7-daagse fietsvakantie Rond de Zuiderzee

Eigen vervoer reis

Dé fietsklassieker van Nederland! Het is volop genieten tijdens deze prachtige fietstocht door afwisselende landschappen en authentieke vissersdorpen. Meer reisinformatie

vanaf € 495 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Boottocht over IJsselmeer van Enkhuizen naar Stavoren
  • Authentieke steden en vissersdorpen
  • Hotels met bagagevervoer
  • Actieve reis
  • Huurfiets mogelijk

7-daagse fietsvakantie Rond de Zuiderzee

Vanuit Huizen fietst u een prachtige route langs de oevers van de voormalige Zuiderzee (IJsselmeer). Tot de aanleg van de Afsluitdijk en de polders lagen deze oevers meer landinwaarts. U komt door vele prachtige oude steden en stadjes, zoals Muiden, Amsterdam, Volendam, Hindeloopen, Kampen en Harderwijk en u fietst door vele oude en nieuwe natuurgebieden. De route voert u door Waterland, met vogelrijke veenweides, pontjes en oude watergangen. Door de overtocht met de boot van Enkhuizen naar Stavoren hoeft u niet over de lange Afsluitdijk. Vervolgens fietst u door het glooiende Gaasterland in Friesland, dat verrassend bosrijk is. Giethoorn biedt u boogbrug­getjes, bootjes en rietgedekte boerderijen. Langs de Randmeren fietst u door de authentieke vissersdorpen Elburg, Nunspeet en Spakenburg terug naar Huizen.

Hoogtepunten
- Huizen
- Volendam
- Enkhuizen
- Stavoren
- Lemmer
- Giethoorn
- Nunspeet

Dag 1: Aankomst in Huizen

Dag 1

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Huizen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2: Van Huizen naar Volendam/Katwoude, ca. 61 of 64 km

Dag 2

Vandaag fietst u over de beboste oevers van het Gooi en komt u door Naarden en Muiden, met het middeleeuwse Muiderslot. Vervolgens zet u de reis voort naar Amsterdam, waar u door de binnenstad fietst en met de pont het IJ oversteekt (gratis voor voetgangers en fietsers). Net buiten Amsterdam komt u in Waterland, met vogelrijke veenweides, pontjes en oude watergangen. Op het eilanddorp Marken lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Met de boot (niet inbegrepen, kosten ca. € 10 p.p. enkele reis incl. fiets) of via Monnickendam bereikt u Volendam of Katwoude.

Dag 3: Van Volendam/Katwoude naar Enkhuizen, ca. 51 of 54 km

Dag 3

Vandaag fietst u over de oude Zuiderzeedijk door het mooie kaasstadje Edam en het sfeervolle Hoorn. U ziet er prachtige gebouwen uit de Gouden Eeuw. In overnachtingsplaats Enkhuizen kunt u een stadswandeling maken en een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum.

Dag 4: Van Enkhuizen naar Oudemirdum/Lemmer, ca. 16 of 31 km + evt. rondrit naar Hindeloopen, ca. 25 km

Dag 4

Vandaag steekt u per boot (niet inbegrepen, kosten ca. € 22,50 p.p. inclusief fiets) het IJsselmeer over naar het Friese Stavoren. De overtocht Enkhuizen - Stavoren dient u zelf te reserveren. Kijk voor meer informatie en de dienstregeling op http://www.veerboot.info

In Stavoren kunt u een mooie rondrit maken naar het schilderachtige havenstadje Hindeloopen. Door het glooiende Gaasterland fietst u vervolgens naar Oudemirdum. Uw hotel bevindt zich hier of in de havenplaats Lemmer.

Dag 5: Van Oudemirdum/Lemmer naar Giethoorn, ca. 63 of 42 km

Dag 5

Na een overnachting in Friesland fietst u langs het stoomgemaal van Lemmer en vervolgens dwars door het prachtige natuurgebied de Weerribben. Uw hotel bevindt zich in Giethoorn, ook wel bekend als het 'Venetië van het Noorden' met boogbruggetjes, bootjes en rietgedekte boerderijen.

Dag 6: Van Giethoorn naar Nunspeet, ca. 63 of 67 km

Dag 6

Vanuit Giethoorn fietst u naar Kampen, een oude Hanzestad aan de rivier de IJssel. Via het mooie vestingstadje Elburg en langs de Randmeren gaat u naar etappeplaats Nunspeet. Nunspeet is één van de oudste Nederlandse toeristendorpen gelegen tussen de bossen van de Veluwe en het water van de vroegere Zuiderzee.

Dag 7: Van Nunspeet naar Huizen, ca. 61 km en vertrek

Dag 7

Op de laatste dag fietst u naar het ommuurde Zuiderzeestadje Harderwijk. U zet uw fietstocht voort langs het smalle randmeer naar het voormalige vissersdorp Spakenburg, nog steeds de thuishaven van een grote bottervloot. Door de weidse Eempolder keert u terug in Huizen.

Inbegrepen
- 6x Overnachting
- 6x Ontbijt
- Parkeren: gratis bij het eerste hotel
- Bagagevervoer
- Routebeschrijving met kaarten
- Gps-tracks

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Huizen v.v.
- Overige maaltijden (halfpension optioneel bij te boeken: € 190 p.p.)
- Boot Marken - Volendam op dag 2 (zie het dagprogramma): kosten ca. € 10 p.p. enkele reis incl. fiets
- Veerboot Enkhuizen - Stavoren op dag 4 (zie het dagprogramma); deze dient u zelf te boeken, kosten ca. € 22,50 p.p. inclusief fiets - voor meer informatie en de dienstregeling zie: http://www.veerboot.info/
- Toeristenbelasting ca. € 3,50 p.p.p.d. (ter plaatse te voldoen)
- Huurfiets optioneel bij te boeken: € 65 p.p.
- E-bike optioneel bij te boeken: € 130 p.p.
- Fietsverzekering (u dient dit zelf te regelen)

Uw hotels

Gedurende deze fietsrondreis verblijft u in goede middenklasse, 3*/4* hotels of in de omgeving van de genoemde plaatsen. We maken van diverse hotels gebruik en reserveren op basis van beschikbare kamers. Het is niet mogelijk om een hotellijst te ontvangen voor uw boeking. U ontvangt een definitieve hotellijst bij uw reispapieren.


U verblijft in een comfortabele kamer met bad of douche en toilet en op basis van de door u gekozen verzorging: logies/ontbijt of halfpension. Indien u kiest voor halfpension, dan ontvangt u in de meeste hotels een 3-gangen keuzemenu.In alle hotels is er mogelijkheid om de accu van uw (huur) e-bike op te laden.

Overnachtingen
1x Huizen
1x Volendam/Katwoude
1x Enkhuizen
1x Oudemirdum/Lemmer
1x Giethoorn
1x Nunspeet

Accommodaties en leveranciers van toeristische diensten hanteren protocollen en regels om uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat er nog altijd wijzigingen kunnen zijn in het aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten op uw vakantiebestemming.

Overal gelden de afstand- en hygiëneregels en dient u thuis te blijven bij klachten die kunnen duiden op COVID-19. De mondkapjesverplichting geldt inmiddels bijna overal en in sommige landen worden PCR- en/of sneltesten gevraagd bij binnenkomst op de luchthaven of aan de grens. Ook indien u gevaccineerd bent, gelden er nog regels. We zullen u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

Bij uw reispapieren ontvang u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op www.rivm.nl. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.