15-daagse fly-drive Noordkaap Exclusief

Vliegreis

Tijdens deze charmante autorondreis door Lapland, Finmark en langs de Noordkaap verblijft u in kleinschalige accommodaties, die gerund worden door trotse Finnen en Noren. Meer reisinformatie

vanaf € 1795 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Inclusief entree Noordkaap
  • Inclusief bezoek huskyfarm
  • Directe vlucht
  • Inclusief autohuur
  • Nieuwe reis

15-daagse fly-drive Noordkaap Exclusief

Tijdens deze bijzondere autorondreis door Lapland, Finmark en langs de Noordkaap verblijft u in kleinschalige accommodaties, die gerund worden door trotse Finnen en Noren. Zij nemen u mee naar het indrukwekkende verleden en inspirerende heden. Spot rond middernacht beren in Papin Talo Lodge aan de Russische grens, maak een indrukwekkende tocht over de Finmark hoogvlakte, drink champagne op de Noordkaap, ga heerlijk relaxen in de hottub van Gargia Fjellstue en bezoek de rendierfarm in Torassieppi.

Excursies
- Verblijf in unieke accommodaties
- Historie in Iisakki Village
- Beren spotten in de wildernis
- Ontdek Lapland & de toendra
- Ontmoeting met de Sami
- 2 dagen toegang tot de Noordkaap
- Bekijk de rotstekeningen in Alta
- In uw whirlpool kijken naar de middernachtzon

Dag 1: Rotterdam – Rovaniemi – Ruka, ca. 195 km

Papin Talo Lodge

U reist rechtstreeks vanaf Rotterdam naar Rovaniemi, waar u na aankomst op de luchthaven uw huurauto in ontvangst neemt. U rijdt naar het kleine plaatsje Ruka, in het oosten van Lapland nabij de Russische grens. Let op de overstekende rendieren! U verblijft 3 nachten in Papin Talo Lodge in Ruka. Geniet in de serre van de middernachtzon die maar boven de Rukajärvi blijft hangen.

Dag 2: Ruka

Iisakki Village

Bezoek vandaag Iisakki Village, een reproductie van het centrum van het oude dorpje Rajala, aan de Russische kant van de grens. Ooit was Finland ca. 20x groter totdat de Russen een groot gedeelte van de Oostgrens innamen. Op diverse plekken in Lapland en Karelie vindt u nog replica’s van dorpjes of gebouwen die in Rusland een paar kilometer verderop compleet verlaten zijn. De gastvrouw Hanna vertelt u graag meer over Iisakka Village. U kunt ook gebruik maken van een SUP board of kano die voor de deur ligt. Het is zelfs mogelijk om beren te spotten met een wildernisgids vanuit een schuilhut (optioneel).

Dag 3: Oulanka National Park

Vogel Oulanka National Park

Het Oulanka National Park is meerdere malen verkozen tot het mooiste park van Europa. Er zijn diverse routes uitgezet die u kunt bewandelen. De Kiutaköngäs route (ca. 2 km) loopt langs de oevers van de Oulankajoki rivier, de Kiutaköngäs stroomversnellingen en de rode kliffen.

Dag 4: Ruka – Luosto, ca. 195 km

Luosto

Na het ontbijt verlaat u Ruka en gaat u op weg naar Luosto. Hier verblijft u 2 nachten in een romantische kelo bungalow in Silver Pine Cabins. Deze accommodatie is gemaakt van hele boomstammen, biedt de luxe van een privé sauna en is gelegen bij het National Park Pyhä-Luosto.

Dag 5: Luosto

Lampivaara - edelstenen zoeken amethist mijn

Na het ontbijt in Hotel Luostotunturi raden we u aan een wandeling te maken naar de top van de Lampivaara. Bezoek de enige in Europa operationele amethistmijn, waar u uw eigen mooie paarse geluksteen kunt vinden.

Dag 6: Luosto – Nuorgam, ca. 410 km

Rendier op de weg

Vandaag reist u naar het meest noordelijke plaatsje van Finland en de EU: Nuorgam. U ziet het landschap en haar vegetatie langzaam veranderen. Een mooie tocht met onderweg veel mogelijkheden om te picknicken of het Sami Siida museum in Inari te bezoeken.

Dag 7: Nuorgam

Nuorgam

Tijdens een mooie wandeling kunt u de toendra verkennen. Geniet van de pure arctische wildernis, hoor de vogels zingen en inhaleer de schoonste lucht van Europa. Neem een lege waterfles mee om te vullen bij de vele heuvelriviertjes. U kunt ervoor kiezen om met een gids op pad te gaan, die voor u boven open vuur een wildernis lunch bereidt en prachtige verhalen vertelt over de Lapse natuur en de rijke historie van dit gebied (optioneel). ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om met een traditionele rivierboot de Teno rivier op te gaan en een bezoek te brengen aan de Alaköngäs waterval onder de Middernachtzon.

Dag 8: Nuorgam

Uitzicht

Na het ontbijt volgt u de Teno rivier naar de Barentszzee. Bezoek het traditionele visdorpje Nesseby in de Varangerfjord in Noord-Noorwegen. Of rij door naar het magische Kirkenes en de Pasvik vallei, waar u zelfs beren kunt spotten! Ook kunt u vanuit Nuorgam gaan zalmvissen in de Teno rivier.

