5-daagse fietsvakantie Zuid-Hollandse Hoogtepunten

Eigen vervoer reis

Ga actief ontspannen tijdens deze fietsvakantie door de Gouden Eeuw en het Groene Hart. Meer reisinformatie

vanaf € 435 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Leiden, Delft, Rotterdam, Kinderdijk, Gouda
 • Hotels met bagagevervoer
 • Dagafstanden 38-57 km
 • Actieve reis
 • Huurfiets mogelijk

5-daagse fietsvakantie Zuid-Hollandse Hoogtepunten

Vanuit Leiden fietst u door een schilderachtig Hollands landschap, een lieflijk strijdtoneel tussen land en water, met fiere poldermolens, weidse vergezichten en veel natuur. Het is opmerkelijk hoe snel de hectiek van de steden overgaat in stille fietspaden met vogelgeluiden. Tijdens uw fietsvakantie overnacht u in historierijke steden als Leiden en Delft, waar de Gouden Eeuw nog sterk aanwezig is.

Excursies
Leiden
Delft
Rotterdam
De molens van Kinderdijk
Gouda

Dag 1: Aankomst in Leiden

Dag 1

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Leiden. We raden u aan om een wandeling te maken door deze oude universiteitsstad.

Dag 2: Van Leiden naar Delft, ca. 46 km

Dag 2

Door de duinen en de statige hofstad Den Haag fietst u naar Delft, de stad van Delfts Blauw, Vermeer en Willem van Oranje, 'de vader des vaderlands.'

Dag 3: Van Delft naar Rotterdam, ca. 38 km

Dag 3

Na de jeneverstad Schiedam staat de wereldhavenstad Rotterdam op het programma. Na de verwoesting door het Duitse bombardement in WOII werden veel beschadigde gebouwen vervangen door nieuwbouw. Rotterdam is dan ook een moderne stad met wolkenkrabbers, ook wel het 'Manhattan aan de Maas' genoemd.

Dag 4: Van Rotterdam via Kinderdijk naar Gouda, ca. 42 - 58 km

Dag 4

Een fietsveer vaart u (2x per uur, onder voorbehoud van wijzigingen) naar de Molens van Kinderdijk (niet inbegrepen, kosten ca. € 1,80 per persoon). Nergens in de wereld staan zoveel molens bij elkaar als hier. Een fraaie polderroute leidt u vervolgens via het zilverstadje Schoonhoven naar Gouda, met één van de mooiste stadspleinen van het land. Wereldberoemd zijn de 72 gebrandschilderde ramen van de Sint Jan.  

Dag 5: Van Gouda naar Leiden, ca. 43 - 57 km en vertrek

Dag 5

Terug naar Leiden doorkruist u het plassengebied rond Nieuwkoop, wat romantische schilders inspireerde.

Inbegrepen
4x Overnachting
4x Ontbijt
Bagagevervoer tot Leiden
Routebeschrijving met kaarten
Gps-tracks

Niet inbegrepen
Vervoer naar Leiden v.v.
Fietsveer naar Kinderdijk op dag 4 (zie het dagprogramma)
Overige maaltijden (halfpension optioneel bij te boeken / niet mogelijk in Leiden: 3x halfpension voor € 100 p.p.); in Delft dineert u in een nabijgelegen restaurant indien u kiest voor halfpension
Parkeren in Leiden: ca. € 15 per dag
Toeristenbelasting ca. € 14 p.p.
Eventuele entreegelden
Huurfiets optioneel bij te boeken: € 95 p.p.
E-bike optioneel bij te boeken: € 145 p.p.
Fietsverzekering

Uw hotels

Gedurende deze fietsrondreis verblijft u in goede middenklasse hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. U verblijft o.b.v. logies en ontbijt.


In de reisbescheiden staan de accommodaties vermeld zoals definitief geboekt voor u.

Overnachtingen
1x Leiden
1x Delft
1x Rotterdam
1x Gouda

Voor alle fietsreizen geldt een minimale deelname van 2 personen. De 1-persoonskamertoeslag is daarom van toepassing vanaf de 3e persoon binnen een boeking.

Enige uitzondering zijn de fietsrondreizen 'Rond de Zuiderzee' en 'Rond het Markermeer'. Hierop is geen aparte alleenreizendentoeslag van toepassing.

Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.