9-daagse autorondreis Ontdek de Romantische Route (Margriet)

Eigen vervoer reis

Sprookjeskastelen, oude vestingen, frisgroene wijngaarden en sneeuwwitte bergtoppen: ontdek de Romantische Route! Meer reisinformatie

vanaf € 374 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Gratis WiFi
  • Inclusief ontbijt
  • Nieuwe reis
  • Prijstip
  • Tip van de inkoper

9-daagse autorondreis Ontdek de Romantische Route (Margriet)

Sprookjeskastelen, oude vestingen, frisgroene wijngaarden en sneeuwwitte bergtoppen: ontdek de Romantische Route!

Excursies
Würzburg (optioneel)
Nürnberg
Rothenburg ob der Tauber (optioneel)
Dinkelsbühl (optioneel)
Günzburg
Donauwörth
Augsburg (optioneel)
Friedberg (optioneel)
Oberammergau
Schongau (optioneel)
Kasteel Neuschwanstein & Hohenschwangau (optioneel)
Füssen (optioneel)
Forggensee (optioneel)

Dag 1: Nederland - Nürnberg, ca. 625 km

Nuernberg

U vertrekt vandaag vanuit Nederland naar Nürnberg, waar u de komende 3 nachten verblijft. We raden u aan om onderweg een tussenstop te maken in Würzburg. Würzburg is een fraaie en levendige universiteitsstad aan het begin van de Romantische Strasse. Er heerst een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Bewonder de talrijke bezienswaardige gebouwen die de stad sieren zoals de Dom, de vesting Marienberg, het stadhuis met de stadsbron en de Würzburger Residenz die al in 1981 als werelderfgoed door de Unesco is erkend. Ook als wijnstad heeft Würzburg het nodige te bieden. Zo worden hier de bekende wijnfeesten gehouden en is het genieten van heerlijke wijnen en de lekkerste (streek)gerechten.

Dag 2 en 3: Onze excursietips langs de Romantische Strasse vanuit Nürnberg

Rothenburg ob der Tauber

Onze tips voor de komende 2 dagen:

Breng een bezoek aan o.a. de volgende plaatsen die aan de Romantische Route gelegen zijn:

- Rothenburg ob der Tauber (op ca. 85 km), één van de parels langs de Romantische Strasse. Rothenburg bezit vele oude monumenten en is omringd door een stadsmuur waarover men een rondgang om de stad kan maken. Het middeleeuwse karakter is overal herkenbaar. De stad heeft dan ook in vele historische films geschitterd als decor. Rothenburg heeft een uitermate romantisch karakter door zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse binnenstad. De bezoeker kan urenlang door de smalle straatjes en stegen dwalen en steeds weer nieuwe tot de verbeelding sprekende geveltjes en andere voorbeelden van stedelijk schoon tegenkomen.

- Schillingsfürst (op ca. 88 km): gelegen in het natuurpark Frankenhöhe. Tot de bezienswaardigheden van Schillingsfürst behoort het Brunnenhausmuseum met een historische ossentredmolen. Het Kasteel Schillingsfürst is een bijzonder bouwwerk uit het begin van de achttiende eeuw. Ook de watertoren is een bijzonder gebouw in Schillingsfürst. Een andere bezienswaardigheid is de Beierse Jagdfalkenhof, een roofvogeldierentuin.

- Dinkelsbühl (op ca. 90 km): De stad is een belangrijke toeristische bestemming omdat het een goed bewaarde middeleeuwse binnenstad heeft. Dinkelsbühl telt meer dan 600 monumenten, maar meest uniek aan het stadje is dat het nog bijna geheel omsloten is door de oude verdedigingsmuur met bijbehorende torens en stadspoorten. De muur heeft ongeveer een lengte van 2,5 kilometer en een hoogte van 5 tot 6 meter. De Duitse Monumentenzorg beschrijft Dinkelsbühl met zijn statige kerken, prachtige handelshuizen en indrukwekkende vakwerkarchitectuur als één van de best bewaard gebleven laatmiddeleeuwse stadskernen van Duitsland. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren de munsterkerk St.-Georg, één van de mooiste laatgotische hallenkerken van het hele land. Het historisch museum over oorlog en vrede 'Haus der Geschichte Dinkelsbühl' toont het verleden van de voormalige vrije rijksstad. 's Avonds doet de nachtwacht zijn rondgang door de verlichte historische stadskern. Ook kunt u hier vele bijzondere bouwwerken bewonderen, zoals de katholieke munster Sint Joris, de Lutherse Sint Pauluskerk, het barokke slot van de Duitse Orde waarvan een Rococokapel deel uitmaakt, het oude stadhuis en de oude stadsmolen.

