8-daagse autorondreis Duitsland - Wijnland

Eigen vervoer reis

Wijn, genieten, cultuur & natuur! U maakt kennis met het Moezel- en Rijngebied, brengt een bezoek aan de oudste stad van Duitsland, Trier en verkent de wijnstreek Pfalz rondom Neustadt an der Weinstrasse. Meer reisinformatie

vanaf € 406 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Inclusief ontbijt
 • Prijstip
 • Tip van de inkoper
 • Unieke reis

8-daagse autorondreis Duitsland - Wijnland

Wijn, genieten, cultuur & natuur! U maakt kennis met het Moezel- en Rijngebied, brengt een bezoek aan de oudste stad van Duitsland, Trier en verkent de wijnstreek Pfalz rondom Neustadt an der Weinstrasse.

Excursies
Löf
Cochem (optioneel)
Koblenz (optioneel)
Boppard (optioneel)
Trier
Bitburg (optioneel)
Bernkastel-Kues (optioneel)
Traben-Trarbach (optioneel)
Neustadt an der Weinstrasse
Bad Dürkheim (optioneel)
Deidesheim (optioneel)
Hambacher Kasteel (optioneel)

Dag 1: Nederland - Löf, ca. 325 km vanaf Utrecht

Moezel

Vanuit Nederland rijdt u naar het mooi gelegen plaatsje Löf aan de Moezel waar u de komende 3 nachten gaat verblijven. Al in de Romeinse tijd had het wijnbouwgebied van het Moezeldal een goede naam. Dat is in de loop der eeuwen zo gebleven. Daar hebben de schilderachtige stadjes en authentieke wijndorpen zeker toe bijgedragen. De meest karakteristieke streek is het gedeelte tussen het fraaie stadje Bernkastel en Cochem met zijn romantische burcht. U verblijft in hotel Zur Traube in het wijndorpje Löf. Dit plaatsje ligt direct aan de Moezel en is een goede uitvalsbasis voor leuke tochten in het gebied van de Moezel, Rijn en de natuurparken van de Eifel.

Dag 2 en 3: Löf & omgeving

St Severus Ker Boppard

De komende 2 dagen zijn ter vrije besteding.

Breng bv. een bezoek aan de Romaanse basiliek van het klooster Maria Laach. Het klooster heeft een prachtige ligging in het Eifelgebied aan de Laacher See die bijna 13.000 jaar geleden ontstaan is bij de uitbarsting van de Laacher vulkaan. De abdij geldt als één van de belangrijkste bouwwerken in Staufische stijl en is dateert uit de late Middeleeuwen, vooral de buitenkant is heel bijzonder en er staan mooie beelden bij de ingang. U kunt het kleine kloostermuseum bezoeken en een Nederlandstalige film over het klooster bekijken.

Ook een bezoek aan Koblenz behoort tot de mogelijkheden. Een stad met torentjes, geplaveide straten en vakwerkhuisjes. Hier is zelfs een prachtig kasteel (Ehrenbreitstein) te bewonderen welke per gondelbaan bereikbaar is en een fantastisch uitzicht over de Rijn biedt. De historische stad heeft sinds de tijd van de Romeinen geprofiteerd van zijn gunstige ligging aan de samenvloeiing van Rijn en Moezel. Het ‘Deutsche Eck’ is het punt waar de twee rivieren in de stad samenvloeien en vanaf hier kunt u een mooie wandeling over de rivierpromenade maken.

Tevens raden we u aan om een uitstapje naar Cochem te maken, één van de populairste plaatsen van de regio. Het stadje is fraai gelegen, direct aan de Moezel, met een prachtig kasteel boven op de wijnhellingen.

Verken het aardige stadje Boppard. Boppard ligt niet ver van de rots Loreley aan de Romantische Rijn. In de sfeervolle straten vindt u veel wijnlokalen waar u de lokale wijnen kunt proeven. Er leggen in Boppard veel rondvaartboten aan.

Dag 4: Löf - Trier, ca. 115 km

Kaiserthermen Trier

Na het ontbijt rijdt u naar Trier, vlakbij de grens met Luxemburg. Volgens de overleveringen is Trier de oudste stad van Duitsland en was het eens de hoofdstad van een deel van het Romeinse Rijk. Uit

die tijd stamt de beroemde Porta Nigra. Ook de Dom, het amfitheater en de keizerlijke thermen zijn een bezoek waard. U verblijft de komende 2 nachten in Trier.

Dag 5: Trier & omgeving

Bernkastel Kues

Neem vandaag de tijd om deze prachtige stad te verkennen. Behalve geschiedenis kent Trier ook een gezellig en sfeervol winkelcentrum bij en rondom de Hauptmarkt. De winkelstraten liggen bij elkaar en er zijn genoeg cafés, terrasjes en restaurants voor een hapje en een drankje. Rondom Trier zijn verschillende wijnboeren en de stad kent verschillende wijnkelders waar u de wijn kunt proeven.

 

Maar ook de omgeving van Trier is de moeite van een bezoek waard.

Maak bv. een uitstapje naar Bitburg, vooral bekend van de gelijknamige Bitburger bierbrouwerij. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. het Eiffelpark, de Romeinse villa Otrang en burcht Neuerburg.

