14-daagse autorondreis inclusief ferry overtocht, verblijf in 4-sterrenhotels Sicilië per eigen auto - hotels

Eigen vervoer reis

Een unieke kans om kennis te maken met het prachtige Sicilië. U maakt de reis per eigen auto, waarbij een comfortabele overtocht per ferry van Genua naar Palermo is inbegrepen. Meer reisinformatie

vanaf € 985 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Inclusief ferry
 • Bezoek de Etna vulkaan
 • Inclusief ANWB reisgids
 • Luxe reis

14-daagse autorondreis inclusief ferry overtocht, verblijf in 4-sterrenhotels Sicilië per eigen auto - hotels

Een unieke kans om kennis te maken met het prachtige Sicilië. U maakt de reis per eigen auto, waarbij een comfortabele overtocht per ferry van Genua naar Palermo is inbegrepen. Tijdens de reis maakt u kennis met alle hoogtepunten van Sicilië. U kunt kiezen uit verblijf in keurige 4-sterrenhotels of sfeervolle agriturismi.

Excursies
- Selinunte
- Palermo
- Trapani
- Piazza Armerina
- Etna
- Catania
- Siracusa
- Taormina

Reviews

Algemene beoordeling

7,8  /  10
1 reviews
 • Faciliteiten 8,0
 • Kamers 8,0
 • Ligging hotels 8,0
 • Maaltijden 9,0
 • Personeel en service 6,0
 • Prijs-kwaliteitverhouding 8,0

Nieuwste reviews

7,8  /  10
Mevr. Olree  |  1 jul 2019
 • Faciliteiten 8
 • Kamers 8
 • Ligging hotels 8
 • Maaltijden 9
 • Personeel en service 6
 • Prijs-kwaliteitverhouding 8
Hele leuke reis waarbij half pension een aanrader is omdat niet overal restaurants beschikbaar waren en het eten overal goed was.

Reviews

Algemene beoordeling

7,8  /  10
1 reviews
 • Faciliteiten 8,0
 • Kamers 8,0
 • Ligging hotels 8,0
 • Maaltijden 9,0
 • Personeel en service 6,0
 • Prijs-kwaliteitverhouding 8,0

Dag 1: Nederland (Utrecht) - Badenweiler, ca. 689 km

Badenweiler

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland voor uw reis naar Sicilië. U overnacht halverwege in Zuid-Duitsland.

Dag 2: Badenweiler - Genua, ca. 515 km

Genua haven

U vervolgt uw reis naar Genua, waar u 's avonds inscheept op de ferry naar Palermo. Uw overnachting is aan boord van de ferry.

Dag 3: Palermo - Selinunte, ca. 120 km

strand Selinunte

Tegen de avond komt u aan in de haven van Palermo, waarna u uw reis vervolgt richting Mazara del Vallo. De komende 3 nachten overnacht u in Selinunte, westelijk op Sicilië.

Dag 4: Trapani en omgeving, ca. 160 km

Trapani zoutpannen

Na de lange reis van de afgelopen dagen kunt u vandaag heerlijk relaxen op één van de mooie stranden. Of gaat u op zoek naar de rijke cultuur van Sicilië? In dat geval adviseren wij u Trapani en omgeving te ontdekken; bezoek Segesta, waar u de Dorische tempel kunt bezichtigen. Andere bezienswaardigheden in deze regio zijn het Middeleeuwse dorpje Erice of de zoutpannen van Trapani.

Dag 5: Selinunte en omgeving, ca. 60 km

Selinunte

Na het ontbijt kunt u Selinunte gaan ontdekken. Breng een bezoek aan de Griekse tempels, het eiland Mozia gelegen in een lagune of het wijnstadje Marsala.

Dag 6: Selinunte - Agrigento, ca. 120 km

Sciacca

Vandaag rijdt u verder langs de kust zuidwaarts naar Agrigento. Onderweg kunt u de plaatsen Sciacca, Caltabellotta en de Griekse ruïnes van Eraclea Minoa bezoeken, voordat u aankomt in Agrigento.

Dag 7: Agrigento en omgeving

Agrigento

Na het ontbijt adviseren wij een bezoek aan Agrigento. De archeologische bezienswaardigheden van deze stad staan sinds 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Kom hier alles over te weten in het archeologische museum. Een bezoek aan de 'Valle dei Templi' (tempelvallei) mag zeker ook niet ontbreken.

Dag 8: Agrigento - Taormina, ca. 212 km

Piazza Armerina

Na het ontbijt reist u in noord-oostelijke richting om aan te komen in de omgeving van Taormina. Onderweg kunt u een stop maken bij de Romeinse stad Piazza Armerina, voor een bezoek aan één van de best bewaarde villa's van de Romeinse tijd 'Villa Romana del Casale' met prachtige vloermozaïeken. U vervolgt uw reis naar Taormina waar u incheckt in uw hotel voor de komende 4 nachten.

