9-daagse autorondreis Romantische Strasse

Eigen vervoer reis

Middeleeuwse steden met oude vestingen, frisgroene wijngaarden & veel natuur: ontdek de Romantische Strasse in het zuiden van Duitsland. Meer reisinformatie

vanaf € 529 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Ontdek de Romantische Strasse
 • Kastelen Neuschwanstein & Hohenschwangau
 • Goede 3* en 4* Hotels
 • NL routebeschrijving
 • Inclusief ontbijt

9-daagse autorondreis Romantische Strasse

Middeleeuwse steden met oude vestingen, frisgroene wijngaarden & veel natuur: ontdek de Romantische Strasse in Beieren in het zuiden van Duitsland. Ooit een veelgebruikte handelsroute, tegenwoordig een van de meest populaire toeristische autoroutes in Duitsland. De route slingert langs de oevers van de Main tot aan de voet van de Duitse Alpen. De route is een aaneenschakeling van cultuur, gastvrijheid, geschiedenis en natuurschoon.

Hoogtepunten
- Würzburg
- Rothenburg ob der Tauber
- Dinkelsbühl & Günzburg
- Donauwörth
- Augsburg
- Friedberg
- Schongau
- Kasteel Neuschwanstein & Hohenschwangau
- Füssen

Reviews

Algemene beoordeling

7,1  /  10
2 reviews
 • Faciliteiten 6,0
 • Kamers 7,0
 • Ligging hotels 6,0
 • Maaltijden 5,5
 • Personeel & Service 9,0
 • Prijs-kwaliteitverhouding 9,0
 • Routebeschrijvingen 7,5

Nieuwste reviews

8,0  /  10
Dhr. Mensink  |  14 jun 2022
 • Faciliteiten 6
 • Kamers 8
 • Ligging hotels 6
 • Maaltijden 6
 • Personeel & Service 10
 • Prijs-kwaliteitverhouding 10
 • Routebeschrijvingen 10
6,3  /  10
Dhr. Lohuis  |  3 mei 2022
 • Faciliteiten 6
 • Kamers 6
 • Ligging hotels 6
 • Maaltijden 5
 • Personeel & Service 8
 • Prijs-kwaliteitverhouding 8
 • Routebeschrijvingen 5

Reviews

Algemene beoordeling

7,1  /  10
2 reviews
 • Faciliteiten 6,0
 • Kamers 7,0
 • Ligging hotels 6,0
 • Maaltijden 5,5
 • Personeel & Service 9,0
 • Prijs-kwaliteitverhouding 9,0
 • Routebeschrijvingen 7,5

Dag 1: Nederland - Würzburg, ca. 520 km

Residentiepaleis Wurzburg

U vertrekt vandaag vanuit Nederland naar Würzburg, het startpunt van de rondreis. Würzburg is een fraaie en levendige universiteitsstad met een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Bewonder de gebouwen die de stad sieren zoals de Dom, de vesting Marienberg, het stadhuis en de Würzburger Residenz. Na het inchecken kunt u alvast de stad een beetje ontdekken en een gezellig terrasje pakken terwijl u plannen maakt voor de komende twee dagen.

Dag 2: Rothenburg ob der Tauber

Schneebollen

Nadat u uitgerust bent opgestaan, raden wij u aan om richting Rothenburg ob der Tauber te gaan. Volg de bruine bordjes die de route aanduiden en u komt langs de leukste plaatsjes met vakwerkhuizen, monumenten en historische gebouwen. Rothenburg ob der Tauber is een pareltje langs de Romantische Strasse, omringd door een stadsmuur waarover u een wandeling om de stad kunt maken. De stad heeft in vele historische films geschitterd als decor. Rothenburg heeft een uitermate romantisch karakter door zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse binnenstad. Vergeet geen Schneeballen te kopen, een rond gebakje van zanddeeg met een laagje poedersuiker, typisch voor dit stadje.

Dag 3: Schillingsfürst & Dinkelsbühl

Dinkelsbühl - vakwerkhuizen

Schillingsfürst ligt in het natuurpark Frankenhöhe. Bezoek het Brunnenhausmuseum, het Kasteel Schillingsfürst uit het begin van de achttiende eeuw en tenslotte de watertoren en het roofvogelpark Jagdfalkenhof. In de middag kunt u naar Dinkelsbühl dat maar liefst meer dan 600 monumenten telt. Het meest uniek is de oude verdedigingsmuur met bijbehorende torens en stadspoorten. De muur heeft ongeveer een lengte van 2,5 kilometer en een hoogte van 5 tot 6 meter. De Duitse Monumentenzorg beschrijft Dinkelsbühl met zijn statige kerken, prachtige handelshuizen en vakwerkarchitectuur als een van de best bewaarde laatmiddeleeuwse stadskernen van Duitsland. 's Avonds doet de nachtwacht zijn rondgang door het verlichte, historische centrum.

