6-daagse fietsvakantie Margriet, Fietsen langs de Moezel

Eigen vervoer reis

Heerlijke fietsreis langs de Moezel met leuke extra's! Meer reisinformatie

vanaf € 390 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

6-daagse fietsvakantie Margriet, Fietsen langs de Moezel

Deze fietsreis start in de oude keizerstad Trier die u doet terug gaan naar de tijd van de Romeinen. Voordat u gaat genieten van de rest van al het moois en gezelligs dat de Moezel u te bieden heeft raden wij u aan deze stad te bezoeken door een extra nachtje vooraf bij te boeken. Zo begint u pas echt ontspannen aan uw fietsreis.

Hoogtepunten
Trier
Zell
Kloosterruïne Stuben
Reichsburg Cochem
Koblenz

Dag 1: Nederland - Trier

Genieten van een wijntje Porta Nigra

Op eigen gelegenheid reist u naar de sfeervolle Keizerstad Trier. Hier aangekomen neemt u bij het informatiepunt de rest van uw reisbescheiden in ontvangst. Controleer deze goed voor u op de fiets stapt en Trier verlaat. Indien gehuurd ontvangt u hier ook uw (elektrische) huurfiets. Uw auto kunt u voor ca. € 5 per dag parkeren. Deze parkeerplaats is niet bewaakt.

Na even bijgekomen te zijn van uw reis en uzelf geïnstalleerd te hebben in uw hotel kan uw vakantie in deze prachtige streek echt van start gaan. 's Middags is er de mogelijkheid om Trier vanaf het water te ontdekken tijdens een 1-uur durende rondvaart (inclusief). Wanneer u wat later bent aangekomen is het ook mogelijk deze rondvaart op dag 2 te maken.

Dag 2: Trier - Trittenheim, ca. 40 km

Moselschleife

Na hopelijk een goede nachtrust en een lekker ontbijt is het tijd om de spieren los te maken en op de fiets te stappen voor de eerste etappe van deze reis. De route gaat langs de linkeroever van de Moezel naar Schweig. Hier getuigt de oude 'veertoren' van reeds vervlogen jaren. Met de wind door de haren en de nodige fotostops brengt de route u door de Moselschleife naar het wijndorp Trittenheim.

Dag 3: Trittenheim - Zeltingen, ca. 40 km

Moezelwijn proeven

De talrijke bochten in de Moezel volgend, langs schilderachtige wijngebieden, kastelen en vakwerkhuizen komt u aan bij het oudste wijndorp van Duitsland, Neumagen-Dhron. Na wellicht een korte pauze stapt u weer op het zadel om koers te zetten naar Zeltingen. Vakantie vieren langs de Moezel is natuurlijk niet compleet zonder te proeven van die heerlijke wijnen die heer geproduceerd worden. Daarom staat er aan het einde van de middag, rond 17.30 u een heerlijke proeverij van 4 lokale wijnen voor u gepland.

Dag 4: Zeltingen - Ediger-Eller/Senheim, ca. 50/55 km

Cochem

Vandaag staat er ook weer een mooie route op het programma, wel de langste van deze vakantie. Vanuit uw hotel fietst u via het pittoreske Traben-Trarbach naar Zell. Hier ligt één van de grootste wijnbouwgebieden van de Moezel. Wanneer u op tijd vertrekt vanmorgen heeft u wat meer tijd om wat tijd door te brengen in het gezellige Zell en even de bekende zwarte kat te bekijken. Langs de kloosterruïne Stuben en de Calmont, wat de steilste wijnberg van Europa is met een stijging van 65-76% (geen zorgen, u hoeft deze niet beklimmen) komt u aan bij uw overnachtingshotel. Ontdek de stad met de Alstadt Express (inclusief, dit treintje rijdt u langs de hoogtepunten van Koblenz).

