8-daagse autorondreis Langs de Moezel & de Duitse Wijnroute

Eigen vervoer reis

Wijngaarden, palmbomen, cipressen en kiwibomen. Ontdek het Moezelgebied en wijnstreek de Pfalz, het Toscane van Duitsland. Meer reisinformatie

vanaf € 387 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Voor wijnliefhebbers
 • Hoge klantwaardering
 • NL routebeschrijving
 • Inclusief ontbijt

8-daagse autorondreis Langs de Moezel & de Duitse Wijnroute

Wijngaarden, palmbomen, cipressen en kiwibomen. Ontdek het Moezelgebied en wijnstreek de Pfalz, het Toscane van Duitsland. Rij via het Moezel- en Rijngebied met schilderachtige wijndorpjes en Trier - de oudste stad van Duitsland - naar Neustadt an der Weinstrasse. Een vleugje Italië, maar dan lekker dichtbij. Geniet van de langgerekte wijngaarden, die wor­den afgewisseld met oude burchten en kastelen en dorpjes met kleurrijke gevels.

Hoogtepunten
- Bezoek aan het sfeervolle plaatsje Löf
- Neem een kijkje bij de burcht van Cochem
- Maak kennis met Koblenz
- Geniet op een van de terrasjes in Boppard
- Maak een wandeling door de binnenstad van Trier
- Ontspannen tussen de wijngaarden van Bernkastel-Kues
- Traben-Trarbach, een typisch Moezel dorpje
- Neustadt an der Weinstrasse
- Deidesheim
- Ga terug in de tijd bij het Hambacher Kasteel

Reviews

Algemene beoordeling

8,2  /  10
7 reviews
 • Faciliteiten 8,6
 • Locatie 8,5
 • Maaltijden 7,8
 • Personeel & Service 8,8
 • Prijs-kwaliteitverhouding 7,3

Nieuwste reviews

5,8  /  10
Dhr. Mol  |  2 nov 2019
 • Locatie 7
 • Maaltijden 7
 • Personeel & Service 7
 • Prijs-kwaliteitverhouding 2
9,0  /  10
Dhr. Drunen  |  31 okt 2019
 • Faciliteiten 10
 • Locatie 10
 • Maaltijden 8
 • Personeel & Service 8
 • Prijs-kwaliteitverhouding 9
9,8  /  10
Dhr. Rovers  |  22 nov 2019
 • Faciliteiten 9
 • Locatie 10
 • Maaltijden 10
 • Personeel & Service 10
 • Prijs-kwaliteitverhouding 10
Het is een gezellig hotel en schoon. Aardig personeel en ze houden rekening met een glutenvrij dieet. We zijn al twee keer geweest ??
Bekijk alle reviews

Reviews

Algemene beoordeling

8,2  /  10
7 reviews
 • Faciliteiten 8,6
 • Locatie 8,5
 • Maaltijden 7,8
 • Personeel & Service 8,8
 • Prijs-kwaliteitverhouding 7,3

Dag 1: Nederland - Löf, ca. 325 km

Moezel

Vanuit Nederland rijdt u naar Löf aan de Moezel waar u de komende 3 nachten verblijft. Al in de Romeinse tijd had het wijnbouwgebied van het Moezeldal een goede naam. Dat is in de loop der eeuwen zo gebleven. Daar hebben de schilderachtige stadjes en authentieke wijndorpen zeker toe bijgedragen. De meest karakteristieke streek is het gedeelte tussen het fraaie stadje Bernkastel en Cochem met zijn romantische burcht. Het wijndorpje Löf is een goede uitvalsbasis voor leuke tochtjes in het gebied van de Moezel, Rijn en de natuurparken van de Eifel.

Dag 2 en 3: Koblenz, Cochem & Boppard

Boppard

U heeft twee volle dagen om de regio te ontdekken. Bezoek de Romaanse basiliek van het klooster Maria Laach. Het klooster heeft een prachtige ligging aan de Laacher See die bijna 13.000 jaar geleden is ontstaan  bij de uitbarsting van de Laacher vulkaan. De abdij geldt als één van de belangrijkste bouwwerken uit de late Middeleeuwen. Met name de buitenkant is heel bijzonder en er staan mooie beelden bij de ingang. In het kloostermuseum kunt u een Nederlandstalige film over het klooster bekijken. Koblenz is een stad met torentjes, geplaveide straten en vakwerkhuizen. Het kasteel Ehrenbreitstein is bereikbaar per gondelbaan en eenmaal boven heeft u een fantastisch uitzicht over de Rijn. Cochem is één van de populairste plaatsen van de regio. Het stadje ligt direct aan de Moezel en heeft en prachtig kasteel boven op de wijnhellingen. Tenslotte is Boppard leuk om te bezoeken, niet ver van de rots Loreley aan de Romantische Rijn. In de sfeervolle straten vindt u veel wijnlokalen waar u de lokale wijnen kunt proeven.

Dag 4: Löf - Trier, ca. 115 km

Trier - Kurfürstliches paleis

Na het ontbijt rijdt u naar Trier, vlakbij de grens met Luxemburg. Volgens de overlevering is Trier de oudste stad van Duitsland en was het eens de hoofdstad van een deel van het Romeinse Rijk. Uit die tijd stamt de beroemde Porta Nigra. Ook de Dom, het amfitheater en de keizerlijke thermen zijn interessant. Trier heeft ook een gezellig en sfeervol winkelcentrum bij en rondom de Hauptmarkt. De winkelstraten liggen bij elkaar en er zijn genoeg cafés, terrasjes en restaurants voor een hapje en een drankje. Rondom Trier zijn verschillende wijnboeren en de stad kent verschillende wijnkelders waar u de wijn kunt proeven.


Dag 5: Trier & omgeving

Bernkastel

Na het ontbijt gaat u op weg in de omgeving. Bitburg is bekend van de gelijknamige bierbrouwerij, het Eiffelpark, de Romeinse villa Otrang en burcht Neuerburg. Daarna staat Bernkastel-Kues op het programma. Het stadje ligt schilderachtig en is omgeven door wijnbergen. Boven Bernkastel verheft zich de ruïne van burcht Landshut. Het historische centrum van Bernkastel telt vele oude vakwerkhuizen en nodigt uit om ontdekt te worden. In de middag kunt u naar Traben-Trarbach. Het stadje ligt aan een smalle bocht in de Moezel, omringd door bossen en uitgestrekte wijngaarden. Boven de stad zijn de resten van burcht Grevenburg te zien. Kenmerk van Traben-Trarbach zijn prachtige Art-Nouveau villa’s en vakwerkarchitectuur. Traben-Trarbach heeft verschillende geneeskrachtige bronnen en is erkend kuuroord.

Dag 6: Trier - Neustadt an der Weinstrasse, ca. 155 km

Neustadt an der Weinstrasse

Na het ontbijt verlaat u Trier en vervolgt u uw reis naar de oudste wijnroute ter wereld. Dit prachtige gebied wordt ook het 'Toscane van Duitsland' genoemd. Het hart van Neustadt an der Weinstrasse is het historische marktplein, dat wordt omgeven door het raadhuis, de gotische Stiftskerk en oude vakwerkhuizen die stijlvol gerestaureerd zijn. Slenter door de smalle steegjes met authentieke wijnlokalen en terrassen. In de omgeving ligt het kasteel Hambach. 

Dag 7: Neustadt an der Weinstrasse & omgeving

Neuleiningen an der Weinstrasse

De 'Deutsche Weinstrasse' is de oudste en wellicht ook bekendste wijnroute en een feest voor de zintuigen. Een landschap vol wijnranken, bloeiende amandel-, citroen-, vijgen- en kiwibomen, maar ook palmbomen en cipressen, die in het milde klimaat goed tot hun recht komen, maakt de streek zeer populair. In dit op één na grootste wijnbouwgebied van Duitsland valt het hele jaar door een hoop te ontdekken in de wijnkelders, de regionale restaurants en de schitterende natuur. De streek heeft een rijke geschiedenis die zichtbaar is in overblijfselen van Romeinse nederzettingen, ruïnes en kastelen.

Dag 8: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt.

Inbegrepen
- 7 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- 3 x 4-gangendiner (in Löf)
- Uitgebreide reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
- Milieusticker

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft, dan reserveren wij een ander hotel in de omgeving.

