Sardinië op het gemak

Verschillende reismogelijkheden

In een rustig reistempo van 15 dagen heeft u alle tijd om Sardinië beter te leren kennen. Ontdek de prachtige Costa Smeralda, ga wandelen in de Barbágia en snuif wat cultuur in stadjes als Nuoro en Cagliari. Meer reisinformatie

vanaf € 714 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Al jaren een topper
  • Complete reis
  • Inclusief ANWB reisgids
  • Rustig programma

Sardinië op het gemak

In een rustig reistempo van 15 dagen heeft u alle tijd om Sardinië beter te leren kennen. Ontdek de prachtige Costa Smeralda, ga wandelen in de Barbágia en snuif wat cultuur in stadjes als Nuoro en Cagliari. Afgewisseld met pittoreske (vissers)dorpjes en prachtige vergezichten, maakt dit uw reis onvergetelijk!

Hoogtepunten
- Olbia
- Costa Smeralda
- de Barbágia
- Nuoro
- Fonni
- Oliena
- Orgosolo
- Cagliari
- Capoterra
- Bosa
- Alghero
- Sassari

  • 15-daagse autorondreis
  • 15-daagse fly-drive

Dag 1: Olbia – San Teodoro, ca. 35 km

San Teodoro

De eerste 3 nachten bent u te gast in een comfortabel hotel in San Teodoro of Olbia.

Dag 2: Costa Smeralda, ca. 120 km

Flamingo's

Vandaag heeft u de tijd om de prachtige Costa Smeralda te bezoeken. Langs deze kust liggen talloze exclusieve badplaatsen en jachthavens. Bewonder alle schitterende jachten en zeilboten in de haven van Porto Cervo. Een stukje terug, de binnenlanden in, proeft u een heel andere sfeer. Hier vormt het landschap met het spectaculaire bergmassief Limbara en door de wind gevormde granieten rotsen een sportieve en uitdagende plek voor wandelliefhebbers. U kunt hier genieten van de prachtige vergezichten!

Enkele tips aan de Costa Smeralda:

- De lagunes met de vele flamingo's 

- Genieten aan de stranden La Cinta of Isuledda!

- Een bezoek aan de kustplaats Palau (op ca. 60 km van San Teodoro/Budoni), met een leuk historisch centrum en een levendige haven. Het is heerlijk om hier op een terras te genieten van verse vis of lokale specialiteiten.

- Een must nabij Palau is de 112 m hoge Berenrots (Roccia dell’Orso)aan de grillige kust. Een fraai uitzichtpunt, met name geliefd bij zonsondergang!

Dag 3: San Teodoro – Fonni, ca. 115 km

AdobeStock_285839576_Sardinie

Vandaag op naar de Babágia, een wandelgebied bij uitstek. Het landschap met kloven, hellingen, een rotsachtige kust en mooi gelegen karakteristieke bergdorpen als Tonnara en Desulo is prachtig. De komende drie nachten verblijft u in deze prachtige streek.

Dag 4 en 5: Nuoro, Oliena en Orgosolo, ca. 50 km

Orgosolo

De komende 2 dagen kunnen wij u een bezoek aan Nuoro, Oliena en Orgosolo aanbevelen.

Nuoro

Het mooi gelegen Nuoro herbergt een groot plein, een aantal kerken, een kathedraal en een museum. Een leuk plaatsje om even doorheen te wandelen of een cappucino te drinken op een terrasje.

Oliena

Oliena is gelegen aan de voet van de Monte Corrasi (1463 m), de mooiste berg van Sardinië met prachtige rotspartijen. De omgeving herbergt onder meer de Supramonte hooglanden en de natuurlijke kloof Su Gologne in de kalkstenen rotsen. Oliena zelf, met haar oude, historische wijken, loont zich voor een wandeling langs de fraaie panden, door charmante smalle straatjes met karakteristieke architectuur, balkons en schoorsteenpotten. Er zijn ook tal van oude kerken te bezoeken, waaronder de S. Ignazio, de S. Maria en de S. Croce.

