Namibië in Vogelvlucht

Verschillende reismogelijkheden

Namibië is bij uitstek een bestemming voor iedereen die op zoek is naar weidse uitgestrekte vlakten, heldere blauwe horizonten en prachtige landschappen met woeste bergen. U vindt er enorme zandduinen en groene savannes en ondanks de geringe vegetatie vindt u hier toch een grote variatie aan wild. In deze rondreis ontdekt u vele hoogtepunten van Namibië in een rustig tempo. Meer reisinformatie

vanaf € 2305 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • inclusief vele maaltijden
  • Etosha National Park
  • Sossusvlei
  • Nieuwe reis
  • Prijstip

Namibië in Vogelvlucht

Namibië is bij uitstek een bestemming voor iedereen die op zoek is naar weidse uitgestrekte vlakten, heldere blauwe horizonten en prachtige landschappen met woeste bergen. U vindt er enorme zandduinen en groene savannes en ondanks de geringe vegetatie vindt u hier toch een grote variatie aan wild. In deze rondreis ontdekt u vele hoogtepunten van Namibië in een rustig tempo.

Inbegrepen highlights
- Waterberg Plateau Park
- Etosha National Park:
wild spotten en de Etosha zoutpan
- Damaraland:
Twyfelfontein, Brandberg, Petrified Forest
- Swakopmund
- Sossusvlei:
hoogste zanduinen ter wereld beklimmen, Sesriem Canyon, Deadvalley
- Windhoek

Bij ons inclusief!
Standaard accommodatie:
- Vliegreis
- 11 overnachtingen volgens programma
- 11x ontbijt, 4x diner (dag 7,8, 11 en 12)
- Uitgebreide reisbescheiden met accommodatie vouchers en routebeschrijving
- comfortabele huurauto (Toyota RAV 4x2 of vergelijkbaar) inclusief alle verzekeringen, geen eigen risico, GPS navigatie en ongelimiteerd aantal kilometers

Superior accommodatie:
- Vliegreis
- 11 overnachtingen volgens programma
- 11x ontbijt, 7x diner (dag 2, 3, 4, 7,8, 11 en 12)
- Sossusvlei excursie
- Uitgebreide reisbescheiden met accommodatie vouchers en routebeschrijving
- comfortabele huurauto (Toyota RAV 4x2 of vergelijkbaar) inclusief alle verzekeringen, geen eigen risico, GPS navigatie en ongelimiteerd aantal kilometers

  • 14-daagse privé rondreis – inclusief vliegreis en huurauto
  • 12-daagse privé rondreis – exclusief vliegreis en huurauto

Dag 1: Amsterdam - Windhoek

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië.

Dag 2: Windhoek - Waterberg (ca. 350km)

In de ochtend komt u aan op de luchthaven van Windhoek, waar uw comfortabele huurauto voor u klaarstaat. U reist in noordelijk richting via Okahandja naar de indrukwekkende Waterberg regio. U kunt hier prachtige wandelingen maken, genieten van de zonson­dergang bij het Waterberg Plateau of het Cheetah Conservation Fund bezoeken.

Dag 3: Waterberg - Etosha-oost (ca. 280km)

Na een heerlijk ontbijt reist u verder in noordoostelijke richting. Onderweg kunt u mooie stops maken, o.a. bij Otjikoto Lake of de “Ombili farm”, waar de originele bevolking van Namibië de “San”, ook wel Bushmen genoemd, nog wonen en waar u een inkijk kunt krijgen in hun cultuur en manier van leven. Aan het einde van de middag arriveert u in de regio grenzend aan de oostkant van het wereldberoemde Etosha National Park. U verblijft hier twee nachten in een sfeervolle safari lodge.

Dag 4: Etosha-Oost

Het Etosha National park is één van de bekendste wildparken in Afrika en de plek in Namibië om de grote diversiteit aan wilde dieren en vogel­soorten te spotten. Etosha staat tevens bekend om de grote zoutpan, een overblijfsel van een oud meer dat hier duizenden jaren geleden gevoed werd door de Kunene rivier. U kunt ervoor kiezen om een safari te maken onder begeleiding van een ervaren gids in het privé reservaat of in het Nationale Park. U kunt tevens het park zelf bezoeken met uw eigen huurauto.

Dag 5: Etosha-oost - Etosha-zuid (ca. 145km)

Vandaag raden we aan vroeg op pad te gaan zodat u via het nationale park naar uw volgende bestemming kunt reizen, gelegen ten zuiden van Etosha. Zo heeft u voldoende tijd om genoeg stops te maken bij de diverse “water­holes” die Etosha rijk is en waar u kunt genieten van een overvloed van wilde dieren, waaronder leeuwen, olifanten, neushoorns, giraffen, gemsbokken en nog veel meer diersoorten die naar deze natuurlijke drinkplaatsen komen. In de avond kunt u genieten van alle indrukken van vandaag.

