12-daagse autorondreis in bijzondere accommodaties Ierse Charme

Eigen vervoer reis

Tijdens deze nieuwe rondreis verblijft u in luxe accommodaties op de mooiste locaties en staat genieten centraal. Meer reisinformatie

vanaf € 749 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Bijzondere accommodaties
 • Culinaire verassing
 • Ambiance
 • Luxe reis
 • Uitstekend ontbijt

12-daagse autorondreis in bijzondere accommodaties Ierse Charme

Tijdens deze rondreis verblijft u in bijzondere hotels en goede, gastvrije Bed & Breakfasts op de mooiste plaatsen. Genieten staat centraal. In de Country & Manor Houses zijn vaak zeer goede restaurants, waardoor de reis ook op culinair gebied een verrassing is. Overdag bezoekt u prachtige natuurgebieden, zoals Connemara, de Ring of Kerry en de Wild Atlantic Way, maar ook gezellige Ierse dorpjes met kleurrijke vissershuizen, restaurantjes en pubs staan op het programma.

Hoogtepunten
- Donegal
- Connemara
- Lisdoonvarna
- Tralee
- Sneem
- Ballycotton
- Ring of Kerry
- Wild Atlantic Way

Dag 1 en 2: Donegal

De rondreis start in Donegal in het westen van Ierland. Donegal is bekend van het Donegal tweed en Donegal Castle. U kunt ervoor kiezen om de Wild Atlantic Way te ontdekken, welke in deze regio maar liefst 557 kilometer lang is! U kunt een kijkje nemen bij de iconische vuurtoren (gesloten voor publiek) van het romantische Fanad Head en maak een prachtige wandeling langs de grillige kustlijn van bijv. Ballymastocker Beach, een echte must-see. Of bezoek het noordelijkste punt bij Malin Head met een spectaculair rotslandschap. Hier vindt u bijv. Hell's Hole, een lange diepe nauwe kloof met daaronder schuimende en brullende golven. Ook kunt u een mooie wandeling maken naar de top van Slieve League, waar de golven op de hoogste kliffen van Europa beuken, met het gelijknamige kasteel. Bezoek de mooie bergen van het Glenveagh National Park, dat bescherming biedt aan de grootste kudde edelherten van het land. Ook Glenveagh Castle, aan de oever van Lough Veagh, is een bezoek waard. Verken één van de mythische eilanden bij de noordwestkust van Ierland, zoals Tory Island of Aran Island. Bij Bloody Foreland en bij Bunbeg heeft u een prachtig uitzicht over de kust en de Atlantische Oceaan. Wilt u iets anders dan natuur, dan kunt u een bezoek brengen aan Ardara, het centrum van de weefkunst in Donegal. 

Dag 3 en 4: Donegal - Connemara, ca. 230 km

Omgeving

De route vandaag gaat grotendeels langs de Wild Atlantic Way naar het gezellige plaatsje Clifden, waar u 2 nachten verblijft in het romantische Abbeyglen Castle. Het hotel ligt in een prachtige tuin in het hart van Connemara met op de achtergrond de Twelve Bens bergketen. Vanuit hier kunt u het Connemara Nationaal Park verkennen, waar vele films zijn opgenomen. De kustlijn is hier ruig, in het binnenland lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Een ongerept landschap waarin u voortdurend de Twelve Bens bergketen ziet en oude Keltische overblijfselen en religieuze graven alkaar afwisselen. Ook kunt u een bezoek brengen aan Galway, een gezellige en dynamische universiteitsstad. Het is hier een en al pubs, restaurants en gezelligheid. Kylemore Abbey, het meest gefotografeerde kasteel van Ierland, ligt op de route vanuit Donegal en is ook zeker een bezoek waard.

Dag 5 en 6: Connemara - Lisdoonvarna, ca. 140 km

Cliffs of Moher

Vandaag reist u via The Burren, een kalksteengebied met unieke flora en fauna. In het schitterende landschap liggen ruïnes van forten en kastelen en prehistorische vondsten, zoals het beroemde Poulnabrone Dolmen, een stenen graf van ca. 2000 jaar voor onze jaartelling. Westelijk van The Burren liggen de spectaculaire Cliffs of Moher, die zo'n 200 meter loodrecht uit de oceaan oprijzen. Zeker een bezoekje waard! U verblijft 2 nachten in het sfeervolle Sheedy's Country House met een geweldig restaurant met diverse culinaire onderscheidingen.

Dag 7 en 8: Lisdoonvarna - Tralee, ca. 175 km

Diner

Onderweg naar het leuke plaatsje Tralee raden we u aan een stop te maken bij Bunratty Castle & Folk Park en de beroemde pub Durty Nellies. Vanuit Tralee is het mogelijk om het ongerepte schiereiland Dingle te bezoeken. In augustus vindt het Rose of Tralee International Festival plaats, een van Ierlands grootste en langstlopende festivals.