Orgosolo

Het centrum van de oude stad Orgosolo is bekend vanwege de beroemde muurschilderingen die de huizen sieren. Deze prachtige culturele schatten geven de plaats een typische sfeer en het lijkt alsof u door een prentenboek loopt.

Of volgt u vandaag de Connanau Route, de wijnroute in het gebied Sorgono, thuisbasis van de rode wijn Mandrolisai?

Dag 6: Fonni – Oristano, ca. 110 km

Italiaanse hapjes

Na het ontbijt vervolgt de reis zich naar Oristano. Op weg naar Oristano raden we u aan een stop te maken bij de best bewaarde en meest mysterieuze nuraghe tempel, het heiligdom van Santa Cristina. U verblijft 2 nachten in de omgeving van Ortistano.

Dag 7: Oristano, Tharros en Cabras

Tharros

Het gebied rond Oristano wordt gekenmerkt door talrijke lagunes, waaronder die van Cabras en Santa Giusta.

Oristano

Het is leuk dwalen door de straatjes en over de pleinen van het sfeervolle historische stadshart. Trekpleister is de prachtige kathedraal, zeker een kijkje waard. Interessant zijn ook het Palazzo Parpaglia met tal van archeologische vondsten en een fotogalerij. De inwoners van Oristano brengen hun vrije tijd graag door in de badplaats Torregrande. Leuk om hier de charme en sfeer van een echt Sardonische badplaats te proeven!

Tharros

We raden u ook aan om vandaag te pauzeren in Tharros. Deze plaats is gelegen op het uiterste puntje van het schiereiland Sinis. Een historisch erfgoed van onschatbare waarde! De ruïnes van het stadje liggen op een schiereiland aan de noordkant van de Golf van Oristano. Er zijn resten te zien van tempels, romeinse baden, een romeins acque castellum, een fenicisch-punische tofet en een ambachtswijk.

Cabras

Mooi is ook een pauze bij het vogelrijke Cabras meer. Volgens legendes leefden er ooit reuzen op Sardinië. In het museum van de ‘Reuzen van Mont'e Prama’ in Cabras staan beelden tentoongesteld met een hoogte tot 2,5 meter, bij toeval gevonden in 1974. Ze verbeelden krijgers, boogschutters, worstelaars, modellen van nuraghe en boksers met schild en handschoen uit de Nuraghecultuur.

 

Dag 8: Oristano – Cagliari, ca. 115 km

Cagliari

Verder zuidwaarts richting Cagliari. U verblijft de komende 3 nachten in deze mooie omgeving.

Dag 9 en 10: Cagliari en Nora

Nora, Sardinië, de Jong Intra Vakanties

De komende dagen staan Cagliari en omgeving op het programma.

Cagliari

Wandel door het Castello district met zijn kasteel, middeleeuwse torens, robuuste muren en belangrijke monumenten. Bezoek de Pisan S. Maria Õs kathedraal en het interessante Archeologisch Museum, met een grote collectie Punische en Romeinse vondsten.

Nora

Ook de omgeving van Cagliari biedt veel moois. Zo kunt u de Romeinse ruïnes van de stad Nora (ca. 30 km van Cagliari) bekijken. Nora is gelegen op de Capo (kaap) di Pula.

Natuurliefhebbers

Bent u meer een natuurliefhebber, dan raden we u aan naar het natuurgebied Monte Urpinu te gaan, met een lagune waar flamingo’s en andere watervogels te bewonderen zijn.

Strandliefhebbers

Wilt u een paar uurtjes ontspannen, gaat u dan in de populaire badplaats Villasimius genieten van de heldere zee en het fijne witte zandstrand! U vindt aan de golf van de Carbonara kaap talloze prachtige stranden, zoals die van Porto Sa Ruxi, Cala Piscareddus en Spiaggia del Riso.

 


Dag 11: Cagliari – Bosa, ca. 200 km

AdobeStock_209037028_Su Nuraxi

U gaat op weg naar Bosa, aan de westkust van Sardinië. U brengt de komende 2 nachten door in het lieflijke stadje Bosa. Tip voor onderweg: het ruïnestadje Barumini (Su Nuraxi), één van de beroemdste monumenten van Sardinië.

