16-daagse privé rondreis – exclusief vliegreis en autohuur Klassiek Namibië - standaard

Eigen vervoer reis

Ontdek alle hoogtepunten van het prachtige en bijzondere Namibië. De indrukwekkende Fish River Canyon, de prachtige rode zandduinen van Sossusvlei, het ongerepte Damaraland en het vele wild in het Etosha National Park. Zomaar een aantal hoogtepunten van deze onvergetelijke rondreis. Meer reisinformatie

vanaf € 1665 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • inclusief vele maaltijden
 • Sossusvlei
 • Etosha National Park
 • Complete reis
 • Nieuwe reis

16-daagse privé rondreis – exclusief vliegreis en autohuur Klassiek Namibië - standaard

Ontdek alle hoogtepunten van het prachtige en bijzondere Namibië. De indrukwekkende Fish River Canyon, de prachtige rode zandduinen van Sossusvlei, het ongerepte Damaraland en het vele wild in het Etosha National Park. Zomaar een aantal hoogtepunten van deze onvergetelijke rondreis.

Inbegrepen highlights
- Windhoek
- Kalahari
- Fish River Canyon
1 na grootste canyon ter wereld
- Aus regio:
Namib Desert Horses
- Sossusvlei:
hoogste zandduinen ter wereld beklimmen, Sesriem Canyon, Deadvalley
- Swakopmund
- Damaraland
Twyfelfontein, Brandberg, Petrified Forest
- Etosha National Park:
wild spotten en de Etosha zoutpan
- Waterberg Plateau Park

Bij ons inclusief!
Standaard accommodatie:
- 15 overnachtingen volgens programma
- 15x ontbijt, 6x diner
- Uitgebreide reisbescheiden met accommodatie vouchers en routebeschrijving
- Gratis ANWB Wereldgids naar keuze t.w.v. €24,95 inclusief verzendkosten

Superior accommodatie:
- 15 overnachtingen volgens programma
- 15x ontbijt, 11x diner (dag 3, 4, 5, 8, 9, 12, 13, 15, 16, 17 en 18)
- Sossusvlei excursie
- Uitgebreide reisbescheiden met accommodatie vouchers en routebeschrijving
- Gratis ANWB Wereldgids naar keuze t.w.v. €24,95 inclusief verzendkosten

Dag 1: Windhoek

Windhoek

U bent op eigen gelegenheid naar Windhoek gereisd, waar u één nacht verblijft. Windhoek is één van de kleinste hoofdsteden ter wereld qua inwonertal. U vindt hier tevens vele Duitse invloeden aan vooral de gebouwen vanuit de koloniale tijd. U kunt hier in de avond genieten van de goede restaurants en gezellige cafés.

Dag 2: Windhoek - Kalahari (ca. 325 km)

Kalahari

Vandaag verlaat u de stad en reist u zuidwaarts naar de Kalahari regio, één van de grootste zandwoestijnen ter wereld. Prachtige rode zandduinen steken af tegen de blauwe lucht en de geelgroene graslanden. U verblijft hier één nacht.

Dag 3-4: Kalahari - Fish River Canyon (ca. 400km)

Fish River Canyon

De op één na grootste canyon ter wereld is al uw volgende hoogtepunt. De adembenemende Fish River Canyon, waar uw twee nachten verblijft. De Grand Canyon van Namibië is enorm: 160 km lang, 27 km breed en 550 m diep. Al duizenden jaren stroomt de Fish River, de grootste en langste rivier van Namibië, door deze kloof. U kunt hier prachtige wandelingen maken en genieten van de mooiste vergezichten.

Dag 5-6: Fish River Canyon - Aus (ca. 280km)

Namib Desert

U vertrekt vandaag in noordelijke richting naar het plaatsje Aus, een klein en pittoreske woestijnstadje. Eén van de hoogtepunten van dit gebied zijn de Namib Desert Wild Horses, volgens velen de enige groep wilde paarden die nog vrij rondlopen. Er bestaan verschillende theorieën over het ontstaan van deze groep wilde paarden in dit gebied, aangezien ze van nature hier niet voorkwamen. U verblijft 2 nachten nabij het plaatsje Aus.

