Wicklow Way

Verschillende reismogelijkheden

De Wicklow Way in Ierland's 'Ancient East' was het eerste officiële lange afstands wandelpad van Ierland. Een prachtige route door de Wicklow Mountains. Meer reisinformatie

vanaf € 669 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Een klassieker
 • Inclusief informatiepakket en kaart
 • Actieve reis
 • Inclusief bagagevervoer
 • Inclusief ontbijt

Wicklow Way

De Wicklow Way was het eerste officiële lange afstandswandelpad van Ierland. Een klassieker dus. De complete tocht is ca. 130 km en start in een voorstad van Dublin, dwars door de Wicklow Mountains zuidelijk tot het plaatsje Clonegal in Carlow. Wij hebben een gedeelte uit de route geselecteerd, waarbij u ca. 12-24 km per dag wandelt. Wandelervaring en een goede, fitte gezondheid zijn vereist. Weersomstandigheden kunnen de wandeltocht wat zwaarder maken. 

Hoogtepunten
- Bunclody
- Glenmalure
- Larahg
- Glendalough
- Powerscourt

 • 8-daagse individuele wandelvakantie
 • 8-daagse individuele wandelvakantie

Dag 1: Dublin - Bunclody, op eigen gelegenheid

Dublin Castle

U vliegt naar Dublin en reist daarvandaan op eigen gelegenheid naar uw eerste accommodatie in Bunclody. Bij uw reispapieren ontvangt u informatie over het openbaar vervoer vanaf de luchthaven naar Bunclody of u kunt een taxi nemen (op eigen kosten). Daar kunt u, afhankelijk van uw aankomsttijd, nog wat relaxen en u voorbereiden op een aantal mooie wandeltrajecten.

Dag 2: Bunclody - Shillelagh, ca. 23 km

kust ierland

Na een goed ontbijt begint u met een ‘warming up’. Uw gastheer zult u begeleiden naar Clonegal, waar de wandelroute ‘Wicklow Way’ begint. U loopt vooral over afgelegen landwegen, tussen glooiende heuvels en door een rustige, bosrijke omgeving. Shillelagh is bekend geworden door het typisch Ierse wapen van meidoornhout, dat naar de plaats zelf vernoemd is. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 120 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. 6 uur.      

Dag 3: Shillelagh - Moyne, ca. 18 km

Meer met bergen

Vandaag wandelt u de route rond de Coolafunshogue heuvel en door de Ballingglen vallei. Deze route brengt u op plaatsen met een geweldig uitzicht. U kunt er voor kiezen om de Ballycumber Hill te beklimmen. Dit is een uitdagende klim. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 190 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. 4 uur. Indien u de uitdaging aangaat en de Ballycumber Hill beklimt is het maximale hoogteverschil 400 meter en de gemiddelde tijdsduur ca. 6 uur.

Dag 4: Moyne - Glenmalure, ca. 21 km

Pijnboombossen

Een goede klim vandaag door de pijnboombossen van de valley Ow. Drumgoff aan het hoofd van de schilderachtige Glenmalure Vallei brengt een verfrissend einde aan deze dag. Het gebied is beroemd om zijn rebellen en helden tijdens de 16e en 18e eeuwse Ierse opstanden. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 500 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. 6 uur.

Dag 5: Glenmalure - Laragh, ca. 18 km

Powerscourt Watervallen

Een geweldige wandeling met prachtige uitzicht op de Wicklow Mountains. Vandaag is het de tour van de hoogtepunten. U wandelt door de bossen van Drumgoff om zo bij de open heide aan te komen die u leidt naar de hellingen van Derrybawn Mountain. Uw eerste blik op de Gleann Dha Locha vallei zal u niet snel vergeten. Na een korte klim daalt u af naar Laragh in de Glenmacnass Vallei. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 530 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. 6 uur.

