Karakteristiek Kreta

Verschillende reismogelijkheden

Ontdek het echte Griekenland tijdens deze mooie autorondreis over het Griekse eiland Kreta. Meer reisinformatie

vanaf € 294 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Van noord naar zuid en terug
  • Goed beoordeelde accommodaties
  • Inclusief wijnproeverij
  • Gratis WiFi
  • Nieuwe reis

Karakteristiek Kreta

Ontdek het echte Griekenland tijdens deze mooie autorondreis over het Griekse eiland Kreta.

Excursies
- Heraklion
- Kokkini Hani
- Knossos
- Archanes
- Lassithi Plateau
- Krasi
- Dikti-grot
- Agia Galini
- Phaestos en Aghua Traiada
- Gortys
- Vori
- Tavronitis
- Schiereiland Akrotiri
- Chania
- Therissos
- Grotten van Kato Sarakina
- Fournes
- Elafonisi

  • 11-daagse autorondreis
  • 11-daagse fly-drive

Dag 1: Heraklion – Kokkini Hani, ca. 10 km

Heraklion

De rondreis start in Heraklion. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u eerst de mogelijkheid om Heraklion, de hoofdstad van het eiland, te ontdekken. Het is de grootste stad van het eiland en u vindt er vele winkels, terrasjes en bezienswaardigheden. Loop vanuit het oude centrum naar de Venetiaanse haven om het pronkstuk van de haven te bewonderen namelijk het Venetiaanse fort. Het fort is omstreeks 1540 gebouwd door de Venetianen en goed bewaard gebleven. Vanuit het fort heeft u een prachtig uitzicht op zee. Terug in het centrum brengt u een bezoek aan het Archeologisch museum van Heraklion. Kunst uit de Minoïsche tijd wordt hier tentoongesteld, wereldwijd wordt dit museum gezien als het belangrijkste museum uit de Minoïsche tijd. Na een eerste dag vol indrukken praat u na tijdens het avondeten, proef de Griekse cultuur in één van de restaurants. Na een heerlijk diner rijdt u naar uw eerste accommodatie in de omgeving van Kokkini Hani waar u de eerste 3 nachten verblijft.

Dag 2: Knossos, Archanes en wijnproeverij

Knossos Palace

Vandaag gaat u zichzelf onderdompelen in de Minoïsche cultuur. Deze oudste Griekse cultuur bloeide circa 4000 jaar geleden voort op het eiland. Diverse opgravingen op het eiland zijn te danken aan deze bloeiperiode, onder andere het welbekende Knossos. U brengt vandaag een bezoek aan Knossos, snuif de cultuur in deze beroemde hoofdstad van het Minoïsche tijdperk. Bewonder de prachtige overblijfselen die er op de dag van vandaag te zien zijn. Het paleis van koning Minos, de villa’s, het theater, de grote kruiken en de graven schetsen een beeld van het oude imperium. Na uw bezoek aan Knossos rijdt u door naar het karakteristieke dorp Archanes, het sfeervolle plein vormt samen met de talrijke taverna’s het centrum van dit dorp. Deze regio staat bekend om haar druiven en wijnen, aansluitend rijdt u dan ook door naar Lyrarakis Winery voor een welverdiende wijnproeverij. Tijdens de begeleide tour loopt u door de wijngaarden, bezoekt u het museum en sluit u de dag af met een proeverij.

