15-daagse autorondreis Grand Tour Duitsland

Eigen vervoer reis

De beste manier om Duitsland in één reis te leren kennen is deze prachtige 15-daagse autorondreis. Maak kennis met alle mooie vakantieregio’s van Duitsland en breng een bezoek aan historische steden. Meer reisinformatie

vanaf € 767 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

15-daagse autorondreis Grand Tour Duitsland

De beste manier om Duitsland in één reis te leren kennen is deze prachtige 15-daagse autorondreis. Maak kennis met alle mooie vakantieregio’s van Duitsland en breng een bezoek aan historische steden.

Excursies
Keulen
Rijn
Zwarte Woud
Bodensee
Allgäu
Nürnberg
Weimar
Erfurt
Berlijn
Sauerland

Dag 1: Nederland – Königswinter, ca. 252 km

Wijnveld

Een korte autorit, maar wel direct in een andere wereld. Net voorbij de grote steden van het Ruhrgebied toont de Rijn zijn andere gezicht. Mooie historische stadjes en statige hotels, omgeven door glooiende heuvels met wijnranken. 

Dag 2: Königswinter

Exterieur

Königswinter is een gezellig plaatsje op een van de mooiste stukjes van de Rijn. Geniet van het gezellige centrum of maak een dagtrip naar Bonn of Keulen. Beide steden liggen op korte afstand en zijn zowel met de auto, de trein of bus als over het water goed bereikbaar.

Dag 3: Königswinter – Todtmoos, ca. 447 km

Todtmoos (2)

Vandaag zakt u met een mooie dagrit naar het uiterste zuiden van Duitsland, naar het prachtige Zwarte Woud. Onderweg is er de gelegenheid voor een kort bezoek aan een mooie stad als Heidelberg of Freiburg, maar u kunt ook kiezen om in de omgeving van Baden-Baden de snelweg te verlaten en door de uitgestrekte bossen van het Zwarte Woud naar uw eindbestemming van vandaag, Todtmoos, te rijden.

Dag 4: Todtmoos

Todtmoos (1)
Todtmoos is prachtig gelegen in het Zwarte Woud. Geniet van de natuur in een van de populairste vakantiegebieden van Duitsland en maak een mooie dagtocht naar de mooie meren de Titisee of de Schluchsee, rijdt naar de top van de hoogste berg van het Zwarte Woud, de Feldberg, en geniet van het uitzicht over de beboste heuvels of bezoek de beroemde Rijnfall bij Schaffhausen.

Dag 5: Todtmoos – Fischen im Allgäu, ca. 252 km

Mainau

Langs de noordoever van de Bodensee rijdt u naar het oosten en doemen langzaam de Alpen op aan uw rechterzijde. Neem onderweg de tijd voor een tussenstop in de mooie stad Lindau gelegen op een eiland in de Bodensee of bezoek het ‘bloemeneiland’ Mainau met zijn prachtige botanische tuin. Uw eindbestemming is het gezellige Fischen im Allgäu, aan de voet van het hooggebergte.

Dag 6: Fischen im Allgäu

Neuschwanstein kasteel

Fischen im Allgäu is een ideaal vertrekpunt voor een mooie dagtocht richting de Alpen. Rijdt u door het Kleinwalsertal tot dat de weg simpelweg doodloopt en er alleen nog bergen zijn. Ook kunt u vanuit Fischen een bezoek brengen aan de wereldberoemde kastelen Schloss Neuschwanstein en Schloss Hohenschwangau, vlakbij de gezellige historische stad Füssen. Neemt u voor een bezoek aan de kastelen ruim de tijd en zorg dat u tijdig arriveert, want het kan hier erg druk zijn. Het wachten zal echter zeker beloond worden!

Dag 7: Fischen im Allgäu – Nürnberg, ca. 285 km

Romantic Road

U verlaat de bergen en reist verder naar het hart van Duitsland. Afhankelijk van uw route kunt u de gezellige steden Ulm, met zijn beroemde dom en gezellige centrum, of Augsburg, gelegen op de Romantische Straße, bezoeken. Neemt u echter ook de tijd voor het mooie Nürnberg, waar u 1 nacht zult verblijven.