Dag 4: Nürnberg - Günzburg, ca. 185 km

Guenzburg

Na het ontbijt verlaat u Nürnberg en rijdt u zuidwaarts naar Günzburg waar u de komende 3 nachten gaat verblijven. De rest van de dag is ter vrije besteding. Günzburg is een charmant gelegen stadje aan de rivier de Donau tussen de steden Ulm en Augsburg. U kunt hier een bezoek brengen aan de oude stad met het historische marktplein. Ook kunt u in Günzburg diverse kerken bezichtigen of de natuur in. Ontdek de diverse wandelpaden en talrijke meren rond Günzburg.

Dag 5 en 6: Onze excursietips langs de Romantische Strasse vanuit Günzburg

Donauwoerth - Donau en Woernitz komen samen

Onze tips voor de komende 2 dagen:

Breng een bezoek aan o.a. de volgende plaatsen die aan de Romantische Route gelegen zijn:

- Donauwörth (op ca. 55 km): De stad heeft een prachtig historisch centrum. Tussen het raadhuis en het Fuggerhaus verloopt de Reichsstrasse met zijn indrukwekkende patriciërshuizen. Het is één van de mooiste straten van Zuid-Duitsland. Neem deel aan een stadstour (voor Margriet-lezers van mei t/m september inclusief) en ontdek alle pracht van de stad. Donauwörth heeft meerdere bijzondere gebouwen. Bezichtig bv. het Liebfrauenmünster - een gotische hallenkerk van baksteen, bestaande uit drie schepen, het Deutschordenshaus - één van de oudste plaatsen waar de Duitse Ridderorde samenkwam en waar tegenwoordig de Städtische Kunstgalerie gevestigd is, het stadhuis, het klooster van het Heilige Kruis, de Rieder Tor - de enige van de vier bewaard gebleven grote stadspoorten welke tegenwoordig het museum Haus der Stadtgeschichte herbergt en de Öchsentörl - een kleinere stadspoort. Ook de ruïne van de Burg zu Wörth is een bezoekje waard. Tevens raden we u aan om een bezoek te brengen aan het Käthe-Kruse-Puppen-Museum.

- Augsburg (op ca. 56 km): een grote universiteitsstad gelegen aan de rivieren de Lech, de Wertach en de Singold. Bezichtig hier bv. de Dom, de St. Ulrich en Afrabasiliek, het schitterende stadhuis dat doorgaat voor het belangrijkste seculiere bouwwerk in renaissancestijl ten noorden van de Alpen, de Prachtbrunnen (drie magnifieke fonteinen), de bisschoppelijke residentie en het Schaezlerpalais. Augsburg telt tevens vele musea. Uiteraard is het ook uitgebreid mogelijk om in Augsburg te genieten van de rust van schitterende parken, waaronder een botanische tuin en verschillende hoftuinen.

- Friedberg (op ca. 62 km): bekend om de Friedbergse klokken. Bezienswaardig zijn hier o.a. de burcht Friedberg, de historische stadsmuur, het stadhuis en diverse kerken. Friedberg, de oud-Beierse hertogelijke stad op de helling langs de Lech presenteert zich van zijn middeleeuwse kant. Behalve de restanten van de oude versterkingswerken zijn vooral het centraal gelegen plein Marienplatz met de fontein, de Mariazuil en het renaissanceraadhuis een bezichtiging waard. Ook de gerenoveerde bedevaartkerk Herrgottsruh trekt talrijke bezoekers. Behalve het historische deel biedt Friedberg ook een levendige binnenstad met talrijke winkelmogelijkheden, tearooms en cafés met terrasjes.  

Dag 7: Günzburg - Oberammergau, ca. 155 km

Omgeving Oberammergau

Na het ontbijt rijdt u naar Oberammergau waar u de komende 2 nachten verblijft. De rest van de dag kunt u zelf invullen. Oberammergau is gelegen in de Beierse Alpen, aan de voet van een rots die bekend staat als de Ettaler Mandl. Het dorp is een populair toeristenoord, waar diverse prachtig beschilderde huizen en een mooie barokke kerk het straatbeeld vormen.

Dag 8: Onze excursietips langs de Romantische Strasse vanuit Oberammergau

Neuschwanstein

Breng een bezoek aan o.a. de volgende plaatsen die aan de Romantische Route gelegen zijn:

- Schongau (op ca. 36 km): gelegen op een ovalen heuvel met een goed behouden binnenstad die ook nu nog vrijwel geheel door een stadsmuur wordt omgeven. Bezienswaardig zijn hier o.a. de oude binnenstad die in zijn geheel onder monumentenzorg staat, de parochiekerk Maria Hemelvaart, de stadsmuur, het muntgebouw en het Stadtmuseum Schongau uit 1891 - één van de oudste erfgoedmusea van Beieren.

