Romantische Strasse & de Titisee

Eigen vervoer reis

Sprookjeskastelen, oude vestingen, frisgroene wijngaarden & sneeuwwitte bergtoppen: ontdek de Romantische Strasse & ontspan aan de schilderachtige Titisee. Meer reisinformatie

vanaf € 682 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Ontdek de Romantische Strasse
 • Kastelen Neuschwanstein & Hohenschwangau
 • Goede 3* en 4* Hotels
 • NL routebeschrijving
 • Inclusief ontbijt
 • 12-daagse autorondreis
 • 12-daagse autorondreis

Romantische Strasse & de Titisee

Sprookjeskastelen, oude vestingen, frisgroene wijngaarden & sneeuwwitte bergtoppen: ontdek de Romantische Strasse & ontspan aan de schilderachtige Titisee. Ooit een veelgebruikte handelsroute, tegenwoordig een route langs de oevers van de Main tot diep in de Duitse Alpen. De Romantische Strasse leidt u langs middeleeuwse stadjes en sprookjesachtige kastelen. Sluit uw reis af in het zuiden van het Zwarte Woud, aan de Titisee. Het meer en de omliggende natuur zijn buitengewoon prachtig.

Hoogtepunten
- Nürnberg
- Rothenburg ob der Tauber
- Dinkelsbühl & Günzburg
- Donauwörth
- Augsburg
- Friedberg
- Schongau
- Kasteel Neuschwanstein & Hohenschwangau
- Füssen

Romantische Strasse & de Titisee

Sprookjeskastelen, oude vestingen, frisgroene wijngaarden & sneeuwwitte bergtoppen: ontdek de Romantische Strasse & ontspan aan de schilderachtige Titisee. Ooit een veelgebruikte handelsroute, tegenwoordig een route langs de oevers van de Main tot diep in de Duitse Alpen. De Romantische Strasse leidt u langs middeleeuwse stadjes en sprookjesachtige kastelen. Sluit uw reis af in het zuiden van het Zwarte Woud, aan de Titisee. Het meer en de omliggende natuur zijn buitengewoon prachtig.

Excursies
- Nürnberg
- Rothenburg ob der Tauber
- Dinkelsbühl & Günzburg
- Donauwörth
- Augsburg
- Friedberg
- Schongau
- Kasteel Neuschwanstein & Hohenschwangau
- Füssen

 • 12-daagse autorondreis
 • 12-daagse autorondreis

Dag 1: Nederland - Nürnberg, ca. 625 km

Residentiepaleis Wurzburg

U vertrekt vandaag vanuit Nederland naar Nürnberg. We raden u aan om onderweg een tussenstop te maken in Würzburg, een fraaie en levendige universiteitsstad met een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Bewonder de bezienswaardige gebouwen die de stad sieren zoals de Dom, de vesting Marienberg, het stadhuis en de Würzburger Residenz. Würzburg is tevens wijnstad met wijnfeesten, heerlijke wijnen en de lekkerste (streek)gerechten. Nürnberg is een stad met een mix van oude en moderne bouwkunst. Slechts 10% van de gebouwen in de stad is ongehavend gebleven in de Tweede Wereldoorlog. Bij de wederopbouw is de oude structuur behouden en zijn daarnaast moderne invloeden toegevoegd. Tegenwoordig is Nürnberg een interessante stad met winkels, een sfeervolle markt en gezellige terrasjes.

Dag 2: Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber

Nadat u uitgerust bent opgestaan, raden wij u aan om richting Rothenburg ob der Tauber te gaan. Dit pareltje langs de Romantische Strasse bezit nog vele oude monumenten en is omringd door een stadsmuur waarover men een wandeling om de stad kan maken. De stad heeft in vele historische films geschitterd als decor. Rothenburg heeft een uitermate romantisch karakter door zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse binnenstad waar u heerlijk kunt verdwalen in de smalle straatjes en stegen.