Dag 9: Tralee - Sneem, ca. 80 km

Ring of Kerry uitzicht

Op de weg van Tralee naar Sneem is het mogelijk om de beroemde Ring of Kerry te rijden of een bezoek te brengen aan Killarney. Vanuit Sneem kunt u met 'jaunting cars' (paard en wagen) naar het Killarney National Park. Sneem ligt tussen bergen en ruige kusten en wordt gescheiden door de rivier Sneem. Elk deel van de stad heeft zijn eigen charme en wij raden een wandeling door het stadje dan ook zeker aan!

Dag 10 en 11: Sneem - Ballycotton, ca. 160 km

Blarney Castle vanuit de lucht

Vanuit Ballycotton, even ten zuidoosten van Cork, kunt u het vissersplaatsje Cobh bezoeken, waar de Titanic haar laatste stop maakte voor ze op 11 april 1912 de Atlantische Oceaan opging voor haar eerste en tevens laatste reis. Hier vindt u dan ook het Titanic museum. Op het hoogste punt staat de Cathedral of St. Colman. In Blarney kunt u Blarney Castle bezoeken, bekend om de 'Blarney Stone'. Volgens de sage zou iedereen die de steen kust zeer welbespraakt worden. Ook de oude stad Cork is zeker een bezoek waard! Cork is op de een na grootste stad van Ierland en ligt op een eiland in de monding van de rivier de Lee. Kinsale is een leuk en kleurrijk vissersplaatsje met o.a. 2 forten. U verblijft 2 nachten in het prachtig op een klif gelegen Bayview Hotel in Ballycotton met een uitstekend restaurant.

Dag 12: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U reist op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.

Inbegrepen
- 11 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Ierland en wegenkaart Groot-Brittannië & Ierland (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Ierland v.v.
- Huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden

Uw accommodatie
U verblijft in luxe Country of Manor Houses en Bed & Breakfasts in een standaard 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. Mocht een van de genoemde hotels vol zitten, dan reserveren we een gelijkwaardige accommodatie in de omgeving of we wijzigen de volgorde van accommodatievormen enigszins. De kwaliteit van de accommodaties blijft gewaarborgd.

Overnachtingen
2 x omgeving Donegal, B&B
2 x omgeving Connemara, Abbeyglen Castle
2 x omgeving Lisdoonvarna, Sheedy's Country House
2 x omgeving Tralee, B&B
1 x omgeving Sneem, Sneem Hotel
2 x omgeving Ballycotton, Bayview Hotel

Bed & Breakfasts

Een typische Ierse manier van overnachten: bij de mensen thuis. De gastvrije Ieren verhuren een of meerdere kamers in hun woning of boerderij en laten u zo kennis maken met hun manier van leven. U verblijft in een kamer met douche en toilet en op basis van een (Iers) ontbijt. Uw gastfamilie zal u graag helpen bij uw keuze van excursies en bezienswaardigheden.
Country Hotels & Manor Houses

Country Hotels zijn o.a. geselecteerd op grond van de ligging en het uitzicht. Het zijn traditionele Ierse hotels, vaak al jaren in handen van één familie, waar u de echte Ierse gastvrijheid in een familiaire sfeer zult ervaren. Men zal u graag informeren over de activiteiten in de omgeving, de beste golfbanen en de mooiste wandelmogelijkheden.

Manor Houses bieden u een onbezorgd, luxueus onderkomen met eigen karakter, sfeer en uitstekende service. De kwaliteit van de keuken in deze hotels staat op hoog niveau. De accommodaties kunnen zijn een romantisch kasteel, een statig herenhuis, een landhuis of een verbouwd jachtslot.

Huur een camper en reis door Ierland
Zelf gaan en staan waar u wilt. De variërende landschappen, vriendelijke dorpjes en mooie steden van Ierland staan garant voor een fantastische ervaring. Een rondreis met een camper is een unieke manier om Ierland te ontdekken!

Meer weten over camperhuur in Ierland?

Vraag uw maatwerkofferte aan

 Of liever direct een maatwerkofferte voor uw camperreis door Ierland?

Vraag uw maatwerkofferte aan


Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.

 


Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis!

 

Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

 

De voordelen van de ANWB wegenkaart:

- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek en uitgezonderd zijn de volgende reizen:

Shortbreaks Whiskey & Food, Wellness & Wandelen, Vikingen & Ancient East, Walvissen & Dolfijnen

Elk mens is uniek. Daarom heeft iedereen specifieke wensen als het om vakanties gaat. Dat begrijpen wij bij de Jong Intra Vakanties als geen ander. Daarom bieden wij u naast ons uitgebreide aanbod voor verschillende bestemmingen ook maatwerk reizen aan!
Na het indienen van uw aanvraag nemen wij contact met u op voor een persoonlijk gesprek over uw wensen. Naar aanleiding van dit gesprek ontvangt u van ons een maatwerkofferte. In uw maatwerkofferte vindt u een voorstel voor uw reis en een duidelijke opgave van de kosten zoals die op dat moment van toepassing zijn. Na het versturen van het maatwerkvoorstel nemen we uiteraard graag met u de tijd om de offerte 100% perfect te laten aansluiten bij uw wensen.
Vraag uw maatwerkofferte aan