4-daagse fietsvakantie Limburg Culinair

Eigen vervoer reis

Heerlijk, culinaire fietsvakantie langs de Maas en door de Kempen. Meer reisinformatie

vanaf € 495 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Heerlijk, culinaire fietstocht langs de Maas
 • Nationaal Park De Groote Peel
 • Dagafstand 32-46 km
 • Actieve reis
 • Halfpension

4-daagse fietsvakantie Limburg Culinair

Een gevarieerde, verfrissende en smakelijke fietstocht door het lekkerbekkenlandschap in Limburg. Met de Maas als leidraad en beekdalen, boswegen en heidepaden als richtsnoer ontdekt u de mooie natuur, idyllische dorpen en pittoreske stadjes. De restaurants behoren tot de betere uit de regio en zijn adresjes om door te geven aan vrienden. Sommige restaurants worden genoemd in de Gault Millau, Bottin Gourmand of hebben een Bib Gourmand.


 

Excursies
Weert
Roermond
Tegelen
Maaseik

Dag 1: Aankomst in Weert en evt. rondrit, ca. 20 km

Dag 1

Uw fietsvakantie begint en eindigt in het levendige en schilderachtige stadje Weert. Het voormalige Penitentenklooster in het centrum herbergt uw stijlvol en eigentijds hotel. Naast een museum met een rijke collectie religieuze kunst bezit de stad twee prachtige kerken, de laatgotische St. Martinuskerk en de 16e eeuwse kerk van het Franciscaner klooster. 
Na aankomst kunt u een korte fietsrondrit maken door het bosrijke landschap ten noorden van Weert.

Dag 2: Van Weert naar Herten-Roermond, ca. 45 km

Dag 2

U begint met een leuke, afwisselende route door de dorpjes Ell en Swartbroek, voordat u het kanaal Wessen-Nederweert oversteekt. Na het dorp Heythuisen fietst u door de bossen langs het prachtige Leudal. Daarna kunt u op de hoge Maasoever bij Neer genieten van het prachtige panorama over de Maasvallei, voordat u zuidwaarts fietst door de uiterwaarden naar het middeleeuwse kasteel van Horn. Door het verrassend grote, waterrijke gebied van de Maasplassen bij Roermond arriveert u bij uw hotel in Herten-Roermond, heerlijk rustig gelegen aan de Maasdijk.

Dag 3: Van Herten-Roermond naar Tegelen, ca. 32 of 45 km

Dag 3

Vandaag doorkruist u het historische centrum van bisschopstad Roermond. We vermelden hier slechts de twee prachtige kerken, de St. Christoffelkathedraal en de Romaanse Munsterkerk. Uw fietsroute gaat (gedeeltelijk) langs de Maas verder naar Tegelen. Al eeuwen wordt langs de Maas klei gewonnen voor de steen- en pottenbakkerijen. U komt langs de imposante kasteelruïne van Kessel. De lange route maakt een leuke omweg via de oude binnenstad van Venlo. U verblijft en dineert in kasteel Holtmühle, een gerestaureerd 17e eeuws kasteel in Tegelen.

Dag 4: Van Tegelen naar Weert, ca. 41 km en vertrek

Dag 4

De laatste etappe van deze fietsvakantie fietst u door de Heldense bossen en over de Keuperheide richting het bezoekerscentrum van het Nationaal Park De Groote Peel. Het is zeer de moeite waard om een korte rondwandeling door dit bijzondere natuurgebied te maken.

Inbegrepen
3x Overnachting
3x Halfpension (dagelijks ontbijt en 4-gangendiner)
Parkeren: gratis in de buurt van het hotel
Bagagevervoer
Routebeschrijving met kaarten
Gps-tracks

Niet inbegrepen
Vervoer naar Weert v.v.
Overige maaltijden
Toeristenbelasting ca. € 6 p.p.
Eventuele entreegelden
Huurfiets optioneel bij te boeken: € 105 p.p.
E-bike optioneel bij te boeken: € 150 p.p.
Fietsverzekering

Uw hotels

Gedurende deze fietsrondreis verblijft u in goede middenklasse hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. U verblijft o.b.v. halfpension.


In de reisbescheiden staan de accommodaties vermeld zoals definitief geboekt voor u.

Overnachtingen
1x Weert
1x Herten-Roermond
1x Tegelen

Voor alle fietsreizen geldt een minimale deelname van 2 personen. De 1-persoonskamertoeslag is daarom van toepassing vanaf de 3e persoon binnen een boeking.

Enige uitzondering zijn de fietsrondreizen 'Rond de Zuiderzee' en 'Rond het Markermeer'. Hierop is geen aparte alleenreizendentoeslag van toepassing.

Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.