- Schwangau (op ca. 45 km): een luchtkuuroord gelegen in de regio Allgäu in de uitlopers van de Alpen. De overweldigende natuur en de schitterende, sprookjesachtige burchten maken het gebied tot een geliefd vakantieoord. Op het gemeentegebied liggen de Alpsee, de Schwansee en de Bannwaldsee. Tot de belangrijke bezienswaardigheden behoort ongetwijfeld het beroemdste kasteel van Duitsland - het slot Neuschwanstein. Ook de andere burchten en kastelen, zoals slot Hohenschwangau en slot Bullachberg zijn een bezoek meer dan waard. 

- Füssen (op ca. 47 km): vormt het eindpunt van de Romantische Strasse. Ten westen van de stad ligt de Hopfensee en ten noorden de Forggensee. In Füssen zijn een aantal interessante musea gevestigd. Tot de bezienswaardige bouwwerken behoren: het Hohe Schloss Füssen, het klooster Sankt Mang, het Musiktheater Füssen met zicht op Kasteel Neuschwanstein en diverse kerken.

Dag 9: Oberammergau - Nederland, ca. 830 km

Uw autorondreis eindigt vandaag. Na het ontbijt rijdt u, vol nieuwe indrukken, terug naar Nederland.

Inbegrepen
8 Overnachtingen volgens beschrijving
Gratis wifi (in genoemde hotels)
Stadstour Donauwörth
Reisbeschrijving

Bekijk hier de aanbieding uit Margriet 11.

Niet inbegrepen
Vervoer
Overige maaltijden
Eventuele parkeerkosten
Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
Reis- en/of annuleringsverzekering

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een passend alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
3x Ringhotel Loew's Merkur in Nürnberg o.b.v. logies en ontbijt
3x Hotel Vienna House Easy Günzburg in Günzburg o.b.v. logies en ontbijt
2x Hotel Alte Post in Oberammergau o.b.v. logies en ontbijt

Hotel Alte Post***, Oberammergau

Traditioneel Beiers hotel, bekend om de goede keuken en de zelfgemaakte gebakjes.

Ligging: In het centrum van Oberammergau.

Faciliteiten: Receptie, lift (kamers van het type B zijn niet per lift bereikbaar), (à la carte) restaurant, Stube en terras. Gratis wifi in het hele hotel. Parkeerplaats.

Kamers: Kamer Type C met telefoon, tv, radio en kluisje. Badkamer met bad of douche, toilet en föhn. Gelegen in het hoofdgebouw. Kamer Type B betreft gerenoveerde maisonette-kamers, ruimer dan type C en met een zit-/slaapbank voor 2 personen, minibar en op de open bovenverdieping een slaapgelegenheid voor 2 personen. Balkon. Gelegen in de dependance.

Verplichte kosten, ter plaatse te voldoen: toeristenbelasting ca. € 2 per persoon per nacht.

Hotel Vienna House Easy Günzburg****, Günzburg

Comfortabel 4-sterrenhotel met gerenoveerde kamers.

Ligging: Op loopafstand van Günzburg's historische stadscentrum met gezellige cafés en restaurants.

Faciliteiten: Receptie, lift, lounge, bar, ontbijtruimte en gratis kluis bij receptie. Gratis wifi in het hele hotel. Terras. Kinderspeelhoek in de lounge. Gratis fietsverhuur (zolang de voorraad strekt). Tegen betaling: parkeergarage (ca. € 7 per nacht), e-bikeverhuur.

Kamers: Mooie kamers (in 2016 gerenoveerd) met telefoon en tv. Badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Ringhotel Loew's Merkur****, Nürnberg

Gastvrij 4-sterrenhotel met een ideale ligging in het hart van Nürnberg.

Ligging: Op ca. 500 m van het prachtige historische centrum van Nürnberg met talrijke winkelmogelijkheden. Perfecte ligging voor een bezoek aan deze mooie stad met o.a. een van de langste voetgangerszones van Europa. Recreatiegebied 'Wöhrder See' op ca. 800 m. Hier kunt u heerlijk wandelen, hardlopen en inline-skaten.

Faciliteiten: Receptie, lift, lounge met internethoek, bar, (à la carte) restaurant, gratis kluis bij receptie. Gratis wifi in het hele hotel. Wellnesscenter met overdekt zwembad met jetstream, sauna, stoombad en infraroodcabine. Tegen betaling: watermassagebed, parkeerplaats en -garage (ca. € 12,50 per nacht).

Kamers: Met telefoon, tv, minibar en radio. Badkamer met bad of douche, toilet en föhn.