4-daagse fietsvakantie Twente Culinair

Eigen vervoer reis

Een heerlijk afwisselende, culinaire fietstocht door één van de mooiste fietsgebieden van Nederland: Twente. Meer reisinformatie

vanaf € 535 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Culinaire fietstocht
  • Heerlijk fietsen tussen Dinkel en Regge
  • Dagafstand 50-59 km
  • Actieve reis
  • Halfpension

4-daagse fietsvakantie Twente Culinair

Een heerlijke, afwisselende fietstocht door één van de mooiste fietsgebieden van Nederland: Twente. Havezathen en bossen met boerderijen wisselen dorpen en (kunst)stadjes af. U overnacht in mooie hotels en geniet van uitstekende maaltijden in restaurants die behoren tot de betere uit de regio, adresjes om door te geven aan vrienden. Enkele restaurants van deze tocht worden genoemd in de Gault Millau of hebben een Bib Gourmand. Wacht niet langer en kies voor deze prachtige fietsvakantie in Twente!

Hoogtepunten
- Tubbergen
- Lattrop
- De Lutte
- Natuurgebieden Springendal en het Twickel

Dag 1: Aankomst in Tubbergen

Dag 1

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Tubbergen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2: Van Tubbergen naar Lattrop, ca. 50 km

Dag 2

U begint uw tocht in Tubbergen waarna u door het 'siepelstadje' Ootmarsum komt, historisch het best bewaarde stadje van Twente. Hier vindt u vele oude vakwerkhuizen en tal van kunst­galerieën. Daarna fietst u door het natuurgebied Het Springendal, met schilderachtige kwelvijvers met kleine watervalletjes. Vervolgens steekt u de grens over en fietst u langs de watermolen van Lage naar Lattrop.

Dag 3: Van Lattrop naar De Lutte, ca. 51 km

Dag 3

Vandaag komt u eerst langs het Duitse klooster­ Frenswegen en fietst u langs de rivier de Vecht door het levendige centrum van ­Nordhorn. U doorkruist het natuur­gebied 't Lutterzand, waar de ­meanderende rivier de Dinkel stroomt. Door een ­typisch Twents ­coulisselandschap met karakteristieke heuvels als ­Haken-, Paas- en Tankenberg bereikt u ­Oldenzaal met de 12e eeuwse Plechelmusbasiliek en fietst u door naar uw landgoedhotel.

Dag 4: Van De Lutte naar Tubbergen, ca. 45 km en vertrek

Dag 4

Op uw laatste fietsdag doorkruist u eerst de beboste stuwwal aan de zuidzijde van Oldenzaal op weg naar het riante recreatiepark ‘Het Hulsbeek’. Daarna fietst u over boerenland naar het Stift van Weerselo. Havezathe Herinckhave, de imposante ‘Kroezeboom’ op de Fleringer Es en het historisch centrum van Tubbergen vormen een mooi sluitstuk van deze afwisselende fietsvakantie.  

Inbegrepen
- 3x Overnachting
- 3x Halfpension (dagelijks ontbijt en 4-gangendiner)
- Parkeren: gratis bij het eerste hotel
- Bagagevervoer
- Routebeschrijving met kaarten
- Gps-tracks

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Tubbergen v.v.
- Overige maaltijden
- Toeristenbelasting ca. € 3,50 p.p. (ter plaatse te voldoen)
- Huurfiets optioneel bij te boeken: € 65 p.p.
- E-bike optioneel bij te boeken: € 110 p.p.
- Fietsverzekering (u dient dit zelf te regelen)

Uw hotels

Gedurende deze fietsrondreis verblijft u in goede middenklasse, 3*/4* hotels of in de omgeving van de genoemde plaatsen. We maken van diverse hotels gebruik en reserveren op basis van beschikbare kamers. Het is niet mogelijk om een hotellijst te ontvangen voor uw boeking. U ontvangt een definitieve hotellijst bij uw reispapieren.


U verblijft in een comfortabele kamer met bad of douche en toilet en op basis van de door u gekozen verzorging: logies/ontbijt of halfpension. Indien u kiest voor halfpension, dan ontvangt u in de meeste hotels een 3-gangen keuzemenu.In alle hotels is er mogelijkheid om de accu van uw (huur) e-bike op te laden.

Overnachtingen
1x Tubbergen
1x Lattrop
1x De Lutte

Accommodaties en leveranciers van toeristische diensten hanteren protocollen en regels om uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat er nog altijd wijzigingen kunnen zijn in het aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten op uw vakantiebestemming.

Overal gelden de afstand- en hygiëneregels en dient u thuis te blijven bij klachten die kunnen duiden op COVID-19. De mondkapjesverplichting geldt inmiddels bijna overal en in sommige landen worden PCR- en/of sneltesten gevraagd bij binnenkomst op de luchthaven of aan de grens. Ook indien u gevaccineerd bent, gelden er nog regels. We zullen u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

Bij uw reispapieren ontvang u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op www.rivm.nl. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.