Dag 12: Bosa en Alghero

Bosa

Bosa

Bosa is een pittoresk stadje, gelegen in een mooie vallei niet ver van zee. De plaats wordt gedomineerd door het kasteel van Malaspina, omgeven door de hoge gebouwen van de middeleeuwse wijk, die naar beneden uitstrekt tot aan de oevers van de Temo rivier. Bosa staat bekend om zijn mooie architectuur en artisanale ambachten. U kunt er prima terecht voor leuke souvenirs, zoals sieraden en houtsnijwerk. Tevens floreert Bosa vanwege de visserij en worden er in de directe omgeving heerlijke wijnen geproduceerd, waaronder de beroemde Malvasia wijn.

Alghero

Een andere aanrader voor vandaag is een bezoek aan het ten noorden van Bosa gelegen Alghero. Het wordt ook wel ‘klein Barcelona’ genoemd, gezien het feit dat deze stad gesticht werd door Catalaanse vissers. De stad, met duidelijke Iberische invloeden, herbergt een fraai historisch centrum met middeleeuwse straten en oude vestingwerken. U zet hier een flinke stap terug in de tijd.

U kunt vanuit de haven van Alghero per boot naar de grotten van Nettuno. Deze kalkstenen grotten die door de zee zijn uitgehouwen in de rotsen van Capo Caccia.

Dag 13: Bosa – Tempio Pausania, ca. 130 km

AdobeStock_203394727_Sassari

U laat Bosa achter u en rijdt via de SS131 naar de pittoreske stad Sassari, de op één na grootste stad van Sardinië. Neem een kijkje bij de prachtige paleizen en oude gebouwen, die u door de hele stad kunt vinden. Bezienswaardig zijn de Rosello Fontein, de Piazza d'italia, het Teatro Civico en de oude stadsmuren. Na het bezoek aan Sassari rijdt u verder naar Tempio, waar u de laatste twee nachten zult verblijven.

Dag 14: Omgeving Tempio Pausania

sfeer

Vele mogelijkheden voor een mooie vakantiedag! Enkele tips voor de komende dagen:

- Het fijne witte zandstrand van de Poltu di Li Cogghj, ook wel bekend als ‘La Spiaggia del Principe’ (het strand van de prins). Dit strand is van een uitzonderlijke schoonheid en wordt gekenmerkt door twee strandjes, gescheiden door roze rotsen.

- U kunt vandaag ook een kijkje nemen in de archeologische plaats Arzachena, met de prachtige monumentale Toma dei Giganti Coddu Vecchju. Deze grafkamer dateert uit de bronstijd, rond 1800-1600 v. Chr. Ook bevindt zich in Arzachena de Li Muri Necropolis, met cirkelvormige graven, waarvan velen denken dat je er magische krachten door ervaart.

Dag 15: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. We wensen u een goede terugreis!

 

 

Dag 1: Olbia – San Teodoro, ca. 35 km

San Teodoro

Nadat u bent geland op de luchthaven van Olbia, haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw eerste accommodatie op Sardinië. De eerste 3 nachten bent u te gast in een comfortabel hotel in San Teodoro of Olbia.

Dag 2: Costa Smeralda, ca. 120 km

Flamingo's

Vandaag heeft u de tijd om de prachtige Costa Smeralda te bezoeken. Langs deze kust liggen talloze exclusieve badplaatsen en jachthavens. Bewonder alle schitterende jachten en zeilboten in de haven van Porto Cervo. Een stukje terug, de binnenlanden in, proeft u een heel andere sfeer. Hier vormt het landschap met het spectaculaire bergmassief Limbara en door de wind gevormde granieten rotsen een sportieve en uitdagende plek voor wandelliefhebbers. U kunt hier genieten van de prachtige vergezichten!

Enkele tips aan de Costa Smeralda:

- De lagunes met de vele flamingo's 

- Genieten aan de stranden La Cinta of Isuledda!