Dag 5: Ediger-Eller/Senheim - Koblenz, ca. 74 km

Koblenz

Helaas vandaag al weer de laatste fietsroute van deze reis. Langs de Moezel fietst u naar Cochem waar u een bezoek kunt brengen aan de Reichsburg (inclusief). Cochem is zeker de moeite waard om even iets meer tijd in door te brengen. Maak een wandeling door de gezellige smalle straatjes, neem een ijsje bij een van de vele ijssalons (de keuze aan ijssoorten is enorm dus kiezen kan nog wel een uitdaging zijn) of strijk neer voor een korte pauze op een van de gezellige terrasjes op het pleintje bij de fontein of met uitzicht op de Moezel. Eenmaal weer op de fiets zet u koers naar het eindpunt van vandaag, Koblenz.

Dag 6: Einde van de fietsreis

Moezellandschap

Helaas is de fietsreis tot een einde gekomen. Indien u een extra nacht in Koblenz of Trier heeft bijgeboekt heeft u nog even de tijd om al het moois dat u onderweg heeft gezien even te verwerken en nog even een paar dagen in rustig tempo van deze leuke streek te genieten.

Voor de terugreis naar Trier kunt u voor u en uw fiets een transfer bij boeken per bus (alleen op zaterdag en ook op vrijdag in juli en augustus) of per trein.

Niet inbegrepen
Vervoer naar Duitsland v.v.
Parkeer-, tol- en entreegelden
Overige maaltijden
Toeristenbelasting
Huurfiets € 55 per fiets
Elektrische huurfiets € 139 per fiets
Personen transfer van Koblenz naar Trier vanaf € 18 pp
Fietstransfer van Koblenz naar Trier € 22 per fiets
Extra overnachting in Trier € 63 pp per nacht in een 2-pk, € 93 pp per nacht in een 1-pk
Extra overnachting in Koblenz € 58 pp per nacht in een 2-pk, € 90 pp per nacht in een 1-pk

Bij ons inclusief!
5 overnachtingen in 3-sterren hotels
5 x ontbijt
Bagageservice
Bootrondvaart Trier van ca. 1 uur
Wijnproeverij van 4 Moezelwijnen in Trittenheim
Entree Reichsburg Cochem
Rondrit met de Altstad Express in Koblenz
Dubbele fietstas in bruikleen
Informatiepakket in het Nederlands (foldermateriaal kan wel in het Duits zijn, de routes zijn echter in het Nederlands)
Telefonische pechservice (in het Duits/Engels)

Bekijk hier de de Margriet reisspecial.

Overnachtingen
U overnacht in 3-sterren hotels in of nabij de genoemde plaatsen.
1 x Trier
1 x Trittenheim
1 x Zeltingen
1 x Ediger-Eller/Senheim
1 x Koblenz

Het is mogelijk uw verblijf met een of meerdere overnachtingen vooraf of aan het einde van de reis te verlengen in Trier of in Koblenz. Vraag onze verkoopafdeling naar de mogelijkheden.

Handig te weten wanneer u een fietsvakantie reserveert

Zwaarte van de fietsroute

Bij al onze fietsvakanties geven wij een indicatie hoe zwaar de route is. De exacte zwaarte is voor iedereen verschillend en bovendien afhankelijk van uw ervaring en conditie. Ook het weer kan een grote rol spelen in de zwaarte van de fietsreis. Deze reis staat aangegeven als LICHT; u fietst voornamelijk over vlakke wegen  met af en toe een helling.

Kilometerindicatie

Bij de reis staan de af te leggen afstanden genoemd. Deze gelden slechts ter indicatie en gelden van plaats naar plaats en niet van hotel naar hotel. Afhankelijk van de ligging van uw hotel kan de route langer of korter zijn dan aangegeven. Extra kilometers die worden gemaakt voor het bezoeken van bezienswaardigheden zijn niet meegenomen in de kilometerindicatie.