Dag 9: Nuorgam – Noordkaap, ca. 400 km

Noordkaap

Voor de reis naar de Noordkaap kunt u kiezen uit 2 routes: een rit langs de noordelijke fjorden of de iets snellere zuidelijke route langs Karasjok. Beide routes zijn prachtig. Laat u zich vooral informeren door Marjatta of Raimo. U verblijft 2 nachten nabij Honningsvåg, in een wonderlijk lege wereld, vol met rendieren en reizigers uit de hele wereld.

Dag 10: Noordkaap en Gjesvær

Vogelkolonie Noordkaap

U heeft 48 uur toegang tot de Noordkaap, dus als het gisteren niet gelukt is om de Middernachtzon te zien, dan kunt u vandaag nog een poging wagen. U kunt de dag indelen zoals u zelf wenst. Het bezoek aan het nabijgelegen Gjesvær is een absolute aanrader; dit is letterlijk het einde van de wereld! Beleef hier een vogelsafari of drink een kop koffie in een caféetje. De locals zullen u de meest prachtige verhalen vertellen!

Dag 11: Noordkaap – Gargia, ca. 235 km

Alta Rotstekeningen

U reist in zuidelijke richting, door het Finnmark binnenland, tot u bij de Altafjord aankomt en bij de Gargia Fjellstue in de bergen. Dit guesthouse annex klein museum ademt de historie die dit oude handelshuis voor Noren en Sami ooit had. U geniet hier van simpele, maar bijzonder lekkere gerechten; eten wat de pot schaft. U wordt 's avonds meegenomen naar de huskykennel, waar één van de beste ‘racehonden’ van Noorwegen zit.

Dag 12: Gargia

Finnmark plateau wandelen

U kunt een prachtige wandeling maken naar het hoogteplateau, het begin van de beroemde Finnmark toendra plateau, die zich helemaal uitstrekt tot aan de Russische grens. Vervolg de wandeling tot u bij de prachtige Sautso canyon aankomt. ’s Avonds kunt u onder de Middernachtzon ontspannen in de hot-tub.

Dag 13: Gargia – Torassieppi, ca. 310 km

Torassieppi sfeer

Na het ontbijt staat er landschappelijk en cultureel gezien een erg diverse reis op het programma. U reist door de schitterende canyons nabij Alta met spannende rotsen en stroomversnellingen, totdat u de outback van Lapland bereikt met zijn ruige natuur, onderbroken door Sami nederzettingen. Geniet van een lunch in Kautokeino (optioneel) en bezoek het bijzondere Juhls. U overnacht in Torassieppi, in de natuur nabij een rendierfarm.

Dag 14: Torassieppi – Rovaniemi, ca. 310 km

Raften

Na het ontbijt kunt u op uw gemak terugrijden naar Rovaniemi. U kunt nog gaan raften op de rivier bij Harriniva (optioneel). In Rovaniemi moet u zeker het Arktikum museum bezoeken en wellicht dat u nog even langs kunt bij de Kerstman.

Dag 15: Rovaniemi - Rotterdam

De reis eindigt na het ontbijt. U rijdt terug naar de luchthaven om uw huurauto in te leveren en in te checken voor uw terugvlucht naar Rotterdam.

Inbegrepen
- Rechtstreekse vlucht Rotterdam - Rovaniemi v.v. per Transavia. Het kan zijn dat er een tussenlanding wordt gemaakt in Skellefteå.
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Huurauto categorie EDMR (Volkswagen Polo of gelijkwaardig inclusief CDW, diefstalverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers en tax. Bij 3 personen wordt een cat. CDMR geboekt (Volkswagen Golf of gelijkwaardig) en bij 4 personen wordt een categorie CWMR geboekt (Volkswagen Golf Stationwagon of gelijkwaardig)
- 14 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met douche en toilet o.b.v. logies met ontbijt
- Gratis gebruik SUP-board of kano in Ruka
- Entree Noordkaap
- Gargia: gebruik hot tub en bezoek huskyfarm
- Bezoek amethistmijn in Luosto
- Reisbeschrijving
- Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië

Niet inbegrepen
- Entree-, tol en parkeergelden
- Extra bijkomende kosten en eigen risico huurauto, zoals

* Toeslag jonge bestuurder 19 t/m 24 jaar: ca. € 25 éénmalig
* Extra bestuurder: € 25 per bestuurder
* Afkoop eigen risico: ca. € 16 - € 18 per dag
* Navigatiesysteem: ca. € 15 per dag

Dit besluit u ter plaatse bij het ondertekenen van het huurcontract van de auto. De extra kosten worden achteraf van uw creditcard afgeschreven.

Uw hotels

U verblijft 14 nachten in kleinschalige, unieke accommodaties zoals hieronder vermeld, op basis van logies en ontbijt.

Overnachtingen
3 x Ruka, Papin Talo Lodge
2 x Luosto, Lapland Silver Pine Cabins
3 x Nuorgam, Nuorgam Lodge
2 x in de omgeving van de Noordkaap, Scandic Hotel
2 x Gargia, Gargia Fjellstue
1 x Torassieppi, Torassieppi Lodge
1 x Rovaniemi, Scandic Hotel