Dag 9: Vulkaan Etna

Etna

U heeft de vulkaan de Etna vast al in de verte gezien, tijd voor een nadere ontdekkingstocht! U kunt de vulkaan opwandelen, waarbij u diverse karakteristieke dorpjes passeert, of een blik werpen op de krater.

Dag 10: Taormina en Catania

Taormina

Taormina is een stadje met vele smalle steegjes en terrasjes. Vanuit het Griekse theater heeft u een prachtig uitzicht over de baai en de Etna. Als er nog genoeg tijd over is, brengt u dan ook een bezoek aan Catania.

Dag 11: Siracusa en omgeving, ca. 120 km

Siracusa

Na een heerlijk ontbijt suggereren wij u vandaag Siracusa en omgeving te gaan bezoeken. Siracusa is een archeologische stad en was in de oudheid één van de belangrijkste steden in het oude Groot-Griekenland.

Dag 12: Taormina - Palermo, ca. 260 km

Palermo

Na een enerverende reis is het tijd geworden om weer terug te keren naar het vaste land. Vanuit Taormina rijdt u terug naar Palermo om vervolgens om 's avonds in te schepen aan boord van de ferry naar Genua. Uw overnachting is aan boord van de ferry.

Dag 13: Genua - Varese, ca. 190 km

Meer van Lugano

Tegen de avond komt u aan in de haven van Genua, waarna u verder rijdt naar uw volgende bestemming, Varese, ten noorden van Milaan. Hier verblijft u de laatste nacht.

Dag 14: Terug naar Nederland

Uw reis is nu écht ten einde. Vanaf Varese rijdt u ca. 1000 km terug naar Nederland (Utrecht). Goede reis!

Inbegrepen
- 11 Overnachtingen volgens beschrijving o.b.v. logies en ontbijt, 2 overnachtingen aan boord van de ferry op basis van logies
- Ferry overtocht Genua-Palermo v.v. o.b.v. 2 pers. in een 2-persoons binnenhut inclusief 1 personenauto (max. 1,89 m hoog, 4,99 m lang)
- Reisbeschrijving
- ANWB reisgids Sicilië (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Toeslag halfpension (alleen van toepassing op dag 3 t/m 11; op dag 1, 13 en op dag 2 en 12 aan boord van de ferry is geen halfpension mogelijk)
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Eventuele toeristenbelasting

Uw hotels

U verblijft in keurige 4-sterrenhotels volgens beschrijving. Indien een gepland hotel is volgeboekt, dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief binnen een straal van max. 25 km.


- 1x Hotel Ritter in Badenweiler (Zuid-Duitsland) of gelijkwaardig
- 1x Overnachting aan boord van de ferry Genua-Palermo
- 3x Hotel Admeto in Selinunte of gelijkwaardig
- 2x Hotel della Valle in Agrigento of gelijkwaardig
- 4x Villa Esperia in Taormina of gelijkwaardig
- 1x Overnachting aan boord van de ferry Palermo-Genua
- 1x Unahotels in Varese/Malpensa of gelijkwaardig

Gratis ANWB reisgids

Bij boeking van deze autorondreis kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis. Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.

 

Kenteken doorgeven
LET OP:                                                           
U wordt vriendelijk verzocht om na boeking uw kenteken, type auto en de volledige voornamen van alle personen die geboekt zijn door te geven via aanvragen@dejongintra.nl                        
Deze gegevens zijn namelijk nodig om het ferry ticket in te kunnen boeken. 
Bedankt voor uw medewerking!   

Reizen binnen Europa:
In Europa kunt u veilig en fijn reizen zonder risico’s. Diverse landen hanteren bovendien geen inreismaatregelen meer. In sommige Europese landen geldt het zogenaamde 3G beleid: genezen, gevaccineerd of getest. De eisen die per land hieraan gesteld worden kunnen verschillen.

Reizen buiten Europa:
Onze bestemmingen buiten Europa hebben kleurcode groen of geel. Alle landen zijn in ieder geval open en kunnen bezocht worden. In veel gevallen moet u volledig gevaccineerd zijn.

Algemeen advies
Kijk voorafgaand, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op Nederlandwereldwijd, de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.

 

8,0

Het was een super reis met goede hotels en voortreffelijk eten.

Alleen de reis vanaf de boot zowel heen als terug aan de lange kant.

Heen moesten we 1 1/2 uur rijden we kwamen om 20.00 van de boot af. En terug kwamen we om 20.00 van de boot af toen moesten we nog 2 uur sturen.

maar een super reis

8,0

Ik wil jullie nogmaals enorm bedanken voor de onwijs heerlijk vakantie die jullie voor ons geregeld hebben.

De laatste keer dat ik zo’n ervaring had was met mijn huwelijksreis die jullie ook zo voortreffelijk georganiseerd hebben.

Ik vind het geweldig hoe fijn alles is verlopen.