Paradise Cove Boutique Hotel

Vlucht met overstap

Vliegreis

Prachtig sfeervol boutique hotel gelegen in een tropische tuin met infinitypool. Geniet van de service van wereldklasse en uitstekende faciliteiten. Meer reisinformatie

vanaf € 1640 per persoon

of

Plattegrond

Plattegrond

Toon legenda
 • Adult only
 • Aan het strand
 • Halfpension
 • Kleinschalig
 • Prachtig uitzicht

Vlucht met overstap

Paradise Cove Boutique Hotel

Prachtig sfeervol boutique hotel gelegen in een tropische tuin met infinitypool. Geniet van de service van wereldklasse en uitstekende faciliteiten.

Ligging
Prachtig gelegen aan een privéstrand en Grand Baie op ca. 10 minuten rijden. Het dorp Cap Malheureux ligt op slechts 2,5 km afstand.

Faciliteiten
Receptie, gratis Wifi, restaurant, bar, tuin, terras, eigen strand en zwembad. Tennisbaan, fitnessruimte en welnesscentrum. Geen lift (laagbouw).

Kamers
De luxe kamers zijn sfeervol ingericht en voorzien van airconditioning, kluisje, telefoon, tv, koffie- en theezetfaciliteiten, terras of balkon en badkamer met bad, douche, föhn en toilet.

Bijzonderheden
Uw verblijf hier is op basis van half pension. MOgelijkheid tot bijboeken van All Inclusive.

Méér reismogelijkheden voor dit hotel

 • Rechtstreekse vlucht

  Prachtig sfeervol boutique hotel gelegen in een tropische tuin met infinitypool. Geniet van de service van wereldklasse en uitstekende faciliteiten.

 • Paradise Cove Boutique Hotel

  Prachtig sfeervol boutique hotel gelegen in een tropische tuin met infinitypool. Geniet van de service van wereldklasse en uitstekende faciliteiten.

Inbegrepen
- Vlucht Amsterdam - Mauritius v.v.
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Meet & Greet op de luchthaven van Mauritius
- Hostess bezoek/contact tijdens verblijf en mogelijkheid tot boeken van excursies
- Overnachtingen op basis van half pension

Niet inbegrepen
- Transfers luchthaven - hotel v.v. (mogelijkheid tot bijboeken)

de Noordkust

 

Ambassade

Ambassade van Mauritius

68 Rue des Bollandistes
Etterbeek 1040 Brussel - Belgie
Tel : 0032 2 733 9988/9
Fax : 0032 2 734 4021
Open: maandag t/m vrijdag van 10.30 – 12.30 uur voor bezoekers.
Website: http://www1.govmu.org/portal/sites/mfamission/brussels/index.htm

Autorijden

Op Mauritius wordt er links gereden en het stuur zit dus ook aan de rechterkant in de auto. De wegen zijn goed begaanbaar, maar de verkeersborden kunnen soms ontbreken. U kunt het eiland ontdekken per huurauto. Wij raden u hierbij aan om een duidelijke landkaart te kopen.

Bevolking

Mauritius heeft 1.331.155 miljoen inwoners (2014) en de bevolking groeit met 0,66% per jaar (2014). Iets minder dan de helft van de bevolking woont in de steden. De bevolking is over het algemeen zeer jong, 36% van de bevolking is namelijk onder de 25 jaar. De bevolking van Mauritius bestaat uit een mengeling van Indiërs, Chinezen, creolen, Afrikanen, Europeanen en Malagassiërs. Ongeveer 50% van de Mauritiaanse bevolking vormen Hindoes en zijn in alle lagen van de bevolking vertegenwoordigd. Een kwart van de bevolking behoort tot de Creolen die over het algemeen van gemengd Europees-Afrikaanse afkomst zijn.

Elektriciteit

Voltage: 220 Volt. Om Europese apparaten te kunnen gebruiken c.q. op te laden heeft u een wereldstekker nodig.