Dag 3: Lassithi Plateau, Krasi en de Dikti-grot

Oude windmoles op het Lassithi Plateau

Vandaag rijdt u richting het oosten van het eiland voor een tocht naar het hooggelegen Lassithi Plateau in het Dicti massief. Het plateau ligt op een hoogte van maar liefst 800 tot 900 meter. Spot vanuit hier de Dikti bergen met een hoogte van 2.148 meter. Daarnaast kun je de windmolens niet over het hoofd zien. Vroeger werden de windmolens gebruikt om water uit de grond te pompen, nu dienen ze als decor voor dit prachtige gebied. Onderweg komt u langs het plaatsje Krasi met een reuzengrote plataan op het dorpsplein, drink één koffie op het terras voordat u uw weg vervolgt. Maak onderweg een stop bij het uitkijkpunt Seli Ambelou en loop binnen bij de gerestaureerde graanmolen. Vervolg u weg naar het klooster van moeder Mary Vidiani verscholen in de bergen. Sluit uw route door het Lassithi Plateau af met een wandeling door de mythische Dikti-grot. Via een trap naar beneden loopt u langzaam de grot in waar u de stalactieten stalagmieten bewondert die de grot rijk is.

Dag 4: Kokkini Hani - Agia Galini, ca. 85 km

Griekse delicatessen

U vertrekt vandaag richting Oost-Kreta. Onderweg maakt u een stop om een bezoek te brengen aan het Ida Psiloritis gebergte te brengen. Met haar hoogte van 2.456 meter is het de hoogste berg van Kreta. In de oudheid werd er goud, koper en ijzer gewonnen uit de berg. Rijd door dit prachtige gebied en bewonder de prachtige flora en fauna. Het is helaas niet mogelijk om in één dag de top te bereiken, daarom vervolgt u uw weg naar uw eindbestemming voor vandaag, Agia Galini. Maak een wandeling door het centrum en loop naar de haven om de beelden van Ikaros en Daedalos te bezichtigen. Sluit de dag af met een drankje op het terras en ervaar de gezelligheid en de goede sfeer die er heerst in dit dorpje. U verblijft 3 nachten in de omgeving van Agia Galini.

Dag 5: omgeving Agia Galini

Agia Galini

Neem vandaag een dagje ‘’vrij’’, wilt u er toch op uit breng dan een bezoek aan het strand, de opgraving van Kommos of maak een tochtje door de Asteroussia bergen naar de rustige baaitjes aan de zuidkust. Voor allerlei soorten geneeskrachtige kruiden brengt u een bezoek aan Kousses. In dit bergdorpje worden de kruiden verkocht.

Dag 6: Phaistos en Agia Triada, Gortys, Vori

Minoïsche Paleis van Phaistos

Na het ontbijt trekt u er op uit. Breng een bezoek aan het Minoïsche Paleis van Phaistos en de koningsvilla Agia Triada, vanuit hier heeft u een schitterend uitzicht. Vervolg uw weg naar Gortys, de hoofdstad van Kreta tijdens het Romeinse tijdperk. De oud Romeinse stad ligt tussen de olijfbomen, bewonder de overblijfselen van de Romeinse tijd. De ruïne van de basiliek van de heilige Titus zal uw als aller eerste opvallen. Sluit de dag af met een bezoek aan het folklore museum waar landbouwwerktuigen en keukengerei uit de Romeinse tijd worden tentoongesteld. Op de terugweg rijdt u langs het typisch Griekse dorpje Vori. Speel een spelletje tavli met de lokale bevolking mee terwijl u geniet van het typisch Griekse drankje Raki.

Dag 7: Agia Galini - Tavronitis, ca. 125 km

Rethymnon

U vertrekt vandaag naar het noordwesten. Split de reis op in twee delen en maak een stop in Rethymnon. De stad ligt aan de noordkust van Kreta, het centrum bestaat uit een wirwar van straatjes en steegjes. Er zijn diverse gezellige restaurantjes te vinden waar u de Griekse keuken leert kennen. Voor de leukste souvenirs loopt u binnen bij de Griekse winkeltjes. Wilt u ontsnappen van de zon en de drukte zoek dan de schaduw en rust op in de gemeentelijke tuinen. De tuinen bieden een oase van rust, hoor het geluid van de krekels en raap de vruchten op die uit de sinaasappel- en citroenbomen zijn gevallen. U verblijft 4 nachten in de omgeving van Tavronitis.