- Een bezoek aan de kustplaats Palau (op ca. 60 km van San Teodoro/Budoni), met een leuk historisch centrum en een levendige haven. Het is heerlijk om hier op een terras te genieten van verse vis of lokale specialiteiten.

- Een must nabij Palau is de 112 m hoge Berenrots (Roccia dell’Orso)aan de grillige kust. Een fraai uitzichtpunt, met name geliefd bij zonsondergang!

Dag 3: San Teodoro – Fonni, ca. 115 km

AdobeStock_285839576_Sardinie

Vandaag op naar de Babágia, een wandelgebied bij uitstek. Het landschap met kloven, hellingen, een rotsachtige kust en mooi gelegen karakteristieke bergdorpen als Tonnara en Desulo is prachtig. De komende drie nachten verblijft u in deze prachtige streek.

Dag 4 en 5: Nuoro, Oliena en Orgosolo, ca. 50 km

Orgosolo

De komende 2 dagen kunnen wij u een bezoek aan Nuoro, Oliena en Orgosolo aanbevelen.

Nuoro

Het mooi gelegen Nuoro herbergt een groot plein, een aantal kerken, een kathedraal en een museum. Een leuk plaatsje om even doorheen te wandelen of een cappucino te drinken op een terrasje.

Oliena

Oliena is gelegen aan de voet van de Monte Corrasi (1463 m), de mooiste berg van Sardinië met prachtige rotspartijen. De omgeving herbergt onder meer de Supramonte hooglanden en de natuurlijke kloof Su Gologne in de kalkstenen rotsen. Oliena zelf, met haar oude, historische wijken, loont zich voor een wandeling langs de fraaie panden, door charmante smalle straatjes met karakteristieke architectuur, balkons en schoorsteenpotten. Er zijn ook tal van oude kerken te bezoeken, waaronder de S. Ignazio, de S. Maria en de S. Croce.

Orgosolo

Het centrum van de oude stad Orgosolo is bekend vanwege de beroemde muurschilderingen die de huizen sieren. Deze prachtige culturele schatten geven de plaats een typische sfeer en het lijkt alsof u door een prentenboek loopt.

Of volgt u vandaag de Connanau Route, de wijnroute in het gebied Sorgono, thuisbasis van de rode wijn Mandrolisai?

Dag 6: Fonni – Oristano, ca. 110 km

Italiaanse hapjes

Na het ontbijt vervolgt de reis zich naar Oristano. Op weg naar Oristano raden we u aan een stop te maken bij de best bewaarde en meest mysterieuze nuraghe tempel, het heiligdom van Santa Cristina. U verblijft 2 nachten in de omgeving van Ortistano.

Dag 7: Oristano, Tharros en Cabras

Tharros

Het gebied rond Oristano wordt gekenmerkt door talrijke lagunes, waaronder die van Cabras en Santa Giusta.

Oristano

Het is leuk dwalen door de straatjes en over de pleinen van het sfeervolle historische stadshart. Trekpleister is de prachtige kathedraal, zeker een kijkje waard. Interessant zijn ook het Palazzo Parpaglia met tal van archeologische vondsten en een fotogalerij. De inwoners van Oristano brengen hun vrije tijd graag door in de badplaats Torregrande. Leuk om hier de charme en sfeer van een echt Sardonische badplaats te proeven!

Tharros

We raden u ook aan om vandaag te pauzeren in Tharros. Deze plaats is gelegen op het uiterste puntje van het schiereiland Sinis. Een historisch erfgoed van onschatbare waarde! De ruïnes van het stadje liggen op een schiereiland aan de noordkant van de Golf van Oristano. Er zijn resten te zien van tempels, romeinse baden, een romeins acque castellum, een fenicisch-punische tofet en een ambachtswijk.

Cabras

Mooi is ook een pauze bij het vogelrijke Cabras meer. Volgens legendes leefden er ooit reuzen op Sardinië. In het museum van de ‘Reuzen van Mont'e Prama’ in Cabras staan beelden tentoongesteld met een hoogte tot 2,5 meter, bij toeval gevonden in 1974. Ze verbeelden krijgers, boogschutters, worstelaars, modellen van nuraghe en boksers met schild en handschoen uit de Nuraghecultuur.

