9-daagse autorondreis Ontdek Ierland (Bed & Breakfasts)

Eigen vervoer reis

Al jaren favoriet in ons programma! Breng een bezoek aan de aantrekkelijkste gebieden van Ierland! Meer reisinformatie

vanaf € 389 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Verblijf bij de Ieren thuis
  • Rondreis langs de westtkust
  • Al jaren een topper
  • Inclusief ontbijt
  • Scherpe prijs

9-daagse autorondreis Ontdek Ierland (Bed & Breakfasts)

Eén van onze topreizen in Ierland. Vanuit het zuiden reist u door de meest aantrekkelijke gebieden van Ierland. Het gezellige Cork en Killarney, de schitterende Ring of Kerry, het ruige gebied van The Burren en natuurlijk de gezellige hoofdstad Dublin, met haar levendige pubs. U verblijft in Bed & Breakfasts, bij de mensen thuis, en ervaart zo de gastvrijheid van het Ierse volk.

U kunt deze rondreis ook reserveren met overnachtingen in 3*/4* hotels:
9-daagse autorondreis Ontdek Ierland met verblijf in hotels

Hoogtepunten
- Bantry House
- Ring of Kerry
- The Burren
- Connemara
- Clonmacnoise
- Wicklow Mountains

NB: in onze huurauto tarieven is het eigen risico reeds afgekocht
(ter waarde van ca. € 145)!

Dag 1: Cork

De rondreis start in Cork. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u wellicht nog een mogelijkheid om Cork te ontdekken vanuit een Hop-on-Hop-off bus, waarmee u veel van de stad ziet.

Dag 2 en 3: Cork - Killarney, ca. 195 km

Vandaag rijdt u via de zuidkust naar Bantry voor een bezoek aan Bantry House. Hierna naar Glengarriff, waar u een boottochtje zou kunnen maken naar het schitterende Garinish Island. U verblijft twee nachten in de gezellige plaats Killarney. Vanuit Killarney rijdt u natuurlijk de beroemde rondweg Ring of Kerry met een stop bij Muckross House & Gardens en een schitterend uitzicht over de meren bij Ladies View.

Dag 4 en 5: Killarney - Ennis, ca. 175 km

Via Bunratty Castle & Folk Park en de beroemde pub Durty Nellies naar Ennis, waar u twee nachten verblijft. Hier bezoekt u de indrukwekkende Cliffs of Moher die ruim 200 meter uit de Atlantische Oceaan oprijzen. Verder heeft u uitgebreid de gelegenheid om The Burren te verkennen. Dit kalkstenen plateau lijkt op een maanlandschap, waar in de spelonken zeldzame planten groeien.

Dag 6: Ennis - Westport, ca. 220 km

Westport

Via de gezellige universiteitsstad Galway richting Connemara. Het ruige Connemara National Park bestaat uit bergen, heidevelden, bossen en meren. Het park behoorde ooit tot het Benedictijnenklooster Kylemore Abbey, dat schitterend gelegen is en waarvan de tuinen toegankelijk zijn voor het publiek. De bergketen Twelve Bens (12 pieken) domineert het park en is populair bij wandelaars. In Letterfrack, op korte afstand van de gezellige hoofdplaats Clifden, ligt een bezoekerscentrum van het park.

Dag 7 en 8: Westport - Dublin, ca. 280 km

Via een stop bij de ruïnes van Clonmacnoise naar Dublin voor de laatste twee overnachtingen. In Dublin is de wijk Temple Bar gezellig met pubs, restaurants en winkels. Maar u kunt ook een bezoek brengen aan Trinity College of Dublin Castle. Wilt u een uitstapje buiten Dublin maken, dan raden we u de Wicklow Mountains aan, met de schitterende Powerscourt Gardens.

Dag 9: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U reist op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.

Inbegrepen
- 8 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Ierland en wegenkaart Groot-Brittannië & Ierland (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Ierland v.v.
- Huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden

Uw accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u in Bed & Breakfasts op basis van logies en ontbijt. De accommodaties liggen in of in de omgeving van de genoemde plaatsen (tot maximaal 50 km). Voor belangrijke informatie met betrekking tot de Bed & Breakfasts verwijzen we naar de pagina's 54+55. Leest u deze informatie ook goed door.

Overnachtingen
1 x omgeving Cork
2 x omgeving Killarney
2 x omgeving Ennis
1 x omgeving Westport
2 x omgeving Dublin

Bed & Breakfasts

Een typische Ierse manier van overnachten: bij de mensen thuis. De gastvrije Ieren verhuren een of meerdere kamers in hun woning of boerderij en laten u zo kennis maken met hun manier van leven. U verblijft in een kamer met douche en toilet en op basis van een (Iers) ontbijt. Uw gastfamilie zal u graag helpen bij uw keuze van excursies en bezienswaardigheden.

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis!

 

Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

 

De voordelen van de ANWB wegenkaart:

- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek en uitgezonderd zijn de volgende reizen:

Shortbreaks Whiskey & Food, Wellness & Wandelen, Vikingen & Ancient East, Walvissen & Dolfijnen

8,2

Alles was goed. Mooie rondreis.

8,0

De bed en breakfast accommodaties lagen soms iets te ver van het centrum zodat je met de auto moest om uit eten te gaan.

