11-daagse autorondreis Normandië & Bretagne

Eigen vervoer reis

Ontdek in 11 dagen Normandië en Bretagne met als hoogtepunten de Mont Saint-Michel, het tapijt van Bayeux, charmante badplaatsen, de Côte de Granit Rose en steden als Rouen, Quimper en Rennes. Meer reisinformatie

vanaf € 948 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Mont Saint-Michel
  • NL routebeschrijving
  • Inclusief ontbijt
  • Nieuwe reis

11-daagse autorondreis Normandië & Bretagne

Normandië en Bretagne behoren tot de populairste vakantieregio's van Frankrijk en vervelen geen moment van de dag. Bezoek de kathedralen, de 'Notre Dames' van Rouen en Quimper die van binnen net zo indrukwekkend zijn als van buiten. Wissel een dagje stad af met natuurgebieden zoals het Parc Naturel Régional d'Armorique en de Côte de Granit Rose, de kust met bizarre rotsformaties in prachtige kleuren. Bijzonder is een bezoek aan de Mont-Saint-Michel. De kleurrijke vissersdorpjes en badplaatsen inspireerden beroemde schilders tot hun mooiste werken. Vergeet ook de inwendige mens niet. Verse oesters en wijnen en een heerlijke Franse keuken zorgen iedere dag voor culinaire verrassingen.

Hoogtepunten
- Ontdek Rouen, stad van Jeanne d'Arc
- Honfleur, schilderachtig mooi
- Bijzonder: Tapijt van Bayeux
- Mont-Saint-Michel, bedevaartsoort op een eiland
- Natuurfenomeen: Côte de Granit Rose
- Quimper met vakwerkhuizen
- Mysterieus: de menhirs van Carnac
- Rennes, ontspannen en gastvrij

Dag 1: Nederland - Rouen, afstand ca. 520 km

Rouen - Abdijkerk Saint-Ouen

Na enkele uurtjes in de auto vanuit Nederland, arriveert u in de historische stad Rouen aan de Seine. De binnenstad is goed bewaard gebleven en is voor het grootste gedeelte een voetgangersgebied. Hét icoon hier is de Rue de l'Horloge met winkeltjes een een mooie, middeleeuwse klok. Rouen is de stad van Jeanne d'Arc en de naar haar vernoemde kerk staat precies op de plaats waar ze in 1431 op de brandstapel werd gegooid. Indrukwekkender is de andere kerk, de kathedraal Notre-Dame. Een enorm bouwwerk met spitse torens, beelden, versiersels, godsdienstige elementen, krullen en tierelantijnen. Zó veel, dat het een 'kantwerk van steen' wordt genoemd. De bouw nam meerdere eeuwen in beslag.

Dag 2: Rouen - Honfleur, afstand ca. 80 km

Honfleur panorama

Na het Franse ontbijt gaat u op pad richting het charmante vissersplaatsje Honfleur. Hier lijkt het alsof u rechtstreeks een van de schilderijen van Courbet, Boudin of Monet binnen wandelt. Zij stonden aan de wieg van het impressionisme, waarbij licht en kleur belangrijk werden én de beleving van het moment. Als u langs de sfeervolle oude haven flaneert en door de eeuwenoude geplaveide straatjes met mooie gevels wandelt, snapt u waardoor deze schilders geïnspireerd raakten. Bezoek de Sainte Cathérine kerk, een volledige houten kerk met een aparte klokkentoren die elders in het stadje staat. 's Avonds heeft u veel keuze uit leuke restaurantjes in de haven of de binnenstad.

