8-daagse autorondreis Ontdek Oostenrijks mooiste steden (Margriet)

Eigen vervoer reis

Voor Margriet lezers hebben we een prachtige autorondreis samengesteld die u meeneemt langs de mooiste steden van Oostenrijk. Meer reisinformatie

vanaf € 699 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Inclusief ontbijt
  • Nieuwe reis
  • Tip van de inkoper
  • Unieke reis

8-daagse autorondreis Ontdek Oostenrijks mooiste steden (Margriet)

De Oostenrijkse steden zijn verrassend mooi en gezellig. Traditie en moderne architectuur gaan hand in hand. De steden waarmee u tijdens deze rondreis kennis maakt, zijn daarnaast ook nog eens schitterend gelegen tegen het decor van de Alpen.

Excursies
Linz
Graz
Salzburg
Innsbruck

Dag 1: Nederland - Linz, ca. 955 km vanaf Utrecht

Linz, Nibelungen brug over de rivier de Donau

Een mooie rit door Duitsland naar de eerste stad in Oostenrijk. U verblijft 2 nachten in Linz, de hoofdstad van Ober-Oostenrijk, gelegen aan de rivier de Donau. In 2009 was Linz eén van de beide culturele hoofdsteden van Europa, naast Vilnius.

Dag 2: Linz

Linz, Dom en Main Square

Na het ontbijt heeft u de tijd om Linz te verkennen. Naast een gezellig historisch centrum, staat Linz tegenwoordig vooral bekend om het Ars Electronica Center, de reden waarom Linz door UNESCO is uitgeroepen tot City of Media Arts. Bij deze rondreis is een tour met de City Express inbegrepen (Best of Linz – ca. 25 min.).

Overnachting in Linz.

Dag 3: Linz - Graz, ca. 220 km

Graz, Murinsel brug

Na het ontbijt rijdt u naar Graz, de hoofdstad van Steiermark. Graz staat bekend om zijn heerlijke ‘zuidelijke flair’ en moderne leefstijl. De belangrijkste attractie is hier het Kunsthaus Graz, een markant, hypermodern gebouw in het historische centrum. Een leuke wijnproeverij met een kleine snack in de oude binnenstad van Graz is inclusief bij uw rondreis.

U verblijft de komende nacht in Graz.

Dag 4: Graz - Salzburg, ca. 275 km

Salzburg

Na het ontbijt rijdt u naar Salzburg waar u de komende 2 nachten zult verblijven. De rest van de dag is ter vrije besteding. Deze charmante stad ademt muziek uit. De stad waar Mozart geboren is en de Sound of Music haar wortelen heeft ligt parmant aan de rivier de Salzach. Onze tips voor Salzburg: bezoek de Dom, het kasteel Hellbrunn met de bijzondere fonteinen en de gezellige winkelstraat Getreidegasse. 's Avonds kunt u genieten op de verschillende terrasjes, in de talloze restaurantjes of bij één van de vele concerten in de stad.

Dag 5: Salzburg

Kasteel Hellbronn, Salzburg

Een volle dag ter besteding in Salzburg, ook wel de Mozartstadt genoemd. Hier vormen de Alpen een prachtig decor voor een mooie historische stad. U ontvangt een voucher voor een bezoek aan het geboortehuis van Mozart (Mozart Geburtshaus) in het prachtige centrum van Salzburg. Een attractie die in ieder geval op uw lijstje niet mag ontbreken! Salzburg is verder rijk aan een grote schat van barokgebouwen. Mede hierdoor staat de gehele binnenstad van Salzburg op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Ook voor bierliefhebbers is Salzburg een geweldige bestemming, want de stad telt meerdere goede brouwerijen die hier natuurlijk hun eigen drinklokalen hebben.

Overnachting in Salzburg.

Dag 6: Salzburg - Innsbruck, ca. 185 km

Swarovski Kristallwelten

Na het ontbijt rijdt u naar Innsbruck, de mooie hoofdstad van Tirol, waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Het is een mooie route door Zuid-Duitsland en het Inntal. Onderweg rijdt u langs de Swarovski Kristallwelten in Wattens. Zeker de moeite van een bezoekje waard. De rest van de dag is ter vrije invulling.

Dag 7: Innsbruck

Innsbruck

Een volle dag ter besteding in Innsbruck, ook wel de hoofdstad van de Alpen genoemd. Deze leuke stad, ingeklemd tussen machtige Alpenmassieven, heeft een mooi historisch centrum met het beroemde Gouden Dak en de keizerlijke Hofburg. Bij deze rondreis ontvangt u een voucher voor een retourticket per persoon met de Hungerburgbahn (afhankelijk van dienstregeling). Geniet van het uitzicht over de stad of stap halverwege uit en bezoek de verrassend mooie Alpenzoo.

Overnachting in Innsbruck.

Dag 8: Innsbruck - Nederland, ca. 897 km tot Utrecht

Uw autorondreis eindigt vandaag. Na het ontbijt verlaat u de mooie hoofdstad van Tirol en rijdt u terug naar Nederland.

Inbegrepen
7 Overnachtingen volgens beschrijving
7x Ontbijt
Tour 'Best of Linz' met de City Express (ca. 25 min.)
Wijnproeverij met een kleine snack in Graz (ma-za, zondag=rustdag)
In Salzburg entree tot het geboortehuis van Mozart
In Innsbruck retourrit met de Hungerburgbahn (conform dienstregeling)
Toeristenbelasting
Reisbeschrijving

Niet inbegrepen
Vervoer van en naar Oostenrijk
Overige maaltijden
Parkeer-, tol- en entreegelden
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 19,50 per boeking

Uw hotels

Gedurende deze rondreis verblijft u in goede  4-sterren hotels.

Overnachtingen
2x Linz
1x Graz
2x Salzburg
2x Innsbruck

Indien u per eigen auto of motor reist dan dient u er rekening mee te houden dat voor Oostenrijk een tolvignet verplicht is.

Uw vignet kunt u eenvoudig online bestellen.