Dag 6-7: Etosha-zuid - Damaraland (ca. 200km)

Vandaag heeft u een prachtige route voor de boeg naar de ruige en prachtige regio van Damaraland. Als u geluk heeft kunt u hier de zeld­zame woestijnolifant en neushoorn spotten, maar ook diverse kleinere diersoorten zoals de struisvogel en springbok. Enkele hoogtepunten die u in deze regio kunt bezoeken zijn de bijzondere rotsformaties van de “Brandberg” en de “Organ Pipes”, maar ook het versteende woud van het “petrified forest” en de eeuwenoude rotstekeningen bij Twyfelfontein. U verblijft in deze regio twee nachten in een mooie lodge.

Dag 8: Damaraland - Swakopmund (ca. 380km)

Na de vele indrukken van Damaraland en Etosha reist u nu door naar de Atlantische kust van Namibië, naar de sfeervolle stad Swakopmund, waar u nog veel invloeden vanuit de Duitse koloniale tijd kunt terugzien. Gezellige restaurants en cafés, maar ook leuke winkels en kunstgalerijen sieren deze mooie kustplaats grenzend aan de Namib woestijn. U verblijft hier twee nachten in een sfeervol guesthouse.

Dag 9: Swakopmund

Dag ter vrije besteding. In en rondom Swakopmund worden diverse avontuurlijke activiteiten aangeboden zoals “sandboarden” en quad biken door de hoge zandduinen, of ga diepzeevissen in de Atlantische oceaan. U kunt er ook voor kiezen om de zeehonden kolonie bij Cape Cross te bezoeken of de Walvis Bay lagune, wat geregeld bezocht wordt door duizenden flamingo’s. Uiteraard kunt u ook gewoon hier heerlijk relaxen en slenteren over de boulevard.

Dag 10: Swakopmund - Sossusvlei (ca. 370km)

We raden u aan vandaag vroeg op pad te gaan voor de mooie rit naar Sossusvlei, een volgend hoogtepunt van uw Namibië reis. U passeert de Steenbokskeerkring en o.a. het kleine plaatse Solitaire, waar het leuk is om een korte stop te maken voor de zogeheten beste appeltaart van Namibië. Het is ook aan te raden hier te tanken, alvorens door te rijden naar de Sossusvlei regio. U verblijft nabij de toegangspoort tot de Sossusvlei in een sfeervolle lodge.

Dag 11: Sossusvlei

De wereldberoemde rode zandduinen zijn gelegen in het Namib Naukluft Park en onderdeel van één van de oudste woestijnen ter wereld. Bij zonsopgang zijn de gigantische zandduinen een bijzonder gezicht en is het een niet te missen ervaring om één van deze reuzen (Dune 45) te beklimmen. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht. Bezoek tevens de Dode Vallei met zijn eeuwenoude bomen in het midden van een zoutpan, de indrukwekkende Sesriem Canyon of maak een ballonvlucht over de zandduinen voor een helemaal onvergetelijke ervaring.

Dag 12: Sossusvlei - Windhoek (ca. 355km)

Na het ontbijt is het tijd om terug te keren naar de centraal gelegen hoofdstad Windhoek, één van de kleinste hoofdsteden ter wereld qua inwonertal. U vindt hier tevens vele Duitse invloeden aan vooral de gebouwen vanuit de koloniale tijd. U kunt hier in de avond nog genieten van de goede restaurants en gezellige cafés. U verblijft hier nog 1 nacht in een sfeervol guesthouse.

Dag 13: Windhoek - Amsterdam

Na een ontspannen ochtend, waarop u tevens nog tijd heeft om in de diverse winkelcentra nog een mooi souvenir voor thuis meenemen, keert u in de middag terug naar de luchthaven van Windhoek, waar u uw huurauto weer inlevert. Vervolgens vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag 14: Amsterdam

U komt aan op de luchthaven van Amsterdam.

Dag 1: Windhoek - Waterberg (ca. 350km)

U bent op eigen gelegenheid naar Windhoek gereist. U reist vervolgens in noordelijk richting via Okahandja naar de indrukwekkende Waterberg regio. U kunt hier prachtige wandelingen maken, genieten van de zonsondergang bij het Waterberg Plateau of het Cheetah Conservation Fund bezoeken.

Dag 2: Waterberg - Etosha-oost (ca. 280km)

Na een heerlijk ontbijt reist u verder in noordoostelijke richting. Onderweg kunt u mooie stop maken, o.a. bij Otjikoto Lake of de "Ombili farm", waar de originele bevolking van Namibië de "San", ook wel Bushmen genoemd, nog wonen en waar u een inkijk kunt krijgen in hun cultuur en manier van leven. Aan het einde van de middag arriveert u in de regio grenzend aan de oostkant van het wereldberoemde Etosha National Park. U verblijf hier twee nachten in een sfeervolle safari lodge.