Dag 3: Schillingsfürst & Dinkelsbühl

Dinkelsbühl vakwerkhuizen

Bezoek vanochtend Schillingsfürst in het natuurpark Frankenhöhe. Tot de bezienswaardigheden van Schillingsfürst behoort het Brunnenhausmuseum met een historische ossentredmolen. Het Kasteel Schillingsfürst is een bijzonder bouwwerk uit het begin van de achttiende eeuw en tenslotte zijn de watertoren en de Beierse Jagdfalkenhof, een roofvogeldierentuin noemenswaardig. In de middag kunt u naar Dinkelsbühl. Dit stadje telt meer dan 600 monumenten, maar het meest uniek is dat het nog bijna geheel omsloten is de oude verdedigingsmuur met bijbehorende torens en stadspoorten. De muur heeft ongeveer een lengte van 2,5 kilometer en een hoogte van 5 tot 6 meter. De Duitse Monumentenzorg beschrijft Dinkelsbühl met zijn statige kerken, prachtige handelshuizen en indrukwekkende vakwerkarchitectuur als één van de best bewaard gebleven laatmiddeleeuwse stadskernen van Duitsland. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren de munsterkerk St.-Georg, één van de mooiste laatgotische hallenkerken van het hele land. Het historisch museum over oorlog en vrede 'Haus der Geschichte Dinkelsbühl' toont het verleden van de voormalige vrije rijksstad. 's Avonds doet de nachtwacht zijn rondgang door de verlichte historische stadskern. Ook kunt u hier vele bijzondere bouwwerken bewonderen, zoals de katholieke munster Sint Joris, de Lutherse Sint Pauluskerk, het barokke slot van de Duitse Orde waarvan een Rococokapel deel uitmaakt, het oude stadhuis en de oude stadsmolen.

Dag 4: Nürnberg – Günzburg, ca. 190 km

Landschap Romantische Strasse

Na het ontbijt verlaat u Nürnberg en rijdt u naar Günzburg. De afstand is niet groot, dus nadat u bent ingecheckt in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Günzburg is een charmant gelegen stadje aan de rivier de Donau tussen de steden Ulm en Augsburg. U kunt hier een bezoek brengen aan de oude stad met het historische marktplein. Ook kunt u in Günzburg diverse kerken bezichtigen of de natuur in. Ontdek de diverse wandelpaden en talrijke meren rond Günzburg.

Dag 5: Donauwörth, Augsburg, Friedberg

Augsburg

Breng een bezoek aan o.a. de volgende plaatsen die aan de Romantische Route gelegen zijn:

- Donauwörth (op ca. 55 km): De stad heeft een prachtig historisch centrum. Tussen het raadhuis en het Fuggerhaus verloopt de Reichsstrasse met zijn indrukwekkende patriciërshuizen. Het is één van de mooiste straten van Zuid-Duitsland. Bezichtig bijvoorbeeld het Liebfrauenmünster - een gotische hallenkerk van baksteen, bestaande uit drie schepen, het Deutschordenshaus - één van de oudste plaatsen waar de Duitse Ridderorde samenkwam en waar tegenwoordig de Städtische Kunstgalerie gevestigd is, het stadhuis, het klooster van het Heilige Kruis, de Rieder Tor - de enige van de vier bewaard gebleven grote stadspoorten welke tegenwoordig het museum Haus der Stadtgeschichte herbergt en de Öchsentörl - een kleinere stadspoort. Ook de ruïne van de Burg zu Wörth is een bezoekje waard. Tevens raden we u aan om een bezoek te brengen aan het Käthe-Kruse-Puppen-Museum.

- Augsburg (op ca. 56 km): een grote universiteitsstad gelegen aan de rivieren de Lech, de Wertach en de Singold. Bezichtig hier bv. de Dom, de St. Ulrich en Afrabasiliek, het schitterende stadhuis dat doorgaat voor het belangrijkste seculiere bouwwerk in renaissancestijl ten noorden van de Alpen, de Prachtbrunnen (drie magnifieke fonteinen), de bisschoppelijke residentie en het Schaezlerpalais. Augsburg telt tevens vele musea. Uiteraard is het ook uitgebreid mogelijk om in Augsburg te genieten van de rust van schitterende parken, waaronder een botanische tuin en verschillende hoftuinen.

- Friedberg (op ca. 62 km): bekend om de Friedbergse klokken. Bezienswaardig zijn hier o.a. de burcht Friedberg, de historische stadsmuur, het stadhuis en diverse kerken. Friedberg, de oud-Beierse hertogelijke stad op de helling langs de Lech presenteert zich van zijn middeleeuwse kant. Behalve de restanten van de oude versterkingswerken zijn vooral het centraal gelegen plein Marienplatz met de fontein, de Mariazuil en het renaissanceraadhuis een bezichtiging waard. Ook de gerenoveerde bedevaartkerk Herrgottsruh trekt talrijke bezoekers. Behalve het historische deel biedt Friedberg ook een levendige binnenstad met talrijke winkelmogelijkheden, tearooms en cafés met terrasjes.  

Dag 6: Günzburg – Füssen, ca. 150 km

Füssen

Vandaag rijdt u verder via de Romantische Strasse naar Füssen.