Dag 6: Laragh - Roundwood, ca. 11 km

Wicklow - Glendalough

Omdat de wandeling vandaag niet zo lang is bestaat er een mogelijkheid om bezoek aan de overblijfselen van een klooster uit de 6e eeuw in Glendalough te brengen. De vallei was ook de thuisbasis van de mijnbouw van lood, koper en zink tijdens de 19de eeuw. U beklimt een flank van de heuvel van Paddock hill. Afdalend via Oldbridge, de Rivier Avonmore en het mooie Lough Dan. U eindigt in Roundwood, Ierlands hoogste dorp gelegen op 238 m. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 290 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. 3 uur.

Dag 7: Roundwood - Glencree, ca. 18 km

Powerscourt Watervallen

Een prachtige route. U wandelt via de Djouce Mountain en de Powerscourt watervallen naar Glencree. Geniet van de in serene stilte gelegen Glencree rivier vallei. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 510 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. 5 uur.

Dag 8: Einde wandelvakantie

De wandelvakantie eindigt na het ontbijt. U reist op eigen gelegenheid met het openbaar vervoer terug naar de luchthaven van Dublin waar u kunt inchecken voor uw terugvlucht.

Dag 1: Bunclody

Dublin Castle

De wandelvakantie start in Bunclody. Daar kunt u, afhankelijk van uw aankomsttijd nog wat relaxen en u voorbereiden op een aantal mooie wandeltrajecten. U dient een ochtendvlucht te reserveren zodut u voldoende tijd heeft om met het openbaar vervoer naar Bunclody te reizen.

 

Dag 2: Bunclody - Shillelagh, ca. 23 km

kust ierland

Na een goed ontbijt begint u met een ‘warming up’. Uw gastheer zult u begeleiden naar Clonegal, waar de wandelroute ‘Wicklow Way’ begint. U loopt vooral over afgelegen landwegen, tussen glooiende heuvels en door een rustige, bosrijke omgeving. Shillelagh is bekend geworden door het typisch Ierse wapen van meidoornhout, dat naar de plaats zelf vernoemd is. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 120 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. 6 uur.      

Dag 3: Shillelagh - Moyne, ca. 18 km

Meer met bergen

Vandaag wandelt u de route rond de Coolafunshogue heuvel en door de Ballingglen vallei. Deze route brengt u op plaatsen met een geweldig uitzicht. U kunt er voor kiezen om de Ballycumber Hill te beklimmen. Dit is een uitdagende klim. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 190 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. vier uur. Indien u de uitdaging aangaat en de Ballycumber Hill beklimt is het maximale hoogteverschil 400 meter en de gemiddelde tijdsduur ca. 6 uur.

 

Dag 4: Moyne - Glenmalure, ca. 21 km

Pijnboombossen

Een goede klim vandaag door de pijnboombossen van de valley Ow. Drumgoff aan het hoofd van de schilderachtige Glenmalure Vallei brengt een verfrissend einde aan deze dag. Het gebied is beroemd om zijn rebellen en helden tijdens de 16e en 18e eeuwse Ierse opstanden. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 500 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. 6 uur.

Dag 5: Glenmalure - Laragh, ca. 18 km

Powerscourt Watervallen

Een geweldige wandeling met prachtige uitzicht op de Wicklow Mountains. Vandaag is het de tour van de hoogtepunten. U wandelt door de bossen van Drumgoff om zo bij de open heide aan te komen die u leidt naar de hellingen van Derrybawn Mountain. Uw eerste blik op de Gleann Dha Locha vallei zal u niet snel vergeten. Na een korte klim daalt u af naar Laragh in de Glenmacnass Vallei. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 530 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. 6 uur.

