8-daagse autorondreis Van Lago Maggiore naar Cinque Terre

Eigen vervoer reis

De reis start aan het Lago Maggiore en gaat vervolgens via de prachtige wijnstreek Piemonte naar de kleurrijke dorpjes van Cinque Terre. Meer reisinformatie

vanaf € 352 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Incl. wijnproeverij
  • Incl. Cinque Terre Card
  • Incl. treinkaartje
  • Inclusief ontbijt

8-daagse autorondreis Van Lago Maggiore naar Cinque Terre

Ga met ons mee en ontdek het prachtige Lago Maggiore, waar u de eerste 2 nachten verblijft. Vervolgens gaat de reis verder naar de wijnstreek Piemonte, de Moscato d'Asti en Barolo wijnen horen tot de bekendste van heel Italië. U krijgt een wijnproeverij aangeboden in de omgeving van Asti, een bijzonder leuke ervaring. De route eindigt in Cinque Terre, waar u per trein de 5 kleurrijke dorpjes ontdekt.

Excursies
- Lago Maggiore
- Vercelli
- Asti wijngebied
- Le Langhe en Barolo wijngebied
- Genua
- Cinque Terre

Dag 1: Utrecht - Premeno, ca. 1000 km

Lago Maggiore

De rondreis start in Premeno, aan het Lago Maggiore, waar u de eerste 2 nachten verblijft.

Dag 2: Stresa, Lago Maggiore, ca. 25 km

Isola Bella

Maak een rondrit langs het Lago Maggiore naar Stresa. U heeft een prachtig uitzicht op Isola Bella, één van de Borromeïsche eilanden gelegen in het meer.

Dag 3: Premeno - Vercelli - Castagnito, ca. 235 km

Vercelli rijstvelden

Vandaag verlaat u het Lago Maggiore en rijdt u via een mooie route langs de rijsvelden van de regio Piemonte. Vercelli wordt ook wel 'de hoofdstad van de rijst' genoemd, waarmee de heerlijke Italiaanse risotto gemaakt wordt. U kunt nog een stop maken in Tigliole d'Asti, voordat u incheckt in uw hotel voor de komende 3 nachten.

Dag 4: Asti en wijnproeverij, ca. 50 km

Asti

Na het ontbijt staat een bezoek aan de Middeleeuwse stad Asti op het programma. Bezoek het mooie plein Piazza Alfieri, waar iedere derde zondag van september de paardenrace 'Il Palio di Asti' gehouden wordt. 's Middags ontdekt u het wijngebied van de bekende dessertwijn Moscato d'Asti. U krijgt een wijnproeverij aangeboden.

Dag 5: Le Langhe en Barolo, ca. 48 km

Barolo

Ontdek Le Langhe, de wijnstreek van o.a. de Barolo wijn en benoemd tot UNESCO werelderfgoed. Via Alba rijdt u naar Serravalle Langhe tot u in Barolo komt.

Dag 6: Castagnito - Genua - Sarzana, ca. 242 km

Genua

De reis gaat verder met als eindbestemming voor vandaag Sarzana, vlakbij La Spezia. Maak een tussenstop in Genua, de belangrijkste havenstad van Italië en een stad vol verborgen schatten. De laatste 2 nachten verblijft u in Sarzana (of omgeving).

Dag 7: Cinque terre per trein

Cinque Terre

Vanuit Sarzana neemt u de trein naar La Spezia (ca. 20 min., prijs ca. € 3 p.p. enkele reis). Vervolgens gaat de reis per trein verder naar de 5 kleurrijke dorpjes van de Cinque Terre, van Monterosso tot Riomaggiore (treinkaartje inclusief vanaf La Spezia). Een unieke ervaring!

Dag 8: Sarzana - Utrecht, ca. 1260 km

De rondreis zit erop. Of verlengt u de rondreis met een verblijf aan de prachtige Bloemenrivièra?

Inbegrepen
- 7 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Reisbeschrijving
- ANWB wegenkaart
- Wijnproeverij in de omgeving van Asti
- Cinque Terre Card voor toegang tot de wandelpaden
- Treinkaartje voor vervoer tussen La Spezia en de 5 dorpjes van Cinque Terre

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Italië v.v.
- Huurauto (optioneel bij te boeken tijdens het maken van uw reservering)
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Toeristenbelasting
- Treinkaartje Sarzana-La Spezia, ca. € 3 p.p. enkele reis

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende 3-sterrenhotels. Indien een gepland hotel is volgeboekt, dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief binnen een straal van max. 25 km.

- 2x Hotel Moderno in Premeno of gelijkwaardig
- 3x Casta Hotel in Castagnito of gelijkwaardig
- 2x Hotel Residence Al Borgo in Sarzana of gelijkwaardig

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.

Accommodaties en leveranciers van toeristische diensten hanteren protocollen en regels om uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat er nog altijd wijzigingen kunnen zijn in het aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten op uw vakantiebestemming.

Overal gelden de afstand- en hygiëneregels en dient u thuis te blijven bij klachten die kunnen duiden op COVID-19. De mondkapjesverplichting geldt inmiddels bijna overal en in sommige landen worden PCR- en/of sneltesten gevraagd bij binnenkomst op de luchthaven of aan de grens. Ook indien u gevaccineerd bent, gelden er nog regels. We zullen u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

Bij uw reispapieren ontvang u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op www.rivm.nl. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.