10-daagse autorondreis De Kroatische kus(t)

Eigen vervoer reis

De kust van Kroatië is één van de mooiste in Europa. Parelwitte stranden, idyllische stadjes en azuurblauwe zee. Maar, de Kroatische kust biedt veel meer! Meer reisinformatie

vanaf € 577 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Parels van Kroatië
  • Verblijf naar keuze in 3* of 4* hotels
  • Inclusief ANWB reisgids
  • Inclusief ontbijt
  • Nieuwe reis

10-daagse autorondreis De Kroatische kus(t)

Bij Kroatië denken we aan parelwitte stranden, idyllische stadjes en azuurblauwe zee. Daarom is deze bestemming ook steeds populairder aan het worden. Maar, de Kroatische kust biedt veel meer: van bergbeklimmen in de kloven en fantastische wijngebieden tot stoere vestingen en de meest chique badplaatsen. De kust van Kroatië is één van de mooiste in Europa. De stranden aan de Adriatische kust bestaan voornamelijk uit rotsen en kiezelstranden en lenen zich uitstekend voor een zonvakantie. Er liggen ca. 1.185 eilanden voor deze kust, waarvan er 67 bewoond zijn. De meest populaire regio’s zijn de Dalmatische kust met de Makarska Riviera en de baaien rondom Dubrovnik. In Dalmatië liggen monumentale steden zoals Trogir, Split en Dubrovnik waar de Venetiaanse sfeer van weleer nog altijd merkbaar is.

Dag 1 en 2: Split - Šibenik, ca. 60 km

Sibenik

De rondreis start in de omgeving van Šibenik en u heeft de rest van de dag ter vrije besteding. Šibenik is een juweeltje aan de Adriatische Zee. Deze eeuwenoude stad is de oudste stad aan de Adriatische kust in Kroatië die door de Kroaten zelf is gesticht, en de stad heeft een heel bijzonder visitekaartje: de prachtige St. Jakob Kathedraal uit de 15e eeuw, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad biedt verder een schat aan historie en cultuur en wordt beschermd door vier oude forten.

Dag 3 en 4: Šibenik - Split/Trogir, ca. 75 km

split_20141118113009504

Vandaag hebt u de keuze om via de autobaan naar de omgeving van Trogir en Split te rijden, maar veel mooier is de kustweg via het schiereilandje Primošten. Het dorpje is druk, maar nog steeds idyllisch en wordt door velen gezien als één van de mooiste dorpjes van Dalmatië. Het karakteristieke Trogir is als het ware een miniversie van de stad Split, met een oud centrum met smalle steegjes, een centraal plein waar je heerlijk kunt genieten op een terrasje, en een prachtige boulevard met een mooi uitzicht en een ruime keuze aan restaurants. Het hele oude centrum van Trogir staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het middeleeuwse Split is zo'n stad om in te verdwalen: kleine straatjes, donkere stille kerken, intieme pleintjes en een mooie boulevard langs het water. Vlak achter de palmbomen en volle terrassen van de promenade ligt het kleine oude centrum van Split. De pleintjes en steegjes van dit ommuurde en door UNESCO beschermde stadshart vormen een van de sfeervolste oude binnensteden van Europa.

Dag 5 en 6: Split/Trogir - Orebić/Korčula, ca. 180 km

Korcula stad

Vandaag reist u verder zuidwaarts naar het prachtige eiland Korcula. Aan uw rechterzijde ziet u o.a. de eilanden Brac en Hvar in de azuurblauwe Adria liggen. Hvar is tegenwoordig chic de friemel en wordt het Monte-Carlo van Kroatië genoemd. Het stadje Makarska ligt aan een rustige baai aan de prachtige Dalmatische kust. U kunt het eiland Korcula, het eiland van wijn en tradities, met de veerboot uit Ploce bereiken. Het is een eiland vol tradities, oude dorpjes, bossen, wijngaarden, olijfgaarden en prachtige stranden. Eeuwenoude religieuze ceremonies, folklore en traditionele dans maken hier nog steeds deel uit van het dagelijkse leven. Korčula staat ook bekend om haar heerlijke witte wijnen gemaakt van pošip en grk druiven welke alleen te vinden zijn in de wijngaarden van Lumbarda. De grootste plaats op het eiland heet ook Korčula, maar wordt vaak klein Dubrovnik genoemd, vanwege haar typische oude gebouwen met oranje daken en prachtige stadsmuren. In het autovrije centrum vindt u veel gezellige restaurants, cafés  en konoba’s (tavernes) waar u heerlijke verse vis kunt eten. Als u nog nooit in een Kroatische konoba hebt gegeten is dit uw kans!

