7-daagse treinrondreis 'Weimar, Dresden & Berlijn'

Treinreis

Unieke treinrondreis die drie van de mooiste Duitse steden (Weimar, Dresden & Berlijn) in één reis combineert! Meer reisinformatie

vanaf € 599 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Inclusief ontbijt
  • Nieuwe reis
  • Tip van onze expert
  • Unieke reis
  • Verlenging mogelijk

7-daagse treinrondreis 'Weimar, Dresden & Berlijn'


Unieke treinrondreis die drie van de mooiste Duitse steden (Weimar, Dresden & Berlijn) in één reis combineert!


Excursies
Weimar
Erfurt (optioneel)
Dresden
Berlijn

Dag 1: Nederland - Weimar

Weimar

Per ICE reist u via Frankfurt en Erfurt naar Weimar, aankomst aldaar halverwege de middag. Weimar is de stad van Goethe en Schiller, idyllische pleinen en steegjes, de zomerresidenties Belvedère en Tiefurt. U verblijft de komende 2 nachten in een 3-sterren hotel vlakbij het station.

Dag 2: Weimar (UNESCO-werelderfgoed)

Theater Weimar

Vandaag is ter vrije invulling. Verken deze charmante stad met z’n vele bezienswaardigheden zoals de woonhuizen van Goethe en Schiller, de paleizen Belvedere, Ettersburg en Tiefurt met hun prachtige parken, waar Herder heeft gewerkt, het Wittumspalais, waar de illustere tafelronde bijeenkwam, de beroemde Herzogin Anna Amalia bibliotheek en het historische kerkhof met de vorstelijke grafkelder, waar zich de sarcofagen van Goethe en Schiller bevinden. Tijdens een bezoek aan Weimar, mag een bezoek aan het voormalig concentratiekamp Buchenwald eigenlijk niet ontbreken (op enkele kilometers ten noorden van Weimar).  

Naast alle bezienswaardigheden heeft dit gezellige stadje ook vele bars, restaurants en terrasjes waar u, na al het moois van dit stadje gezien te hebben, kunt genieten van een goede maaltijd of een Duits biertje. Aanrader is het restaurant 'Zum weißen Schwan' schuin tegenover het Goethehaus, waar de dichter regelmatig één of meer glazen wijn gedronken zou hebben.

Ook een bezoek aan de regionale hoofdstad Erfurt (op ca. 15 minuten afstand per trein) behoort tot de mogelijkheden (treinticket ter plaatse aan te schaffen voor ca. € 10 p.p.).

Dag 3: Weimar - Dresden

Dresden

In de ochtend reist u per trein via Leipzig Hauptbahnhof, het grootste treinstation van Duitsland, naar Dresden. De komende 2 nachten verblijft u in een 3-sterren hotel naast het Hauptbahnhof, vlakbij het historische centrum. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Er zijn maar weinig steden met zo'n mooie skyline als Dresden. Als u de stad vanaf de Elbe bekijkt, ziet u de barokke torens en koepels in het oude centrum van de stad. Het is dan ook lastig te geloven dat de bombardementen van 1945 Dresden bijna helemaal van de kaart hebben geveegd. Maar 'het Florence aan de Elbe' heeft ook een ruige en hippe kant. Ervaar het zelf!

 

Dag 4: Dresden (het Florence aan de Elbe, kunst- en cultuurmetropool van Duitsland)

Dresden

Dresden kan met recht 'een stad met een verleden' worden genoemd. Als hoofdstad van de welvarende deelstaat Saksen werd alle rijkdom in en rond Dresden tot uiting gebracht. Zelfs zodanig dat de stad de bijnaam 'Florence aan de Elbe' verwierf. De hoogtijdagen van de barok vonden hun weerslag in talloze kerken, kastelen en gebouwen. De Zwinger is daarbij een hoogtepunt, zonder dat de Frauenkirche en de Semper-opera mogen worden vergeten. Eén ding is zeker: Dresden zien is een unieke ervaring.

Dag 5: Dresden – Berlijn

Berlijn

In de ochtend reist u per trein in ca. 2 uur naar Berlijn Hauptbahnhof. U verblijft de komende 2 nachten in een 3-sterren hotel vlakbij het station, Zoo en de Kurfürstendamm. De rest van de dag is ter vrije besteding. Berlijn is een indrukwekkende stad en, net als in Dresden, ligt de geschiedenis er gewoon op straat. In geen enkele andere stad is het contrast tussen het verleden en heden zo groot en zo fascinerend. Na de val van De Muur is Berlijn in vele opzichten positief veranderd; moderne, architectonisch hoogstaande gebouwen wisselen schitterende monumentale panden af. De bruisende Kurfürstendamm, de trendy wijk Mitte met vele shoppingmogelijkheden, de moderne Potsdamer Platz en de historische Alexanderplatz; absoluut een bezoek waard!

Dag 6: Bruisend Berlijn

Charlottenburg Berlijn

Berlijn is één van de meest populaire steden van Duitsland. En niet onterecht. Weinig steden zijn zo fascinerend als de Duitse hoofdstad. De stad heeft een rijke historie die zeer tot de verbeelding spreekt. Elk deel van Berlijn heeft zo zijn eigen karakter. Hoelang u er ook op uit gaat: tijdens een verblijf in Berlijn verveelt u zich geen moment. ‘Ich bin ein Berliner‘, ooit deed president Kennedy van de Verenigde Staten deze uitspraak bij zijn bezoek aan Berlijn. Na een bezoek aan Berlijn zult u hetzelfde zeggen, want deze stad maakt op iedereen een grote indruk en laat de bezoeker niet meer los. Ooit werden de twee stadshelften gescheiden door ‘De Muur‘. Die muur heeft geen functie meer, maar een deel bestaat nog wel als een wrange herinnering. Checkpoint Charlie en de Brandenburger Tor, vroeger onbereikbaar, zijn nu veel bezochte plaatsen. Berlijn verandert, Berlijn past zich aan, maar bovenal Berlijn leeft. Dat is vooral te merken op en rond de beroemde Kurfürstendamm. Maar ook de Alexanderplatz en het Sony Center mogen er zijn. Cafés, nachtclubs, bars en winkels te over! Berlijn betekent ook cultuur; de talloze musea herbergen enorme collecties van de antieke wereld tot de moderne schilderkunst toe. Wie eenmaal in Berlijn is geweest, keert er altijd weer terug!

Dag 7: Terugreis (of naar keuze verlenging in Berlijn)

De rondreis eindigt vandaag. Na het ontbijt heeft u nog enkele uren de tijd om Berlijn te verkennen. In de middag reist u per IC-trein terug naar Nederland. Tevens bestaat de mogelijkheid om het verblijf in Berlijn (individueel) te verlengen.

Inbegrepen
Retourtreintickets elk station Nederland – Weimar – Dresden - Berlijn (2e klas)
Zitplaatsreserveringen
Toeslagen ICE
6 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met douche en toilet in hotels 3-sterren categorie
6x Ontbijt
Reisbeschrijving

Niet inbegrepen
Overige maaltijden
Eventuele entreegelden
Toeristenbelasting
Transfers van de treinstations naar de hotels en v.v.

Uw hotels
Gedurende deze treinrondreis verblijft u in goede 3-sterren hotels. Bij uw reisbescheiden ontvangt u van ons de hotelvouchers met daarop de naam en het adres van de voor u geboekte hotels.Overnachtingen
2x Weimar
2x Dresden
2x Berlijn