12-daagse autorondreis Devon & Cornwall

Eigen vervoer reis

Een rondreis die u het hele zuiden van Engeland laat zien. De kastelen en tuinen in Kent, de mooie natuur en leuke dorpjes in Devon & Cornwall en historische steden als Bath en Canterbury. Meer reisinformatie

vanaf € 1526 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Populaire rondreis
  • Kent, Devon & Cornwall
  • NL routebeschrijving
  • Inclusief ontbijt

12-daagse autorondreis Devon & Cornwall

Devon & Cornwall behoren beide tot de populairste graafschappen van Engeland. Deze magische hoek van Engeland wordt gedomineerd door de lange, afwisselende kust. Het landschap is er mooi met glooiende groene heuvels, schilderachtige dorpjes en gezellige marktstadjes. Bijkomend voordeel: de warme golfstroom die hier langs de kust loopt, zorgt voor een zacht klimaat en zelfs subtropische plantengroei.

Hoogtepunten
- Kent
- Canterbury
- Brighton
- Exeter
- Dartmoor National Park
- Land's End
- Tintagel Castle
- Exmoor National Park
- Bath
- Bristol
- Stonehenge

Dag 1 en 2: Brighton

Brighton - Palace pier

U gaat op eigen gelegenheid naar uw eerste accommodatie in de omgeving van Brighton. Afhankelijk van uw aankomsttijd, heeft u ca. anderhalve dag om Kent te ontdekken. Brighton is een typisch Engelse badplaats, bekend vanwege de pier en het opvallende Royal Pavillion. De laatste jaren is er nog een trekpleister gebouwd, de British Airways i360 uitkijktoren met draaiend plateau. Naast Brighton raden we aan Canterbury te bezoeken. De imposante kathedraal met prachtige glas-in-lood ramen domineert het autoluwe, kleine centrum van Canterbury. Slenter door de straatjes met de leuke winkeltjes en bezoek ook zeker de Canterbury Tales. Hier proeft, ziet en ruikt u het Engeland uit de 14e eeuw in een prachtige reconstructie met licht- en geluidseffecten. Kent wordt ook wel de 'Tuin van Engeland' genoemd, o.a. vanwege de prachtig aangelegde tuinen Doddington Gardens en Marle Place Gardens. Bovendien vindt u hier vele kastelen en landhuizen waarvan het Leeds Castle misschien wel het mooiste voorbeeld is.

Dag 3: Brighton - Bournemouth, ca. 155 km

Bournemouth

Na het ontbijt kunt u de kustlijn volgen of iets het binnenland in, via het South Downs National Park, een mooi natuurgebied. U komt voorbij havenplaatsen Portsmouth en Southampton en arriveert in de loop van de middag in Bournemouth.

Dag 4 en 5: Bournemouth - Exeter/Torquay, ca. 175 km

Torquay haven

Door het mooie landschap van het graafschap Dorset gaat de route verder naar de historische stad Exeter eveneens met een prachtige kathedraal. U verblijft in de omgeving van het Dartmoor National Park, het grootste beschermde landschap in Zuid-Engeland, bekend vanwege de Dartmoor pony's. Brengt u ook een bezoek aan de leuke badplaats Torquay, een van de vele kustplaatsjes die Devon & Cornwall hebben. Het landschap van Devon is uniek, een lappendeken van weiden die doorsneden worden door smalle weggetjes.

Dag 6 en 7: Exeter/Torquay - Falmouth, ca. 115 km

St. Michaels Mount

Vanuit Devon rijdt u Cornwall binnen. Alhoewel de graafschappen vaak in 1 adem worden genoemd, zult u toch duidelijke verschillen in het landschap ontdekken. Bezienswaardig zijn het eilandje St. Michaels Mount, Land's End en de diverse havenplaatsjes. Tuinenliefhebbers brengen natuurlijk een bezoek aan de Trebah Gardens in de omgeving van Falmouth. Ook het Eden Project is een interessante excursie. Dit is 's werelds grootste botanische tuin. In de kenmerkende koepels loopt u als het ware door een overdekt regenwoud.

