10-daagse autorondreis Duitsland op z'n mooist

Eigen vervoer reis

De beste manier om het mooiste van Duitsland in één reis te leren kennen is deze prachtige 10-daagse autorondreis. Maak kennis met de mooiste vakantieregio’s van Duitsland en breng een bezoek aan historische steden. Meer reisinformatie

vanaf € 642 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • NL routebeschrijving
  • Scherpe prijs
  • Tip van onze expert

10-daagse autorondreis Duitsland op z'n mooist

De beste manier om het mooiste van Duitsland in één reis te leren kennen is deze prachtige 10-daagse autorondreis. Maak kennis met de mooiste vakantieregio’s van Duitsland en breng een bezoek aan historische steden.

Excursies
Keulen
Rijn
Zwarte Woud
Bodensee
Allgäu
Odenwald
Heidelberg
Sauerland

Dag 1: Nederland – Königswinter, ca. 252 km

Konigswinter

Een korte autorit, maar wel direct in een andere wereld. Net voorbij de grote steden van het Ruhrgebied toont de Rijn zijn andere gezicht. Mooie historische stadjes en statige hotels, omgeven door glooiende heuvels met wijnranken. 

Dag 2: Königswinter

Bonn

Königswinter is een gezellig plaatsje op een van de mooiste stukjes van de Rijn. Geniet van het gezellige centrum of maak een dagtrip naar Bonn of Keulen. Beide steden liggen op korte afstand en zijn zowel met de auto, de trein of bus als over het water goed bereikbaar. Ook een route langs de Rijn richting het zuiden is zeker de moeite waard. Geniet van de mooie heuvels vol wijnranken en bossen of breng een bezoek aan de historische stad Remagen.

Dag 3: Königswinter – Schönmünzach, ca. 323 km

Wandelen

Vandaag rijdt u met een mooie dagrit naar het uiterste zuiden van Duitsland, naar het prachtige Zwarte Woud. Verlaat de snelweg ter hoogte van de bijzondere kuurstad Baden-Baden en rijdt door de uitgestrekte bossen van het Zwarte Woud naar uw eindbestemming van vandaag, Schönmünzach.

Dag 4: Schönmünzach

Natuur

Het kleine dorpje Schönmünzach ligt direct aan het Natuurpark Nordschwarzwald en is het ideale vertrekpunt voor een mooie wandeling door deze bosrijke omgeving. In de omgeving vindt u diverse leuke streeksstadjes als Baiersbron en Freudenstadt.

Dag 5: Schönmünzach – Fischen im Allgäu, ca. 289 km

Lindau

Een mooie rit door het Zwarte Woud richting het gezellige Fischen im Allgäu, aan de voet van het hooggebergte. De snelste route brengt u over de autosnelweg langs Stuttgart en Ulm, maar wij raden u de route langs de noordoever van de Bodensee aan. Neem onderweg de tijd voor een tussenstop in de mooie stad Lindau gelegen op een eiland in de Bodensee, of bezoek het ‘bloemeneiland’ Mainau met zijn prachtige botanische tuin.

Dag 6: Fischen im Allgäu

Kasteel Hohenschwangau

Fischen im Allgäu is een ideaal vertrekpunt voor een mooie dagtocht richting de Alpen. Rijdt u naar het zuiden richting de Alpen door het Kleinwalsertal totdat de weg simpelweg doodloopt en er alleen nog bergen zijn. Ook kunt u vanuit Fischen een bezoek brengen aan de wereldberoemde kastelen Schloss Neuschwanstein en Schloss Hohenschwangau, vlakbij de gezellige historische stad Füssen. Neemt u voor een bezoek aan de kastelen ruim de tijd en zorg dat u tijdig arriveert, want het kan hier erg druk zijn. Het wachten zal echter zeker beloond worden!

Dag 7: Fischen im Allgäu – Limbach, ca. 339 km

Millstätter See

U verlaat de bergen en reist verder naar het hart van Duitsland. Een uitstapje naar een van de mooie plaatsen langs Duitslands bekenste autoroute - de Romantische Straße - is vandaag goed in te plannen. De historische plaatsjes Dinkelsbühl en het wereldberoemde Rothenburg ob der Tauber liggen langs uw route naar Limbach, gelegen in het mooie Odenwald.

Dag 8: Limbach, Odenwald

Wijngaarden in het Odenwald

Vandaag een volle dag in de uitgestekte bossen van het Odenwald. Een dagtocht naar het prachtige historische Heidelberg (ca. 55 km) met zijn beroemde burchtruïne is een absolute aanrader. De weg naar Heidelberg voert u door bossen en langs de oevers van de rivier de Neckar.

Dag 9: Limbach - Gummersbach, ca. 260 km.

Freudenberg

Terug naar het noorden met als eindbestemming van deze dag het plaatsje Gummersbach, aan de voet van het Sauerland. Vertrek vanuit Limbach in noordwestelijke richting en leg het eerste deel van het traject af over de mooie Deutsche Bergstraße, wederom een bekende autoroute in Duitsland. U kunt ook kiezen voor de snellere route over de autosnelweg en bijvoorbeeld een bezoek aan het dorp Freudenberg, bekend om zijn vele vakwerkhuizen, brengen.

Dag 10: Gummersbach - Utrecht, ca. 270 km

Weisswurst ontbijt

Uw rondreis eindigt na het ontbijt.

Inbegrepen
9 overnachtingen volgens beschrijving
ANWB wegenkaart
Reisbeschrijving

Niet inbegrepen
Parkeer-, tol- en entreegelden
Overige maaltijden
Eventuele toeristenbelasting

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, reserveren wij voor u een gelijkwaardig in de omgeving van uw bestemming.

Overnachtingen
2x Maritim Hotel Königswinter in Königswinter o.b.v. halfpension (pagina 89)
2x Flair Hotel Sonnenhof in Schönmünzach o.b.v. logies en ontbijt (pagina 101)
2x Sonnenbichl Hotel am Rotfischbach o.b.v. halfpension (pag 115)
2x Hotel Limbacherhof in Limbach o.b.v. halfpension (pag 98)
1x Hotel Wyndham Garden Gummersbach in Gummersbach o.b.v. logies en ontbijt (pag 82)