8-daagse autorondreis Ontmoet de Vikingen

Ferryreis

Een combinatie van cultuur, natuur en geschiedenis. Oude overblijfselen uit de tijd van de woeste Vikingen afgewisseld met moderne kunst, trendy steden en het Deense goede leven. Meer reisinformatie

vanaf € 815 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Incl. ferry Trelleborg-Travemünde
  • Optioneel: excursiepakket
  • Ribe, Aarhus & Roskilde
  • Inclusief ANWB reisgids
  • NL routebeschrijving

8-daagse autorondreis Ontmoet de Vikingen

Een combinatie van cultuur, natuur en geschiedenis. Oude overblijfselen uit de tijd van de woeste Vikingen afgewisseld met moderne kunst, trendy steden en het Deense goede leven.

Excursies
- Ontmoet de Vikingen in Ribe
- Midden in het Waddenzee Nationaal Park
- Een dagje cultuur in Aarhus
- Terug in de tijd in 'den Gamle By' Aarhus
- Vikingschipmuseum Roskilde

Dag 1 en 2: Nederland - Ribe, ca. 700 km

Ribe

De rondreis start in Ribe in het zuidwesten van Denemarken. Ribe is het oudste stadje van Denemarken, bij het Waddenzee Nationaal Park gelegen. Het goed bewaarde middeleeuwse centrum wordt gekenmerkt door een oud marktpleintje en een mooie kathedraal. Maak een avondwandeling met de Nachtwacht. Ribe heeft een markant Vikingverleden en er zijn dan ook een aantal overblijfselen, een Vikingmuseum en een jaarlijkse Vikingmarkt. In de omgeving kunt u zeehonden spotten en een bezoek brengen aan het Waddenzeemuseum.

Dag 3: Ribe - Aarhus, ca. 150 km

Aarhus Kunstmuseum ARos - Fotograaf: Claes Bech-Poulsen

U verlaat Ribe en doorkruist Jutland. Geniet van het glooiende landschap en maak zeker een stop bij de Runestenen in Jelling voordat u in Aarhus arriveert. Aarhus is gezellig, compact en met een oud centrum, Gamle By, wat tevens openluchtmuseum is. Samen met het ARoS Kunstmuseum en het Moesgaard Museum maakt dat Aarhus tot echte culturele top-bestemming. Ontdek de stad op een van de gratis fietsen, eet lekker smørrebrod op een terras, geniet van mooi Deens design in de winkels en sluit de dag af met een culinaire verrassing in een van de vele goede restaurants van Aarhus Streetfood in het oude busstation.

Dag 4: Noord-Denemarken

Skagen

Na het ontbijt stapt u de auto in voor een mooie rondrit door het noorden van Denemarken. Bezoek de leuke stad Aalborg, kijk hoe het Skagerrak en het Kattegat bij Grenen bij elkaar komen en de golven tegen elkaar 'botsen' en slenter rond in Skagen, het leuke havenstadje en meest noordelijke Deense plaatsje.

Dag 5 en 6: Aarhus - Roskilde, per ferry

Roskilde Vikingschip museum

Vanaf Aarhus neemt u de ferry naar Odden op het eiland Seeland. Deze overtocht is inbegrepen en duurt ca. 75 minuten. We reserveren de meest gunstige tijd, er gaan diverse ferry's op een dag. Op het eiland Seeland rijdt u naar Roskilde waar u de komende twee dagen verblijft. Roskilde is een van de oudste steden van Denemarken dus ook hier herinneringen aan een ver verleden waarin de woeste Noormannen heersten. De stad ligt aan de Roskildefjord. Breng een bezoek aan het Vikingeskibs Museum.

Dag 7: Roskilde - Trelleborg, ca. 90 km

Malmö haven - Foto: Justin Brown

Indien u vroeg op pad gaat, rijdt u via de Öresundbrug (tol, exclusief ca. € 35) naar Zweden voor een laatste overnachting. Hier is het nog leuk om de stad Malmö te bezoeken en in het Foteviken Vikingendorp is een oud Vikingendorp nagebouwd. Aan het einde van de dag gaat u aan boord van een van de schepen van de TT Line die de oversteek maakt tussen Trelleborg en Travemünde in Duitsland. Aan boord overnacht u in een comfortabele hut op basis van logies en ontbijt.

Dag 8: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt en ontschepen in Travemünde. U keert terug naar Nederland.

Inbegrepen
- 7 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Denemarken (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Denemarken v.v.
- Parkeer-, entree- en tolgelden. Richtlijn voor de totale reis ca. € 100 - € 150.

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede 3*/4* hotels in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt en gratis wifi. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
2 x Ribe, Hotel Dagmar
2 x Aarhus, Comwell Hotel Aarhus
2 x Roskilde, Comwell Hotel Roskilde

Met de ferry van TT Line

De TT Line onderhoudt dagelijks een ferryverbinding tussen Trelleborg in Zweden en Travemünde in het noorden van Duitsland. De schepen vertrekken om 22.00 uur en komen om 07.00 uur aan. Aan boord hoeft u zich niet te vervelen. Er zijn restaurants, bars, winkelmogelijkheden, gratis wifi en op sommige van de schepen zijn extra een casino of sauna of whirlpool aanwezig.

U kunt kiezen uit een binnenhut (zonder raam) en een buitenhut (met patrijspoort). Alle hutten zijn voorzien van comfortabele bedden, douche, wc en föhn. Bed- en badlinnen is inbegrepen. De bedden zijn 80 cm breed en in een 2-persoonshut kan het voorkomen dat de bedden boven elkaar zijn gesitueerd.

Het ontbijt is inbegrepen.

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.