Dag 3: Honfleur - Bayeux, afstand ca. 95 km

Strand bij Caen

Rij na het ontbijt eerst langs het badplaatsje Deauville en ga daar een stukje terug in de tijd. Flaneer over 'les planches', de houten vlonders die langs het fijne zandstrand liggen. De strandcabines zijn vernoemd naar de (film)sterren, die vroeger deze elegante badplaats vanuit heel Frankrijk bezochten. Na een kopje koffie rijdt u verder naar Caen, favoriete stad van Willem de Veroveraar. De 1000-jarige geschiedenis is in heel de stad voelbaar. In de Tweede Wereldoorlog had Caen het zwaar te verduren, in tegenstelling tot het eindpunt van vandaag, Bayeux, dat juist gespaard werd.

Bayeux heeft een kunstzinnig meesterwerk binnen de stadsmuren: het Tapijt van Bayeux. Een borduurwerk van 70 meter lang en 50 centimeter hoog, dat de slag bij Hastings in 1066 vertelt, die gewonnen werd door Willem de Veroveraar. Het linnen doek is ergens rond 1068 gemaakt en is verrassend goed bewaard gebleven. De Bayeux borduursteek is heel bekend bij handwerkers. Bezoek in het oude centrum ook de kathedraal Notre-Dame.

Dag 4 en 5: Bayeux - Saint-Malo, afstand ca. 160 km

Mont-Saint-Michel panorama

Vandaag verlaat u Normandië en steekt u over naar Bretagne. Een must-do is een bezoek aan de Mont-Saint-Michel, het Mekka van het westen. Het eeuwenoude bedevaartsoord is gebouwd op een rotsachtig eilandje in een mooie baai en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het springtij is een groot spektakel; nergens is het verschil tussen eb en vloed zo groot. Raadpleeg de getijdenkalender om er op het juiste moment te zijn.

Na dit hoogtepunt gaat u verder richting Saint-Malo maar liefhebbers van oesters stoppen nog even in Cancale, de oesterhoofdstad van de regio. U verblijft twee nachten in Saint-Malo en op de vrije dag kunt u het stadje ontdekken, een wandeling maken over de 2 kilometer lange stadswallen, genieten van een boottochtje op de rivier de Rance of cultuur snuiven bij de historische gebouwen binnen de ommuurde stad.

Dag 6: St. Malo - Morlaix, afstand ca. 175 km

Côte Granite Rose

De route naar Morlaix gaat via de Côte de Granit Rose, een spectaculair natuurverschijnsel. Gedurende duizenden jaren hebben de zee en de wind hier vrij spel gehad en gezorgd voor de meest bizarre vormen in de rotsen. Laat uw fantasie de vrije loop gaan in het herkennen van een konijn, een omgekeerde fles of zelfs de hoed van Napoleon. De kust is kleurrijk, met roze als boventoon en steekt af tegen het water van de Atlantische Oceaan. Zeker met zonsopkomst en zonsondergang geeft de kust een pastel kleurenpalet af, tegen het romantische aan. Het is een paradijs voor wandelaars en vogelspotters. Vanuit uw verblijfplaats Morlaix kunt u nog een bezoek brengen aan het Brits aandoende en karakteristieke plaatsje Roscoff, waar dankzij de warme golfstroom een tropische begroeiing opvalt.

Dag 7: Morlaix - Quimper, afstand ca. 85 km

Locronan

De route van vandaag gaat voor een groot deel door het natuurreservaat Parc Naturel Régional d'Armorique en een uitstapje via het Crozon schiereiland is aan te raden. Hier rijzen de woeste rotsen steil op uit zee en staan ze in schril contrast met de verlaten baaien met helderblauw water. Adem de zilte zeelucht in, luister naar de stilte en vol nieuwe energie rijdt u verder naar het pareltje Locronan, een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Na een korte stop is het einddoel van vandaag Quimper, waar u een mix van historie en kunst treft. Vooral de kathedraal en de vakwerkhuizen trekken de aandacht.