Dag 8 en 9: Falmouth - North Devon, ca. 175 km

Cottages in Devon

De route langs de noordkust van Cornwall brengt u bij Tintagel, een aardig dorpje met een middeleeuws kasteel en een bijzonder oud postkantoor uit de 14e eeuw. Noordelijker ligt Clovelly, een pittoresk vissersdorpje tegen de heuvels aan geplakt. In de omgeving ligt ook het kleine, maar afwisselende Exmoor National Park met prachtige kliffen, bossen, hooggelegen heidegebieden, Exmoor-pony's, schapen en edelherten. Een andere optie is lekker uitwaaien langs het goudgele strand van Bude.

Dag 10 en 11: North Devon - Bath/Bristol, ca. 170 km

Bath

U verlaat Cornwall en via de kust en een stukje binnenland rijdt u naar Bath. Bath is het bekendste Engelse kuuroord en u kunt de Roman Baths en Bath Abbey bezoeken. De Royal Crescent, een boog van zo'n 30 huizen, is de meest prestigieuze straat van Engeland. Bath is een goede en moderne winkelstad en het is dan ook niet verwonderlijk dat hier het Fashion Museum ligt. Typische voorbeelden van huisjes in Cotswold-natuursteen staan in Bradford-on-Avon en Corsham, net buiten Bath gelegen. In de Cheddar Gorge ontdekt u alles over het proces van het vervaardigen van Cheddar kaas, die hier oorspronkelijk vandaan komt. Vanuit Bath rijdt u naar het centrum van de prehistorie, Stonehenge, vlakbij het mooie stadje Salisbury. De stenen overblijfselen zijn vanaf de weg te bezichtigen maar het is ook leuk om een ticket te kopen en met een audiotour een rondleiding rondom het monument te maken.

Dag 12: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt.

Inbegrepen
- 11 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Engeland v.v.
- Entree-, tol- en parkeergelden

Goed om te weten:
- Het is niet mogelijk om een huisdier mee te nemen op deze reis.
- Er wordt aan de linkerkant van de weg gereden.
- Het is niet mogelijk om preferenties of essenties door te geven, aangezien er te veel verschillende accommodaties in de rondreis zijn opgenomen.
- We raden u ten zeerste aan om met GPS/navigatie op pad te gaan.
- Hou rekening met aankomst- en vertrektijden van uw vlucht. Soms moet u nog een stukje rijden.

Uw accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u in 3* hotels of in 4* hotels. De genoemde hotels zijn voorbeeldhotels. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel.

Overnachtingen
Voorbeelden 3* hotels:

2x omgeving Brighton, Jurys Inn Hotel
1x omgeving Bournemouth, Chine Hotel
2x omgeving Exeter/Torquay, Hampton by Hilton Torquay Hotel
2x omgeving Falmouth, Cutty Sark Hotel
2x omgeving Barnstaple, The Barnstaple Hotel
2x omgeving Bath/Bristol, Best Western Limpley Stoke Hotel

Voorbeelden 4* hotels:

2x omgeving Brighton, Hilton Brighton Metropole
1x omgeving Bournemouth, Hilton Bournemouth
2x omgeving Exeter/Torquay, Southernhay Hotel
2x omgeving Falmouth, Greenbank Hotel
2x omgeving Barnstaple, Imperial Hotel
2x omgeving Bath/Bristol, Hilton Bath Hotel

Huur een camper en reis door Groot-Brittannië
Zelf gaan en staan waar u wilt. De variërende landschappen, vriendelijke dorpjes en mooie steden van Groot-Brittannië staan garant voor een fantastische ervaring. Een rondreis met een camper is een unieke manier om Groot-Brittannië te ontdekken!

Meer weten over camperhuur in Groot-Brittannië?