Dag 8: Schiereiland Akrotiri en Chania

Chania

Vandaag brengt u een bezoek aan het schiereiland Akrotiri. U maakt een stop op de Profeet Ilias heuvel, hier vindt u de graven van Venizelos. Vanuit de heuvel heeft u een schitterend uitzicht op de stad en baai van Chania. Voordat u het centrum van Chania in gaat bezoekt u het lieflijke nonnenklooster Chriso Pigi, het klooster is gelegen aan de zuidoostkant van de stad en stamt uit de 16e eeuw. Na wat cultuur gesnoven te hebben is het tijd om het centrum van Chania te ontdekken. In de ruim 100 jaar oude markthal en in het gezellige oude stadsdeel bij de Venetiaanse haven raakt u niet uit gewinkeld. U vindt hier een tal van winkels en restaurants voor de leukste souvenirs, een drankje en Griekse lekkernij.

Dag 9: Therissos, grotten van Kato Sarakina en Fournes

Sfeer Kreta

Vandaag stapt u in de auto om naar Therissos te rijden. Dit is de geboorteplaats van El. Venizelos, staatsman van Griekenland. De route hiernaar toe voert door een indrukwekkend ravijn. Eenmaal aangekomen in dit prachtige bergdorp valt er veel historie te ontdekken. Bewonder het standbeeld van de plaatselijke held Chali en de stenen brug op de plaats “Treis Ekklisies” die aan de ingang van de kloof staat. De kloof is gelijknamig aan het dorp en loopt maar liefst 6 km door tot het dorp Mournies. 2 kilometer ten noorden van Therissos liggen de grotten van Kato Sarakina. Maak al klauterend een wandeling door de kloof om de grot te bereiken of rijd naar Mythi en neem de trappen om de grot te bereiken. Sluit de dag af met een wandeling door het botanisch park bij Fournes. Fournes is een klein dorp gelegen op de route naar Chania.

Dag 10: Elafonisi

Elafonisi beach

Op uw laatste vakantiedag is het tijd voor ontspanning. U pakt uw strandtas in en stapt de auto in om naar Elafonisi te rijden, het zuidwestelijkste punt van het eiland. Elafonisi behoort tot de mooiste strand van het eiland, het zeewater is azuurblauw met een wit zandstrand. Door het gruis van de schelpen kleurt het strand soms roze. Vanuit uw strandhanddoek geniet u van de zon en de prachtige kleuren van de zee. Via de smalle zandstrook en deels door het water is het mogelijk om naar het eilandje Lafonisi te lopen. Relax en ontspan om optimaal te genieten van uw welverdiende vakantie.

Dag 11: Einde rondreis

De autorondreis eindigt na het ontbijt. U brengt u de auto terug naar de luchthaven van Heraklion en reist op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.

Dag 1: Heraklion – Kokkini Hani, ca. 10 km

Heraklion

U vliegt naar Heraklion de hoofdstad van Kreta. U haalt uw huurauto op en heeft de rest van de dag ter vrije besteding. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u eerst de mogelijkheid om Heraklion te ontdekken. Het is de grootste stad van het eiland en u vindt er vele winkels, terrasjes en bezienswaardigheden. Loop vanuit het oude centrum naar de Venetiaanse haven om het pronkstuk van de haven te bewonderen namelijk het Venetiaanse fort. Het fort is omstreeks 1540 gebouwd door de Venetianen en goed bewaard gebleven. Vanuit het fort heeft u een prachtig uitzicht op zee. Terug in het centrum brengt u een bezoek aan het Archeologisch museum van Heraklion. Kunst uit de Minoïsche tijd wordt hier tentoongesteld, wereldwijd wordt dit museum gezien als het belangrijkste museum uit de Minoïsche tijd. Na een eerste dag vol indrukken praat u na tijdens het avondeten, proef de Griekse cultuur in één van de restaurants. Na een heerlijk diner rijdt u naar uw eerste accommodatie in de omgeving van Kokkini Hani waar u de eerste 3 nachten verblijft.

