd.