9-daagse autorondreis Natuur & Cultuur in Duitsland & Tsjechië

Eigen vervoer reis

Combineer twee landen met een rijke geschiedenis, veel kunst & cultuur en rij tussen de steden door unieke natuurgebieden. Meer reisinformatie

vanaf € 339 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Ontdek Praag in Tsjechië
 • Adembenemend Dresden
 • NL routebeschrijving
 • Inclusief ontbijt
 • Rustig programma

9-daagse autorondreis Natuur & Cultuur in Duitsland & Tsjechië

Combineer twee landen met een rijke geschiedenis, veel kunst & cultuur en rij tussen de steden door unieke natuurgebieden. Start in Weimar waar vele beroemde Duitsers woonden, werkten en inspiratie opdeden. Via het imposante Elbsandsteingebergte rijdt u naar de ‘koninklijke’ stad Dresden en vervolgt u uw reis naar de hoofdstad van Tsjechië, Praag. Wandel door het middeleeuwse centrum of maak een boottocht over de Moldau. U eindigt de reis in Nürnberg.

Hoogtepunten
- Cultuur proeven in Weimar
- Wegdromen in Königstein
- Ga terug in de tijd in Dresden
- Bezoek UNESCO stad Praag
- Lekker eten in Nürnberg

Reviews

Algemene beoordeling

7,8  /  10
1 reviews
 • Faciliteiten 9,0
 • Locatie 7,0
 • Maaltijden 8,0
 • Personeel & Service 8,0
 • Prijs-kwaliteitverhouding 7,0

Nieuwste reviews

7,8  /  10
Dhr. Driel  |  19 aug 2019
 • Faciliteiten 9
 • Locatie 7
 • Maaltijden 8
 • Personeel & Service 8
 • Prijs-kwaliteitverhouding 7

Reviews

Algemene beoordeling

7,8  /  10
1 reviews
 • Faciliteiten 9,0
 • Locatie 7,0
 • Maaltijden 8,0
 • Personeel & Service 8,0
 • Prijs-kwaliteitverhouding 7,0

Dag 1: Utrecht - Weimar, ca. 565 km

Rathaus, Weimar

Via het Ruhrgebied en Kassel rijdt u naar de deelstaat Thüringen, het groene hart van Duitsland en Duitsland-in-het-klein. Het zijn vooral cultuur- en natuurliefhebbers die hiernaartoe reizen. Stadjes als Weimar, Gotha, Jena en Erfurt zijn leuk om te bezoeken. Dit is ook het gebied waar belangrijke Duitsers woonden, werkten en inspiratie op deden. Denk aan dichters Goethe en Schiller maar ook Luther en de klassieke componist Bach.

Dag 2: Weimar

Erfurt - Krämerbrücke

Een volle dag in het mooie Weimar, waar u een bezoek kunt brengen aan de Slotkerk, waar Johann Sebastian Bach werkte, Goethes Gartenhaus en Goethes woonhuis. Niet ver van Weimar kunt u de minstens zo mooie stad Erfurt met de bekende 'Krämerbrücke' bezoeken. Over de hele lengte van de brug zijn huizen die nog steeds bewoond zijn. Tussen de huizen zijn ook galerijen en kleine winkeltjes met stoffen, glas, houtsnijwerk en keramiek.

Dag 3: Weimar - Königstein, ca. 240 km

Rivier de Elbe in Königstein - Sächsische Schweiz

U rijdt naar Königstein, dat aan de oever van de Elbe ligt in het schilderachtige landschap van Saksen. Vroeger had de stad een belangrijke vesting en door de centrale ligging is de stad perfect voor uitstapjes in de omgeving. Hier varen op de Elbe de oudste raderstoomboten ter wereld. Maak in de middag een mooie wandeling met uitzichten op de karakteristieke tafelbergen in het landschap.

Dag 4: Dresden, Bad Schandau en Bastei

Dresden

Na het ontbijt kunt u naar de hoofdstad van Saksen, Dresden. Deze stad is schitterend gelegen aan de Elbe en heeft een historisch centrum met de Frauenkirche, de Semperoper en de Zwinger. Wilt u nog wat van de natuur meepikken, dan raden we u aan naar Bad Schandau en Bastei te gaan waar u een schitterend uitzicht over het Nationale Park ‘Sächsische Schweiz’.

Dag 5: Königstein - Praag, ca. 140 km

Praag

Vandaag rijdt u door een gebied met uitgestrekte bossen over de Tsjechische grens naar de mooie historische stad Praag. Vertrek op tijd, dan bent u rond het middaguur klaar om de hoofdstad van Tsjechië te ontdekken.Het historische centrum van de stad is compact en heeft een uniek karakter. Hier zit u bouwstijlen uit allerlei eeuwen. De bijnaam 'Gouden Stad' geeft de schoonheid aan. U kunt een Hop-on-hop-off tour maken (niet inbegrepen) om een goede indruk van de stad te krijgen.

Dag 6: Praag

Praag

U heeft een volle dag in Praag. Hoogtepunten zijn de beroemde middeleeuwse Karelsbrug, het Wenceslasplein en het oude stadsplein met o.a. de Tynkerk. Maak een boottocht over de Moldau en neem zeker de tijd voor de Burchtheuvel met het Gouden Straatje, de prachtige St. Vitus Kathedraal, het Koninklijk Paleis en een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 7: Praag - Nürnberg, ca. 300 km

Nürnberg

Vandaag verlaat u Tsjechië en rijdt u via Amberg naar Nürnberg, een levendige stad in Beieren. Binnen de oude stadsmuren liggen de bezienswaardigheden dicht bij elkaar. Hoog boven de stad torent de Kaiserburg, het kasteel van Nürnberg uit. Ook leuk zijn de Felsengänge of de bierkelders. Een doolhof onder de stad, soms wel vier verdiepingen omlaag. In de kalksteen gangen wordt het bier koel bewaard. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de kelders ook gebruikt om te schuilen. U kunt een rondleiding krijgen.

Dag 8: Nürnberg & Bamberg

Omgeving Beieren

U kunt nog een ochtend in Nürnberg doorbrengen. De historische wijk ‘Handwerkerhof’ met middeleeuwse flair is een bezoek waard. Vergeet niet de lekkere Fränkische keuken te proeven in een van de vele restaurants en bestel de lokale specialiteit, de Nürenberger Bratwurst. In de middag kunt u een bezoek brengen aan de leuke stad Bamberg.

Dag 9: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U gaat op eigen gelegenheid terug naar Nederland.

Inbegrepen
- 8 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
- Milieusticker

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft dan reserveren wij een ander hotel in de omgeving.

Overnachtingen
2x Weimar, Ramada Hotel Weimar
2x Königstein, Panoramahotel Lilienstein
2x Praag Hotel Occidental Praha
2x Nürnberg Ringhotel Loew's Merkur

Reizen binnen Europa:
Vrijwel alle landen hebben kleurcode groen: veilig en fijn reizen zonder risico’s. Diverse landen hanteren geen bovendien geen inreismaatregelen meer. In een aantal Europese landen geldt het zogenaamde 3G beleid: genezen, gevaccineerd of getest. Dit betekent dus dat u met uw digitale Coronapas kunt reizen mits u aan een van deze drie voorwaarden voldoet. De eisen die per land gesteld worden aan ‘genezen’ en ‘gevaccineerd’ en ‘getest’ kunnen verschillen, En dan met name de geldigheidsduur van vaccinaties en/of herstelbewijzen of bijvoorbeeld hoe recent u getest moet zijn en of het een PCR-test moet zijn of een antigeentest.

In een aantal landen geldt nog steeds de 2G regel. Dat betekent dat u volledig gevaccineerd tegen COVID-19 moet zijn of genezen van een besmetting. Uitsluitend met uw Coronapas met QR-code krijgt u toegang tot het land zelf, maar ook tot bijv. tot restaurants, hotels en bezienswaardigheden zoals musea. Bent u niet gevaccineerd of genezen, dan krijgt u met een negatieve PCR- of Antigeentest géén toegang. In landen met een 2G+ beleid geldt dat u, naast een volledige vaccinatie, ook een booster moet hebben of een negatieve PCR-test om het land binnen te komen.

Mogelijke kosten die voortvloeien uit het annuleren van een reis, omdat u niet voldoet aan de gestelde eisen van het land dat u bezoekt, liggen in uw eigen, persoonlijke risicosfeer.

Reizen buiten Europa:
Populaire bestemmingen die wij aanbieden, de ABC-eilanden (Aruba, Curaçao en Bonaire, de VS, Canada) hebben inmiddels kleurcode groen, maar hanteren nog wel inreisregels. Voor diverse bestemmingen wordt u tevens verplicht om, naast uw digitale Coronapas, ook altijd uw geprinte vaccinatie-, herstel- of testbewijs mee te nemen.
Dubai, Thailand, Indonesië, Maleisië en Zuid-Afrika hebben kleurcode geel maar u kunt deze landen veilig en verantwoord bezoeken. Er gelden wel per land verschillende inreismaatregelen die frequent wijzigen.

Algemeen advies
Een samenvatting van de huidige reisadviezen en inreismaatregelen per land vindt u op www.dejongintra.nl/informatie/landinfo/

Kijk voorafgaand, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.

Heeft u een test nodig voor uw bestemming? Deze is voordelig te regelen via de website van Spoedtest (www.spoedtest.nl/dejongintravakanties).

7,8
7,5
8,2
8,2
8,2
7,2