7-daagse fietsvakantie Rond de Zuiderzee

Eigen vervoer reis

Dé fietsklassieker van Nederland! Het is volop genieten tijdens deze prachtige fietstocht door afwisselende landschappen en authentieke vissersdorpen. Meer reisinformatie

vanaf € 575 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Boottocht over IJsselmeer van Enkhuizen naar Stavoren
 • Authentieke steden en vissersdorpen
 • Hotels met bagagevervoer
 • Actieve reis
 • Huurfiets mogelijk

7-daagse fietsvakantie Rond de Zuiderzee

Vanuit Huizen fietst u een prachtige route langs de oevers van de voormalige Zuiderzee (IJsselmeer). Tot de aanleg van de Afsluitdijk en de polders lagen deze oevers meer landinwaarts. U komt door vele prachtige oude steden en stadjes, zoals Muiden, Amsterdam, Volendam, Hindeloopen, Kampen en Harderwijk en u fietst door vele oude en nieuwe natuurgebieden. De route voert u door Waterland, met vogelrijke veenweides, pontjes en oude watergangen. Door de overtocht met de boot van Enkhuizen naar Stavoren hoeft u niet over de lange Afsluitdijk. Vervolgens fietst u door het glooiende Gaasterland in Friesland, dat verrassend bosrijk is. Giethoorn biedt u boogbrug­getjes, bootjes en rietgedekte boerderijen. Langs de Randmeren fietst u door de authentieke vissersdorpen Elburg, Nunspeet en Spakenburg terug naar Huizen.

Excursies
Huizen
Volendam
Enkhuizen
Stavoren
Lemmer
Giethoorn
Nunspeet

Dag 1: Aankomst in Huizen

Dag 1

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Huizen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2: Van Huizen naar Volendam/Katwoude, ca. 64 km

Dag 2

Vandaag fietst u over de beboste oevers van het Gooi en komt u door Naarden en Muiden, met het middeleeuwse Muiderslot. Vervolgens zet u de reis voort naar Amsterdam, waar u door de binnenstad fietst en met de pont het IJ oversteekt (gratis voor voetgangers en fietsers). Net buiten Amsterdam komt u in Waterland, met vogelrijke veenweides, pontjes en oude watergangen. Op het eilanddorp Marken lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Met de boot (niet inbegrepen, kosten ca. € 10,50 p.p. enkele reis incl. fiets) of via Monnickendam bereikt u Volendam of Katwoude. Vanaf 14.06.2020 vertrekken de boten iedere 45 minuten (onder voorbehoud van wijzigingen; let op: in Coronatijd is een mondkapje verplicht op de boot).

Dag 3: Van Volendam/Katwoude naar Enkhuizen, ca. 50 of 53 km

Dag 3

Vandaag fietst u over de oude Zuiderzeedijk door het mooie kaasstadje Edam en het sfeervolle Hoorn. U ziet er prachtige gebouwen uit de Gouden Eeuw. In overnachtingsplaats Enkhuizen kunt u een stadswandeling maken en een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum.

Dag 4: Van Enkhuizen naar Oudemirdum/Lemmer, ca. 16 of 31 km + evt. rondrit naar Hindeloopen, ca. 25 km

Dag 4

Vandaag steekt u per boot (inbegrepen) het IJsselmeer over naar het Friese Stavoren. Hier kunt u een mooie rondrit maken naar het schilderachtige havenstadje Hindeloopen. Door het glooiende Gaasterland fietst u vervolgens naar Oudemirdum. Uw hotel bevindt zich hier of in de havenplaats Lemmer.

Dag 5: Van Oudemirdum/Lemmer naar Giethoorn, ca. 63 of 42 km

Dag 5

Na een overnachting in Friesland fietst u langs het stoomgemaal van Lemmer en vervolgens dwars door het prachtige natuurgebied de Weerribben. Uw hotel bevindt zich in Giethoorn, ook wel bekend als het 'Venetië van het Noorden' met boogbruggetjes, bootjes en rietgedekte boerderijen.

Dag 6: Van Giethoorn naar Nunspeet, ca. 63 of 67 km

Dag 6

Vanuit Giethoorn fietst u naar Kampen, een oude Hanzestad aan de rivier de IJssel. Via het mooie vestingstadje Elburg en langs de Randmeren gaat u naar etappeplaats Nunspeet. Nunspeet is één van de oudste Nederlandse toeristendorpen gelegen tussen de bossen van de Veluwe en het water van de vroegere Zuiderzee.

Dag 7: Van Nunspeet naar Huizen, ca. 61 km en vertrek

Dag 7

Op de laatste dag fietst u naar het ommuurde Zuiderzeestadje Harderwijk. U zet uw fietstocht voort langs het smalle randmeer naar het voormalige vissersdorp Spakenburg, nog steeds de thuishaven van een grote bottervloot. Door de weidse Eempolder keert u terug in Huizen.

Inbegrepen
6x Overnachting
6x Ontbijt
Veerboot Enkhuizen-Stavoren (p.p. incl. fiets) op dag 4 (zie het dagprogramma)
Parkeren: gratis bij het eerste hotel
Bagagevervoer
Routebeschrijving met kaarten
Gps-tracks

Niet inbegrepen
Vervoer naar Huizen v.v.
Overige maaltijden (halfpension optioneel bij te boeken: € 190 p.p.)
Toeristenbelasting ca. € 9 p.p.
Eventuele entreegelden
Huurfiets optioneel bij te boeken: € 70 p.p.
E-bike optioneel bij te boeken: € 135 p.p.
Fietsverzekering

Uw hotels

Gedurende deze fietsrondreis verblijft u in goede middenklasse hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. U verblijft o.b.v. logies en ontbijt.


In de reisbescheiden staan de accommodaties vermeld zoals definitief geboekt voor u.

Overnachtingen
1x Huizen
1x Volendam/Katwoude
1x Enkhuizen
1x Oudemirdum/Lemmer
1x Giethoorn
1x Nunspeet

Voor alle fietsreizen geldt een minimale deelname van 2 personen. De 1-persoonskamertoeslag is daarom van toepassing vanaf de 3e persoon binnen een boeking.

Enige uitzondering zijn de fietsrondreizen 'Rond de Zuiderzee' en 'Rond het Markermeer'. Hierop is geen aparte alleenreizendentoeslag van toepassing.

Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.