Vraag uw maatwerkofferte aan

 Of liever direct een maatwerkofferte voor uw camperreis door Groot-Brittannië?

Vraag uw maatwerkofferte aan


Reizen binnen Europa:
In Europa kunt u veilig en fijn reizen zonder risico’s. Diverse landen hanteren bovendien geen inreismaatregelen meer. In sommige Europese landen geldt het zogenaamde 3G beleid: genezen, gevaccineerd of getest. De eisen die per land hieraan gesteld worden kunnen verschillen.

Reizen buiten Europa:
Onze bestemmingen buiten Europa hebben kleurcode groen of geel. Alle landen zijn in ieder geval open en kunnen bezocht worden. In veel gevallen moet u volledig gevaccineerd zijn.

Algemeen advies
Kijk voorafgaand, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op Nederlandwereldwijd, de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.

 

Elk mens is uniek. Daarom heeft iedereen specifieke wensen als het om vakanties gaat. Dat begrijpen wij bij de Jong Intra Vakanties als geen ander. Daarom bieden wij u naast ons uitgebreide aanbod voor verschillende bestemmingen ook maatwerk reizen aan!
Na het indienen van uw aanvraag nemen wij contact met u op voor een persoonlijk gesprek over uw wensen. Naar aanleiding van dit gesprek ontvangt u van ons een maatwerkofferte. In uw maatwerkofferte vindt u een voorstel voor uw reis en een duidelijke opgave van de kosten zoals die op dat moment van toepassing zijn. Na het versturen van het maatwerkvoorstel nemen we uiteraard graag met u de tijd om de offerte 100% perfect te laten aansluiten bij uw wensen.
Vraag uw maatwerkofferte aan

7,4

Het betrof hier een B&B rondreis Zuid Engeland. Reizen tussen de verschillende adressen duurt veel langer dan je in NL gewend bent. Je neemt immers geen snelweg. De wegen zijn smaller, bochtiger en gaan dwars door plaatsen heen. Probleem is dat je door heggen en muurtjes weinig uitzicht hebt en je nergens uitzichtpunten hebt met parkeerplek zoals op het vaste land van EU. Parkeren kost overal veel geld en zorg dat je gepaste munten hebt want geld krijg je niet terug. Engelsen rijden hard. Pluspunt is dat er overal openbare gratis en schone toiletten zijn. Eten in pubs is betaalbaar maar eenvoudig. Toegangsprijzen voor musea, kerken, tuinen etc. zijn giga duur. Tip: vraag de B&B om toeristische info, zij bleken een welkome bron van inspiratie. Exmoor, Noord Devon, beviel ons het best.

7,2

Sommige afstanden tussen de locaties klopte soms niet en de b&b was soms wel heel ver buiten de bebouwde kom.

Het begeleidende schrijven is voor sommige adressen een beetje verouderd.

7,0

Ons verblijf in het Cross Hands hotel viel tegen vanwege de bedden. We hadden uitdrukkelijk gevraagd om twee bedden. Als oplossing bood dit hotel een uitgeklapte slaapbank als slaapplaats. Voor kinderen misschien afdoende, maar als volwassene viel hier niet op te slapen. Het hotel was niet genegen tot enige compensatie en ook een ander matras viel niet binnen de mogelijkheden. Ik heb de Jong Intra hier inmiddels ook een mail over gestuurd.

8,3
7,6
7,0

De hotels waren zoals verwacht in Engeland: gedateerd, maar dat vonden we niet erg. Het Broadmead Hotel in Falmouth was op het randje. De badkamer had vloerbedekking en alleen een bad zonder douche. Nadat 1 persoon een bad had genomen, was er geen warm water meer. De kamer was een kleine zolderkamer.

7,4
8,0
7,6

Wij hebben diverse B&B's gehad. Ons hotel in Bournemouth had een matige badkamer. De meeste adressen waren goed en gemoedelijk.