Dag 8: Nürnberg – Weimar, ca. 245 km

Goethes Gartenhaus

U verlaat Nürnberg, waar u de historische binnenstad met zijn mooie burcht niet gemist mag hebben, en zet uw reis verder richting het noorden, naar het charmante Weimar.

Dag 9: Weimar

Theater Weimar

Weimar is de stad van Goethe en Johann Sebastian Bach. Ondanks dat Weimar geen grote stad is en zijn vriendelijke karakter heeft weten te behouden, staat deze stad bol van de cultuur. Bezoek hier zeker het Goethe woonhuis en Goethes Gartenhaus, de Slotkerk waar Johann Sebastian Bach werkte en het Schiller Monument. Niet ver van Weimar ligt nog een mooie historische stad, Erfurt. Dus als u nog tijd over heeft…

Dag 10: Weimar – Berlijn, ca. 293 km

Berlijn

In een Grand Tour mag de hoofdstad natuurlijk niet ontbreken! U zet de reis vandaag voort naar Berlijn voor een bezoek van 3 nachten, zodat u voldoende tijd heeft om alle hoogtepunten van de hoofdstad van Duitsland te bezoeken.

Dag 11 en 12: Berlijn

Berlijn

Het is moeilijk te zeggen wat u zou moeten zien in Berlijn, omdat hier zoveel de moeite waard is. Nog altijd heeft de stad twee centra, die uiteraard steeds meer met elkaar verbonden raken, maar hun karakter niet verliezen. Naast prachtige monumenten en gebouwen, toont Berlijn vooral hoe de Duitsers hun geschiedenis een plekje proberen te geven. Overal komt u de sporen tegen die herinneren aan de vroege geschiedenis van de stad, de dramatische oorlogsjaren en de latere splitsing in Oost- en West-Berlijn. Geen enkele andere stad heeft zoveel veerkracht getoond en dat maakt Berlijn een absoluut hoogtepunt in deze prachtige reis.

Dag 13: Berlijn – Willingen, ca. 549 km

Hotel in Willingen

Richting het einde van uw reis is het goed nog wat tijd te nemen voor ontspanning. U heeft veel van het prachtige Duitsland gezien en uw laatste bestemming is de meest geliefde regio van vele Nederlanders, het Sauerland. U verblijft uw laatste 2 nachten in het gezellige Willingen.

Dag 14: Willingen, Sauerland

Heerlijk in het zonnetje!

Willingen is prachtig gelegen in de beboste heuvels van het Sauerland. Toch nog een mooie autorit? Dan is een tocht naar één van de indrukwekkende stuwmeren als de Möhnesee of de Edersee een aanrader. Bierliefhebbers kiezen voor een bezoek aan de brouwerij van Warsteiner, een attractie op zich. Maar een dag rust in dit gezellige plaatsje kan ook een prima afsluiter zijn van uw Grand Tour door Duitsland.

Dag 15: Willingen – Nederland, ca. 330 km

Plezier

Uw rondreis eindigt na het ontbijt.

Inbegrepen
14 overnachtingen volgens beschrijving
ANWB wegenkaart
Reisbeschrijving

Niet inbegrepen
Parkeer-, tol- en entreegelden
Overige maaltijden
Eventuele toeristenbelasting

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, reserveren wij voor u een mooi hotel in de omgeving van uw bestemming.

Overnachtingen
2x Maritim Hotel Königswinter in Königsinters o.b.v. halfpension (pagina 93)
2x Hotel Am Kurpark in Todtmoos o.b.v. logies en ontbijt (pagina 108)
2x Sonnenbichl Hotel am Rotfischbach in Fischen im Allgäu o.b.v. halfpension (pagina 115)
1x Ringhotel Loew’s Merkur in Nürnberg o.b.v. logies en ontbijt (pagina 118)
2x Park Inn Hotel Weimar in Weimar- Legefeld o.b.v. logies en ontbijt (pagina 81)
3x Come Inn Berlin in Berlijn o.b.v. logies en ontbijt (pagina 78)
2x Hotel Am Park in Willingen o.b.v. logies en ontbijt (pagina 60)