Dag 2: Knossos, Archanes en wijnproeverij

Knossos Palace

Vandaag gaat u zichzelf onderdompelen in de Minoïsche cultuur. Deze oudste Griekse cultuur bloeide circa 4000 jaar geleden voort op het eiland. Diverse opgravingen op het eiland zijn te danken aan deze bloeiperiode, onder andere het welbekende Knossos. U brengt vandaag een bezoek aan Knossos, snuif de cultuur in deze beroemde hoofdstad van het Minoïsche tijdperk. Bewonder de prachtige overblijfselen die er op de dag van vandaag te zien zijn. Het paleis van koning Minos, de villa’s, het theater, de grote kruiken en de graven schetsen een beeld van het oude imperium. Na uw bezoek aan Knossos rijdt u door naar het karakteristieke dorp Archanes, het sfeervolle plein vormt samen met de talrijke taverna’s het centrum van dit dorp. Deze regio staat bekend om haar druiven en wijnen, aansluitend rijdt u dan ook door naar Lyrarakis Winery voor een welverdiende wijnproeverij. Tijdens de begeleide tour loopt u door de wijngaarden, bezoekt u het museum en sluit u de dag af met een proeverij.

Dag 3: Lassithi Plateau, Krasi en de Dikti-grot

Oude windmoles op het Lassithi Plateau

Vandaag rijdt u richting het oosten van het eiland voor een tocht naar het hooggelegen Lassithi Plateau in het Dicti massief. Het plateau ligt op een hoogte van maar liefst 800 tot 900 meter. Spot vanuit hier de Dikti bergen met een hoogte van 2.148 meter. Daarnaast kun je de windmolens niet over het hoofd zien. Vroeger werden de windmolens gebruikt om water uit de grond te pompen, nu dienen ze als decor voor dit prachtige gebied. Onderweg komt u langs het plaatsje Krasi met een reuzengrote plataan op het dorpsplein, drink één koffie op het terras voordat u uw weg vervolgt. Maak onderweg een stop bij het uitkijkpunt Seli Ambelou en loop binnen bij de gerestaureerde graanmolen. Vervolg u weg naar het klooster van moeder Mary Vidiani verscholen in de bergen. Sluit uw route door het Lassithi Plateau af met een wandeling door de mythische Dikti-grot. Via een trap naar beneden loopt u langzaam de grot in waar u de stalactieten stalagmieten bewondert die de grot rijk is.

Dag 4: Kokkini Hani - Agia Galini, ca. 85 km

Griekse delicatessen

U vertrekt vandaag richting Oost-Kreta. Onderweg maakt u een stop om een bezoek te brengen aan het Ida Psiloritis gebergte te brengen. Met haar hoogte van 2.456 meter is het de hoogste berg van Kreta. In de oudheid werd er goud, koper en ijzer gewonnen uit de berg. Rijd door dit prachtige gebied en bewonder de prachtige flora en fauna. Het is helaas niet mogelijk om in één dag de top te bereiken, daarom vervolgt u uw weg naar uw eindbestemming voor vandaag, Agia Galini. Maak een wandeling door het centrum en loop naar de haven om de beelden van Ikaros en Daedalos te bezichtigen. Sluit de dag af met een drankje op het terras en ervaar de gezelligheid en de goede sfeer die er heerst in dit dorpje. U verblijft 3 nachten in de omgeving van Agia Galini.

Dag 5: omgeving Agia Galini

Agia Galini

Neem vandaag een dagje ‘’vrij’’, wilt u er toch op uit breng dan een bezoek aan het strand, de opgraving van Kommos of maak een tochtje door de Asteroussia bergen naar de rustige baaitjes aan de zuidkust. Voor allerlei soorten geneeskrachtige kruiden brengt u een bezoek aan Kousses. In dit bergdorpje worden de kruiden verkocht.

