8-daagse fietsvakantie Fietsen door het schilderachtig Rijndal

Eigen vervoer reis

U fietst over vlakke en veelal autovrije fietspaden langs de Rijn, langs schilderachtige riviertjes in de Elzas en door de wijngaarden bij Colmar en Freiburg. Meer reisinformatie

vanaf € 499 per persoon

Plattegrond

Plattegrond

Toon legenda
  • Halfpension
  • Huurfiets mogelijk
  • Zwaarte reis: gemiddeld

8-daagse fietsvakantie Fietsen door het schilderachtig Rijndal

Afstand vanaf Utrecht ca. 665 km
Breisach, gelegen op zo’n 30 km van Freiburg, is één van de mooiste plaatsen in de regio Baden-Wurttemberg en ligt tegen de Franse grens aan. Het kleine stadje is gelegen op een bergkam boven de Rijn. Het stadsbeeld bestaat uit een prachtige kerk boven op de Münsterberg, torens, kasteelmuren en oude huisjes. U fietst over vlakke en veelal autovrije fietspaden langs de Rijn, langs schilderachtige riviertjes in de Elzas en door de wijngaarden bij Colmar en Freiburg. Een deel van de route gaat over onverharde wegen.

Excursies
Breisach
Neuf-Brisach
Colmar
Ihringen
Algolsheim
Freiburg

Panoramahotel Kapuzinergarten*** - Breisach

Ligging
Vlak langs de Franse grens in de zonnige regio Breisgau, gelegen op een helling van de Münsterberg.

Faciliteiten
Restaurant, zonneterras met uniek panoramisch uitzicht over de stad, openhaard, ontspanningsruimte met Finse sauna en infraroodcabine. Tegen betaling: massage en beautybehandelingen. Parkeerplaats (gratis bij het hotel of op openbare parkeerplaatsen in de buurt van het hotel).

Kamers
De Kloster kamers (ca. 15,5m²) in kloosterstijl met originele inrichting hebben tv, telefoon, zitje en gratis Wifi. Badkamer met douche, toilet en föhn. De Landhaus kamers (ca. 17-21,5m²) hebben tevens een minibar en een balkon met panoramisch uitzicht op de Kaiserstuhl, Tuniberg en het Zwarte Woud.

Bijzonderheden
Ontbijtbuffet. In de avond een buffet of 3-gangendiner met daarbij keuze uit 2 hoofdgerechten. Er worden alleen verse, vooral lokale ingrediënten en veel biologische producten gebruikt.

Dag 1: Nederland - Breisach

U reist op eigen gelegenheid naar Breisach, waar u de komende nachten verblijft in Panoramahotel Kapuzinergarten. U neemt hier het informatiepakket in ontvangst en de eventuele bijgeboekte fietsen.

Dag 2: Langs de waterwegen van de Zonnekoning ca. 31 km

U steekt de Rijn over naar Frankrijk en brengt een bezoek aan het romantische vestingsstadje Neuf-Brisach uit de barokperiode. Het is een mooie route langs de door Lodewijk XIV aangelegde waterwegen en u eindigt in Marckolsheim. Via dezelfde route rijdt u weer terug naar uw hotel. U kunt er ook voor kiezen om uw reis met ca. 27 km te verlengen; u fietst dan verder naar Sasbach aan de andere kant van de Rijn en neemt vanaf hier de trein naar Breisach (kosten fiets niet inbegrepen).

Dag 3: Colmar ca. 42 km

Door de Elzas fietst u naar Wolfgantzen en door de bossen naar Sundhoffen. Hier stapt u op de bus naar het centrum van de prachtige stad Colmar (niet inbegrepen). In de stad zijn zowel Franse, maar vooral Duitse Franse invloeden te vinden en men doet er alles aan om het zijn oude allure terug te geven. Natuurlijk kunt u ook op de fiets naar Colmar; rekent u dan op ca. 14 km extra. U kunt zowel weer (deels) per bus of per fiets terug naar uw hotel.

Dag 4: Breisach en Ihringen ca. 29 km

Via de Breisgau fietsroute rijdt u langs wijngaarden en door autovrije gebieden naar de warmste plek van Duitsland: Ihringen. Dit gezellige dorpje ligt in het gebied van de Kaiserstuhl, een klein laaggebergte van vulkanische oorsprong. Via dezelfde route rijdt u weer terug.

Dag 5: Bedevaart per fiets ca. 36 km

Lang de Rijn fietst u via het nabijgelegen Vogelgrun naar Algolsheim voor een bezoek aan de Bedevaartskerk. Terug kunt u langs het Canal de la Haute rijden of als u zin heeft in extra kilometers (ca. 19 km), dan kunt u terug rijden via Balgau.

Dag 6: Freiburg ca. 42 km per fiets, ca. 26 min. per trein

Via Gründlingen fietst u naar Schloss Rimsingen en naar Niederrimsingen. U rijdt verder door romantische wijngaarden via de Breisgau fietsroute naar het centrum van de universiteitsstad Freiburg. De stad heeft een oud, autovrij stadscentrum met o.a. de hoofdkerk Freiburger Münster. Terug reist u per trein (kosten fiets niet inbegrepen).

Dag 7: Rijnradweg, ca. 44 km per fiets, ca. 65 min. per trein

Door rustige gebieden met vruchtbare landbouwgronden rijdt u via Wyhl en Rheinhausen naar Kenzingen. De terugreis gaat met de trein (kosten fiets niet inbegrepen).

Dag 9

Dag 10

Dag 8: Breisach – Nederland

Helaas komt er na het ontbijt alweer een einde aan deze mooie fietsvakantie.

Inbegrepen
7 overnachtingen op basis van halfpension
KONUS-Gästekarte (gratis reizen per bus en trein in de Schwarzwald regio)
Informatiepakket
Dubbele fietstas in bruikleen, 1 per kamer (ook bij eigen fietsen)
Telefonische pechservice

Niet inbegrepen
Vervoer naar Duitsland v.v.
Parkeer-, tol- en entreegelden
Overige maaltijden
Huurfiets € 45 per fiets per 8 dagen
Elektrische huurfiets € 119 per fiets per 8 dagen
Busrit Colmar v.v. en kosten voor de fiets bij treinreizen (totaal ca. € 22 p.p.)