8-daagse autorondreis Het hart van Schotland

Eigen vervoer reis

Ontdek de schitterende natuur, de mooie kastelen en landhuizen, gezellige toeristendorpjes en de vele attracties in Schotland. Meer reisinformatie

vanaf € 608 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Ontdek 2 regio's van Schotland
  • Goede klantwaardering
  • NL routebeschrijving
  • Inclusief ontbijt
  • Rustig programma

8-daagse autorondreis Het hart van Schotland

Het hart van Schotland wordt gekenmerkt door een schitterende natuur, vele kastelen en landhuizen en gezellige toeristendorpjes. Een gebied met mogelijkheden voor iedereen! Tijdens deze reis verblijft u drie nachten in de omgeving van Inverness en vier nachten in het gebied van het Loch Lomond en The Trossachs National Park. Aangezien u wat langer op één bestemming verblijft, is het een rustig reisprogramma en ziet u veel van deze twee toeristisch interessante regio's.

Hoogtepunten
- Pitlochry
- Speyside
- Cairngorms National Park
- Loch Ness & Urquhart Castle
- Oban
- Isles of Mull & Iona
- Loch Lomond & The Trossachs National Park
- Inveraray Castle
- Stirling Castle
- Wallace Monument

Dag 1: Pitlochry

Inverness Castle

De rondreis start in de omgeving van Pitlochry. Pitlochry is een leuk dorpje met huizen in Victoriaanse stijl. De omgeving is zeer in trek bij natuurliefhebbers en wandelaars. In Pitlochry zijn twee whiskystokerijen en de 300 meter lange zalmladder in de rivier de Tummel is ook een trekpleister.

Dag 2 t/m 4: Pitlochry - omgeving Inverness, ca. 140 km

Cairngorms National Park - Loch Morlich

Door het Cairngorms National Park met leuke dorpjes als Newtonmore en Aviemore rijdt u naar de omgeving van Inverness. In het Cairngorms National Park kunt u de kunst van het schapendrijven afkijken bij een demonstratie met de echte ‘Sheepdogs’. De omgeving is tevens als decor gebruikt voor de serie ‘Monarch of the Glen’. De stad Inverness is de hoofdstad van de Highlands, aan de zeearm Moray Firth gelegen. Hier worden regelmatig dolfijnen gespot. Vanuit Inverness kunt u letterlijk alle kanten op. Richting de Speyside met de whiskytrail, één van bekendste routes van Schotland langs zeven distilleerderijen die u alle informatie kunnen geven over dit Schotse ‘levenswater’. Verder is de Royal Deeside een koninklijke route langs de rivier Dee. Diverse kastelen en landhuizen staan langs deze route, waaronder ook Balmoral Castle, het zomerverblijf van de koninklijke familie. Het nabijgelegen Braemar staat bekend om de Royal Highland Games. We raden u aan een cruise van ca. 1 uur over het het Loch Ness te maken, ten zuiden van Inverness. U hoort mysterieuze verhalen over het monster Nessie en vaart langs de ruïnes van het Urquhart Castle dat op de oevers ligt.

Dag 5: omgeving Inverness - omgeving Loch Lomond, ca. 250 km

Loch Lomond & The Trossachs Nationaal Park

U verlaat de regio Inverness en rijdt via een mooie route, dwars door centraal Schotland, richting de omgeving van het Loch Lomond in het zuidwesten van Schotland. U verblijft hier de komende vier nachten. Onderweg kunt u een stop maken bij Fort William.

Dag 6 en 7: omgeving Loch Lomond & The Trossachs Nationaal Park

Stirling Castle

De omgeving van het Loch Lomond & The Trossachs National Park is heel populair en er is dan ook veel te zien en te beleven. Allereerst liggen hier een aantal mooie meren, 'lochs', zoals Loch Fynn en Loch Lomond. In oostelijke richting ligt het schitterende natuurgebied The Trossachs. Door de ‘Trossach Mountains’ en bossen kunt u naar Callander, waar u een bezoek kunt brengen aan het Rob Roy Visitor Centre. Er staan diverse wandelpaden uitgestippeld. Via Crieff, waar u een distilleerderij kunt bezoeken, rijdt u naar Stirling voor een bezoek aan Stirling Castle en The Wallace Monument. Ook Inveraray is een bezoek waard. Dit wordt ook wel één van de mooiste stadjes genoemd. Het Inveraray Castle en de Old Jail zijn de trekpleisters hier. In westelijke richting ligt Oban, waarvandaan u bijvoorbeeld het mooie Isle of Mull & Iona kunt bezoeken.

Dag 8: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt.