Dag 6: Phaistos en Agia Triada, Gortys, Vori

Minoïsche Paleis van Phaistos

Na het ontbijt trekt u er op uit. Breng een bezoek aan het Minoïsche Paleis van Phaistos en de koningsvilla Agia Triada, vanuit hier heeft u een schitterend uitzicht. Vervolg uw weg naar Gortys, de hoofdstad van Kreta tijdens het Romeinse tijdperk. De oud Romeinse stad ligt tussen de olijfbomen, bewonder de overblijfselen van de Romeinse tijd. De ruïne van de basiliek van de heilige Titus zal uw als aller eerste opvallen. Sluit de dag af met een bezoek aan het folklore museum waar landbouwwerktuigen en keukengerei uit de Romeinse tijd worden tentoongesteld. Op de terugweg rijdt u langs het typisch Griekse dorpje Vori. Speel een spelletje tavli met de lokale bevolking mee terwijl u geniet van het typisch Griekse drankje Raki.

Dag 7: Agia Galini - Tavronitis, ca. 125 km

Rethymnon

U vertrekt vandaag naar het noordwesten. Split de reis op in twee delen en maak een stop in Rethymnon. De stad ligt aan de noordkust van Kreta, het centrum bestaat uit een wirwar van straatjes en steegjes. Er zijn diverse gezellige restaurantjes te vinden waar u de Griekse keuken leert kennen. Voor de leukste souvenirs loopt u binnen bij de Griekse winkeltjes. Wilt u ontsnappen van de zon en de drukte zoek dan de schaduw en rust op in de gemeentelijke tuinen. De tuinen bieden een oase van rust, hoor het geluid van de krekels en raap de vruchten op die uit de sinaasappel- en citroenbomen zijn gevallen. U verblijft 4 nachten in de omgeving van Tavronitis.

Dag 8: Schiereiland Akrotiri en Chania

Chania

Vandaag brengt u een bezoek aan het schiereiland Akrotiri. U maakt een stop op de Profeet Ilias heuvel, hier vindt u de graven van Venizelos. Vanuit de heuvel heeft u een schitterend uitzicht op de stad en baai van Chania. Voordat u het centrum van Chania in gaat bezoekt u het lieflijke nonnenklooster Chriso Pigi, het klooster is gelegen aan de zuidoostkant van de stad en stamt uit de 16e eeuw. Na wat cultuur gesnoven te hebben is het tijd om het centrum van Chania te ontdekken. In de ruim 100 jaar oude markthal en in het gezellige oude stadsdeel bij de Venetiaanse haven raakt u niet uit gewinkeld. U vindt hier een tal van winkels en restaurants voor de leukste souvenirs, een drankje en Griekse lekkernij.

Dag 9: Therissos, grotten van Kato Sarakina en Fournes

Sfeer Kreta

Vandaag stapt u in de auto om naar Therissos te rijden. Dit is de geboorteplaats van El. Venizelos, staatsman van Griekenland. De route hiernaar toe voert door een indrukwekkend ravijn. Eenmaal aangekomen in dit prachtige bergdorp valt er veel historie te ontdekken. Bewonder het standbeeld van de plaatselijke held Chali en de stenen brug op de plaats “Treis Ekklisies” die aan de ingang van de kloof staat. De kloof is gelijknamig aan het dorp en loopt maar liefst 6 km door tot het dorp Mournies. 2 kilometer ten noorden van Therissos liggen de grotten van Kato Sarakina. Maak al klauterend een wandeling door de kloof om de grot te bereiken of rijd naar Mythi en neem de trappen om de grot te bereiken. Sluit de dag af met een wandeling door het botanisch park bij Fournes. Fournes is een klein dorp gelegen op de route naar Chania.

Dag 10: Elafonisi

Elafonisi beach

Op uw laatste vakantiedag is het tijd voor ontspanning. U pakt uw strandtas in en stapt de auto in om naar Elafonisi te rijden, het zuidwestelijkste punt van het eiland. Elafonisi behoort tot de mooiste strand van het eiland, het zeewater is azuurblauw met een wit zandstrand. Door het gruis van de schelpen kleurt het strand soms roze. Vanuit uw strandhanddoek geniet u van de zon en de prachtige kleuren van de zee. Via de smalle zandstrook en deels door het water is het mogelijk om naar het eilandje Lafonisi te lopen. Relax en ontspan om optimaal te genieten van uw welverdiende vakantie.