Dag 3: Etosha-Oost

Het Etosha National park is één van de bekendste wildparken in Afrika en de plek in Namibië om de grote diversiteit aan wilde dieren en vogelsoorten te spotten. Etosha staat tevens bekend om de grote zoutpan, een overblijfsel van een oud meer dat hier duizenden jaren geleden gevoed werd door de Kunene rivier. U kunt ervoor kiezen om een safari te maken onder begeleiding van een ervaren gids in het privé reservaat of in het Nationale Park. U kunt tevens het park zelf bezoeken met uw eigen huurauto.

Dag 4: Etosha-oost - Etosha-zuid (ca. 145km)

Vandaag raden we aan vroeg op pad te gaan zodat u via het nationale park naar uw volgende bestemming kunt reizen, gelegen ten zuiden van Etosha. Zo heeft u voldoende tijd om genoeg stops te maken bij de diverse "waterholes" die Etosha rijk is en waar u kunt genieten van een overvloed van wilde dieren, waaronder leeuwen, olifanten, neushoorns, giraffen, gemsbokken en nog veel meer diersoorten die naar deze natuurlijke drinkplaatsen komen. In de avond kunt u genieten van een heerlijk diner en bijkomen van alle indrukken van vandaag.

Dag 5-6: Etosha-zuid - Damaraland (ca. 200km)

Vandaag heeft u een prachtige route voor de boeg naar de ruige en prachtige regio van Damaraland. Als u geluk heeft kunt u hier de zeldzame woestijnolifant en neushoorn spotten, maar ook diverse kleinere diersoorten zoals de struisvogel en springbok. Enkele hoogtepunten die u in deze regio kunt bezoeken zijn de bijzondere rotsformaties van de "Brandberg" en de "Organ Pipes", maar ook het versteende woud van het "petrified forest" en de eeuwenoude rotstekeningen bij Twyfelfontein. U verblijft in deze regio twee nachten in een mooie lodge.

Dag 7: Damaraland - Swakopmund (ca. 380km)

Na de vele indrukken van Damaraland en Etosha reis u nu door naar de Atlantische kust van Namibië, naar de sfeervolle stad Swakopmund, waar u nog veel invloeden vanuit de Duitse koloniale tijd kunt terugzien. Gezellige restaurants en cafés, maar ook leuke winkels en kunstgalerijen sieren deze mooie kustplaats grenzend aan de Namib woestijn. U verblijft hier twee nachten in een sfeervol guesthouse.

Dag 8: Swakopmund

Dag ter vrije besteding. In en rond- om Swakopmund worden diverse avontuurlijke activiteiten aangeboden zoals "sandboarden" en quad biken door de hoge zandduinen, of ga diepzeevissen in de Atlantische oceaan. U kunt er ook voor kiezen om de zeehonden kolonie bij Cape Cross te bezoeken of de Walvis Bay lagune, wat geregeld bezocht wordt door duizenden flamingo’s. Uiteraard kunt u ook gewoon hier heerlijk relaxen en slenteren over de boulevard.

Dag 9: Swakopmund - Sossusvlei (ca. 370km)

We raden aan vroeg op pad te gaan voor de mooie rit naar Sossusvlei, een volgend hoogtepunt van uw Namibië reis. U passeert de Steenbokskeerking en o.a het kleine plaatse Solitaire, waar het leuk is om een korte stop te maken voor de zogeheten beste appeltaart van Namibië. Het is ook aan te raden hier te tanken, alvorens door te rijden naar de Sossusvlei regio. U verblijft nabij de toegangspoort tot de Sossusvlei in een sfeervolle lodge.

Dag 10: Sossusvlei

De wereldberoemde rode zandduinen zijn gelegen in het Namib Naukluft Park en onderdeel van één van de oudste woestijnen ter wereld. Bij zonsopgang zijn de gigantische zandduinen een bijzonder gezicht en is het een niet te missen ervaring om één van deze reuzen (Dune 45) te beklimmen. Vanaf de top heeft u een adem- benemend uitzicht. Bezoek tevens de Dode Vallei met zijn eeuwenoude bomen in het midden van een zoutpan, de indrukwekkende Sesriem Canyon of maak een ballonvlucht over de zandduinen voor een helemaal onvergetelijke ervaring. U zult hier prachtige foto’s kunnen maken.

Dag 11: Sossusvlei - Windhoek (ca. 355km)

Na het ontbijt is het tijd om terug te keren naar de centraal gelegen hoofdstad Windhoek, één van de kleinste hoofdsteden ter wereld qua inwonertal. U vindt hier tevens vele Duitse invloeden aan vooral de gebouwen vanuit de koloniale tijd. U kunt hier in de avond nog genieten van de goede restaurants en gezellige cafés. U verblijft hier nog 1 nacht in een sfeervol guesthouse.