Verder vwb de huurauto betaal je 107 euro borg voor een volle tank. Bij inleveren kijken ze niet of je een volle tank hebt en moet je wachten voordat je de borg terug krijgt. Liever zou ik dit meteen afgehandeld zien.

8,2

Het zou erg prettig zijn als de B&B's dichter bij het dorp/centrum liggen.

De huurauto was niet voorzien van airco.

7,0
7,0

Na boeking bleek autohuur ruim € 100 euro hoger uit te vallen door drop-off kosten en vliegveldbelasting. Na klacht werd gezegd dat dit in de voorwaarden verhuurder stond. Klopt, maar die kreeg ik pas na boeking van de reis. Kortom, autohuur vond ik erg duur.

Reactie de Jong Intra: In het boekingsproces staat bij stap 6/ autohuur helemaal onderin een link naar de voorwaarden autohuur. Deze link staat ook in het tabblad Inbegrepen/Niet inbegrepen. Vanaf 1.1.2017 zijn de autohuurtarieven inclusief schadeverzekering die in zijn geheel is afgekocht (geen eigen risico) én inclusief luchthaventoeslag. Alle extra kosten voor TomTom, aftanken van de huurauto, kinderzitjes, extra pechhulpverzekeringen etc. zijn niet verplichte, zelf gekozen opties. De kosten kunnen inderdaad oplopen.

6,3

Alles geregeld met de vlucht, de huurauto en de B&B's. Puntjes van kritiek:

- De kosten vooraf vermeld voor de huurauto waren niet juist, er kwamen uiteindelijk nog heel veel kosten bij, zoals verzekering en TomTom. Uiteindelijk waren we € 100 per dag kwijt.
- De B&B's waren lastig te vinden. Zonder Tomtom was het niet te doen geweest. De foto van het huis bracht soms uitkomst om het te vinden.
- De B&B richting Mayo/ Westport lag te ver. Er was maar één overnachting gepland en de afstanden waren dusdanig van Ennis naar Mayo en de andere dag van Mayo naar Dublin, dat er geen tijd zou zijn om iets van de omgeving (Connemara) te bekijken. Wij hebben dus gekozen voor Kilkenny. Een hele leuke plaats en veel meer op de route.

Reactie de Jong Intra: vanaf 1.1.2017 hebben we autohuurtarieven waarbij de schadeverzekering in zijn geheel is afgekocht (geen eigen risico) én de luchthaventoeslag is inbegrepen. Alle extra kosten voor TomTom, aftanken van de huurauto, kinderzitjes, extra pechhulpverzekeringen etc. zijn niet verplichte, zelf gekozen opties. De kosten kunnen inderdaad oplopen.

7,3
7,8

Ik vond het ontzettend jammer dat van de 8 nachten we er 5 in een compleet afgelegen dorp zaten. Natuurlijk is Ierland een rustig land met afgelegen delen, maar je kon 's avonds niet lopend ergens heen om boodschappen te doen of ergens te eten. Erg saai en ook jammer dat je dus geen biertje samen kon drinken, iets wat je wil doen als je in Ierland bent.

Reactie de Jong Intra: de meeste B&B's liggen inderdaad landelijk en rustig. Er zijn wel B&B's dichterbij dorps- en stadscentra. Het helpt als we bij boeking preferenties doorkrijgen ten aanzien van de ligging of faciliteiten van een B&B, aangezien niet iedereen dezelfde wensen heeft.

6,2
7,8

We zijn erg tevreden over deze rondreis Ontdek Ierland.

7,4

Wij vinden het niet netjes dat de € 65 retourservice van de huurauto (kosten om de auto op te halen in Dublin en in te leveren in Cork) niet in de reissom inbegrepen/verrekend is. Het hele programma is namelijk zo ingericht en dit zijn onaangename verrassingen achteraf èn ter plekke.

Reactie de Jong Intra: Budget kan helaas deze kosten niet bij ons in rekening brengen. In de autohuurvoorwaarden, de reistekst op de laatste dag én bij de tab Reisinformatie/Extra Info staat de vermelding van deze kosten om verrassingen achteraf te voorkomen.

7,4

Wij hadden en rondreis met B&B in ierland.

twee de B&B lagen ver uit de richtring van het reisadvies en instructies.Erg verwarrend en onnodig reizen.

7,7

Onze reis was geweldig. Genoten van land, zon, natuur, mensen en muziek.

6,8

Tip: de Ring of Kerry was super mooi maar heel toeristisch. De Ring of Beara (een schiereiland onder Kerry) vonden we veel mooier.

8,0

We hebben een fantastische vakantie gehad. B&B waren prima. Soms wel lastig te vinden. Verder prima. We werden op de luchthaven verrast door de extra's van de huurauto (afkoop eigen risico en betalen voor een extra bestuurder) maar achteraf bleek dat in de informatie voorwaarden huurauto te staan die bij de reispapieren zat.

8,2
7,7

De bed- en breakfast accommodaties waren alle prima verzorgd. De kamers waren keurig, het ontbijt prima en de eigenaren waren vriendelijk en hulpvaardig. Onze locaties waren niet altijd op wandelafstand van de steden of bezienswaardigheden. Wij hadden vaak de auto nodig om bijv. even een hapje te eten of een wandeling te maken. Overigens verder prima.

6,8