4-daagse fietsvakantie Drenthe Culinair

Eigen vervoer reis

Geniet tijdens deze heerlijke, culinaire fietstocht in Drenthe. Meer reisinformatie

vanaf € 590 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Een heerlijk, culinaire fietstocht in Drenthe
 • Dwingelderveld
 • Dagafstand 46-64 km
 • Actieve reis
 • Halfpension

4-daagse fietsvakantie Drenthe Culinair

Zo kent u Drenthe nog niet! Een verrassend heerlijke fietstocht door het afwisselende en fietsvriendelijke Drenthe. Over rustige paden en wegen fietst u over de mooiste natuurterreinen, door dorpen en langs interessante bezienswaardigheden. De prehistorische hunebedden, de eeuwenoude esdorpen en de 19e eeuwse geschiedenis van de koloniën zijn overal zichtbaar aanwezig. ‘s Avonds ontspant u bij een goed diner. Enkele restaurants worden genoemd in de Gault Millau, de Lekker of hebben een Bib Gourmand of zelfs een Michelinster.

Excursies
Westervelde
De Schiphorst
Odoorn

Dag 1: Aankomst in Westervelde en evt. rondrit naar Veenhuizen, ca. 16 km

Dag 1

Uw sportieve, culinaire tour begint in het dorpje Westervelde waar u overnacht in het sfeervolle landhuishotel 'De Jufferen Lunsingh'. Bij aankomst kan een korte fietsrondrit worden gemaakt naar Veenhuizen dat als voormalige dwangkolonie een boeiende geschiedenis heeft dat wordt verteld in haar museum.

Dag 2: Van Westervelde naar Odoorn, ca. 60 km

Dag 2

Een dag met veel afwisseling. Eerst bezoekt u de provinciehoofdplaats Assen, nog steeds een groot dorp, met monumentale panden, volop winkels en een mooi museum aan de Brink. Oostwaarts komt u in Rolde en in de boswachterij van Gieten kunt u het Boomkroonpad afleggen. Na het Hunebedmuseum van Borger doorkruist u de bossen van Exloo. U dineert in een authentieke boerderijherberg in het ca. 3 km verder gelegen Valthe.

Dag 3: Van Odoorn naar De Schiphorst, ca. 61 km

Dag 3

Deze fietsdag verloopt westwaarts. Over het jaagpad langs het Oranjekanaal door een prachtig en stil verveningsgebied komt u in het museumdorp Orvelte waar de tijd al 100 jaar stil staat. Landelijke wegen en paden leiden u door de natuurterreinen Holterzand, Ter Horsterzand en het Dwingelderveld. Met een boog zuidwaarts fietst u langs het oude buurtschap Kraloo en het kasteeldorpje Echten. Door het open weideland zet u de fietstocht voort richting Meppel. In het buurtschap overnacht u in een sfeervolle 17e eeuwse havezathe met een beeldentuin.

Dag 4: Van De Schiphorst naar Westervelde, ca. 66 of 69 km

Dag 4

Ook op de laatste fietsdag liggen er prachtige Drentse dorpen en natuurterreinen op uw route. Noordwaarts doorkruist u het Dwingelderveld en bezoekt u de fraaie brinkdorpen Lhee, Dwingeloo en Diever. Na de zandduinen en vennen van het Aekingerzand (met bezoekerscentrum) bent u even in het Friese Appelscha. U fietst daarna door het uitgestrekte Fochteloërveen waar een uitzichttoren u een prachtige blik op de omgeving biedt. Met of zonder ommetje langs Veenhuizen (gevangenismuseum), dat begin 19e eeuw als kolonie voor verpauperde stedelingen begon, keert u terug in Westervelde en vertrekt u naar huis.

Inbegrepen
3x Overnachting
3x Halfpension (dagelijks ontbijt en 4-gangendiner); in Zuidlaren en Odoorn vindt het diner plaats in een nabijgelegen restaurant
Parkeren: gratis bij het eerste hotel
Bagagevervoer
Routebeschrijving met kaarten
Gps-tracks

Niet inbegrepen
Vervoer naar Westervelde v.v.
Overige maaltijden
Toeristenbelasting ca. € 3,50 p.p.
Eventuele entreegelden
Huurfiets optioneel bij te boeken: € 90 p.p.
E-bike optioneel bij te boeken: € 135 p.p.
Fietsverzekering

Uw hotels

Gedurende deze fietsrondreis verblijft u in goede middenklasse hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. U verblijft o.b.v. halfpension.


In de reisbescheiden staan de accommodaties vermeld zoals definitief geboekt voor u.


Overnachtingen
1x Westervelde
1x Odoorn
1x De Schiphorst

Voor alle fietsreizen geldt een minimale deelname van 2 personen. De 1-persoonskamertoeslag is daarom van toepassing vanaf de 3e persoon binnen een boeking.

Enige uitzondering zijn de fietsrondreizen 'Rond de Zuiderzee' en 'Rond het Markermeer'. Hierop is geen aparte alleenreizendentoeslag van toepassing.

Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.