Overnachtingen
3x Löf, Hotel Zur Traube
2x Trier, Hotel Park Plaza Trier
2x Neustadt an der Weinstrasse, ACHAT Hotel Neustadt an der Weinstrasse

Reizen binnen Europa
In de meeste Europese landen geldt het zogenaamde 3G beleid: genezen, gevaccineerd of getest. Dit betekent dus dat u met uw digitale Coronapas kunt reizen mits u aan een van deze drie voorwaarden voldoet. De eisen die per land gesteld worden aan ‘genezen’ en ‘gevaccineerd’ en ‘getest’ kunnen verschillen, En dan met name de geldigheidsduur van vaccinaties en/of herstelbewijzen of bijvoorbeeld hoe recent u getest moet zijn en of het een PCR-test moet zijn of een antigeentest.


In een aantal landen treedt inmiddels de 2G regeling in werking. Dat betekent dat u volledig gevaccineerd tegen COVID-19 moet zijn of genezen van een besmetting. Uitsluitend met uw Coronapas met QR-code krijgt u toegang tot het land zelf, maar ook tot bijv. tot restaurants, hotels en bezienswaardigheden zoals musea. Bent u niet gevaccineerd of genezen, dan krijgt u met een negatieve PCR- of Antigeentest géén toegang. In landen met een 2G+ beleid geldt dat u, naast een volledige vaccinatie, ook een booster moet hebben of een negatieve PCR-test om het land binnen te komen.

Heeft u bij ons een vakantie geboekt of staat u op het punt dit te doen dan adviseren wij u dringend aan de 3G, 2G of 2G+ regels te voldoen.

Wij wijzen u er op dat het regelmatig voorkomt dat ook deelstaten van landen, regio’s, provincies, plaatsen of zelfs accommodaties een eis tot volledige vaccinatie, soms mét booster, aan toeristen stellen. Deze eisen kunnen afwijken van de eisen van het land zelf. Mogelijke kosten die voortvloeien uit het annuleren van een reis omdat u niet voldoet aan deze eisen liggen in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger.

Bij uw reisdocumenten ontvangt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Reizen buiten Europa
De Europese digitale Coronapas wordt in de meeste landen buiten Europa die u in ons assortiment zult aantreffen niet geaccepteerd. Enkele populaire bestemmingen die wij aanbieden, de ABC-eilanden (Aruba, Curaçao en Bonaire) en Dubai, vormen hierop een uitzondering en hebben bovendien, in tegenstelling tot onze overige verre bestemmingen, kleurcode geel. Voor deze bestemmingen wordt u wel verplicht om, naast uw digitale Coronapas, ook altijd uw geprinte vaccinatie-, herstel- of testbewijs mee te nemen.

Naar Amerika, Canada en Zuid-Afrika kunnen wij, ondanks de kleurcode oranje, veilig en verantwoord reizen uitvoeren. Er gelden per land verschillende inreisprotocollen die frequent wijzigen. Indonesië en Maleisië zijn op dit moment niet toegankelijk voor toeristen. Sommige delen van Thailand zijn weer open voor toeristen, maar wel met strenge inreisprotocollen.

Algemeen advies
Een samenvatting van de huidige reisadviezen en inreismaatregelen per land via u op www.dejongintra.nl/informatie/landinfo/

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.

Heeft u een test nodig voor vertrek naar uw bestemming? Deze is voordelig te regelen via de website van Spoedtest (www.spoedtest.nl/dejongintravakanties).


8,2
7,6
8,0
7,8
7,6

Het eerste hotel in Löf was prima. Echter, na het diner zijn bij mooi weer alle terrasstoelen buiten snel bezet. Dus tip voor het hotel: meer stoelen en tafels buiten plaatse. In het dorpje zelf vonden we verder niet veel te doen.

8,0

We hebben een mooie reis gehad. Jammer dat alle kamers geen balkon en airco hadden. Omdat het zo warm was, konden we niet goed slapen.

.
6,4
8,2
7,8
8,5
7,6
8,8
8,4

Hotels waren goed gekozen, alleen de afstand van locatie 2 naar 3 was best ver voor twee overnachtingen. Je bent dan gelijk een heel stuk verder van Nederland verwijderd. Ik zou de volgorde andersom adviseren. Wel was Neustad aan de Weinstrasse de moeite waard, ook de omgeving.