5-daagse fietsvakantie Rond het Markermeer

Eigen vervoer reis

Fietsklassieker in Nederland! Het is volop genieten tijdens deze fietsvakantie rond het Markermeer vanuit Huizen, met een boottocht van Enkhuizen naar Urk in juli & augustus. Meer reisinformatie

vanaf € 380 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Fietsklassieker in Nederland
  • Historierijke plaatsen
  • Dagafstand 31-64 km
  • Actieve reis
  • Huurfiets mogelijk

5-daagse fietsvakantie Rond het Markermeer


Geniet tijdens deze heerlijke fietsvakantie rond het Markermeer vanuit Huizen, met een boottocht van Enkhuizen naar Urk in de maanden juli & augustus. U fietst door de geschiedenis in de oudhollandse stadjes, door de polders en door de Oostvaardersplassen. Langs de moderne architectuur van Almere en over de oevers van het Gooi keert u terug in Huizen.


Hoogtepunten
- Huizen
- Amsterdam
- Volendam
- Hoorn
- Enkhuizen
- Urk
- Lelystad

Dag 1: Aankomst in Huizen

Dag 1

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Huizen. De rest van de dag is ter vrije besteding. U verblijft in een hotel, prachtig gelegen aan het Gooimeer.

Dag 2: Van Huizen naar Volendam, ca. 61 of 64 km

Dag 2

Vandaag fietst u over de beboste oevers van het Gooi en komt u door Naarden en Muiden, met het middeleeuwse Muiderslot. Vervolgens zet u de reis voort naar Amsterdam, waar u door de binnenstad fietst en met de pont het IJ oversteekt (gratis voor voetgangers en fietsers). Net buiten Amsterdam komt u in Waterland, met vogelrijke veenweides, pontjes en oude watergangen. Op het eilanddorp Marken lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Met de boot (niet inbegrepen, kosten ca. € 10 p.p. enkele reis incl. fiets) of via Monnickendam bereikt u Volendam of Katwoude.

Dag 3: Van Volendam naar Enkhuizen, ca. 51 of 54 km

Dag 3

Vandaag fietst u over de oude Zuiderzeedijk door het mooie kaasstadje Edam en het sfeervolle Hoorn. U ziet er prachtige gebouwen uit de Gouden Eeuw. In overnachtingsplaats Enkhuizen kunt u een stadswandeling maken en een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum.

Dag 4: Van Enkhuizen naar Lelystad, ca. 31 of 58 km

Dag 4

In de maanden juli en augustus steekt u per boot (niet inbegrepen, ca. € 18 per persoon incl. fiets) het IJsselmeer over naar het vissersdorp Urk. De overtocht Enkhuizen - Urk dient u zelf te reserveren. Kijk voor meer informatie en de dienstregeling op https://www.de-zuiderzee.nl/nl/veerdienst-prijzen 

In de Noordoostpolder kunt u een rondrit maken naar Schokland, net als Urk een voormalig eiland. Beide unieke enclaves prijken op de Werelderfgoedlijst. Vervolgens steekt u de Ketelbrug over en fietst door de Flevopolder. In dit 'nieuwe land' vindt u niet enkel rechte lijnen maar ook moderne architectuur, Landart en natuur.
Tijdens de andere maanden fietst u vanuit Enhuizen over de Markerwaarddijk naar Flevoland.
U overnacht in de fietsvriendelijke hoofdstad Lelystad.

Dag 5: Van Lelystad naar Huizen, ca. 50 km en vertrek

Dag 5

Op de laatste dag van uw vakantie fietst u langs de Bataviawerf waar schepen uit de Gouden Eeuw worden gereconstrueerd. Vervolgens komt u in de Oostvaardersplassen. Dit unieke natuurgebied, bekend van de film 'De Nieuwe Wildernis', laat zien hoe ons land er duizenden jaren geleden uitzag. Langs de moderne architectuur van Almere en over de oevers van het Gooi keert u terug in Huizen, waar uw fietsvakantie eindigt.

Inbegrepen
- 4x Overnachting
- 4x Ontbijt
- Parkeren: gratis bij het eerste hotel
- Bagagevervoer
- Routebeschrijving met kaarten
- Gps-tracks

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Huizen v.v.
- Overige maaltijden (halfpension optioneel bij te boeken / niet mogelijk in Lelystad: 3x halfpension voor € 95 p.p.)
- Boot Marken - Volendam op dag 2 (zie het dagprogramma): kosten ca. € 10 p.p. enkele reis incl. fiets
- Veerboot Enkhuizen - Urk op dag 4 (zie het dagprogramma); deze dient u zelf te boeken, kosten ca. € 18 p.p. incl. fiets (de boot vaart van ca. 1 juli t/m 31 augustus) - voor meer informatie en de dienstregeling zie https://www.de-zuiderzee.nl/nl/veerdienst-prijzen
- Toeristenbelasting ca. € 3,50 p.p.p.d. (ter plaatse te voldoen)
- Huurfiets optioneel bij te boeken: € 60 p.p.
- E-bike optioneel bij te boeken: € 110 p.p.
- Fietsverzekering (u dient dit zelf te regelen)

Uw hotels
Gedurende deze fietsrondreis verblijft u in goede middenklasse, 3*/4* hotels of in de omgeving van de genoemde plaatsen. We maken van diverse hotels gebruik en reserveren op basis van beschikbare kamers. Het is niet mogelijk om een hotellijst te ontvangen voor boeking. U ontvangt een definitieve hotellijst bij uw reispapieren. U verblijft in een comfortabele kamer met bad of douche en toilet en op basis van de door u gekozen verzorging: logies/ontbijt of halfpension. Indien u kiest voor halfpension, dan ontvangt u in de meeste hotels een 3-gangen keuzemenu.

Overnachtingen
1x Huizen
1x Volendam
1x Enkhuizen
1x Lelystad

Accommodaties en leveranciers van toeristische diensten hanteren protocollen en regels om uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat er nog altijd wijzigingen kunnen zijn in het aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten op uw vakantiebestemming.

Overal gelden de afstand- en hygiëneregels en dient u thuis te blijven bij klachten die kunnen duiden op COVID-19. De mondkapjesverplichting geldt inmiddels bijna overal en in sommige landen worden PCR- en/of sneltesten gevraagd bij binnenkomst op de luchthaven of aan de grens. Ook indien u gevaccineerd bent, gelden er nog regels. We zullen u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

Bij uw reispapieren ontvang u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op www.rivm.nl. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.