5-daagse fietsvakantie Noord-Hollandse Hoogtepunten

Eigen vervoer reis

Ga actief ontspannen tijdens deze fietsvakantie door de Gouden Eeuw. Meer reisinformatie

vanaf € 565 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Fietsen door de Gouden Eeuw
 • Hotels met bagagevervoer
 • Dagafstand 30-53 km
 • Actieve reis
 • Huurfiets mogelijk

5-daagse fietsvakantie Noord-Hollandse Hoogtepunten

Vanuit Amsterdam fietst u door een schilderachtig Hollands landschap, een lieflijk strijdtoneel tussen land en water, met fiere poldermolens, weidse vergezichten en veel natuur. Het is opmerkelijk hoe snel de hectiek van de stad overgaat in stille fietspaden met vogelgeluiden. U fietst door oude vissersdorpen en een glooiend duinlandschap. In de historierijke steden Amsterdam en Haarlem is de Gouden Eeuw nog sterk aanwezig.

Excursies
Amsterdam
Volendam
Zaandam
Noordwijk
Haarlem
Waterland

Dag 1: Aankomst in Amsterdam

Dag 1

U reist op eigen gelegenheid naar Amsterdam. Hier kunt u wandelen langs de grachten of een van de vele musea bezoeken.

Dag 2: Van Amsterdam naar Volendam, ca. 30 - 35 km

Dag 2

De fietstocht begint met een rondrit door Amsterdam langs grachten, monumenten en musea. Na het oversteken van het IJ verlaat u de stad en fietst u al snel door een landelijk gebied met mooie plaatsen aan de voormalige Zuiderzee. In het eilanddorp Marken gaat u per boot (niet inbegrepen, kosten ca. € 10,50 p.p. enkele reis incl. fiets) naar het oude vissersdorp Volendam, waar u zich 100 jaar terug in de tijd waant. Vanaf 14.06.2020 vertrekken de boten iedere 45 minuten (onder voorbehoud van wijzigingen; let op: in Coronatijd is een mondkapje verplicht op de boot).

Dag 3: Van Volendam naar Zaandam, ca. 41 km

Dag 3

Via de monumentale stadjes Monnickendam en Broek in Waterland fietst u naar de Zaanstreek, het veenweidegebied met de typische houten huizen en zaagmolens. In de Zaanse Schans zijn meerdere musea, nog draaiende molens, oud Hollandse ambachten en Zaanse huizen te bezichtigen. U overnacht in Zaandam.

Dag 4: Van Zaandam naar Noordwijk aan Zee, ca. 49 - 53 km

Dag 4

Langs het Noordzeekanaal en door het uitgestrekte duinlandschap van Nationaal Park Kennemerland fietst u naar Haarlem. De door grachten omringde historische­ binnenstad van Haarlem wordt gekenmerkt door vele oude straten­ en monumenten uit de 16e tot 19e eeuw, zoals de Sint-Bavokerk. Vervolgens fietst u door de uitgestrekte duinen naar de badplaats Noordwijk.  

Dag 5: Van Noordwijk aan Zee naar Amsterdam, ca. 50 km

Dag 5

U fietst door de Bollenstreek, waar in de lente vele tulpen, narcissen en hyacinten bloeien en kunt er een bezoek brengen aan de Keukenhof. Langs de Westeinderplassen en door het Amsterdamse Bos keert u weer verrassend rustig terug in het centrum van Amsterdam.

Inbegrepen
4x Overnachting
4x Ontbijt
Bagagevervoer tot Amsterdam
Routebeschrijving met kaarten
Gps-tracks

Niet inbegrepen
Vervoer naar Amsterdam v.v.
Boottocht Marken - Volendam op dag 2 (zie het dagprogramma)
Overige maaltijden (halfpension optioneel bij te boeken / niet mogelijk in Amsterdam: 3x halfpension voor € 100 p.p.)
Parkeren: ca. € 70
Toeristenbelasting ca. € 19 p.p.
Eventuele entreegelden
Huurfiets optioneel bij te boeken: € 90 p.p.
E-bike optioneel bij te boeken: € 140 p.p.
Fietsverzekering

Uw hotels

Gedurende deze rondreis verblijft u in goede middenklasse hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. U verblijft o.b.v. logies en ontbijt.


In de reisbescheiden staan de accommodaties vermeld zoals definitief geboekt voor u.

Overnachtingen
1x Amsterdam
1x Volendam
1x Zaandam
1x Noordwijk
Bij uw reisbescheiden ontvangt u een hotellijst met de voor u gereserveerde hotels.

Voor alle fietsreizen geldt een minimale deelname van 2 personen. De 1-persoonskamertoeslag is daarom van toepassing vanaf de 3e persoon binnen een boeking.

Enige uitzondering zijn de fietsrondreizen 'Rond de Zuiderzee' en 'Rond het Markermeer'. Hierop is geen aparte alleenreizendentoeslag van toepassing.

Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.