Dag 12: Windhoek

Vandaag eindigt deze bijzondere rondreis nadat u uitgecheckt bent uit uw hotel. Na een ontspannen ochtend, waarop u tevens nog tijd heeft om in de diverse winkelcentra nog een mooi souvenir voor thuis meenemen. U reist op eigen gelegenheid verder of kiest ervoor om deze rondreis te verlengen met één van onze diverse combinatie mogelijkheden. Informeer naar de mogelijkheden.

  • 14-daagse privé rondreis – inclusief vliegreis en huurauto
  • 12-daagse privé rondreis – exclusief vliegreis en huurauto

Inbegrepen
Standaard accommodatie:
- Vliegreis
- 11 overnachtingen volgens programma
- 11x ontbijt, 4x diner (dag 7,8, 11 en 12)
- Uitgebreide reisbescheiden met accommodatie vouchers en routebeschrijving
- comfortabele huurauto (Toyota RAV 4x2 of vergelijkbaar) inclusief alle verzekeringen, geen eigen risico, GPS navigatie en ongelimiteerd aantal kilometers

Superior accommodatie:
- Vliegreis
- 11 overnachtingen volgens programma
- 11x ontbijt, 7x diner (dag 2, 3, 4, 7,8, 11 en 12)
- Sossusvlei excursie
- Uitgebreide reisbescheiden met accommodatie vouchers en routebeschrijving
- comfortabele huurauto (Toyota RAV 4x2 of vergelijkbaar) inclusief alle verzekeringen, geen eigen risico, GPS navigatie en ongelimiteerd aantal kilometers

Niet inbegrepen
- Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
- Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
- Brandstofkosten, entree- en parkeergelden en “conservation fees” nationale parken

Inbegrepen
Standaard accommodatie:
- 11 overnachtingen volgens programma
- 11x ontbijt, 4x diner (dag 7,8, 11 en 12)
- Uitgebreide reisbescheiden met accommodatie vouchers en routebeschrijving
- comfortabele huurauto (Toyota RAV 4x2 of vergelijkbaar) inclusief alle verzekeringen, geen eigen risico, GPS navigatie en ongelimiteerd aantal kilometers

Superior accommodatie:
- 11 overnachtingen volgens programma
- 11x ontbijt, 7x diner (dag 2, 3, 4, 7,8, 11 en 12)
- Sossusvlei excursie
- Uitgebreide reisbescheiden met accommodatie vouchers en routebeschrijving
- comfortabele huurauto (Toyota RAV 4x2 of vergelijkbaar) inclusief alle verzekeringen, geen eigen risico, GPS navigatie en ongelimiteerd aantal kilometers

Niet inbegrepen
- Intercontinentale en eventuele binnenlandse vluchten, luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
- Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
- Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
- Huurauto: Bekijk ons ruime aanbod in de volgende stap van het boekingsproces
- Brandstofkosten, entree- en parkeergelden en “conservation fees” nationale parken

Overnachtingen
U verblijft in onderstaande plaatsen/regio's:

1 x Waterberg
2 x Etosha-oost
1 x Etosha-zuid
2 x Damaraland
2 x Swakopmund
2 x Sossusvlei
1 x Windhoek

Huurauto

Deze reis wordt aangeboden inclusief comfortabele huurauto. Wij bieden u tevens de mogelijkheid om uw comfortabele huurauto te upgraden tegen zeer voordelige tarieven. Onze tarieven zijn inclusief GPS-navigatie, ongelimiteerd aantal kilometers, alle verzekeringen, extra bestuurder en gratis hotelaflevering (m.u.v zondagen). Zie onze prijsbijlage voor meer informatie.

Superior accommodatie

U kunt er tevens voor kiezen om deze rondreis in superior accommodaties te verblijven. Tevens heeft u bij deze superior rondreis een excursie naar Sossusvlei inclusief. Informeer bij uw ANVR-reisadviseur of neem contact met ons op.

Verlengen?

U kunt deze reis uitstekend combineren met één van onze privé rondreizen door Zuid-Afrika (zie pag. 22-41), de indrukwekkende Victoria Watervallen (zie pag. 47) of met een tropisch verblijf op Mauritius of de Seychellen (zie pag. 100-109).

Elk mens is uniek. Daarom heeft iedereen specifieke wensen als het om vakanties gaat. Dat begrijpen wij bij de Jong Intra Vakanties als geen ander. Daarom bieden wij u naast ons uitgebreide aanbod ook maatwerk reizen aan! Uw reis op maat samengesteld door onze specialisten.

Ontdek onze maatwerk reizen