10-daagse fly-drive Van Rome naar Sorrento

Vliegreis

Combineer een verblijf in Rome met de hoogtepunten van de streek Campania: Pompeï, de beroemde Amalfikust en Capri. Meer reisinformatie

vanaf € 1149 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Mooiste kust van Europa
  • Neem de boot naar Capri
  • Nieuwe reis

10-daagse fly-drive Van Rome naar Sorrento

Tijdens deze bijzondere reis verblijft u eerst 3 nachten in het onvolprezen Rome. Wandel door het centrum en geniet van al het moois dat de eeuwige stad te bieden heeft. Vervolgens gaat de reis verder zuidwaarts en overnacht u 6 nachten in of in de omgeving van Sorrento. Op het programma staan onder meer een bezoek aan de Vesuvius vulkaan, de opgravingen van Pompeï en een boottocht naar het eiland Capri. Rij langs de Amalfikust, één van de mooiste routes van Italië, naar Positano en Amalfi. Tot slot bezoekt u ook de opgravingen van Paestum. Een unieke reis met een combinatie van vele hoogtepunten!

Excursies
- Rome
- Vesuvius en Pompeï
- Capri
- Positano, Amalfi en Ravello
- Sorrento of Napels
- Paestum

Dag 1: Aankomst Rome

Rome

Na aankomst op de luchthaven van Rome neemt u de rechtstreekse trein (niet inbegrepen, ca. € 14 p.p., duur ca. 30 min.) naar centraal station Termini. U wordt de komende 3 nachten verwacht bij Hotel Stella (of gelijkwaardig), op loopafstand van het centraal station.

Dag 2: Rome

Trevi fontein Rome

Vandaag heeft u de hele dag de tijd voor het ontdekken van Rome. Bezoek het Colosseum, neem een kijkje bij de Trevi fontein en geniet van het prachtige centrum van de stad. 

Dag 3: St. Pietersbasiliek en Vaticaanse musea

St Pieter Rome

Met de metro bent u vanaf centraal station Termini in slechts 6 haltes vlakbij Vaticaanstad, waar de St. Pietersbasiliek gelegen is. Om de Vaticaanse musea te bezoeken raden we aan om vooraf kaartjes te bestellen, om zo de lange wachtrijen te omzeilen.

Dag 4: Rome - Caserta - Sorrento, ca. 270 km

Paleis Caserta

Bij treinstation Termini kunt u uw huurauto ophalen (inbegrepen), om vervolgens koers te zetten naar het zuiden, met Sorrento als eindbestemming voor vandaag. Maak een tussenstop in Caserta, waar het 18e eeuws Koninklijk Paleis bezocht kan worden. U verblijft de komende 6 nachten in Hotel Villa Igea.

Dag 5: Vesuvius en Pompeï, ca. 60 km

Pompeï

Een bezoek aan de beroemde vulkaan de Vesuvius mag niet ontbreken. Wist u dat zelfs de krater te bezoeken is? In de middag kunt u een kijkje nemen in Pompeï: de wereldberoemde stad die door de vulkaan de Vesuvius in het jaar 79 werd verwoest. U waant zich ver terug in de historie.

Dag 6: Capri

Capri kust

Breng ook zeker een bezoek aan het eiland Capri! De belangrijkste bezienswaardigheden van dit eiland zijn de Villa San Michele en de grotten, waarvan de ‘Grotta Azzurra’ de meest bekende is. De ferry vertrekt vanuit de haven in Sorrento (niet inbegrepen).

Dag 7: Positano - Amalfi - Ravello, ca. 40 km

amalfi

U rijdt vandaag langs één van de mooiste routes van Italië, de Amalfikust. In Positano lijken de gekleurde huizen tegen de rotsen te zijn geplakt. Het handelsmerk van dit stadje is het befaamde drankje ‘limoncello’, gemaakt van de in overvloed aanwezige citroenen. In het centrum van Amalfi zijn de nauwe straatjes met elkaar verbonden door diverse trappen. Het mondaine Ravello ligt in de heuvels boven Amalfi, het zicht op zee is adembenemend.

Dag 8: Sorrento of Napels

Sorrento

Wij raden u aan om vandaag Sorrento te bezoeken. Sorrento is één van de gezelligste plaatsen aan de Golf van Napels met vele terrasjes en winkels en een magnifiek uitzicht over de Golf van Napels. Als u verder wilt rijden kunt u ook naar Napels gaan.

Dag 9: Paestum, ca. 109 km

Paestum

Een bezoek aan de opgravingen van Paestum is een bijzondere ervaring. Paestum dateert van 600 v. Chr., zelfs nog voordat Rome werd gebouwd. Griekse kolonisten bouwden hier indrukwekkende tempels, die tot de best bewaarde in de hele wereld behoren.

Dag 10: Sorrento - Napels, ca. 60 km

De reis zit erop. U rijdt naar Napels waar u de huurauto inlevert. Een goede terugvlucht gewenst!

Inbegrepen
- Vlucht naar Rome en terug van Napels
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Avis huurauto vanaf dag 4 ophalen in Rome t/m dag 10 inleveren in Napels, cat. B (Lancia Ypsilon of gelijkwaardig, max. 3 personen) incl. ongelimiteerd aantal kilometers, schade-, diefstal- en ruitschadeverzekering zonder eigen risico en tax
- 9 Overnachtingen volgens beschrijving o.b.v. logies/ontbijt
- Reisbeschrijving
- ANWB reisgids Napels & Amalfikust (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

LET OP: per kamer is 1 huurauto inbegrepen. Boekt u een 2-persoonskamer en 1-persoonskamer, dan heeft u recht op 2 huurauto's. Mocht u liever met 3 personen 1 huurauto willen reserveren, dan dient u contact met ons op te nemen, zodat wij dit kunnen aanpassen. Bij 4 personen raden we aan 2 huurauto's gereserveerd te laten staan of een groter type aan te vragen i.v.m. bagageruimte.
De bevestiging en het voucher van uw huurauto ontvangt u bij de reisbescheiden.

Niet inbegrepen
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Toeristenbelasting ca. € 2 p.p.p.n.
- Parkeerplaats bij Villa Igea in Sorrento ca. € 10 p.d.
- Toeslag jonge bestuurder tussen 21 en 25 jaar ca. € 20 p.d., ter plaatse te voldoen (onder de 21 jaar is het helaas niet mogelijk een auto te huren bij deze reis)

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende 3-sterrenhotels. Indien een gepland hotel is volgeboekt, dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief binnen een straal van max. 25 km.
- 3x Hotel Stella/Hotel Torino in Rome
- 6x Hotel Villa Igea in Sorrento

Gratis ANWB reisgids

LET OP: momenteel is de Ontdek reisgids Napels & Amalfikust niet op voorraad. Naar verwachting is deze in juni weer te bestellen.

Bij boeking van deze autorondreis kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis. Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.

 

Boek vooraf uw tickets en sla de wachtrij over.

Bekijk tickets en excursies

Reizen binnen Europa:
In Europa kunt u veilig en fijn reizen zonder risico’s. Diverse landen hanteren bovendien geen inreismaatregelen meer. In sommige Europese landen geldt het zogenaamde 3G beleid: genezen, gevaccineerd of getest. De eisen die per land hieraan gesteld worden kunnen verschillen.

Reizen buiten Europa:
Onze bestemmingen buiten Europa hebben kleurcode groen of geel. Alle landen zijn in ieder geval open en kunnen bezocht worden. In veel gevallen moet u volledig gevaccineerd zijn.

Algemeen advies
Kijk voorafgaand, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op Nederlandwereldwijd, de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.