 

Dag 8: Oristano – Cagliari, ca. 115 km

Cagliari

Verder zuidwaarts richting Cagliari. U verblijft de komende 3 nachten in deze mooie omgeving.

Dag 9 en 10: Cagliari en Nora

Nora, Sardinië, de Jong Intra Vakanties

De komende dagen staan Cagliari en omgeving op het programma.

Cagliari

Wandel door het Castello district met zijn kasteel, middeleeuwse torens, robuuste muren en belangrijke monumenten. Bezoek de Pisan S. Maria Õs kathedraal en het interessante Archeologisch Museum, met een grote collectie Punische en Romeinse vondsten.

Nora

Ook de omgeving van Cagliari biedt veel moois. Zo kunt u de Romeinse ruïnes van de stad Nora (ca. 30 km van Cagliari) bekijken. Nora is gelegen op de Capo (kaap) di Pula.

Natuurliefhebbers

Bent u meer een natuurliefhebber, dan raden we u aan naar het natuurgebied Monte Urpinu te gaan, met een lagune waar flamingo’s en andere watervogels te bewonderen zijn.

Strandliefhebbers

Wilt u een paar uurtjes ontspannen, gaat u dan in de populaire badplaats Villasimius genieten van de heldere zee en het fijne witte zandstrand! U vindt aan de golf van de Carbonara kaap talloze prachtige stranden, zoals die van Porto Sa Ruxi, Cala Piscareddus en Spiaggia del Riso.

 


Dag 11: Cagliari – Bosa, ca. 200 km

AdobeStock_209037028_Su Nuraxi

U gaat op weg naar Bosa, aan de westkust van Sardinië. U brengt de komende 2 nachten door in het lieflijke stadje Bosa. Tip voor onderweg: het ruïnestadje Barumini (Su Nuraxi), één van de beroemdste monumenten van Sardinië.

Dag 12: Bosa en Alghero

Bosa

Bosa

Bosa is een pittoresk stadje, gelegen in een mooie vallei niet ver van zee. De plaats wordt gedomineerd door het kasteel van Malaspina, omgeven door de hoge gebouwen van de middeleeuwse wijk, die naar beneden uitstrekt tot aan de oevers van de Temo rivier. Bosa staat bekend om zijn mooie architectuur en artisanale ambachten. U kunt er prima terecht voor leuke souvenirs, zoals sieraden en houtsnijwerk. Tevens floreert Bosa vanwege de visserij en worden er in de directe omgeving heerlijke wijnen geproduceerd, waaronder de beroemde Malvasia wijn.

Alghero

Een andere aanrader voor vandaag is een bezoek aan het ten noorden van Bosa gelegen Alghero. Het wordt ook wel ‘klein Barcelona’ genoemd, gezien het feit dat deze stad gesticht werd door Catalaanse vissers. De stad, met duidelijke Iberische invloeden, herbergt een fraai historisch centrum met middeleeuwse straten en oude vestingwerken. U zet hier een flinke stap terug in de tijd.

U kunt vanuit de haven van Alghero per boot naar de grotten van Nettuno. Deze kalkstenen grotten die door de zee zijn uitgehouwen in de rotsen van Capo Caccia.

Dag 13: Bosa – Tempio Pausania, ca. 130 km

AdobeStock_203394727_Sassari

U laat Bosa achter u en rijdt via de SS131 naar de pittoreske stad Sassari, de op één na grootste stad van Sardinië. Neem een kijkje bij de prachtige paleizen en oude gebouwen, die u door de hele stad kunt vinden. Bezienswaardig zijn de Rosello Fontein, de Piazza d'italia, het Teatro Civico en de oude stadsmuren. Na het bezoek aan Sassari rijdt u verder naar Tempio, waar u de laatste twee nachten zult verblijven.