Inbegrepen
- 7 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Schotland v.v.
- Huurauto
- Parkeer-, tol en overige entreekosten

Goed om te weten:
- Het is niet mogelijk om een huisdier mee te nemen op deze reis.
- Er wordt aan de linkerkant van de weg gereden.
- Het is niet mogelijk om preferenties of essenties door te geven, aangezien er te veel verschillende accommodaties in de rondreis zijn opgenomen.
- We raden u ten zeerste aan om met GPS/navigatie op pad te gaan.
- Hou rekening met aankomst- en vertrektijden van uw vlucht. Soms moet u nog een stukje rijden.

Uw accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels. U heeft de keuze uit 3* en 4* hotels. De genoemde hotels zijn voorbeeldhotels. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel.

Overnachtingen
Voorbeeld 3* hotels:

1 x Pitlochry, Fishers Hotel
3 x omgeving Inverness, Glen Mhor Hotel
3 x omgeving Loch Lomond/Stirling, Golden Lion Hotel

Voorbeeld 4* hotels:

1 x Pitlochry, Atholl Palace
3 x omgeving Inverness, Knockomie Hotel
3 x omgeving Loch Lomond/Stirling, Stirling Highland Hotel

Reizen binnen Europa:
In Europa kunt u veilig en fijn reizen zonder risico’s. Diverse landen hanteren bovendien geen inreismaatregelen meer. In sommige Europese landen geldt het zogenaamde 3G beleid: genezen, gevaccineerd of getest. De eisen die per land hieraan gesteld worden kunnen verschillen.

Reizen buiten Europa:
Onze bestemmingen buiten Europa hebben kleurcode groen of geel. Alle landen zijn in ieder geval open en kunnen bezocht worden. In veel gevallen moet u volledig gevaccineerd zijn.

Algemeen advies
Kijk voorafgaand, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op Nederlandwereldwijd, de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.

 

7,2
7,6

De huurauto zelf was prima, maar het huurcontract bij AVIS bleek niet te kloppen met de voorwaarden die we gekregen hadden: er was een eigen risico van 1000 GBP (ipv geen eigen risico) en voor de extra bestuurder moest betaald worden (en dit zou inbegrepen zijn). Dit kostte veel tijd en stress bij het ophalen van de auto. De Jong Intra heeft dit wel ter plekke prima opgelost met de toezegging om de extra kosten op zich te nemen.

Verder hadden wij een preferentie voor aparte bedden doorgegeven: dat is ook prima gelukt, maar in ieder geval één van de adressen wist dit niet vooraf en heeft de bedden opnieuw voor ons opgemaakt. Mogelijk iets om mee te nemen voor toekomstige boekingen.

De reis verder was prima!

7,2
7,5

Groot verschil tussen de twee hotels, eerste 4 sterren was top in alles, ligging, bediening, eten. tweede hotel 3 sterren was een stuk minder. Misschien kwam dit ook doordat de boeking geannuleerd was en wij eerst niet bekend waren. Gelukkig kregen wij een reserve kamer daar het hotel verder volgeboekt was.

7,8

Het ophalen van de huurauto duurde nogal lang. Waarschijnlijk een nieuwe medewerker en uitval van computer waardoor alles opnieuw moest. Onduidelijkheid over het te betalen bedrag/borg/huur navigatie.

7,7

B en B was perfect. Mooi, Schoon en zeer gastvrije mensen. Hotel in Arrochar. De kamer die we daar toegewezen kregen was ver ondermaats. Douchen was bijna niet mogelijk. Ik heb dit aangegeven bij de receptie. En de zelfde dag werd ons een andere kamer aangeboden. Deze was naar onze volle tevredenheid.

Over het algemeen zijn we zeer tevreden over de reis. De enige afknapper was toen we op het Airport Glasgow bij het inchecken voor de terugvlucht naar Schiphol we hoorden dat de vlucht overboekt was en we moesten wachten of er nog een stoeltje vrij was in het vliegtuig. Uiteindelijk konden we toch mee. Ik vind dit zeker geen reclame van de KLM.

7,8
8,6
7,5
8,8

Het eerste verblijfadres was prima en we hebben genóten! Dank!

8,2

Er was niet duidelijk aangegeven dat we nog extra kosten voor bagage moesten maken. Die kwamen pas bij het inchecken tot uitdrukking. Het ligt toch voor de hand dat je bij een week vakantie meer dan handbagage hebt.

Reactie de Jong Intra: Op de website staat in stap 5 van het boekingsproces, bij de keuze van de vliegreis, een link naar een pdf waarin alle bagageregelingen van alle luchtvaartmaatschappijen staan. Tegenwoordig hebben alle luchtvaartmaatschappijen hun eigen bagageregels en is er geen uniformiteit meer.