Eten & drinken

Mauritius biedt talloze culinaire mogelijkheden. De restaurants weerspieglen de cultuur van het eiland: kosmopolitisch en veelzijdig. In de lokale keuken treft u veel invloeden van buitenaf zoals Creools, Chinees, Indisch en Arabisch. Een typisch Mauritiaans drankje is rum gemaakt van rietsuiker. De prijzen in lokale restaurants liggen over het algemeen lager dan bij de restaurants in diverse hotels. Over het algemeen betaalt u voor een lunch ongeveer MUR 250 en voor een diner ca. MUR 375.

Fooien

Fooien zijn niet verplicht, maar worden uiteraard zeer op prijs gesteld. In restaurants en hotels worden fooien vaak aan de rekening toegevoegd. Wanneer dit niet het geval is dan kunt u een fooi geven van ca. 10%. Tijdens een excursie kunt u uitgaan van een fooi van ongeveer € 8,- per dag, voor uw gids/chauffeur.

Geld & credit cards

De munteenheid op Mauritius is de Mauritan Rupee, verdeeld in 100 cent. Het is aan te raden te wisselen bij de bank. Creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd en in de grotere steden zijn er vele pinautomaten te vinden.

Gezondheid & vaccinaties

Vaccinaties Hepatitis A en B en DTP worden aanbevolen voor reizigers naar dit land, maar inentingen zijn niet verplicht. Komt u van een verblijf in Afrika (Krugerpark) naar Mauritius dan dient u wel vaccinatie-bewijzen te kunnen overleggen. De Jong Intra Vakanties mag geen officiële adviezen geven omtrent vaccinaties. Enkel kunnen wij u adviseren om ruim voor vertrek contact op te nemen met uw huisarts of met de plaatselijke GGD voor de laatste informatie omtrent vaccinaties. Voor een persoonlijk advies kunt u ook terecht bij het Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl).

Kleding

Het is aan te raden kleding mee te nemen geschikt voor een warm en vochtig klimaat. Wij adviseren u luchtige, katoenen kleding mee te nemen. In de avonden kan het een stuk afkoelen en daarom kunt het beste ook een trui of vest meenemen. Wanneer u sportieve excursies of (berg)tochten wilt gaan doen rijden wij u aan stevige wandel- of sportschoenen mee te nemen. Kleding is over het algemeen informeel. In de luxere hotels geldt voor het diner een formeler kledingadvies.

Klimaat

Mauritius is het gehele jaar door goed te bezoeken, enkel in de maanden juli en augustus kan er aan de oostkust wat veel wind zijn. Dit kan ook weer prettig zijn gezien de warmte in deze maanden. De zomer duurt van november tot mei en hierbij varieert de temperatuur van 25 tot 35 graden.  In de winter, juni tot oktober, is het iets koeler, namelijk 20 tot 25 graden.

Reisdocumenten

Voor Mauritius heeft u een geldig paspoort nodig, dat bij terugkomst tenminste 6 maanden geldig is en een retour(vlieg)-ticket. Indien u korter dan 3 maanden op het eiland verblijft, heeft u geen visum nodig.

Let op: Vanaf 1 juni 2015 zijn de bepalingen voor reizen met kinderen naar Zuid-Afrika in de leeftijd tot 18 jaar gewijzigd. U dient een officieel geboortecertificaat van het kind, inclusief de namen van beide ouders, in het Engels te kunnen overhandigen. Wanneer u alleen reist met uw kind(eren) of niet met uw eigen kind(eren) reist, heeft u tevens schriftelijke toestemming van de ouders nodig. Deze bepalingen gelden tevens wanneer u via Mauritius naar Zuid-Afrika reist. Voor meer informatie en voorbeeld formulieren, verwijzen wij u naar de website van het verkeersbureau van Zuid-Afrika. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de verzorging van de correcte documenten.