Dag 11: Einde rondreis

De autorondreis eindigt na het ontbijt. U brengt u de auto terug naar de luchthaven van Heraklion en stapt u op het vliegtuig richting huis.

  • 11-daagse autorondreis
  • 11-daagse fly-drive

Inbegrepen
- 10 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Rondleiding en proeverij bij een lokale wijnmakerij
- Reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Toeristenbelasting ca. € 1,50 per kamer per nacht (verplicht, ter plaatse te voldoen)
- Vervoer naar Kreta v.v.
- Huurauto (optioneel bij te boeken tijdens het maken van uw reservering)
- Parkeer-, tol- en entreegelden

Inbegrepen
- Vlucht naar Heraklion v.v.
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Sunny Cars huurauto o.b.v. All Inclusive (zie huurvoorwaarden) en inclusief Flexservice: tot 1 dag voor vertrek kosteloos wijzigen en annuleren
- 10 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Rondleiding en proeverij bij een lokale wijnmakerij
- Reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Toeristenbelasting ca. € 1,50 per kamer per nacht (verplicht, ter plaatse te voldoen)
- Toeslag ander type huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden

Uw accommodaties

U verblijft in goede 2/3-sterren hotels of appartementen in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. De genoemde (voorbeeld)accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er kan een alternatief in de regio gereserveerd worden.

Overnachtingen
3x omgeving Kokkini Hani, Sunset Beach Hotel
3x omgeving Agia Galini, Villa Maxine Hotel
4x omgeving Tavronitis, Lycasti Maisonettes

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.

Accommodaties en leveranciers van toeristische diensten hanteren protocollen en regels om uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat er nog altijd wijzigingen kunnen zijn in het aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten op uw vakantiebestemming.

Overal gelden de afstand- en hygiëneregels en dient u thuis te blijven bij klachten die kunnen duiden op COVID-19. De mondkapjesverplichting geldt bijna overal en in sommige landen worden PCR- en/of sneltesten gevraagd bij binnenkomst op de luchthaven of aan de grens. Ook indien u gevaccineerd bent, gelden er nog regels. We zullen u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

2G-maatregelen
In steeds meer landen zoals Tsjechië (per 22 november) en Duitsland (per 21 november) treedt inmiddels de 2G regeling in werking. Dat betekent dat u volledig Gevaccineerd tegen COVID-19 moet zijn of Genezen (max. 180 dagen). Uitsluitend met uw Coronapas met QR-code krijgt u toegang tot bijv. restaurants, hotels en bezienswaardigheden zoals musea. Bent u niet gevaccineerd of genezen, dan krijgt u met een negatieve PCR- of Antigeentest géén toegang. Heeft u bij ons een vakantie geboekt of staat u op het punt dit te doen dan adviseren wij u dringend aan deze 2G regel te voldoen.  

Oostenrijk lockdown
De Oostenrijkse regering heeft 19 november een volledige lockdown voor het hele land aangekondigd. Start is maandag 22 november voor een periode van voorlopig 10 dagen t/m 2 dec. De lockdown kan daarna nog voor maximaal 10 dagen verlengd worden, maar dit is nog niet bevestigd. Maatregelen zijn o.a. een volledige sluiting van alle hotels, restaurants, cafés en niet-essentiële winkels. Alleen supermarkten, drogisterijen en apotheken mogen open blijven.

Wij wijzen u er op dat het regelmatig voorkomt dat landen, deelstaten of zelfs accommodaties een eis tot volledige vaccinatie aan toeristen stellen. Mogelijke kosten die voortvloeien uit het annuleren van een reis omdat u niet voldoet aan deze eis liggen in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger.

Bij uw reispapieren ontvang u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op www.rivm.nl. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.