Dag 4: Würzburg – Donauwörth, ca. 180 km

Landschap Romantische Strasse

Na het ontbijt verlaat u Würzburg en rijdt u naar Donauwörth. Onderweg passeert u stadjes als Wallerstein, Nördlingen en Harburg, waar u gerust een (lunch) stop kunt maken. Er is genoeg tijd voor een wandeling tussen stadsmuren en door oude binnensteden. Donauwörth heeft een indrukwekkend centrum met rijke patriciërshuizen die langs de hoofdstraat liggen, een van de mooiste straten van Duitsland. Andere bezienswaardigheden zijn het Fuggerhaus met zijn unieke gevel, het Tanzhaus dat ooit danshuis voor de inwoners was en de gotische kerk Liebfrauenmünster.

Dag 5: Augsburg & Friedberg

Friedberg - Hessen

U kunt vandaag kiezen uit een aantal leuke stadjes die aan dit gedeelte van de Romantische Route liggen. Het bloemenstadje Rain, maar ook de Romeinse stad Augsburg, een universiteitsstad met mooie kerken, drie fonteinen, vele musea en het Schaezlerpalais. Studenten zorgen hier voor een levendige sfeer. Friedberg is bekend om de Friedbergse klokken, die in het Schlossmuseum tentoongesteld zijn. De burcht en de stadsmuur dateren uit de 13e en 15e eeuw. Centraal ligt het Marienplatz plein met een fontein en het raadhuis in renaissancestijl gebouwd. Neem even pauze op een van de vele terrasjes en geniet van een Beiers biertje en lokale specialiteiten.

Dag 6: Donauwörth – Füssen, ca. 150 km

Steingade - Weiskirche interieur

Na het ontbijt start u met het laatste gedeelte van de Romantische Strasse. U rijdt richtig Füssen. Volg wederom de bruine toeristische bordjes en rij door stadjes als Hohenfurch, Schongau, Rottenbuch en Schwangau. Stop beslist even bij de Maria Hemelvaartkerk in Schongau: een rococokerk met mooie fresco's of de Weiskirche in Steingaden. U eindigt bij de twee meest romantische kastelen, maar die bewaart u voor komende dagen.

Dag 7: Slot Neuschwanstein

Neuschwanstein

Füssen ligt aan de voet van de Alpen. Het oude stadscentrum is omringd door een stadsmuur met enkele torens. Füssen is de hoogst gelegen stad van Beieren en het eindpunt van de Romantische Strasse. Breng tijdens uw verblijf een bezoek aan het imposante benedictijnenklooster van St. Mang dat zich aan de voet van de Lech bevindt. Maar de meest geliefde trekpleister van dit gebied is kasteel Neuschwanstein. Dit is hét sprookjeskasteel van Beieren en was inspiratiebron voor Walt Disney's kasteel voor Doornroosje.

Dag 8: Hohenschwangau

Hohenschwangau

(Hohen)schwangau ligt in een van de mooiste streken van de Beierse Alpen. In de omgeving zijn diverse meren waaronder de Forggensee, de Alpsee en de Schwansee, maar Hohenschwangau staat voornamelijk bekend om het gelijknamige kasteel, gebouwd in de 12e eeuw. De vestiging werd vernietigd door Napoleon en kroonprins Maximiliaan restaureerde het kasteel in 1830. Het gehele gebied rondom Hohenschwangau staat bekend om de Koninklijke kastelen (o.a. Lindenhof, Hohenschwangau en Neuschwanstein).

Dag 9: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U gaat op eigen gelegenheid terug naar Nederland.

Inbegrepen
- 8 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
- Milieusticker

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft, dan reserveren wij een ander hotel in de omgeving.

Overnachtingen
3x Würzburg, Ringhotel Wittelsbacher Höh
2x Donauwörth, Posthotel Traube
3x Füssen, Villa Toscana

Reizen binnen Europa:
In Europa kunt u veilig en fijn reizen zonder risico’s. Diverse landen hanteren bovendien geen inreismaatregelen meer. In sommige Europese landen geldt het zogenaamde 3G beleid: genezen, gevaccineerd of getest. De eisen die per land hieraan gesteld worden kunnen verschillen.

Reizen buiten Europa:
Onze bestemmingen buiten Europa hebben kleurcode groen of geel. Alle landen zijn in ieder geval open en kunnen bezocht worden. In veel gevallen moet u volledig gevaccineerd zijn.

Algemeen advies
Kijk voorafgaand, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op Nederlandwereldwijd, de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.

 

8,0
9,0

Jammer dat de hotels wat verder van de werkelijke Romantische route lagen; zodoende was er extra reistijd mee gemoeid.

7,2

Het eerste hotel in Nuernberg lag midden in de stad, leuk maar wel veel lawaai en was best ver (ca. 100 km rijden) van de plaatsen aan de Romantische Strasse welke we gingen bezoeken. De voucher voor de stadstoer in Donauwoerth bleek maar voor 1 persoon te zijn, dit stond er niet op maar het werd niet geaccepteerd voor 2 personen. Wellicht kan dit erop gezet worden of men dient aan te geven dat de voucher per persoon is dus dat deze twee keer geprint afgegeven moet worden.

7,2
7,8
7,4
8,0
8,5