10-daagse autorondreis Hanzesteden & Oostzee

Eigen vervoer reis

Een prachtige autorondreis langs de historische Hanzesteden en de mooie Oostzeekust van Noord-Duitsland. Meer reisinformatie

vanaf € 481 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

10-daagse autorondreis Hanzesteden & Oostzee

In 10 dagen brengt u een bezoek aan vele mooie Hanzesteden met prachtige historische centra en vele bezienswaardigheden. Tijdens de reis is er tevens de gelegenheid om lekker uit te waaien langs de prachtige stranden aan de Oostzee op het eiland Rügen. Een heerlijke combinatie van historie en ontspanning.

Excursies
Hamburg
Schwerin
Rügen
Wismar
Lübeck
Bremen

Dag 1: Nederland – Hamburg, ca. 440 km

Hamburg boottocht
Een mooie dagrit naar de grootste en bekendste Hanzenstad van Noord-Duitsland. U verblijft 2 nachten in Hamburg.

Dag 2: Hamburg

Hamburg shopping

Een volle dag ter besteding in wat volgens velen de mooiste metropool van Duitsland is. Hamburg heeft flair en internationale allure. De Binnen-Alster, een meer midden in de stad, is omgeven door prachtige gebouwen, gezellige terrasjes, cafés en restaurants. Vanaf de Landungsbrücken in de haven vertrekken rondvaartboten door de haven die reeds in de 15e eeuw tot ontwikkeling kwam door het handelsverbond, de Hanze.

Dag 3: Hamburg – Rügen, ca. 300 km

Eiland Rügen

Een leuke autorit die u in ca. 3 uur naar het eiland Rügen in de Oostzee voert. Omdat u later in uw reis de stad Wismar aandoet, raden wij u de route over Schwering aan. Dit geeft u de gelegenheid deze mooie historische stad, met het beroemde en prachtig gelegen Kasteel van Schwerin, te bezoeken. Er zijn 3 nachten voor u gereserveerd op het mooie eiland Rügen.

Dag 4 en 5: Rügen

Sellin

De populaire Kur-bestemming Rügen heeft een mondaine uitstraling in de dorpen, maar een prachtige ongerepte natuur en eindeloos lange zandstranden. Hier kunt u even helemaal tot rust komen of heerlijk uitwaaien op de boulevard of op de stranden. In uw hotel zijn fietsen te huur, bij mooi weer is dit de ideale manier om het eiland te verkennen. Een leuk uitstapje is een bezoek aan het kleine, autovrije eiland Hiddensee. Dit eiland maakt deel uit van het Nationale Park Vorpommersche Boddenlandschaft en is zeker de moeite waard.

Dag 6: Rügen – Wismar, ca. 180 km

Haven Rostock

De snelste route leidt u in ca. 2 uur naar Wismar. Trek echter iets meer tijd uit en reis via de mooie Hanzestad Rostock, langs de Oostzeekust met het Nationale Park Vorpmmersche Boddenlandschaft naar uw volgende bestemming. Rostock is een prachtige Hanzestad, gelegen aan de rivier de Warnow. De levendige stad staat bekend om zijn typische bakstenen gebouwen en zijn maritieme sfeer. U verblijf 2 nachten in Wismar. Tot juli 2019 vinden er rond haven van Wismar bouwactiviteiten aan de wegen plaats, waarvan u als gast van Hotel Alter Speicher overlast zou kunnen ervaren.

Dag 7: Wismar

Wismar

U heeft een volle dag ter besteding in het mooie Wismar. De rijkdom van de Hanze in de 14e eeuw zijn bijna nergens zo zichtbaar als in het historische stadscentrum van Wismar. De plattegrond van deze UNESCO stad is sinds de middeleeuwen nauwelijks veranderd en ook de gebouwen uit die tijd zijn grotendeels behouden gebleven. De autenthieke havenkroegen en de idyllische plekjes in de stad geven het centrum een geheel eigen uitstraling. Het oudste herenhuis van de stad "Alte Schwede" herinnert eraan dat de stad in de 17e en 18e eeuw onder Zweedse heerschappij stonden, wat u ongetwijfeld ook zult terug zien in prachtige Barokgebouwen zoals het arsenaal.

Dag 8: Wismar - Bremen, ca. 250 km

Stadhuis en kathedraal in Bremen

Via Lübeck en Hamburg rijdt u naar de prachtige stad Bremen aan de rivier de Weser. Neem u onderweg de tijd om de Hanzestad Lübeck te bezoeken. Net als Rostock staat deze stad bekend om de rode bakstenen gebouwen. Bezoek de mooie Marienkirche, de stadspoorten en de Salzspeicher, oude pakhuizen waarin het zout werd opgeslagen. U verblijft 2 nachten in Bremen

Dag 9: Bremen

Bremen en de Weser rivier
Bremen is een stad met ruim 1200 jaar Hanzegeschiedenis. Midden in het centrum vindt u de ‘Marktplatz’ met het raadhuis, één van de mooiste van Duitsland en de Dom. De symbolen van de stad zijn het Rolandstandbeeld en natuurlijk de Bremer stadsmuzikanten. U vindt ze beide op het plein voor het raadhuis. Leuke straatjes zijn de Böttcherstraße met het grote klokkenspel en Im Schnoor (Höhestraße), die u meevoeren naar het Bremen van lang geleden.

Dag 10: Bremen - Utrecht, ca. 330 km

Bremen

Uw rondreis eindigt in Bremen. U kunt uw reis verlengen met een van de andere arrangementen uit ons programma of terugkeren naar Nederland.

Inbegrepen
9 overnachtingen volgens beschrijving
ANWB wegenkaart
Reisbeschrijving

Niet inbegrepen
Parkeer-, tol- en entreegelden
Overige maaltijden
Eventuele toeristenbelasting

Bij ons inclusief!
Openbaar vervoerkaart (geldig voor U-Bahn, S-Bahn en alle stadbussen) bij uw verblijf in Hotel Baseler Hof in Hamburg
Fles water bij aankomst op de kamer bij uw verblijf in Parkhotel Rügen in Bergen auf Rügen
Gratis tablet met wifi te leen bij uw verblijf in Hotel Alterpeicher in Wismar

Uw hotels
Gedurende uw reis verblijft u in goede middenklasse hotels. Het kan incidenteel voorkomen dat u ter plaatse toeristenbelasting moet voldoen. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een gelijkwaardig hotel in de omgeving.

Overnachtingen
2x Baseler Hof in Hamburg o.b.v. logies en ontbijt
3x Parkhotel Rügen in Bergen auf Rügen o.b.v. logies en ontbijt
2x Hotel Alter Speicher in Wismar o.b.v. logies en ontbijt
2x Best Western Hotel Bremen East in Bremen o.b.v. logies en ontbijt