4-daagse fietsvakantie Hollands Waterlandschap

Eigen vervoer reis

Een ontspannen fietsvakantie door het Groene Hart. Meer reisinformatie

vanaf € 355 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Ontspannen fietsen door het groene hart
 • Hotels met bagagevervoer
 • Dagafstand 26-56 km
 • Actieve reis
 • Huurfiets mogelijk

4-daagse fietsvakantie Hollands Waterlandschap


Deze fietstochten gaan door het waterrijke West-Nederland, het groene gebied dat tussen de grote steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag in ligt. Dit fraaie cultuurlandschap is ontstaan na eeuwen van veen-afgravingen en inpoldering. De natuur van dit gebied wordt tegenwoordig hoog gewaardeerd en is daarom beschermd. Het is er, wellicht onverwacht, nog heerlijk rustig. De rust en stilte worden aangenaam afgewisseld met oude stadjes en dorpen.


Excursies
Utrecht
Weesp
Nieuwkoop
Loosdrechtse Plassen
Kasteel De Haar bij Haarzuilens

Dag 1: Aankomst in Utrecht, evt. rondrit naar Amelisweerd en Rhijnauwen, ca. 21 km

Dag 1

U reist op eigen gelegenheid naar Utrecht. In de binnenstad vindt u unieke werfgrachten, historische kerken en musea. U kunt de aankomstdag gebruiken om de bezienswaardige binnenstad van Utrecht te bekijken of om een korte, maar aantrekkelijke fietstocht te maken.

Dag 2: Van Utrecht naar Weesp/Muiderberg, ca. 43 km

Dag 2

Na het ontbijt volgt u de loop van de Vecht langs de sfeervolle dorpen Maarssen, Breukelen, Loenen, Vreeland en Nigtevegt en een aantal buiten­plaatsen. In het pittoreske Oud-Zuilen kunt u een middeleeuws kasteel bezoeken. Aan de Loosdrechtse plassen kunt u aangenaam pauzeren. Uw hotel staat aan de oude sluiskolk van het historische stadje Weesp.

Dag 3: Van Muiderberg/Weesp naar Nieuwkoop, ca. 48/55 of 52/59 km

Dag 3

Vandaag fietst u langs het riviertje de Gein, door het landelijke gebied ten zuiden van Amsterdam langs poldermolens naar het schilderachtige­ dorp Abcoude. U passeert enkele forten van de Stelling van Amsterdam. Langs de Kromme Mijdrecht bereikt u het plassengebied van Nieuwkoop. Langs het riviertje de Meije komt u uiteindelijk bij uw hotel aan de Zuideinderplas.

Dag 4: Van Nieuwkoop naar Utrecht, ca. 48 of 53 km

Dag 4

De laatste dag fietst u langs ­ooievaarsstation Zegveld naar de vestingstad Woerden. Langs Harmelen fietst u naar het romantische kasteel De Haar bij Haarzuilens. Door het fraaie veenweidengebied ten noorden van Utrecht rondt u uw fietstocht af.

Inbegrepen
3x Overnachting
3x Ontbijt
Bagagevervoer tot Utrecht
Routebeschrijving met kaarten
Gps-tracks

Niet inbegrepen
Vervoer naar Utrecht v.v.
Overige maaltijden (halfpension optioneel bij te boeken: € 115 p.p.)
Parkeren: bij het eerste hotel, ca. € 20 per week
Toeristenbelasting ca. € 7 p.p.
Eventuele entreegelden
Huurfiets optioneel bij te boeken: € 85 p.p.
E-bike optioneel bij te boeken: € 135 p.p.
Fietsverzekering

Uw hotels

Gedurende deze fietsrondreis verblijft u in goede middenklasse hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. U verblijft o.b.v. logies en ontbijt.


In de reisbescheiden staan de accommodaties vermeld zoals definitief geboekt voor u.

Overnachtingen
1x Utrecht
1x Weesp
1x Nieuwkoop

Voor alle fietsreizen geldt een minimale deelname van 2 personen. De 1-persoonskamertoeslag is daarom van toepassing vanaf de 3e persoon binnen een boeking.

Enige uitzondering zijn de fietsrondreizen 'Rond de Zuiderzee' en 'Rond het Markermeer'. Hierop is geen aparte alleenreizendentoeslag van toepassing.

Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.