Ook een bezoek aan Bernkastel-Kues is zeker de moeite waard. Het stadje is schilderachtig gelegen en omgeven door de edelste wijnbergen in het stroomgebied van de Midden-Moezel. Boven Bernkastel verheft zich de ruïne van burcht Landshut. Het historische centrum van Bernkastel telt vele oude vakwerkhuizen en nodigt uit om ontdekt te worden. De wellicht oudste middeleeuwse vakwerk-verzameling van de Moezelregio is hier te bewonderen. Ontdek het historische marktplein van Bernkastel met zijn wonderschone vakwerkhuizen, het 17e eeuwse stadhuis en de St.-Michaelsbrunnen. Laat u verbazen door het fragiele punthuisje (Spitzhäuschen), zoals dat sinds 1416 op een te kleine sokkel lijkt te balanceren. Bekijk het prachtige renaissance stadhuis van anno 1608, en bewonder de betoverende Michaelsfontein van de Sint-Michael parochiekerk.

Tevens raden wij u aan om Traben-Trarbach te verkennen. Het stadje ligt aan een smalle bocht in de Moezel omringd door bossen en uitgestrekte wijngaarden. Boven de stad zijn de resten van burcht Grevenburg te zien. Kenmerk van Traben-Trarbach is de Brückenstranke, een in 1899 gereedgekomen poortgebouw bij de brug over de Moezel. Ook zijn in Traben-Trarbach prachtige Art-Nouveau/Jugenstijl villa’s en vakwerkarchitectuur gebouwd, waardoor het plaatsje nu zijn royale en rijke karakter heeft gekregen. Traben-Trarbach heeft verschillende geneeskrachtige bronnen en is door de Duitse overheid officieel erkent als 'luchtkuuroord'.

Dag 6: Trier - Neustadt an der Weinstrasse, ca. 155 km

Deutsche Weinstrasse met Hambacher Kasteel

Na het ontbijt verlaat u Trier en vervolgt u uw reis naar de oudste wijnroute ter wereld. U verblijft de komende 2 nachten in Neustadt an der Weinstrasse.

Dit prachtige gebied wordt ook het 'Toscane van Duitsland' genoemd. Het hart van Neustadt an der Weinstrasse is het historische marktplein, dat wordt omgeven door het raadhuis, de gotische Stiftskerk en oude vakwerkhuizen die stijlvol gerestaureerd zijn. Geniet van smalle steegjes met talloze gezellige wijnlokalen en terrasjes. Hofjes, omzoomd met wijnranken, nodigen met mediterrane planten uit voor een bezoek bij de wijnboer. En boven alles uit troont het Kasteel Hambach (op ca. 12 km).  

Dag 7: Neustadt an der Weinstrasse & omgeving

Neuleiningen an der Weinstrasse

De 'Deutsche Weinstrasse' is de oudste en wellicht ook bekendste vakantieroute en kan een feest voor de zintuigen worden genoemd. Een landschap vol wijnranken, bloeiende amandel-, citroen-, vijgen- en kiwibomen, maar ook palmbomen en cipressen, die in het milde klimaat goed tot hun recht komen, maakt de streek tot een waar parcours voor genieters. In dit op één na grootste wijnbouwgebied van Duitsland valt het hele jaar door een hoop te ontdekken in de wijnkelders, de regionale restaurants en de schitterende natuur. Het is niet verwonderlijk dat deze streek, met zijn rijke geschiedenis die nog zichtbaar is in overblijfselen van Romeinse nederzettingen en in ruïnes en kastelen, een grote aantrekkingskracht op de bezoeker uitoefent. Het maakt eigenlijk niet uit welk schilderachtig dorp u bezoekt. De met wijnranken omrande straatjes en omliggende wijnbergen wedijveren om de gunst van de gast.

Enkele highlights onderweg:

 

 • Weintor in Schweigen

 • Emichsburcht in Bockenheim

 • Freinsheim

 • Romeins wijngoed op de Weilberg

 • Reuzenvat van Bad Dürkheim (Restaurant)

 • Wachtenburcht in Wachenheims

 • Museum voor Wijncultuur in Deidesheim

 • Hambacher Kasteel

 • Villa Ludwigshöhe in Edenkoben

 • Slevogthof in Leinsweiler

Dag 8: Neustadt an der Weinstrasse - Nederland, ca. 470 km tot Utrecht

Uw autorondreis eindigt vandaag. Na het ontbijt verlaat u deze prachtige regio en rijdt u terug naar Nederland.

Inbegrepen
7 Overnachtingen volgens beschrijving
ANWB wegenkaart
4x Ontbijt (Trier & Neustadt)
3x Halfpension (Löf)
Reisbeschrijving

Bekijk hier de aanbieding uit Libelle 19.

Niet inbegrepen
Vervoer
Overige maaltijden
Parkeer-, tol- en entreegelden
Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
Milieusticker
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Reserveringskosten € 19,50 per boeking

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
3x Hotel Zur Traube in Löf o.b.v. halfpension
2x Hotel Deutscher Hof in Trier o.b.v. logies en ontbijt
2x Hotel ACHAT Premium Neustadt an der Weinstrasse in Neustadt an der Weinstrasse o.b.v. logies en ontbijt