Dag 14: Omgeving Tempio Pausania

sfeer

Vele mogelijkheden voor een mooie vakantiedag! Enkele tips voor de komende dagen:

- Het fijne witte zandstrand van de Poltu di Li Cogghj, ook wel bekend als ‘La Spiaggia del Principe’ (het strand van de prins). Dit strand is van een uitzonderlijke schoonheid en wordt gekenmerkt door twee strandjes, gescheiden door roze rotsen.

- U kunt vandaag ook een kijkje nemen in de archeologische plaats Arzachena, met de prachtige monumentale Toma dei Giganti Coddu Vecchju. Deze grafkamer dateert uit de bronstijd, rond 1800-1600 v. Chr. Ook bevindt zich in Arzachena de Li Muri Necropolis, met cirkelvormige graven, waarvan velen denken dat je er magische krachten door ervaart.

Dag 15: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U brengt uw huurauto terug naar de luchthaven van Olbia en vliegt terug naar huis. We wensen u een goede terugreis!

 

 

  • 15-daagse autorondreis
  • 15-daagse fly-drive

Inbegrepen
- 14 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Reisbeschrijving
- ANWB reisgids en wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Italië v.v.
- Huurauto (optioneel bij te boeken tijdens het maken van uw reservering)
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Eventuele toeristenbelasting

Inbegrepen
- Vlucht naar Olbia v.v.
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Sunny Cars huurauto o.b.v. All Inclusive (zie huurvoorwaarden) en inclusief Flexservice: tot 1 dag voor vertrek kosteloos wijzigen en annuleren
- 14 Overnachtingen op basis van logies en ontbijt
- Reisbeschrijving
- ANWB reisgids en wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Toeslag ander type huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Eventuele toeristenbelasting

Uw hotels
U verblijft in comfortabele 3- en 4-sterrenhotels volgens schema. Indien een gepland hotel is volgeboekt, dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief binnen een straal van max. 50 km.
- 2x Hotel Le Mimose of Hotel San Teodoro in San Teodoro/Mercure Olbia in Olbia of gelijkwaardig
- 3x Parco Donnortei in Fonni/Hotel Il Querceto in Dorgali of gelijkwaardig
- 2x Mariano IV Palace Hotel in Oristano of gelijkwaardig
- 3x Villa Santadi in Santadi/Hotel Santa Gilla in Capoterra/Holiday Inn Cagliari in Cagliari of gelijkwaardig
- 2x Hotel Baia Romantica in Bosa/
Maison Tresnuraghes in Tresnuraghes of gelijkwaardig
- 2x Hotel Pausania Inn in Tempio Pausania of gelijkwaardig

Boek vooraf uw tickets en sla de wachtrij over.

Bekijk tickets en excursies

Accommodaties en leveranciers van toeristische diensten hanteren protocollen en regels om uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat er nog altijd wijzigingen kunnen zijn in het aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten op uw vakantiebestemming.

Overal gelden de afstand- en hygiëneregels en dient u thuis te blijven bij klachten die kunnen duiden op COVID-19. De mondkapjesverplichting geldt inmiddels bijna overal en in sommige landen worden PCR- en/of sneltesten gevraagd bij binnenkomst op de luchthaven of aan de grens. Ook indien u gevaccineerd bent, gelden er nog regels. We zullen u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

Bij uw reispapieren ontvang u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op www.rivm.nl. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.

 


9,4

Overnachtiginsplaatsen waren prachtig. Wij waren in het voorseizoen en dat was merkbaar. Regelmatig konden we niet eten `s avonds omdat er niet gekookt werd. Te weinig gasten, denken wij, ook op maandag terwijl er op maandag maar heel weinig restaurants open zijn in het voorseizoen. Het zou fijn zijn als daar rekening mee gehouden werd.Engels wordt er mondjesmaat gesproken. Service qua drankjes op een terras was er in alle 4 de overnachtingsplekken niet, wel voldoende mogelijkheid om je eigen drankjes koel te houden en op het terras te gebruiken. Dat had wel als gevolg dat de terrassen weinig bezocht werden door de gasten. Dat is jammer omdat dit de plek is waar je mensen verwacht te ontmoeten. Nietemin hebben wij een prachtige vakantie gehad.

7,4