12-daagse privé rondreis – exclusief vliegreis en huurauto Namibië in Vogelvlucht (vanaf 01-01-2020) - standaard

Eigen vervoer reis

Namibië is bij uitstek een bestemming voor iedereen die op zoek is naar weidse uitgestrekte vlakten, heldere blauwe horizonten en prachtige landschappen met woeste bergen. U vindt er enorme zandduinen en groene savannes en ondanks de geringe vegetatie vindt u hier toch een grote variatie aan wild. In deze rondreis ontdekt u vele hoogtepunten van Namibië in een rustig tempo. Meer reisinformatie

vanaf € 1253 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • inclusief vele maaltijden
 • Etosha National Park
 • Sossusvlei
 • Nieuwe reis
 • Prijstip

12-daagse privé rondreis – exclusief vliegreis en huurauto Namibië in Vogelvlucht (vanaf 01-01-2020) - standaard

Namibië is bij uitstek een bestemming voor iedereen die op zoek is naar weidse uitgestrekte vlakten, heldere blauwe horizonten en prachtige landschappen met woeste bergen. U vindt er enorme zandduinen en groene savannes en ondanks de geringe vegetatie vindt u hier toch een grote variatie aan wild. In deze rondreis ontdekt u vele hoogtepunten van Namibië in een rustig tempo.

Inbegrepen highlights
- Waterberg Plateau Park
- Etosha National Park:
wild spotten en de Etosha zoutpan
- Damaraland:
Twyfelfontein, Brandberg, Petrified Forest
- Swakopmund
- Sossusvlei:
hoogste zanduinen ter wereld beklimmen, Sesriem Canyon, Deadvalley
- Windhoek

Bij ons inclusief!
Standaard accommodatie:
- 11 overnachtingen volgens programma
- 11x ontbijt, 6x diner (dag 2,3,5,6,9 en 10)
- Uitgebreide reisbescheiden met accommodatie vouchers en routebeschrijving
- Gratis ANWB Wereldgids naar keuze t.w.v. €24,95 inclusief verzendkosten

Superior accommodatie:
- 11 overnachtingen volgens programma
- 11x ontbijt, 7x diner (dag 1,2,3,5,6,9 en 10)
- Sossusvlei excursie (dag 10)
- Uitgebreide reisbescheiden met accommodatie vouchers en routebeschrijving
- Gratis ANWB Wereldgids naar keuze t.w.v. €24,95 inclusief verzendkosten

Dag 1: Windhoek - Waterberg (ca. 350km)

Waterberg Plateau

U bent op eigen gelegenheid naar Windhoek gereist. U reist vervolgens in noordelijk richting via Okahandja naar de indrukwekkende Waterberg regio. U kunt hier prachtige wandelingen maken, genieten van de zonsondergang bij het Waterberg Plateau of het Cheetah Conservation Fund bezoeken.

Dag 2: Waterberg - Etosha-oost (ca. 280km)

Etosha National Park

Na een heerlijk ontbijt reist u verder in noordoostelijke richting. Onderweg kunt u mooie stop maken, o.a. bij Otjikoto Lake of de "Ombili farm", waar de originele bevolking van Namibië de "San", ook wel Bushmen genoemd, nog wonen en waar u een inkijk kunt krijgen in hun cultuur en manier van leven. Aan het einde van de middag arriveert u in de regio grenzend aan de oostkant van het wereldberoemde Etosha National Park. U verblijf hier twee nachten in een sfeervol bush camp.

Dag 3: Etosha-Oost

sunway-okaukeujo-waterhole-in-etosha-np-petsch

Het Etosha National park is één van de bekendste wildparken in Afrika en de plek in Namibië om de grote diversiteit aan wilde dieren en vogelsoorten te spotten. Etosha staat tevens bekend om de grote zoutpan, een overblijfsel van een oud meer dat hier duizenden jaren geleden gevoed werd door de Kunene rivier. U kunt ervoor kiezen om een safari te maken onder begeleiding van een ervaren gids in het Nationale Park. U kunt tevens het park zelf bezoeken met uw eigen huurauto.

