10-daagse fly-drive Van Rome naar Sorrento

Vliegreis

Combineer een verblijf in Rome met de hoogtepunten van de streek Campania: Pompeï, de beroemde Amalfikust en Capri. Meer reisinformatie

vanaf € 979 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Mooiste kust van Europa
  • Neem de boot naar Capri
  • Nieuwe reis

10-daagse fly-drive Van Rome naar Sorrento

Tijdens deze bijzondere reis verblijft u eerst 3 nachten in het onvolprezen Rome. Wandel door het centrum en geniet van al het moois dat de eeuwige stad te bieden heeft. Vervolgens gaat de reis verder zuidwaarts en overnacht u 6 nachten in de omgeving van Sorrento. Op het programma staan onder meer een bezoek aan de Vesuvius vulkaan, de opgravingen van Pompeï en een boottocht naar het eiland Capri. Rij langs de Amalfikust, één van de mooiste routes van Italië, naar Positano en Amalfi. Tot slot bezoekt u ook de opgravingen van Paestum. Een unieke reis met een combinatie van vele hoogtepunten!

Excursies
- Rome
- St. Pietersbasiliek
- Koninklijk Paleis Caserta
- Vesuvius en Pompeï
- Capri
- Positano, Amalfi en Ravello
- Sorrento of Napels
- Paestum

Dag 1: aankomst Rome

Rome

Na aankomst op de luchthaven van Rome neemt u de rechtstreekse trein (niet inbegrepen, ca. € 14 p.p., duur ca. 30 min.) naar centraal station Termini. U wordt de komende 3 nachten verwacht bij Hotel Stella (of gelijkwaardig), op loopafstand van het centraal station.

Dag 2: het hart van Rome

Trevi fontein Rome

Vandaag heeft u de hele dag de tijd voor het ontdekken van Rome. Bezoek het Colosseum, neem een kijkje bij de Trevi fontein en geniet van het prachtige centrum van de stad. 

Dag 3: St. Pietersbasiliek en Vaticaanse musea

St Pieter Rome

Met de metro bent u vanaf centraal station Termini in slechts 6 haltes vlakbij Vaticaanstad, waar de St. Pietersbasiliek gelegen is. Om de Vaticaanse musea te bezoeken raden we aan om vooraf kaartjes te bestellen, om zo de lange wachtrijen te omzeilen.

Dag 4: Rome - Caserta - Sant‘Agata, ca. 270 km

Paleis Caserta

Bij treinstation Termini kunt u uw huurauto ophalen (inbegrepen), om vervolgens koers te zetten naar het zuiden, met Sorrento als eindbestemming voor vandaag. Maak een tussenstop in Caserta, waar het 18e eeuws Koninklijk Paleis bezocht kan worden. U verblijft de komende 6 nachten in Hotel Villa Fernanda, op ca. 10 km van Sorrento (of gelijkwaardig).

Dag 5: Vesuvius en Pompeï, ca. 60 km

Pompei

Een bezoek aan de beroemde vulkaan de Vesuvius mag niet ontbreken. Wist u dat zelfs de krater te bezoeken is? In de middag kunt u een kijkje nemen in Pompeï: de wereldberoemde stad die door de vulkaan de Vesuvius in het jaar 79 werd verwoest. U waant zich ver terug in de historie.

Dag 6: Capri

Capri

Breng ook zeker een bezoek aan het eiland Capri! De belangrijkste bezienswaardigheden van dit eiland zijn de Villa San Michele en de grotten, waarvan de ‘Grotta Azzurra’ de meest bekende is. De ferry vertrekt vanuit de haven in Sorrento (niet inbegrepen).

Dag 7: Positano - Amalfi - Ravello, ca. 40 km

amalfi

U rijdt vandaag langs één van de mooiste routes van Italië, de Amalfikust. In Positano lijken de gekleurde huizen tegen de rotsen te zijn geplakt. Het handelsmerk van dit stadje is het befaamde drankje ‘limoncello’, gemaakt van de in overvloed aanwezige citroenen. In het centrum van Amalfi zijn de nauwe straatjes met elkaar verbonden door diverse trappen. Het mondaine Ravello ligt in de heuvels boven Amalfi, het zicht op zee is adembenemend.

Dag 8: Sorrento of Napels

Sorrento

Wij raden u aan om vandaag Sorrento te bezoeken. Sorrento is één van de gezelligste plaatsen aan de Golf van Napels met vele terrasjes en winkels en een magnifiek uitzicht over de Golf van Napels. Als u verder wilt rijden kunt u ook naar Napels gaan.

Dag 9: Paestum, ca. 109 km

Paestum

Een bezoek aan de opgravingen van Paestum is een bijzondere ervaring. Paestum dateert van 600 v. Chr., zelfs nog voordat Rome werd gebouwd. Griekse kolonisten bouwden hier indrukwekkende tempels, die tot de best bewaarde in de hele wereld behoren.

Dag 10: Massa Lubrense - Napels, ca. 60 km

De reis zit erop. U rijdt naar Napels waar u de huurauto inlevert. Een goede terugvlucht gewenst!

Inbegrepen
- Vlucht naar Rome en terug van Napels
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Huurauto vanaf dag 4 ophalen in Rome t/m dag 10 inleveren in Napels, cat. B (Lancia Ypsilon of gelijkwaardig, max. 3 personen) incl. ongelimiteerd aantal kilometers, schade-, diefstal- en ruitschadeverzekering zonder eigen risico en tax
- 9 Overnachtingen volgens beschrijving o.b.v. logies/ontbijt
- Reisbeschrijving
- ANWB reisgids Napels & Amalfikust en wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

LET OP: per kamer is 1 huurauto inbegrepen. Boekt u een 2-persoonskamer en 1-persoonskamer, dan heeft u recht op 2 huurauto's. Mocht u liever met 3 personen 1 huurauto willen reserveren, dan dient u contact met ons op te nemen, zodat wij dit kunnen aanpassen. Bij 4 personen raden we aan 2 huurauto's gereserveerd te laten staan i.v.m. bagageruimte.
De bevestiging en het voucher van uw huurauto ontvangt u bij de reisbescheiden.

Niet inbegrepen
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Toeristenbelasting ca. € 2 p.p.p.n.

Uw hotels
Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende 3-sterrenhotels. Indien een gepland hotel is volgeboekt, dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief binnen een straal van max. 25 km.

- 3x Hotel Stella/Hotel Torino in Rome of gelijkwaardig
- 6x Hotel Villa Fernanda in Sant‘Agata of gelijkwaardig

Boek vooraf uw tickets en sla de wachtrij over.

Bekijk tickets en excursies

Accommodaties en leveranciers van toeristische diensten hanteren protocollen en regels om uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat er nog altijd wijzigingen kunnen zijn in het aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten op uw vakantiebestemming.

Overal gelden de afstand- en hygiëneregels en dient u thuis te blijven bij klachten die kunnen duiden op COVID-19. De mondkapjesverplichting geldt inmiddels bijna overal en in sommige landen worden PCR- en/of sneltesten gevraagd bij binnenkomst op de luchthaven of aan de grens. Ook indien u gevaccineerd bent, gelden er nog regels. We zullen u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

Bij uw reispapieren ontvang u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op www.rivm.nl. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.