11-daagse autorondreis Ontdek Le Marche & Umbrië

Eigen vervoer reis

Wilt u een nog onbekend stukje Italië ontdekken, dan bevelen we u deze reis van harte aan! Meer reisinformatie

vanaf € 413 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Sfeervolle hotels
 • Unieke reis

11-daagse autorondreis Ontdek Le Marche & Umbrië

De groene en heuvelachtige regio Le Marche (De Marken) is nog niet zo bekend bij Nederlandse vakantiegangers en is zonder twijfel één van de best bewaarde geheimen van Italië. Deze streek heeft echter alles in zich voor een heerlijke vakantie en kan qua landschap vergeleken worden met Umbrië. In Le Marche vindt u amper massatoerisme en op de hoofdstad Ancona na, geen grote steden. Pittoreske stadjes waar de tijd soms stil lijkt te staan, mooie vergezichten en een bijzonder goede keuken kenmerken de regio. Tevens verblijft u in Assisi, zodat u ook kennis kunt maken met Umbrië. Wilt u een onbekend stukje Italië ontdekken, dan bevelen we u deze reis van harte aan!

Hoogtepunten
- Fano
- Urbino
- Grotten van Frasassi en Fabriano
- Gubbio
- Assisi en Perugia
- Spello
- Recanati, Loreto en Macerata
- Ancona
- Monte Conero

Reviews

Algemene beoordeling

8,3  /  10
1 reviews
 • Faciliteiten 8,0
 • Locatie 10,0
 • Maaltijden 8,0
 • Personeel & Service 8,0
 • Prijs-kwaliteitverhouding 8,0
 • Zwembad/strand 8,0

Nieuwste reviews

8,3  /  10
Mevr. de Krou  |  24 jun 2019
 • Faciliteiten 8
 • Locatie 10
 • Maaltijden 8
 • Personeel & Service 8
 • Prijs-kwaliteitverhouding 8
 • Zwembad/strand 8

Reviews

Algemene beoordeling

8,3  /  10
1 reviews
 • Faciliteiten 8,0
 • Locatie 10,0
 • Maaltijden 8,0
 • Personeel & Service 8,0
 • Prijs-kwaliteitverhouding 8,0
 • Zwembad/strand 8,0

Dag 1: Nederland (Utrecht) - Borgo Massano, ca. 1415 km

Exterieur

De rondreis start in het noorden van de Marche, de eerste 2 overnachtingen zijn geregeld in Borgo Massano.

Dag 2: Fano, ca. 40 km

Fano

Neem een kijkje in de kustplaats Fano met een gezellige boulevard en een mooi historisch centrum.

Dag 3: Borgo Massano - Genga, ca. 85 km

Urbino

In de ochtend staat Urbino op het programma, een levendige stad bekend vanwege de universiteit. Bezoek het imposante Palazzo Ducale, dat al van ver zichtbaar is. De komende 2 nachten verblijft u in Genga.

Dag 4: Grotten van Frasassi en Fabriano, ca. 20 km

Frasassi

Een bezoek aan de druipsteengrotten van Frasassi, de grootste toeristische trekpleister van de regio, mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een vakantie in Le Marche. In de middag zou u nog een kijkje kunnen nemen in Fabriano, een stad die vroeger belangrijk was omdat het als één van de vroegste in Europa papier van hoge kwaliteit fabriceerde.

Dag 5: Genga - Gubbio - Assisi, ca. 105 km

Gubbio

De reis gaat verder naar Umbrië. Gubbio is een prachtig Middeleeuws stadje en bijzonder de moeite waard. U verblijft vervolgens 2 nachten vlakbij Assisi.

Dag 6: Perugia en Assisi, ca. 35 km

Assisi

Perugia is de hoofdstad van Umbrië, een levendige stad met een geschiedenis terugkijkend vanaf de Etrusken. Van elke tijd zijn er overblijfselen, maar ook nu bruist deze studentenstad. Assisi is de stad van Franciscus, patroonheilige van Italië, een middeleeuws kleinood met als hoogtepunt de basiliek.

Dag 7: Assisi – Recanati, ca. 118 km

Spello

Na een bezoek aan het prachtige stadje Spello, rijdt u terug naar Le Marche. De laatste 4 overnachtingen zijn gereserveerd in Recanati.