Dag 4: Etosha-oost - Etosha-zuid (ca. 145km)

Giraffes drinken in Etosha NP

Vandaag raden we aan vroeg op pad te gaan zodat u via het nationale park naar uw volgende bestemming kunt reizen, gelegen ten zuiden van Etosha. Zo heeft u voldoende tijd om genoeg stops te maken bij de diverse "waterholes" die Etosha rijk is en waar u kunt genieten van een overvloed van wilde dieren, waaronder leeuwen, olifanten, neushoorns, giraffen, gemsbokken en nog veel meer diersoorten die naar deze natuurlijke drinkplaatsen komen. In de avond kunt u genieten van een heerlijk diner en bijkomen van alle indrukken van vandaag.

Dag 5-6: Etosha-zuid - Damaraland (ca. 200km)

Twyfelfontein - rockart

Vandaag heeft u een prachtige route voor de boeg naar de ruige en prachtige regio van Damaraland. Als u geluk heeft kunt u hier de zeldzame woestijnolifant en neushoorn spotten, maar ook diverse kleinere diersoorten zoals de struisvogel en springbok. Enkele hoogtepunten die u in deze regio kunt bezoeken zijn de bijzondere rotsformaties van de "Brandberg" en de "Organ Pipes", maar ook het versteende woud van het "petrified forest" en de eeuwenoude rotstekeningen bij Twyfelfontein. U verblijft in deze regio twee nachten in een mooie lodge.

Dag 7: Damaraland - Swakopmund (ca. 380km)

vanuit swakopmund 2

Na de vele indrukken van Damaraland en Etosha reis u nu door naar de Atlantische kust van Namibië, naar de sfeervolle stad Swakopmund, waar u nog veel invloeden vanuit de Duitse koloniale tijd kunt terugzien. Gezellige restaurants en cafés, maar ook leuke winkels en kunstgalerijen sieren deze mooie kustplaats grenzend aan de Namib woestijn. U verblijft hier twee nachten in een sfeervol guesthouse.

Dag 8: Swakopmund

Pelikanen Walvis Bay

Dag ter vrije besteding. In en rond- om Swakopmund worden diverse avontuurlijke activiteiten aangeboden zoals "sandboarden" en quad biken door de hoge zandduinen, of ga diepzeevissen in de Atlantische oceaan. U kunt er ook voor kiezen om de zeehonden kolonie bij Cape Cross te bezoeken of de Walvis Bay lagune, wat geregeld bezocht wordt door duizenden flamingo’s. Uiteraard kunt u ook gewoon hier heerlijk relaxen en slenteren over de boulevard.

Dag 9: Swakopmund - Sossusvlei (ca. 370km)

Sossusvlei

We raden aan vroeg op pad te gaan voor de mooie rit naar Sossusvlei, een volgend hoogtepunt van uw Namibië reis. U passeert de Steenbokskeerking en o.a het kleine plaatse Solitaire, waar het leuk is om een korte stop te maken voor de zogeheten beste appeltaart van Namibië. Het is ook aan te raden hier te tanken, alvorens door te rijden naar de Sossusvlei regio. U verblijft nabij de toegangspoort tot de Sossusvlei in een sfeervolle lodge.

Dag 10: Sossusvlei

Sesriem Canyon

De wereldberoemde rode zandduinen zijn gelegen in het Namib Naukluft Park en onderdeel van één van de oudste woestijnen ter wereld. Bij zonsopgang zijn de gigantische zandduinen een bijzonder gezicht en is het een niet te missen ervaring om één van deze reuzen (Dune 45) te beklimmen. Vanaf de top heeft u een adem- benemend uitzicht. Bezoek tevens de Dode Vallei met zijn eeuwenoude bomen in het midden van een zoutpan, de indrukwekkende Sesriem Canyon of maak een ballonvlucht over de zandduinen voor een helemaal onvergetelijke ervaring. U zult hier prachtige foto’s kunnen maken.