 

Dag 7: Slot Neuschwanstein

Neuschwanstein

Füssen ligt aan de voet van de Alpen. Het oude stadscentrum is omringd door een stadsmuur met enkele torens. Füssen is de hoogst gelegen stad van Beieren en het eindpunt van de Romantische Strasse. Breng tijdens uw verblijf een bezoek aan het imposante benedictijnenklooster van St. Mang dat zich aan de voet van de Lech bevindt. Maar de meest geliefde trekpleister van dit gebied is slot Neuschwanstein. Dit is hét sprookjeskasteel van Beieren.

Dag 8: Hohenschwangau

Hohenschwangau

(Hohen)schwangau ligt in één van de mooiste streken van de Beierse Alpen. In de omgeving zijn diverse meren waaronder de Forggensee, de Alpsee en de Schwansee, maar Hohenschwangau staat voornamelijk bekend om het gelijknamige kasteel, gebouwd in de 12e eeuw. De vestiging werd vernietigd door Napoleon en kroonprins Maximiliaan restaureerde het kasteel in 1830. Het gehele gebied rondom Hohenschwangau staat bekend om de Koninklijke kastelen (o.a. Lindenhof, Hohenschwangau en Neuschwanstein).

Dag 9: Füssen – Titisee, ca. 285 km

Titisee

Vandaag brengt de rit u naar een compleet ander landschap. Tussen de heuvels en de dichte bossen van het Zwarte Woud treft u het plaatsje Titisee-Neustadt. De Titisee is één van de grootste meren van het Zwarte Woud. Dit helderblauwe meer is uitermate geschikt om te zwemmen en voor (water)sportactiviteiten. Het Zwarte Woud staat tevens bekend om zijn prachtige natuur.

Dag 10: Titisee, Feldberg, Triberg

Triberg waterval

Bij Triberg bevinden zich zeven watervallen, die uitmonden in de Donau. De Triberg watervallen behoren tot de hoogste watervallen van Duitsland.

Dag 11: Titisee – Gummersbach, ca. 475 km

Gummersbach

Vandaag verlaat u Titisee en rijdt u in noordelijke richting naar Gummersbach voor uw laatste overnachting. De kleine plaats Gummersbach ligt in een mooie heuvelachtige omgeving, aan de uitlopers van het Sauerland. Het is een kleine winkelstad, maar heeft zeker zijn charmes.

Dag 12: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U gaat op eigen gelegenheid terug naar Nederland.

Dag 1: Nederland - Nürnberg, ca. 625 km

Nürnberg

U vertrekt vandaag vanuit Nederland naar Nürnberg. We raden u aan om onderweg een tussenstop te maken in Würzburg, een fraaie en levendige universiteitsstad met een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Bewonder de bezienswaardige gebouwen die de stad sieren zoals de Dom, de vesting Marienberg, het stadhuis en de Würzburger Residenz. Würzburg is tevens wijnstad met wijnfeesten, heerlijke wijnen en de lekkerste (streek)gerechten. Nürnberg is een stad met een mix van oude en moderne bouwkunst. Slechts 10% van de gebouwen in de stad is ongehavend gebleven in de Tweede Wereldoorlog. Bij de wederopbouw is de oude structuur behouden en zijn daarnaast moderne invloeden toegevoegd. Tegenwoordig is Nürnberg een interessante stad met winkels, een sfeervolle markt en gezellige terrasjes.

Dag 10: Titisee, Feldberg, Triberg

Triberg waterval

Bij Triberg bevinden zich zeven watervallen, die uitmonden in de Donau. De Triberg watervallen behoren tot de hoogste watervallen van Duitsland.

Dag 11: Titisee – Gummersbach, ca. 475 km

Gummersbach

Vandaag verlaat u Titisee en rijdt u in noordelijke richting naar Gummersbach voor uw laatste overnachting. De kleine plaats Gummersbach ligt in een mooie heuvelachtige omgeving, aan de uitlopers van het Sauerland. Het is een kleine winkelstad, maar heeft zeker zijn charmes.

Dag 12: Einde rondreis

Duitse snelweg

De rondreis eindigt na het ontbijt. U gaat op eigen gelegenheid terug naar Nederland.

Dag 2: Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber

Nadat u uitgerust bent opgestaan, raden wij u aan om richting Rothenburg ob der Tauber te gaan. Dit pareltje langs de Romantische Strasse bezit nog vele oude monumenten en is omringd door een stadsmuur waarover men een wandeling om de stad kan maken. De stad heeft in vele historische films geschitterd als decor. Rothenburg heeft een uitermate romantisch karakter door zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse binnenstad waar u heerlijk kunt verdwalen in de smalle straatjes en stegen.

