7-daagse fietsvakantie Friese steden en meren (luxe variant)

Eigen vervoer reis

It giet oan: ga actief ontspannen tijdens deze prachtige elfstedentocht op de fiets en verblijf in ruimere, luxere kamers. Meer reisinformatie

vanaf € 585 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • De elfstedentocht op de fiets (luxe variant)
 • Hotels met bagagevervoer
 • Dagafstand 33-55 km
 • Actieve reis
 • Huurfiets mogelijk

7-daagse fietsvakantie Friese steden en meren (luxe variant)

Het waterrijke Friesland leent zich niet alleen voor schaats- en zeiltochten, u kunt er ook prachtig fietsen. De vele goed gemarkeerde fietspaden brengen u in alle elf Friese steden, die een genot voor het oog zijn. Ook maakt u uitgebreid kennis met het Friese merengebied. U fietst langs meren, over dijken en door weilanden en, waar dat nodig is, brengen voet- en fietsveren u naar de overkant van vaarten en ‘brekken’.

Excursies
Leeuwarden
Sneek
Oudemirdum
Workum
Franeker
Dokkum
De Fluessen
Jopie Huisman-museum

Dag 1: Aankomst in Leeuwarden

Dag 1

De tocht begint en eindigt in Leeuwarden, de gezellige hoofdstad van Friesland. In de historische binnenstad staan vele monumenten.

Dag 2: Van Leeuwarden naar Sneek, ca. 40 of 54 km

Dag 2

Op de eerste fietsdag komt u langs de terpdorpen Boksum, Weidum en ­Reduzum en ziet u de eerste kop-hals-rompboerderijen.­ Na Jirnsum fietst u over de oever van het Sneekermeer naar Sneek. Op dezelfde dag kunt u nog een rondrit maken naar IJlst, de derde van de elf Friese steden, en een bezoek brengen aan de nog volop in gebruik zijnde houtzaagmolen De Rat.

Dag 3: Van Sneek naar Rijs of Harich, ca. 50 km

Dag 3

Vandaag fietst u dwars door het Friese meren­­gebied naar het kleinste vestingstadje Sloten. Langs het ­Slotermeer en door het Lycklamabos gaat het ­verder naar Rijs of Harich.

Dag 4: Van Harich of Rijs naar Workum, ca. 34 tot 62 km

Dag 4

U fietst lange tijd langs het IJsselmeer.­ Via Stavoren, het oudste stadje van Friesland, komt u in ­Hindeloopen, beide met fraaie 17e eeuwse ­huizen. Vervolgens fietst u langs de Fluessen naar Gaastmeer. U bereikt het kleine watersportdorp met een fiets- en voetveer. Uw hotel­ staat in Workum, waar een bezoek aan het Jopie ­Huisman-museum zeker de moeite waard is.

Dag 5: Van Workum naar Franeker, ca. 55 km

Dag 5

Vandaag fietst u over een prachtig fietspad langs de Flakke en Aldegeaster Brekken naar Bolsward. Deze ooit op drie terpen aan de voormalige­ Middelzee gelegen stad heeft een fraai centrum met grachten en tientallen monumenten. Hierna gaat u door naar Harlingen.­ De belangrijkste havenstad van Friesland heeft een rijke geschiedenis en ­gezellige terrassen aan het water. Vervolgens fietst u naar de voormalige universiteitsstad Franeker, met het oudste­ ­­werkende planetarium ter wereld.

Dag 6: Van Franeker naar Dokkum, ca. 53 km

Dag 6

Na ­Franeker fietst u noordwaarts over schelpen­paadjes en smalle dijkwegen door de polder het Bildt. Voorbij Nieuwebildtzijl fietst u langs de zeedijk en via de ­dorpen ­Ferwert en Birdaard bereikt u Dokkum, de meest noordelijke stad van Nederland.­ ­

Dag 7: Van Dokkum naar Leeuwarden, ca. 26 of 40 km en vertrek

Dag 7

Op de laatste fietsdag kunt u eerst een ommetje ­maken naar Holwerd. U fietst over het jaagpad langs de ­Dokkumervaart door het bekende Elfstedentochtdorp ­Bartlehiem, voordat u terugkeert naar Leeuwarden.

Inbegrepen
6x Overnachting
6x Ontbijt
Bagagevervoer tot Leeuwarden
Routebeschrijving met kaarten
Gps-tracks

Niet inbegrepen
Vervoer naar Friesland v.v.
Overige maaltijden (halfpension optioneel bij te boeken: € 220 p.p.)
Afgesloten parkeergarage op loopafstand van het hotel (ca. 200 m): ca. € 8 per dag
Toeristenbelasting ca. € 6 p.p.
Eventuele entreegelden
Huurfiets optioneel bij te boeken: € 105 p.p.
E-bike optioneel bij te boeken: € 170 p.p.
Fietsverzekering

Uw hotels

Gedurende deze fietsrondreis verblijft u in goede middenklasse hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. U verblijft o.b.v. logies en ontbijt.


Bij deze luxe variant overnacht u in ruimere, luxere kamers en - indien u halfpension boekt - wordt in sommige hotels een viergangendiner geserveerd. In Franeker is er geen verschil met de standaardvariant. 


In de reisbescheiden staan de accommodaties vermeld zoals definitief geboekt voor u.

Overnachtingen
1x Leeuwarden
1x Sneek
1x Rijs of Harich
1x Workum
1x Franeker
1x Dokkum

Voor alle fietsreizen geldt een minimale deelname van 2 personen. De 1-persoonskamertoeslag is daarom van toepassing vanaf de 3e persoon binnen een boeking.

Enige uitzondering zijn de fietsrondreizen 'Rond de Zuiderzee' en 'Rond het Markermeer'. Hierop is geen aparte alleenreizendentoeslag van toepassing.

Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.