Taal

Engels is de officiële taal in Mauritius, maar er wordt ook Frans en creools gesproken op het eiland.

Telecommunicatie

U kunt gemakkelijk vanuit Mauritius naar Nederland bellen. Dit doet u door 00-31 gevolgd door het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer in te toetsen. In Port Louis en Grand Baie zijn veel telefoontoestellen. U kunt hier bellen met een telefoonkaart.

Tijdsverschil

Op Mauritius is het tijdens de wintertijd drie uur later dan in Nederland en tijdens de zomermaanden is het tijdsverschil 2 uur.

Veiligheid

Mauritius is een veilige bestemming. U dient uiteraard altijd voorzichtig te zijn op straat en kostbaarheden kunt u beter niet in uw huurauto achterlaten of meenemen op straat. De meeste hotels beschikken over kluisjes, laat uw waardevolle spullen daar achter (of thuis in Nederland).

Waterdruk

In het algemeen is de waterdruk, ook in duurdere hotels, niet constant. Houdt u hier met het douchen rekening mee aangezien soms de koude of warme waterstraal ineens veel minder of meer kracht kan krijgen met als gevolg dat u onverwachts of kouder of juist veel warmer water over u heen kunt krijgen. Zeker als uw ‘naaste buren’ de kraan aan- of uitzetten komt dit drukverschil veelvuldig voor.

Mauritius

Dit prachtige eiland in de Indische oceaan gelegen ten westen van Mada- gascar wordt gekenmerkt door witte stranden, suikerrietplantages, tropi- sche natuur en vriendelijke dorpjes. Het is van oorsprong vulkanisch en wordt voor het grootste deel beschermd door één van de grootste koraalrif- fen ter wereld. Hierdoor worden fraaie kristalheldere baaien gevormd waar het fantastisch duiken en snorkelen is. De bevolking is enorm vriendelijk en omdat ze haar oorsprong in velerlei oorden kent, treft u in de lokale keuken veel invloeden van buitenaf zoals Creools, Chinees, Indisch en Arabisch.

Beste tijd

Mauritius is het gehele jaar door goed te bezoeken, enkel in de maanden juli en augustus kan er aan de oostkust wat veel wind zijn, wat ook weer pret- tig kan zijn gezien de warmte in deze maanden.

Noord-Mauritius

Het sfeervolle plaatsje Grand Bay met vele winkeltjes, restaurants en bars maken het tot een levendig gebied voor zowel de toerist als de Mauritia- nen zelf. Langs de gehele noordkust vindt u prachtige witte stranden en mooi gelegen baaitjes.

Oost-Mauritius

Het oosten van Mauritius is zeer popu- lair vanwege het kustgebied Belle Mare. Flacq market is de sfeervolle openlucht markt die door vele Mauritianen en toeristen wordt bezocht. Wat zeker de moeite waard is, is het Ile aux Cerfs, een paradijs voor watersporters met één van de mooiste stranden van Mauritius.

West-Mauritius

In het westelijke deel van het eiland bevinden zich de hoofdstad Port Louis, het Casela Nature Park voor de vogelliefhebber, de bijzondere "seven coloured earth" heuvels en het prach- tige en ruige Black River Gorges National Park. Aan de kust liggen prachtige hotels en resorts aan lange witte zandstranden.

Combinatiereis Zuid-Afrika

De ideale reis om de diversiteit van Zuid-Afrika met het idyllische Mau- ritius te combineren. Rechtstreekse vluchten vanuit Johannesburg, Dur- ban of Kaapstad brengen u naar dit paradijselijke oord. U kunt hierdoor diverse van onze groeps- of privé rond- reizen in stijl afsluiten met een aantal nachten verblijf op Mauritius. Mocht u uw reis geheel op maat willen invullen of uw reis willen beginnen op Mau- ritius, alvorens door te vliegen naar Zuid-Afrika, dan is dit uiteraard ook geen probleem.