Dag 7 t/m 9: Orebić/Korčula - Dubrovnik Riviera, ca. 130 km

Dubrovnik

Vandaag zet u koers richting de echte parel van de Adria, de stad Dubrovnik. Onderweg raden wij u aan een bezoek te brengen aan het mooi schiereiland Pelješac. Bezoek een wijnboerderij en proef de heerlijke wijnen die in deze streek gemaakt worden. Neem een kijkje in één van de vele leuke dorpjes in deze streek en rijdt langs de prachtige kust. De regio staat ook bekend om zijn oesters die van zeer goede kwaliteit zijn. Het historische centrum, of eigenlijk de compleet ommuurde vestingstad van Dubrovnik, staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Het beste uitzicht over het oude centrum van Dubrovnik heb je vanaf de berg Srd. Vanuit het centrum gaat er sinds een aantal jaar een kabelbaan omhoog naar de top van de berg vanwaar u een magnifiek uitzicht hebt. Als u het wat rustiger aan wilt doen, is een ontspannen boottochtje naar het eiland Lopud een aanrader. Het enige, en gelijknamige plaatsje, heeft een gezellige boulevard met cafés en restaurants en dankzij de oude stenen huizen heeft het plaatsje die typische Mediterrane sfeer. Het 15e -eeuwse Franciscanenklooster in Lopud heeft een kerk die nog steeds wordt gebruikt door de 400 inwoners van het eiland.

Dag 10: Einde autorondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U reist op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.

Inbegrepen
- 9 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Kroatische kust (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Kroatië v.v.
- Huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden

Uw hotels

U verblijft naar keuze in 3* of 4* middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er kan een gelijkwaardig hotel in de regio op max. 25 km gereserveerd worden.

Overnachtingen
2 x omgeving Šibenik, Hotel Jadran***
2 x omgeving Split/Trogir, Heritage Hotel Tragos***
2 x omgeving Orebic/Korcula, Hotel Borik***
3 x Dubrovnik Riviera, Tirena Sunny Hotel by Valamar***

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis. Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek en tenzij anders vermeld bij de tab Extra Info wat wel of niet inbegrepen is.

Accommodaties en leveranciers van toeristische diensten hanteren protocollen en regels om uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat er nog altijd wijzigingen kunnen zijn in het aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten op uw vakantiebestemming.

Overal gelden de afstand- en hygiëneregels en dient u thuis te blijven bij klachten die kunnen duiden op COVID-19. De mondkapjesverplichting geldt bijna overal en in meerdere landen worden PCR- en/of sneltesten gevraagd bij binnenkomst op de luchthaven of aan de grens. Ook indien u gevaccineerd bent, gelden er nog regels. We zullen u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

3G of 2G
In de meeste Europese landen geldt het zogenaamde 3G beleid: genezen, gevaccineerd of getest. Dit betekent dus dat u met uw digitale Coronapas kunt reizen mits u aan een van deze drie voorwaarden voldoet. De eisen die gesteld worden aan ‘genezen’ en ‘gevaccineerd’ zijn vrijwel uniform door heel Europa, ‘getest’ is vrijwel overal anders. En dan met name hoe recent u getest moet zijn en of het een PCR-test moet zijn of dat een antigeentest ook voldoet.

In steeds meer landen treedt inmiddels de 2G regeling in werking. Dat betekent dat u volledig gevaccineerd tegen COVID-19 moet zijn of genezen (max. 180 dagen). Uitsluitend met uw Coronapas met QR-code krijgt u toegang tot bijv. restaurants, hotels en bezienswaardigheden zoals musea. Bent u niet gevaccineerd of genezen, dan krijgt u met een negatieve PCR- of Antigeentest géén toegang. Heeft u bij ons een vakantie geboekt of staat u op het punt dit te doen dan adviseren wij u dringend aan deze 2G regel te voldoen. Voor Oostenrijk geldt momenteel bovendien dat een boostervaccinatie verplicht is.

Wij wijzen u er op dat het regelmatig voorkomt dat landen, deelstaten of zelfs accommodaties een eis tot volledige vaccinatie aan toeristen stellen. Mogelijke kosten die voortvloeien uit het annuleren van een reis omdat u niet voldoet aan deze eis liggen in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger.

Bij uw reispapieren ontvang u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen. Dit is het huidige reisadvies per land: https://www.dejongintra.nl/informatie/landinfo/

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op www.rivm.nl. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.