Dag 3: Schillingsfürst & Dinkelsbühl

Dinkelsbühl vakwerkhuizen

Bezoek vanochtend Schillingsfürst in het natuurpark Frankenhöhe. Tot de bezienswaardigheden van Schillingsfürst behoort het Brunnenhausmuseum met een historische ossentredmolen. Het Kasteel Schillingsfürst is een bijzonder bouwwerk uit het begin van de achttiende eeuw en tenslotte zijn de watertoren en de Beierse Jagdfalkenhof, een roofvogeldierentuin noemenswaardig. In de middag kunt u naar Dinkelsbühl. Dit stadje telt meer dan 600 monumenten, maar het meest uniek is dat het nog bijna geheel omsloten is de oude verdedigingsmuur met bijbehorende torens en stadspoorten. De muur heeft ongeveer een lengte van 2,5 kilometer en een hoogte van 5 tot 6 meter. De Duitse Monumentenzorg beschrijft Dinkelsbühl met zijn statige kerken, prachtige handelshuizen en indrukwekkende vakwerkarchitectuur als één van de best bewaard gebleven laatmiddeleeuwse stadskernen van Duitsland. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren de munsterkerk St.-Georg, één van de mooiste laatgotische hallenkerken van het hele land. Het historisch museum over oorlog en vrede 'Haus der Geschichte Dinkelsbühl' toont het verleden van de voormalige vrije rijksstad. 's Avonds doet de nachtwacht zijn rondgang door de verlichte historische stadskern. Ook kunt u hier vele bijzondere bouwwerken bewonderen, zoals de katholieke munster Sint Joris, de Lutherse Sint Pauluskerk, het barokke slot van de Duitse Orde waarvan een Rococokapel deel uitmaakt, het oude stadhuis en de oude stadsmolen.

Dag 4: Nürnberg – Günzburg, ca. 190 km

Ulm

Na het ontbijt verlaat u Nürnberg en rijdt u naar Günzburg. De afstand is niet groot, dus nadat u bent ingecheckt in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Günzburg is een charmant gelegen stadje aan de rivier de Donau tussen de steden Ulm en Augsburg. U kunt hier een bezoek brengen aan de oude stad met het historische marktplein. Ook kunt u in Günzburg diverse kerken bezichtigen of de natuur in. Ontdek de diverse wandelpaden en talrijke meren rond Günzburg.

Dag 5: Donauwörth, Augsburg, Friedberg

Friedberg

Breng een bezoek aan o.a. de volgende plaatsen die aan de Romantische Route gelegen zijn:

- Donauwörth (op ca. 55 km): De stad heeft een prachtig historisch centrum. Tussen het raadhuis en het Fuggerhaus verloopt de Reichsstrasse met zijn indrukwekkende patriciërshuizen. Het is één van de mooiste straten van Zuid-Duitsland. Bezichtig bijvoorbeeld het Liebfrauenmünster - een gotische hallenkerk van baksteen, bestaande uit drie schepen, het Deutschordenshaus - één van de oudste plaatsen waar de Duitse Ridderorde samenkwam en waar tegenwoordig de Städtische Kunstgalerie gevestigd is, het stadhuis, het klooster van het Heilige Kruis, de Rieder Tor - de enige van de vier bewaard gebleven grote stadspoorten welke tegenwoordig het museum Haus der Stadtgeschichte herbergt en de Öchsentörl - een kleinere stadspoort. Ook de ruïne van de Burg zu Wörth is een bezoekje waard. Tevens raden we u aan om een bezoek te brengen aan het Käthe-Kruse-Puppen-Museum.

- Augsburg (op ca. 56 km): een grote universiteitsstad gelegen aan de rivieren de Lech, de Wertach en de Singold. Bezichtig hier bv. de Dom, de St. Ulrich en Afrabasiliek, het schitterende stadhuis dat doorgaat voor het belangrijkste seculiere bouwwerk in renaissancestijl ten noorden van de Alpen, de Prachtbrunnen (drie magnifieke fonteinen), de bisschoppelijke residentie en het Schaezlerpalais. Augsburg telt tevens vele musea. Uiteraard is het ook uitgebreid mogelijk om in Augsburg te genieten van de rust van schitterende parken, waaronder een botanische tuin en verschillende hoftuinen.

- Friedberg (op ca. 62 km): bekend om de Friedbergse klokken. Bezienswaardig zijn hier o.a. de burcht Friedberg, de historische stadsmuur, het stadhuis en diverse kerken. Friedberg, de oud-Beierse hertogelijke stad op de helling langs de Lech presenteert zich van zijn middeleeuwse kant. Behalve de restanten van de oude versterkingswerken zijn vooral het centraal gelegen plein Marienplatz met de fontein, de Mariazuil en het renaissanceraadhuis een bezichtiging waard. Ook de gerenoveerde bedevaartkerk Herrgottsruh trekt talrijke bezoekers. Behalve het historische deel biedt Friedberg ook een levendige binnenstad met talrijke winkelmogelijkheden, tearooms en cafés met terrasjes. 

