9-daagse autorondreis Natuur & Cultuur in Duitsland & Tsjechië

Eigen vervoer reis

Combineer twee landen met een rijke geschiedenis, veel kunst & cultuur en rij tussen de steden door unieke natuurgebieden. Meer reisinformatie

vanaf € 331 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Ontdek Praag in Tsjechië
 • Adembenemend Dresden
 • NL routebeschrijving
 • Inclusief ontbijt
 • Prijstip

9-daagse autorondreis Natuur & Cultuur in Duitsland & Tsjechië

Combineer twee landen met een rijke geschiedenis, veel kunst & cultuur en rij tussen de steden door unieke natuurgebieden. Start in Weimar waar vele beroemde Duitsers woonden, werkten en inspiratie opdeden. Via het imposante Elbsandsteingebergte rijdt u naar de ‘koninklijke’ stad Dresden en vervolgt u uw reis naar de hoofdstad van Tsjechië, Praag. Wandel door het middeleeuwse centrum of maak een boottocht over de Moldau. U eindigt de reis in Nürnberg.

Hoogtepunten
- Cultuur proeven in Weimar
- Wegdromen in Königstein
- Ga terug in de tijd in Dresden
- Bezoek UNESCO stad Praag
- Lekker eten in Nürnberg

Reviews

Algemene beoordeling

7,8  /  10
1 reviews
 • Faciliteiten 9,0
 • Locatie 7,0
 • Maaltijden 8,0
 • Personeel & Service 8,0
 • Prijs-kwaliteitverhouding 7,0

Nieuwste reviews

7,8  /  10
Dhr. Driel  |  19 aug 2019
 • Faciliteiten 9
 • Locatie 7
 • Maaltijden 8
 • Personeel & Service 8
 • Prijs-kwaliteitverhouding 7

Reviews

Algemene beoordeling

7,8  /  10
1 reviews
 • Faciliteiten 9,0
 • Locatie 7,0
 • Maaltijden 8,0
 • Personeel & Service 8,0
 • Prijs-kwaliteitverhouding 7,0

Dag 1: Utrecht - Weimar, ca. 565 km

Weimar

Via het Ruhrgebied en Kassel rijdt u naar de deelstaat Thüringen. U verblijft de komende 2 nachten in het charmante plaatsje Weimar.

Dag 2: Weimar

Weimar

Een volle dag in het mooie Weimar, waar u een bezoek kunt brengen aan de Slotkerk, waar Johann Sebastian Bach werkte, Goethes Gartenhaus en Goethes woonhuis. Niet ver van Weimar kunt u de minstens zo mooie stad Erfurt met de bekende 'Krämerbrücke' bezoeken. Over de hele lengte van de brug zijn huizen die nog steeds bewoond zijn. Tussen de huizen zijn ook galerijen en kleine winkeltjes met stoffen, glas, houtsnijwerk en keramiek.

Dag 3: Weimar - Königstein, ca. 240 km

Vesting Konigstein

U rijdt naar Königstein, dat aan de oever van de Elbe ligt in het schilderachtige landschap van Saksen. Vroeger had de stad een belangrijke vesting en door de centrale ligging is de stad perfect voor uitstapjes in de omgeving. Hier varen op de Elbe de oudste raderstoomboten ter wereld. Maak in de middag een mooie wandeling met uitzichten op de karakteristieke tafelbergen in het landschap.

Dag 4: Dresden, Bad Schandau en Bastei

Dresden

Na het ontbijt kunt u naar de hoofdstad van Saksen, Dresden. Deze stad is schitterend gelegen aan de Elbe en heeft een historisch centrum met de Frauenkirche, de Semperoper en de Zwinger. Wilt u nog wat van de natuur meepikken, dan raden we u aan naar Bad Schandau en Bastei te gaan waar u een schitterend uitzicht over het Nationale Park ‘Sächsische Schweiz’.

Dag 5: Königstein - Praag, ca. 140 km

Centrum Praag

Vandaag rijdt u door een gebied met uitgestrekte bossen over de Tsjechische grens naar de mooie historische stad Praag. Vertrek op tijd, dan bent u rond het middaguur klaar om de hoofdstad van Tsjechië te ontdekken.Het historische centrum van de stad is compact en heeft een uniek karakter. Hier zit u bouwstijlen uit allerlei eeuwen. De bijnaam 'Gouden Stad' geeft de schoonheid aan. U kunt een Hop-on-hop-off tour maken (niet inbegrepen) om een goede indruk van de stad te krijgen.

Dag 6: Praag

Praag

U heeft een volle dag in Praag. Hoogtepunten zijn de beroemde middeleeuwse Karelsbrug, het Wenceslasplein en het oude stadsplein met o.a. de Tynkerk. Maak een boottocht over de Moldau en neem zeker de tijd voor de Burchtheuvel met het Gouden Straatje, de prachtige St. Vitus Kathedraal, het Koninklijk Paleis en een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 7: Praag - Nürnberg, ca. 300 km

Nuernberg - Sfeer

Vandaag verlaat u Tsjechië en rijdt u via Amberg naar Nürnberg, een levendige stad in Beieren. Binnen de oude stadsmuren liggen de bezienswaardigheden dicht bij elkaar. Hoog boven de stad torent de Kaiserburg, het kasteel van Nürnberg uit. Ook leuk zijn de Felsengänge of de bierkelders. Een doolhof onder de stad, soms wel vier verdiepingen omlaag. In de kalksteen gangen wordt het bier koel bewaard. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de kelders ook gebruikt om te schuilen. U kunt een rondleiding krijgen.

Dag 8: Nürnberg & Bamberg

Beieren

U kunt nog een ochtend in Nürnberg doorbrengen. De historisch wijk  ‘Handwerkerhof’ met middeleeuwse flair is een bezoek waard. Vergeet niet de lekkere Fränkische keuken te proeven in één van de vele restaurants en bestel de lokale specialiteit, de Nürenberger Bratwurst. In de middag kunt u een bezoek brengen aan de leuke stad Bamberg.

Dag 9: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U gaat op eigen gelegenheid terug naar Nederland.

Inbegrepen
- 8 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Wegenkaart Duitsland (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
- Milieusticker

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. Het kan incidenteel voorkomen dat u ter plaatse toeristenbelasting moet betalen. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
2x Weimar, Ramada Hotel Weimar
2x Königstein, Panoramahotel Lilienstein
2x Praag Hotel Occidental Praha
2x Nürnberg Ringhotel Loew's Merkur

Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.

 


7,8
7,5
8,2
8,2
8,2
7,2