Dag 8: Recanati, Loreto en Macerata, ca. 60 km

Uitzicht op Recanati

Dwaal door de smalle straatjes van Recanati of bezoek de bekende Basilica in bedevaartsoord Loreto. Ook Macerata ligt niet ver, met het bijzondere openluchttheater ‘Sferisterio’, het antwoord van Le Marche op de arena in Verona. 

Dag 9: Ancona, ca. 38 km

Ancona

Ancona is de hoofdstad van de regio Le Marche. Dwaal door de straatjes van deze havenstad en bezoek zeker één van de mooie Piazza's die de stad rijk is.

Dag 10: Monte Conero, ca. 30 km

Sirolo - Monte Conero

Rij via Porto Recanati langs de kust naar de mooiste stranden die de regio rijk is. Vanuit Sirolo heeft u een prachtig uitzicht op verscholen baaien met witte stranden. 

Dag 11: Recanati - Nederland (Utrecht), ca. 1500 km

De ontdekkingstocht door Le Marche & Umbrië zit erop. Alvast een goede terugreis gewenst!

Inbegrepen
- 10 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Italië v.v.
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Eventuele toeristenbelasting

Uw hotels

U verblijft in sfeervolle 3- en 4-sterrenhotels volgens onderstaand schema. Indien een gepland hotel is volgeboekt, dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief binnen een straal van max. 25 km.


- 2x Country House Ca' Virginia in Borgo Massano of gelijkwaardig
- 2x Hotel Le Grotte in Genga of gelijkwaardig
- 2x Hotel Valle di Assisi in Assisi of gelijkwaardig
- 4x Gallery Hotel in Recanati of gelijkwaardig

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis. Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek en tenzij anders vermeld bij de tab Extra Info wat wel of niet inbegrepen is.

Accommodaties en leveranciers van toeristische diensten hanteren protocollen en regels om uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat er nog altijd wijzigingen kunnen zijn in het aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten op uw vakantiebestemming.

Overal gelden de afstand- en hygiëneregels en dient u thuis te blijven bij klachten die kunnen duiden op COVID-19. De mondkapjesverplichting geldt bijna overal en in meerdere landen worden PCR- en/of sneltesten gevraagd bij binnenkomst op de luchthaven of aan de grens. Ook indien u gevaccineerd bent, gelden er nog regels. We zullen u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

3G of 2G
In de meeste Europese landen geldt het zogenaamde 3G beleid: genezen, gevaccineerd of getest. Dit betekent dus dat u met uw digitale Coronapas kunt reizen mits u aan een van deze drie voorwaarden voldoet. De eisen die gesteld worden aan ‘genezen’ en ‘gevaccineerd’ zijn vrijwel uniform door heel Europa, ‘getest’ is vrijwel overal anders. En dan met name hoe recent u getest moet zijn en of het een PCR-test moet zijn of dat een antigeentest ook voldoet.

In steeds meer landen treedt inmiddels de 2G regeling in werking. Dat betekent dat u volledig gevaccineerd tegen COVID-19 moet zijn of genezen (max. 180 dagen). Uitsluitend met uw Coronapas met QR-code krijgt u toegang tot bijv. restaurants, hotels en bezienswaardigheden zoals musea. Bent u niet gevaccineerd of genezen, dan krijgt u met een negatieve PCR- of Antigeentest géén toegang. Heeft u bij ons een vakantie geboekt of staat u op het punt dit te doen dan adviseren wij u dringend aan deze 2G regel te voldoen. Voor Oostenrijk geldt momenteel bovendien dat een boostervaccinatie verplicht is.

Wij wijzen u er op dat het regelmatig voorkomt dat landen, deelstaten of zelfs accommodaties een eis tot volledige vaccinatie aan toeristen stellen. Mogelijke kosten die voortvloeien uit het annuleren van een reis omdat u niet voldoet aan deze eis liggen in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger.

Bij uw reispapieren ontvang u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen. Dit is het huidige reisadvies per land: https://www.dejongintra.nl/informatie/landinfo/

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op www.rivm.nl. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.