Dag 6: Günzburg – Füssen, ca. 150 km

Füssen

Vandaag rijdt u verder via de Romantische Strasse naar Füssen.

Dag 7: Slot Neuschwanstein

schloss neuschwanstein

Füssen ligt aan de voet van de Alpen. Het oude stadscentrum is omringd door een stadsmuur met enkele torens. Füssen is de hoogst gelegen stad van Beieren en het eindpunt van de Romantische Strasse. Breng tijdens uw verblijf een bezoek aan het imposante benedictijnenklooster van St. Mang dat zich aan de voet van de Lech bevindt. Maar de meest geliefde trekpleister van dit gebied is slot Neuschwanstein. Dit is hét sprookjeskasteel van Beieren.

Dag 8: Hohenschwangau

Slot Hohenschwangau

(Hohen)schwangau ligt in één van de mooiste streken van de Beierse Alpen. In de omgeving zijn diverse meren waaronder de Forggensee, de Alpsee en de Schwansee, maar Hohenschwangau staat voornamelijk bekend om het gelijknamige kasteel, gebouwd in de 12e eeuw. De vestiging werd vernietigd door Napoleon en kroonprins Maximiliaan restaureerde het kasteel in 1830. Het gehele gebied rondom Hohenschwangau staat bekend om de Koninklijke kastelen (o.a. Lindenhof, Hohenschwangau en Neuschwanstein).

Dag 9: Füssen – Titisee, ca. 285 km

Titisee

Vandaag brengt de rit u naar een compleet ander landschap. Tussen de heuvels en de dichte bossen van het Zwarte Woud treft u het plaatsje Titisee-Neustadt. De Titisee is één van de grootste meren van het Zwarte Woud. Dit helderblauwe meer is uitermate geschikt om te zwemmen en voor (water)sportactiviteiten. Het Zwarte Woud staat tevens bekend om zijn prachtige natuur.

 • 12-daagse autorondreis
 • 12-daagse autorondreis

Inbegrepen
- 11 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- 2 x diner in Maritim Hotel Titisee op dag 9 en 10
- Uitgebreide reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Overige maaltijden
- Entreegelden
- Parkeerkosten
- Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

Inbegrepen
- 11 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- 2 x diner in Maritim Hotel Titisee op dag 9 en 10
- Uitgebreide reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
- Milieusticker

 • 12-daagse autorondreis
 • 12-daagse autorondreis

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft, dan reserveren wij een passend alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
3x Nürnberg, Ringhotel Loew's Merkur
2x Günzburg, Hotel Vienna House Easy Günzburg
3x Füssen, Hotel Villa Toscana
2x Titisee, Maritim Hotel Titisee o.b.v. halfpension
1x Gummersbach, Wyndham Garden Hotel


Hotel Vienna House Easy Günzburg***

Comfortabel 4-sterrenhotel met gerenoveerde kamers.
Ligging: Op loopafstand van Günzburg's historische stadscentrum met gezellige cafés en restaurants.
Faciliteiten: Receptie, lift, lounge, bar, ontbijtruimte en gratis kluis bij receptie. Gratis wifi in het hele hotel. Terras. Kinderspeelhoek in de lounge. Gratis fietsverhuur (zolang de voorraad strekt). Tegen betaling: parkeergarage (ca. € 7 per nacht), e-bikeverhuur.
Kamers: Mooie kamers met telefoon en tv. Badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft, dan reserveren wij een passend alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
3x Nürnberg: Ringhotel Loew's Merkur
2x Günzburg, Hotel Vienna House Easy Günzburg
3x Füssen: Best Western Plus Hotel
2x Titisee: Maritim hotel Titisee
1x Gummersbach: Hotel Wyndham Garden

Gelukkig ontvangen we dagelijks meldingen dat onze accommodaties langzamerhand hun deuren weer openen en gasten kunnen ontvangen. Dat is goed nieuws! Het virus heeft er wél voor gezorgd dat accommodaties vanuit de overheid protocollen en regels moeten hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes mogelijk verplicht worden en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.

 


8,0
9,0

Jammer dat de hotels wat verder van de werkelijke Romantische route lagen; zodoende was er extra reistijd mee gemoeid.

7,2
7,8
7,4
8,0
8,5