Dag 7-8: Aus - Sossusvlei (ca. 375km)

Sossusvlei

We raden vandaag aan vroeg op pad te gaan voor de mooie rit naar Sossusvlei, een volgend hoogtepunt van uw Namibië reis. U verblijft hier twee nachten nabij de toegangspoort tot de Sossusvlei in een sfeervolle lodge. De wereldberoemde rode zandduinen zijn gelegen in het Namib Naukluft Park en onderdeel van één van de oudste woestijnen ter wereld. Bij zondopgang zijn de gigantische zandduinen een bijzonder gezicht en is het een niet te missen ervaring om één van deze reuzen (Dune 45) te beklimmen. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht. Bezoek tevens de Dode Vallei met zijn eeuwenoude bomen in het midden van een zoutpan, de indrukwekkende Sesriem Canyon of maak een ballonvlucht over de zandduinen voor een helemaal onvergetelijke ervaring. U zult hier prachtige foto’s kunnen maken.

Dag 9-10: Sossusvlei - Swakopmund (ca. 345km)

vanuit swakopmund 2

We raden aan vroeg op pad te gaan voor de mooie rit naar Swakopmund, gelegen aan de Atlantische kust, waar u twee nachten verblijft. De volgende dag is ter vrije besteding. In en rondom Swakopmund worden diverse avontuurlijke activiteiten aangeboden zoals "sandboarden" en quad biken door de hoge zandduinen, of ga diepzeevissen in de Atlantische oceaan. U kunt er ook voor kiezen om de zeehonden kolonie bij Cape Cross te bezoeken of de Walvis Bay lagune, wat geregeld bezocht wordt door duizenden flamingo’s.

Dag 11-12: Swakopmund - Damaraland (ca. 380km)

desert-elephants-damaraland-namibia

Vandaag heeft u een prachtige route voor de boeg naar de ruige en prachtige regio van Damaraland. Als u geluk heeft kunt u hier de zeldzame woestijnolifant en neushoorn spotten, maar ook diverse kleinere diersoorten zoals de struisvogel en springbok. Enkele hoogtepunten die u in deze regio kunt bezoeken zijn de bijzondere rotsformaties van de "Brandberg" en de "Organ Pipes", maar ook het versteende woud van het "petrified forest" en de eeuwenoude rotstekeningen bij Twyfelfontein. U verblijft in deze regio twee nachten in een mooie lodge.

Dag 13: Damaraland - Etosha-zuid (ca. 200km)

Etosha National Park

Het Etosha National park is uw volgende bestemming. Het is één van de bekendste wildparken in Afrika en de plek in Namibië om de grote diversiteit aan wilde dieren en vogelsoorten te spotten. Etosha staat tevens bekend om de grote zoutpan, een overblijfsel van een oud meer dat hier duizenden jaren geleden gevoed werd door de Kunene rivier. U kunt ervoor kiezen om een safari te maken onder begeleiding van een ervaren gids of zelf op verken- ning gaan. U verblijft hier 1 nacht ten zuiden van het wildpark.

Dag 14-15: Etosha-zuid - Etosha-oost (ca. 370km)

sunway-okaukeujo-waterhole-in-etosha-np-petsch

Vandaag raden we aan vroeg op pad te gaan zodat u via het nationale park naar uw volgende bestemming kunt reizen, gelegen ten oosten van Etosha. Zo heeft u voldoende tijd om genoeg stops te maken bij de diverse "waterholes" die Etosha rijk is en waar u kunt genieten van een overvloed van wilde dieren, waaronder leeuwen, olifanten, neushoorns, giraffen, gemsbokken en nog veel meer diersoorten die naar deze natuurlijke drinkplaatsen komen. U verblijft hier twee nachten.