Dag 6: Laragh - Roundwood, ca. 11 km

Wicklow - Glendalough

Omdat de wandeling vandaag niet zo lang is bestaat er een mogelijkheid om bezoek aan de overblijfselen van een klooster uit de 6e eeuw in Glendalough te brengen. De vallei was ook de thuisbasis van de mijnbouw van lood, koper en zink tijdens de 19de eeuw. U beklimt een flank van de heuvel van Paddock hill. Afdalend via Oldbridge, de Rivier Avonmore en het mooie Lough Dan. U eindigt in Roundwood, Ierlands hoogste dorp gelegen op 238 m. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 290 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. 3 uur.

Dag 7: Roundwood - Glencree, ca. 18 km

Powerscourt Watervallen

Een prachtige route. U wandelt via de Djouce Mountain en de Powerscourt watervallen naar Glencree. Geniet van de in serene stilte gelegen Glencree rivier vallei. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 250 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. 5 uur.

Dag 8: Einde wandelvakantie

De wandelvakantie eindigt na het ontbijt. U reist op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel. Wij raden u aan om een late middagvlucht of avondvlucht te reserveren zodat u voldoende tijd heeft om naar de luchthaven te reizen met het openbaar vervoer.

 • 8-daagse individuele wandelvakantie
 • 8-daagse individuele wandelvakantie

Inbegrepen
- Vlucht naar Dublin v.v.
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- 7 Overnachtingen volgens beschrijving o.b.v. logies en ontbijt
- Informatiepakket: u ontvangt een Engelstalige wandelroutebeschrijving en algemene informatie in het Nederlands
- Bagageservice tussen de accommodaties

Niet inbegrepen
- Transfer luchthaven - accommodatie v.v.
- Overige maaltijden
- Eventuele taxikosten onderweg

Inbegrepen
- 7 Overnachtingen volgens beschrijving o.b.v. logies en ontbijt
- Informatiepakket: u ontvangt een Engelstalige wandelroutebeschrijving en algemene informatie in het Nederlands
- Bagageservice tussen de accommodaties

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Ierland v.v.
- Overige maaltijden
- Eventuele taxikosten onderweg

Uw accommodatie
U verblijft in Ierse guesthouses of B&B's. Uw kamer heeft een badkamer met bad of douche en toilet. Het kan voorkomen dat deze niet direct aangrenzend is aan uw kamer. In een zeer uitzonderlijk geval bestaat er een mogelijkheid dat u een kamer met gedeelde faciliteiten toegewezen krijgt.

Overnachtingen
1 x omgeving Bunclody
1 x omgeving Shillelagh
1 x omgeving Moyne
1 x omgeving Glenmalure
1 x omgeving Laragh Village
1 x omgeving Roundwood
1 x omgeving Glencree

Huur een camper en reis door Ierland
Zelf gaan en staan waar u wilt. De variërende landschappen, vriendelijke dorpjes en mooie steden van Ierland staan garant voor een fantastische ervaring. Een rondreis met een camper is een unieke manier om Ierland te ontdekken!

Meer weten over camperhuur in Ierland?

Vraag uw maatwerkofferte aan

 Of liever direct een maatwerkofferte voor uw camperreis door Ierland?

Vraag uw maatwerkofferte aan


Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.

 


Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis!

 

Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

 

De voordelen van de ANWB wegenkaart:

- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek. 

Elk mens is uniek. Daarom heeft iedereen specifieke wensen als het om vakanties gaat. Dat begrijpen wij bij de Jong Intra Vakanties als geen ander. Daarom bieden wij u naast ons uitgebreide aanbod voor verschillende bestemmingen ook maatwerk reizen aan!
Na het indienen van uw aanvraag nemen wij contact met u op voor een persoonlijk gesprek over uw wensen. Naar aanleiding van dit gesprek ontvangt u van ons een maatwerkofferte. In uw maatwerkofferte vindt u een voorstel voor uw reis en een duidelijke opgave van de kosten zoals die op dat moment van toepassing zijn. Na het versturen van het maatwerkvoorstel nemen we uiteraard graag met u de tijd om de offerte 100% perfect te laten aansluiten bij uw wensen.
Vraag uw maatwerkofferte aan

Reizigers vertellen...

-