Dag 8 en 9: Quimper - Vannes, afstand ca. 120 km

Carnac

Rij op uw gemak naar de volgende bestemming. Stop even in het vissersdorp Concarneau, een parel van een vestingstad aan de gelijknamige baai. De ommuurde stad ligt op een langgerekt eiland, terwijl de moderne stad op het vasteland ligt. Het kleine dorpje Pont Aven is verbonden met de schilder Paul Gauguin die hier zijn eigen kunststroming begon. Wandel hier zeker even langs Biscuiterie Traou Mad die de lekkerste 'galettes' heeft. Daarna rijdt u verder naar Vannes, wederom een goed bewaarde vestingstad met middeleeuwse muren, torens, poorten en huizen. De jachthaven is daarentegen heel modern en dat maakt Vannes een veelzijdige bestemming.

Vanuit Vannes zijn de stenen van Carnac te bezoeken. Maar liefst 3000 menhirs staan hier in rijen van ongeveer een kilometer lang. De meest indrukwekkende zijn die van Menec, Kerlescan en Kermario. Tip: tijdens op- en ondergaande zon is een bezoek aan Carnac het meest mysterieus en maakt u de mooiste foto's.

Dag 10: Vannes - Rennes, afstand ca. 120 km

Rennes

Na het ontbijt rijdt u het binnenland in naar Rennes, een ontspannen en gastvrije stad. De geschiedenis heeft veel sporen achtergelaten in Rennes. In het centrum treft u een mooie Romaanse kerk en vele vakwerkhuizen uit de 15e eeuw. Slenter door de straten met leuke boutieks, restaurants en bars. Er zijn twee pleinen en het park Thabor biedt op een zomerse dag verkoeling. De vele studenten zorgen voor drukke terrassen, maar probeer toch een plekje te bemachtigen om wat wat lokale specialiteiten te proeven: cider, oesters, kaasjes en Sint Jacobsschelpen.

Dag 11: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U rijdt op uw gemak terug naar Nederland.

Inbegrepen
- 10 Overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving

Goed om te weten:
- Het is niet mogelijk om uw huisdier mee te nemen op deze rondreis

Niet inbegrepen
- Entree-, tol- en parkeerkosten
- Eventuele toeristenbelasting

Uw hotels
Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel in de omgeving. U kunt bij de kamerkeuze aangeven of u een verblijf in 3* hotels of in 4* hotels wenst. De 4* hotels hebben vaak iets meer faciliteiten en airconditioning. 

Overnachtingen
Voorbeelden van 3* hotels:

1 x Rouen, Hotel Le Pavillon de Rouen
1 x Honfleur, Hotel Ibis
1 x Bayeux, Hotel d'Argouges
2 x Saint-Malo, Hotel Escale Océania Saint-Malo
1 x Morlaix, Hotel de l'Europe
1 x Quimper, Hotel Escale Océania Quimper
2 x Vannes, Hotel Escale Océania Vannes
1 x Rennes, Hotel Kyriad Rennes Centre

Voorbeelden van 4* hotels:

1 x Rouen, Hotel Mercure Cathédrale
1 x Honfleur, Hotel Mercure Honfleur
1 x Bayeux, Grand Hotel du Luxembourg
2 x Saint-Malo, Hotel Océania
1 x Morlaix, Hotel de l'Europe*** (geen 4* hotel beschikbaar)
1 x Quimper, Hotel Océania
2 x Vannes, Hotel Best Western Plus Vannes Centre
1 x Rennes, Hotel Best Western Isidore

Reizen binnen Europa:
In Europa kunt u veilig en fijn reizen zonder risico’s. Diverse landen hanteren bovendien geen inreismaatregelen meer. In sommige Europese landen geldt het zogenaamde 3G beleid: genezen, gevaccineerd of getest. De eisen die per land hieraan gesteld worden kunnen verschillen.

Reizen buiten Europa:
Onze bestemmingen buiten Europa hebben kleurcode groen of geel. Alle landen zijn in ieder geval open en kunnen bezocht worden. In veel gevallen moet u volledig gevaccineerd zijn.

Algemeen advies
Kijk voorafgaand, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op Nederlandwereldwijd, de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.