Dag 16: Etosha-oost - Waterberg (ca. 275km)

Waterberg Plateau

Na alle safari indrukken van Etosha reist u door naar de indrukwekkende en prachtige regio bij het Waterberg Plateau. Onderweg kunt u mooie stops maken, o.a. bij Otjikoto Lake of de "Ombili farm", waar de originele bevolking van Namibië de "San", ook wel Bushmen genoemd, nog wonen en waar u een inkijk kunt krijgen in hun cultuur en manier van leven. U kunt hier prachtige wandelingen maken, genieten van de zonsondergang bij het Waterberg Plateau of het Cheetah Conservation Fund bezoeken. U verblijft hier één nacht.

Dag 17: Waterberg

Vandaag eindigt deze bijzondere rondreis nadat u uitgecheckt bent uit uw hotel. U reist op eigen gelegenheid of kiest ervoor om deze rondreis te verlengen met één van onze diverse combinatie mogelijkheden. Informeer naar de mogelijkheden.

Inbegrepen
Standaard accommodatie:
- 15 overnachtingen volgens programma
- 15x ontbijt, 6x diner (dag 6,7,10,11,13 en 14)
- Uitgebreide reisbescheiden met accommodatie vouchers en routebeschrijving
- Gratis ANWB Wereldgids naar keuze t.w.v. €24,95 inclusief verzendkosten

Superior accommodatie:
- 15 overnachtingen volgens programma
- 15x ontbijt, 10x diner (dag 2,3,,4,6,7,10,11,13,14 en 15)
- Sossusvlei excursie
- Uitgebreide reisbescheiden met accommodatie vouchers en routebeschrijving
- Gratis ANWB Wereldgids naar keuze t.w.v. €24,95 inclusief verzendkosten

Niet inbegrepen
- Intercontinentale en eventuele binnenlandse vluchten, luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
- Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
- Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
- Huurauto: Bekijk ons ruime aanbod in de volgende stap van het boekingsproces
- Brandstofkosten, entree- en parkeergelden en “conservation fees” nationale parken

Overnachtingen
U verblijft in onderstaande regio’s in goede middenklasse accommodaties:

1 x Windhoek
1 x Kalahari
2 x Fish River Canyon
1 x Aus
2 x Sossusvlei
2 x Swakopmund
2 x Damaraland
1 x Etosha-zuid
2 x Etosha-oost
1 x Waterberg

Huurauto

Indien u deze reis inclusief vliegreis boekt, dan is ook een comfortabele huurauto inbegrepen. Wij bieden u tevens de mogelijkheid om uw huurauto te upgraden tegen zeer voordelige tarieven. Onze tarieven zijn inclusief GPS-navigatie, ongelimiteerd aantal kilometers, alle verzekeringen, extra bestuurder en gratis hotelaflevering (m.u.v zondagen).

Internationale vluchten

Mocht u liever met een andere luchtvaartmaatschappij vliegen of vanaf een andere luchthaven willen vertrekken, informeer dan naar de mogelijkheden. In dit geval kan de totale reisduur van deze rondreis afwijken.

Superior accommodatie

U kunt er tevens voor kiezen om deze rondreis in superior accommodaties te verblijven. Tevens heeft u bij deze superior rondreis een excursie naar Sossusvlei inclusief. Informeer bij uw ANVR-reisadviseur of neem contact met ons op.

Verlengen?

U kunt deze reis uitstekend combineren met één van onze privé rondreizen door Zuid-Afrika (zie pag. 22-41), de indrukwekkende Victoria Watervallen (zie pag. 47) of met een tropisch verblijf op Mauritius of de Seychellen (zie pag. 100-109). Beschikt u niet over onze brochure, vraag dan telefonisch naar de mogelijkheden.

Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.

 


Elk mens is uniek. Daarom heeft iedereen specifieke wensen als het om vakanties gaat. Dat begrijpen wij bij de Jong Intra Vakanties als geen ander. Daarom bieden wij u naast ons uitgebreide aanbod ook maatwerk reizen aan! Uw reis op maat samengesteld door onze specialisten.

Ontdek onze maatwerk reizen