Dag 11: Sossusvlei - Windhoek (ca. 355km)

Windhoek

Na het ontbijt is het tijd om terug te keren naar de centraal gelegen hoofdstad Windhoek, één van de kleinste hoofdsteden ter wereld qua inwonertal. U vindt hier tevens vele Duitse invloeden aan vooral de gebouwen vanuit de koloniale tijd. U kunt hier in de avond nog genieten van de goede restaurants en gezellige cafés. U verblijft hier nog 1 nacht in een sfeervol guesthouse.

Dag 12: Windhoek

Windhoek

Vandaag eindigt deze bijzondere rondreis nadat u uitgecheckt bent uit uw hotel. Na een ontspannen ochtend, waarop u tevens nog tijd heeft om in de diverse winkelcentra nog een mooi souvenir voor thuis meenemen. U reist op eigen gelegenheid verder of kiest ervoor om deze rondreis te verlengen met één van onze diverse combinatie mogelijkheden. Informeer naar de mogelijkheden.

Inbegrepen
Standaard accommodatie:
- 11 overnachtingen volgens programma
- 11x ontbijt, 6x diner (dag 2,3,5,6,9 en 10)
- Uitgebreide reisbescheiden met accommodatie vouchers en routebeschrijving
- Gratis ANWB Wereldgids naar keuze t.w.v. €24,95 inclusief verzendkosten

Superior accommodatie:
- 11 overnachtingen volgens programma
- 11x ontbijt, 7x diner (dag 1,2,3,5,6,9 en 10)
- Sossusvlei excursie (dag 10)
- Uitgebreide reisbescheiden met accommodatie vouchers en routebeschrijving
- Gratis ANWB Wereldgids naar keuze t.w.v. €24,95 inclusief verzendkosten

Niet inbegrepen
- Intercontinentale en eventuele binnenlandse vluchten, luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
- Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
- Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
- Huurauto: Bekijk ons ruime aanbod in de volgende stap van het boekingsproces
- Brandstofkosten, entree- en parkeergelden en “conservation fees” nationale parken

Overnachtingen
U verblijft in onderstaande plaatsen/regio's in goede middenklasse accommodaties:

1 x Waterberg
2 x Etosha-oost
1 x Etosha-zuid
2 x Damaraland
2 x Swakopmund
2 x Sossusvlei
1 x Windhoek

Huurauto

Indien u deze reis inclusief vliegreis boekt, dan is ook een comfortabele huurauto inbegrepen. Wij bieden u tevens de mogelijkheid om uw huurauto te upgraden tegen zeer voordelige tarieven. Onze tarieven zijn inclusief GPS-navigatie, ongelimiteerd aantal kilometers, alle verzekeringen, extra bestuurder en gratis hotelaflevering (m.u.v zondagen).

Internationale vluchten

Mocht u liever met een andere luchtvaartmaatschappij vliegen of vanaf een andere luchthaven willen vertrekken, informeer dan naar de mogelijkheden. In dit geval kan de totale reisduur van deze rondreis afwijken.

Superior accommodatie

U kunt er tevens voor kiezen om deze rondreis in superior accommodaties te verblijven. Tevens heeft u bij deze superior rondreis een excursie naar Sossusvlei inclusief. Informeer bij uw ANVR-reisadviseur of neem contact met ons op.

Verlengen?

U kunt deze reis uitstekend combineren met één van onze privé rondreizen door Zuid-Afrika (zie pag. 22-41), de indrukwekkende Victoria Watervallen (zie pag. 47) of met een tropisch verblijf op Mauritius of de Seychellen (zie pag. 100-109). Beschikt u niet over onze brochure, vraag dan telefonisch naar de mogelijkheden.

Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.

 


Elk mens is uniek. Daarom heeft iedereen specifieke wensen als het om vakanties gaat. Dat begrijpen wij bij de Jong Intra Vakanties als geen ander. Daarom bieden wij u naast ons uitgebreide aanbod ook maatwerk reizen aan! Uw reis op maat samengesteld door onze specialisten.

Ontdek onze maatwerk reizen