Informatiepakket

De reis wordt ondersteund door een informatiepakket. Deze is in het Nederlands. Dit houdt in dat de routebeschrijving in het Nederlands is, foldermateriaal wat is aangeleverd door derden (bijvoorbeeld een lokale VVV) kan in het Duits zijn. Ongeveer 2 weken voor vertrek (bij last minute reserveringen is dit korter of ontvangt u de reisbescheiden in Trier) ontvangt u de reisbescheiden met daarbij de hotellijst met de voor u gereserveerde hotels tijdens de reis. Het is niet mogelijk de hotellijst reeds bij boeking op te vragen of te ontvangen. Bij aankomst in Trier ontvangt u een 2e pakket met hierin de hotelvouchers, alle overige vouchers voor de inbegrepen extra's zoals de rondvaart in Trier en de vouchers voor eventuele bijgeboekte extra's zoals huurfietsen en transfer.

Huurfietsen

Bij deze fietsreis is het mogelijk een (elektrische) huurfiets te reserveren. Deze fietsen voldoen aan de eisen van het land waarin wordt gefietst. Voor het huren van een elektrische huurfiets wordt er ter plaatse een borg gevraagd van € 180 (contant of per creditcard). De elektrische huurfietsen hebben veelal geen versnellingen maar zijn voorzien van een trapondersteuning, u dient dus wel zelf mee te fietsen. Voor het opladen van de elektrische (huur)fiets raden wij aan een verlengsnoer mee te nemen. De elektrische huurfietsen hebben over het algemeen een gewicht van ca. 21 kg en een bereik van ca. 70 km (afhankelijk van het gebruik). De standaard huurfietsen zijn voorzien van 7 versnellingen. Indien u liever een huurfiets met 21 versnellingen wenst kunt u dit als voorkeur op geven. Wij kunnen de beschikbaarheid echter niet garanderen. Wanneer ter plaatse blijkt dat er geen huurfiets met 21 versnellingen beschikbaar is ontvangt u een huurfiets met 7 versnellingen.

Transfer van Koblenz naar Trier

Het vervoer aan het einde van uw reis van Koblenz terug naar Trier is niet inbegrepen in de reis. Wij kunnen dit wel voor u verzorgen. Dit is mogelijk op 2 manieren, nl. per bus of per trein.

  1. Per bus: Alleen op zaterdag mogelijk in april t/m juni en september t/m oktober. In juli en augustus kunt u zowel op vrijdag als op zaterdag een transfer per bus bij reserveren. De transferbus, vaak voorzien van een aanhanger voor de fietsen, haalt u op bij uw hotel in Koblenz (het laatste hotel wat is inbegrepen in de reis). We hebben het bij dit punt over de transfer voor u zelf, niet voor de fietsen.
  2. Per trein: Dagelijks mogelijk. U ontvangt een treinkaartje voor de 2e klasse op een door u ter plaatse te bepalen tijd. U zit dus niet vast aan een door ons gekozen vertrek van de trein. Van maandag tot vrijdag na 9.00u en in het weekend is het mogelijk gratis uw fiets mee te nemen in de trein. U reist op eigen gelegenheid van uw hotel in Koblenz met uw fietsen en bagage naar het station in Koblenz. Aangekomen in Trier reist u op eigen gelegenheid van het station met uw fietsen en bagage naar uw auto.

Tevens is het mogelijk een transfer voor uw fiets bij te reserveren. Uw fiets kan op iedere dag van de week vervoert worden van Koblenz naar Trier. Wanneer u een transfer voor uw fiets boekt voor de zaterdag (in juli en augustus geldt dit ook voor de vrijdag) dan wordt uw fiets vervoert in de aanhanger achter de bustransfer. Op alle overige dagen dient u uw fiets op de dag voor vertrek om uiterlijk 17.00u in te leveren bij het hotel in Koblenz. Uw fiets staat dan de volgende dag klaar bij het starthotel in Trier.

Indien u gebruik wenst te maken van een transfer voor uzelf en/of uw fiets dient u dit bij boeking te reserveren.